2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ben avent kullanıyorum ama çok hızlı bitiyor bunu almayı düşünüyorum.

Comotomo Antikolik Silikon Biberon 150 ml Yeşil - Yavaş Akışlı (0-3 Ay) Yenidoğan
merhaba comotomo aldınızmı avent nature aldım ancak çom hızlı içmeye başladı comoya dönsem mi karar veremedim

Merhaba lütfen bana dönüş sağlar mısınız? Geçtiğiniz yoldan geçiyorum ve çok üzgünüm siz ne yaptınız bebeğiniz ne durumda merak ediyorum 🙏🏼
Oy sevgili yeni anne hoşgeldin 😍
Öncelikle hepsi geçecek sadece keyfini çıkar bi daha by günler geri gelmeyecek .
Kendim için konuşayım çünkü her bebek aynı değil .
Beni ilk zamanlar uykusuzluk yoruyordu zorluyordu ki hala öyle bebeğim 6,5 aylık .
Ama buna zamanla alıştım yani kendi kendime dedim ki bebeğim bir daha bu zamanlara gelmeyecek tadını çıkar she .. ileri de bu anları hep tebessümle hatırlayacaksın 😌🤩
Analık , fenalık demiyorlar boşuna .. Canları sağolsun .
Bebeğin kaç aylık yada kaç günlük .
Bi 4.ay var uyku gerilemesi sonrası zaten diş vs hep aynı . Bir bebek kolay büyümüyor .7/24 mesai ..
onun haricinde merak ettiğin takıldığın ne var ise sorabilirsin hepimiz yardımcı oluruz 🤲🤲🥰🥰🥰

merhaba comotomo aldınızmı avent nature aldım ancak çom hızlı içmeye başladı comoya dönsem mi karar veremedim
Bunu ne için alacaksınız su için mi mama için mi anlamadım .
Ben bu kadar pahalı bir şey almamıştım .. lansinoh almıştım 2 li .. ilk 3 ay küçüğünü sonra büyüğünü kullanmaya başladım ..

Bunu ne için alacaksınız su için mi mama için mi anlamadım .
Ben bu kadar pahalı bir şey almamıştım .. lansinoh almıştım 2 li .. ilk 3 ay küçüğünü sonra büyüğünü kullanmaya başladım ..
merhaba gekrar sizin eski yorumunuzua istinaden yazdım mama için maalesef anne aütü cerdim ama kilo almadı bebeğim mecbur mama takviyesi başladım

merhaba gekrar sizin eski yorumunuzua istinaden yazdım mama için maalesef anne aütü cerdim ama kilo almadı bebeğim mecbur mama takviyesi başladım
Anne sütünüz iyiyse gerek yok aslında . Çünkü anne sütü öyle çok kilo aldırmaz . Ayda kaç kilo alıyordu ki . Mama gibi çok kilo almasını beklemeyin . Ayına göre ideal kilo da ise ( ki bnu Asm de ki hemşire de söyler ) gerek yok bence .. hee sütüm yetmiyor derseniz o ayrı takviye edebilirsiniz . Emzirdikten sonra mama verin lütfen ..
en doğrusunu siz bilirsiniz bebeklerimiz bizi yönlendiriyor aslında

Oy sevgili yeni anne hoşgeldin 😍
Öncelikle hepsi geçecek sadece keyfini çıkar bi daha by günler geri gelmeyecek .
Kendim için konuşayım çünkü her bebek aynı değil .
Beni ilk zamanlar uykusuzluk yoruyordu zorluyordu ki hala öyle bebeğim 6,5 aylık .
Ama buna zamanla alıştım yani kendi kendime dedim ki bebeğim bir daha bu zamanlara gelmeyecek tadını çıkar she .. ileri de bu anları hep tebessümle hatırlayacaksın 😌🤩
Analık , fenalık demiyorlar boşuna .. Canları sağolsun .
Bebeğin kaç aylık yada kaç günlük .
Bi 4.ay var uyku gerilemesi sonrası zaten diş vs hep aynı . Bir bebek kolay büyümüyor .7/24 mesai ..
onun haricinde merak ettiğin takıldığın ne var ise sorabilirsin hepimiz yardımcı oluruz 🤲🤲🥰🥰🥰
Merhaba cnm teşekkür ederim güzel cevabınız için ancak alıntı yaptığım kişi daha önce gebeyken testler yapmış ve riskli çıkmış biri,o cevabını alıntılayamadım o anda o kadar gerilere gidemedim
Benim de bebeğime turner deniliyor ve amniyosentez yaptırdım sonuç bekliyorum,bu arkadaş ne yapmış nasıl sonuç almış onu merak ettim
Benim daha karnımda 18haftalık :KK43:

İlk 3 gün canım tek şey . Sonra diğer sebze o da tek 3 gün ..
ben şöyle başladım ;
İlk 3 gün havuç verdim tek
Sonra patates 3 gün
Sonra kabak 3 gün verdim
Sonra yoğurta geçtim
Sonra 3 nü karıştırıp sebze çorbası olarak verdim , bazen yoğurtla karıştırıp verdim .
Sonra hep böyle devam ettim , bütün sebzeleri.
Çoğunu verdiğim için sebzelerin ben artık çorbadır , mamadır vermeye başladım 🤣
Yediklerimizden de 1-2 kaşık veriyorum sofradan 🤣
Şimdi tatlı kabağı bitirdim mesela 🤣
Yarın kabakla havuçu karıştırıp ilikli kemik suyunu ekleyip çorba gibi veririm 👍
Sonra kapya bibere geçeceğim..
Çok çok güzel anlatmissin canım çok teşekkür ederim ❤️ Allah razı olsun 🥰

İlk 3 gün canım tek şey . Sonra diğer sebze o da tek 3 gün ..
ben şöyle başladım ;
İlk 3 gün havuç verdim tek
Sonra patates 3 gün
Sonra kabak 3 gün verdim
Sonra yoğurta geçtim
Sonra 3 nü karıştırıp sebze çorbası olarak verdim , bazen yoğurtla karıştırıp verdim .
Sonra hep böyle devam ettim , bütün sebzeleri.
Çoğunu verdiğim için sebzelerin ben artık çorbadır , mamadır vermeye başladım 🤣
Yediklerimizden de 1-2 kaşık veriyorum sofradan 🤣
Şimdi tatlı kabağı bitirdim mesela 🤣
Yarın kabakla havuçu karıştırıp ilikli kemik suyunu ekleyip çorba gibi veririm 👍
Sonra kapya bibere geçeceğim..
Yiyeceklere başladık su icirmeye de başlıyor muyuz
Kabız olmaması için az bir şey zeytinyağı mi ekleyelim

Evet her tadın sonrası her yemek sonrası su ver tabiki .. hem boğazını temizler .6.aydan sonra vücuttaki su ihtiyacının hepsini anne sütü karşılamıyor artık destek lazım .

Ve evet verdiğin her sebzeye zeytinyağı ekle mutlaka . Kabız olmaması için zaten tadım unutma doyması gerekmiyor ..
eğer baktın kabız oldu gün kurusunu kaynat ez yada bızbızla ver ..
mesela ishal yapan yiyecekler var balkabağı gibi dikkat et ki fazla karıştırma bozulmasın motor 🤣

Ve evet verdiğin her sebzeye zeytinyağı ekle mutlaka . Kabız olmaması için zaten tadım unutma doyması gerekmiyor ..
eğer baktın kabız oldu gün kurusunu kaynat ez yada bızbızla ver ..
mesela ishal yapan yiyecekler var balkabağı gibi dikkat et ki fazla karıştırma bozulmasın motor 🤣
Çok doğru 😂 teşekkür ederim

Kızlar haberiniz olsun . Bebeklerinizin eline ekmek vermeyin . Damakları sertleştiği için koparıyorlar artık . alıştı bizimle sofradayken eline veriyordum hep ekmek parçası. 2 gün önce damakları sertleşmiş sanırım koparmış boğazında kaldı kıpkırmızı oldu çocuğum aldığım gibi ters çevirip sırtına vurdum çıktı parça 😳
Bi daha da vermem asla . Resmen çocuktan ekmek kaçırıyoruz evde . Sofraya oturunca da çorba fln veriyorum artık direk ağzına ekmek istemiyor . Aman diyim aynı şey salatalık içinde geçerli .. havuç falan vereceğim artık sofradayken
Ayy allah korusun canım çok tehlikeli valla.. havuçta verilmiyor diye biliyorum bir de elma da verilmiyor. Haşlayıp veriliyor

Yumurta alerjisi olan var mı? Bizim bugün 3.günümüz ayak tabanında isilik gibi döküntüler var 🥺 dünde çok huysuzdu sebebi buymuş meğer
Ayy simay oldu 1 haftadır çekiyoruz. Öyle isilik gibi filan değil kocaman kocaman döküntüler.. büyükler 1 tl den büyük 2 tane 1 tl kadar olanlar vardı. Bir çıkıyor bir sönüyor. mahvoldu bacakları kolları. Ki 1 kere yedi o da çeyreğin yarısı filan.. şimdi yasak geldi en az 3 ay yemeyecek bende bi 20 gün en az yumurta içeren hiç birşey

Kızlar haberiniz olsun . Bebeklerinizin eline ekmek vermeyin . Damakları sertleştiği için koparıyorlar artık . alıştı bizimle sofradayken eline veriyordum hep ekmek parçası. 2 gün önce damakları sertleşmiş sanırım koparmış boğazında kaldı kıpkırmızı oldu çocuğum aldığım gibi ters çevirip sırtına vurdum çıktı parça 😳
Bi daha da vermem asla . Resmen çocuktan ekmek kaçırıyoruz evde . Sofraya oturunca da çorba fln veriyorum artık direk ağzına ekmek istemiyor . Aman diyim aynı şey salatalık içinde geçerli .. havuç falan vereceğim artık sofradayken
Damak kontrolü de yapın gözden kaçırdığımız anlar olabiliyor anlık ağızlarına bir şeyler sokuyorlar
Dün tam önümde oturuyordu yemekle uğraşıyordum arkasına uzanmış damla kutusunun kapağını emmiş koparmış damağına yapışmış kalmış saniyeler içinde oldu ve tesadüf damağına baktım parmağımla yokluyordum şok oldum karton kapağı 2ye katlanmış ve muntazam biçimde yerleşmiş oraya
Aman aman cidden tehlike çanları çalıyor artık

Yumurta alerjisi olan var mı? Bizim bugün 3.günümüz ayak tabanında isilik gibi döküntüler var 🥺 dünde çok huysuzdu sebebi buymuş meğer
Geçmiş olsun bebeklerimizin alerjileri taz vakitte
Benim minnakta süt alerjisi var yumurtada olacak diye ödüm yarıla yarıla yedirdim çok şükür olmadı
Hem tarifleri zor hemde seçebiliyor hanımefendi 🥲

Kızlar bebeğim sallamadan uyumuyor nasıl bırakıcaz , kendi kendine uyumayı öğrenmesi gerekiyor sanırım artık yoksa erken mi 6aylik
Sabırlı ve iradeli olman lazım ek gıda ve diş dönemlerindeyiz bu vakitlerde huzursuzlar
Bebişinin uykusu geldiğinde birlikte yatağa geçip kitap okuyabilirsin iyice mayışana kadar sonra sırtını başını vs hoşlandığı yeri usul usul okşayıp sessizce uyku moduna sokmaya çalışabilirsin oynamayı sevdiği herhangi bir şey veya senin elin o an neye ihtiyaç duyuyorsa dalana kadar belki ninni söylemen iyi gelir
Çabayla yapabilirsin erken değil gayet zamanı

X