Benimki gündüz gece öyle cnmYa kızlar benim bebem 2 saatte bi kalkıyor acıkıyor mu alışkanlık mı bilmiyorum. Az önce kalkmayayım dedim kendi kendine uyusun yok mızmızlandı sonra sustu baktım olmuyo emzik verdim uykuya döndüreyim dedim o da olmadı emzirdim şimdi uyuyo cidden yoruldum artık .. gündüzleri böyle değil ..
Bütün yenidoğanlar öyle değil mi yaq
Benimki gündüz gece öyle cnmsnrm bizim yüzümüzden yeni doğduğunda 2/saatte bir uyandırıp besledik sarilik olmasın diye şimdi aynı döngü devam edyor ya napicaz böyle hiç bilmiyorum
Ne yazık ki öyle cnm bende öyle gündüz başim ağrıyor zor uyuyor zaten bende işimi bitirip uzanacakken yanına hoop uyanıyor gerçekten arada bir destek almak lazımBütün yenidoğanlar öyle değil mi yabanyo yapınca da uyumuyo bizim ki eskiden öyleydi bu akşam eşim yıkayalım belki değişmiştir dedi yıkadık uyuttum yatırdım al saat başı kalkıyor şimdi gece uyumayınca gündüz hiç bit şey yapasım olmuyo boş boş takılıyorum uyursa uyuyorum işte gündüz . Eee milletin ki 3-4 saat nasıl uyuyo nazar dediler okuttuk
Benim pilim kalmadı resmen . Dün gece sinirden ağladım ..
Hiç öyle 3 4saat uyumadı 6aydir böyle Rabbim sağlık versin de annelik çok zorNe yazık ki öyle cnm bende öyle gündüz başim ağrıyor zor uyuyor zaten bende işimi bitirip uzanacakken yanına hoop uyanıyor gerçekten arada bir destek almak lazım
Kendi kendine uyumasın için eğitim vermen lazım desteksiz uyumaz ki öyle birden bire .. alıştırmak lazım bu da bi süreç . Benimde bebeğim 2 saate 1 kalkıyor eöiyor emmden uyumaz alıştı .. 4aylıkken uyku düzenine eğitimine başlanıyor . Erken değil yapabilirsinizKızlar bebeğim sallamadan uyumuyor nasıl bırakıcaz , kendi kendine uyumayı öğrenmesi gerekiyor sanırım artık yoksa erken mi 6aylik
Cidden bi yerde yığılıp kalmazsak iyiHiç öyle 3 4saat uyumadı 6aydir böyle Rabbim sağlık versin de annelik çok zor
O değilde babamız sadece oyun oynuyor bizim başka birşey yok her şey bende uyutamiyor bile sinir oluyorum burdaki babalar nasıl ilgiliCidden bi yerde yığılıp kalmazsak iyi
Söyleseniz de mi yardım etmezO değilde babamız sadece oyun oynuyor bizim başka birşey yok her şey bende uyutamiyor bile sinir oluyorum burdaki babalar nasıl ilgili
Salla dur yöntemi varmış sallamayı bırakmak için istersen bir araştır canım. Bende kendi kendine uyusun istiyorum ama bunun için biraz zor bir süreç bekliyor galiba bizi.Kızlar bebeğim sallamadan uyumuyor nasıl bırakıcaz , kendi kendine uyumayı öğrenmesi gerekiyor sanırım artık yoksa erken mi 6aylik
Ben sürekli Ankara'ya, gezmeye gidiyorum o yüzden %100 uygulayamadim eğitimi malesef. Yerimde durmuyorumSalla dur yöntemi varmış sallamayı bırakmak için istersen bir araştır canım. Bende kendi kendine uyusun istiyorum ama bunun için biraz zor bir süreç bekliyor galiba bizi.
septembrmom sizin uyku eğitimi nasıl gidiyor kuzum?
Kendi kendine uykuya geçmesi olmasa bile bence ayakta sallamayi bırakın kucakta hafif sallamaya geçin sonra beşikte sallayın sonra beşikte sallamayi da bırakın. Ben saçını okşayarak elini tutarak sırtına pis pis yaparak uyuttugumda ayakta sallamadan çok daha sevgi dolu bir uyutma yöntemi olduğunu deneyimledimKızlar bebeğim sallamadan uyumuyor nasıl bırakıcaz , kendi kendine uyumayı öğrenmesi gerekiyor sanırım artık yoksa erken mi 6aylik
Öncelikle geçmiş olsun. Reflü belirtileriniz nelerdi?Merhaba çocuğun durumunu iyi anlamak lazım önce fiziksel bir rahatsızlığı var mi diye? Benim oğlumun reflusu var suan 7 aylik ve maalesef midesi yükseldikçe uykuya geçişte zorlaniyor yada uykusundan uyanıyor. Fiziksel olarak zorlandığı için kendi başına maalesef uykuya geçme şansı pek yok. Benim kendi uyusun diye suan çabalamam sadece ikimizi yipratacak. O sebeple once iyi gozlem yapin. Uykusundan niye uyaniyor yarim saatte yada neden uyurken mizmizlaniyor gibi. Gelelim fiziksel sorunu olmayan bebeklerimize onlarında bu işte zorlanmasinin sebebi ;anne karnında surekli salınım yaparak 9 ayi geçirmeleri. Dusunun aylarca hep bir hareket halindesiniz ve bir gun pat diye bitiyor bu hareketlilik.E dogumdan sonra biz bu sefer uyusun ağlamasın diye pış pışlamaya devam ediyoruz. Sonra gene pat diye kendi uyusun deyince olmuyor işte arkadaslar. Regulasyon adaptasyonu için kademe kademe ilerlemelisiniz. Ayakta uyuyorsa önce kucağa kucakta ise beşiği koy hafif hafif beşiği salla. Agladi kucağına al sakinlestir piş pişle geri yataga gibi. Soyle uyutun böyle uyutun diye yazacaklarım hep boş hikaye olur çünkü her cocuk kendi kitabını yaziyor. 2 çocuğum var oradan biliyorum. Gerçekten sabırlı olmalısınız. O uyumadıkça gerilmemelisiniz. Hemen hissediyorlar çünkü. E nasil gerilmeyeyim bir suru işim yorgunum diyorsanız. Bitirin bütün işlerinizi atın kafanızdaki daginikliklari için papatya çayınızı başlayın denemeye:) bebegin ve sizin sakın olduğuna inandığınız bi zamanda başlayın. O uyumadıkça savaştıkca sizinle sevin onu küçükcük
haliyle nasil kafa tutuyor bana diye. Yok ben aglatarak uyuturum aglar aglar yorugunluktan uyuya kalir sonra ogrenir kendi uyumayi diyorsaniz oda sizin tercihiniz. Yazdıklarımın hepsi bir tavsiye...
Ah çok güzel yazmışsınızMerhaba çocuğun durumunu iyi anlamak lazım önce fiziksel bir rahatsızlığı var mi diye? Benim oğlumun reflusu var suan 7 aylik ve maalesef midesi yükseldikçe uykuya geçişte zorlaniyor yada uykusundan uyanıyor. Fiziksel olarak zorlandığı için kendi başına maalesef uykuya geçme şansı pek yok. Benim kendi uyusun diye suan çabalamam sadece ikimizi yipratacak. O sebeple once iyi gozlem yapin. Uykusundan niye uyaniyor yarim saatte yada neden uyurken mizmizlaniyor gibi. Gelelim fiziksel sorunu olmayan bebeklerimize onlarında bu işte zorlanmasinin sebebi ;anne karnında surekli salınım yaparak 9 ayi geçirmeleri. Dusunun aylarca hep bir hareket halindesiniz ve bir gun pat diye bitiyor bu hareketlilik.E dogumdan sonra biz bu sefer uyusun ağlamasın diye pış pışlamaya devam ediyoruz. Sonra gene pat diye kendi uyusun deyince olmuyor işte arkadaslar. Regulasyon adaptasyonu için kademe kademe ilerlemelisiniz. Ayakta uyuyorsa önce kucağa kucakta ise beşiği koy hafif hafif beşiği salla. Agladi kucağına al sakinlestir piş pişle geri yataga gibi. Soyle uyutun böyle uyutun diye yazacaklarım hep boş hikaye olur çünkü her cocuk kendi kitabını yaziyor. 2 çocuğum var oradan biliyorum. Gerçekten sabırlı olmalısınız. O uyumadıkça gerilmemelisiniz. Hemen hissediyorlar çünkü. E nasil gerilmeyeyim bir suru işim yorgunum diyorsanız. Bitirin bütün işlerinizi atın kafanızdaki daginikliklari için papatya çayınızı başlayın denemeye:) bebegin ve sizin sakın olduğuna inandığınız bi zamanda başlayın. O uyumadıkça savaştıkca sizinle sevin onu küçükcük
haliyle nasil kafa tutuyor bana diye. Yok ben aglatarak uyuturum aglar aglar yorugunluktan uyuya kalir sonra ogrenir kendi uyumayi diyorsaniz oda sizin tercihiniz. Yazdıklarımın hepsi bir tavsiye...
İsteyince yapıyor ama kendi yapsın istiyorum sonuçta istemeden yapsa keşkeSöyleseniz de mi yardım etmez
Ya şimdi eşimin hakkını ödeyemem vardiyalı çalışıyor ona rağmen bile yardım eder . Hayatım sen yoruldun ver ben uyutayım der hee o ara da ben uyumam beklerim ama en azından ayakta olmadığımdan bi yerim ağrımıyor
Bence siz bi yeter diyin bu konuda ..
çok güzel deneyimlemişsiniz de ayakta sallayarak uyutmayı neden bırakmak istiyorlar mesela merakımdan soruyorum bana çok daha kolay geliyor yan çevirip ellerini tutuyorum ( yüzüyle çok oynuyor çünkü) sonra totosuna vurup pış pışlayıp uyutuyorum ki hemen uyuyor uyku saatlerini sinyallerini biliyorum çünkü ha bazen direndiği oluyor hiç zorlamıyorum kaldırmıyorum 10 15 dk sonra tekrar deniyorum.Teyzemin çocukları kendi kendine uyurlardı ve teyzem bunun için hiçbir şey yapmadı 4 çocuğu var ilki hariç diğerleri hiç zorluk çıkarmadılar teyzeme bu yüzden 40 küsur yaşında 5.yi istiyorMerhaba çocuğun durumunu iyi anlamak lazım önce fiziksel bir rahatsızlığı var mi diye? Benim oğlumun reflusu var suan 7 aylik ve maalesef midesi yükseldikçe uykuya geçişte zorlaniyor yada uykusundan uyanıyor. Fiziksel olarak zorlandığı için kendi başına maalesef uykuya geçme şansı pek yok. Benim kendi uyusun diye suan çabalamam sadece ikimizi yipratacak. O sebeple once iyi gozlem yapin. Uykusundan niye uyaniyor yarim saatte yada neden uyurken mizmizlaniyor gibi. Gelelim fiziksel sorunu olmayan bebeklerimize onlarında bu işte zorlanmasinin sebebi ;anne karnında surekli salınım yaparak 9 ayi geçirmeleri. Dusunun aylarca hep bir hareket halindesiniz ve bir gun pat diye bitiyor bu hareketlilik.E dogumdan sonra biz bu sefer uyusun ağlamasın diye pış pışlamaya devam ediyoruz. Sonra gene pat diye kendi uyusun deyince olmuyor işte arkadaslar. Regulasyon adaptasyonu için kademe kademe ilerlemelisiniz. Ayakta uyuyorsa önce kucağa kucakta ise beşiği koy hafif hafif beşiği salla. Agladi kucağına al sakinlestir piş pişle geri yataga gibi. Soyle uyutun böyle uyutun diye yazacaklarım hep boş hikaye olur çünkü her cocuk kendi kitabını yaziyor. 2 çocuğum var oradan biliyorum. Gerçekten sabırlı olmalısınız. O uyumadıkça gerilmemelisiniz. Hemen hissediyorlar çünkü. E nasil gerilmeyeyim bir suru işim yorgunum diyorsanız. Bitirin bütün işlerinizi atın kafanızdaki daginikliklari için papatya çayınızı başlayın denemeye:) bebegin ve sizin sakın olduğuna inandığınız bi zamanda başlayın. O uyumadıkça savaştıkca sizinle sevin onu küçükcük
Ay yok hiç bir erkek hiç bir şeyi söylemeden yapmazİsteyince yapıyor ama kendi yapsın istiyorum sonuçta istemeden yapsa keşke
Bende yeni ayakta sallamaya alıştırdım. Önceden anakucağında uyuturdum. Hatta 4. Ayında hep battaniyede sallayarak uyutuyorduk eşimle. Sonra bu böyle olmayacak ellerimiz ağrıyor diyip ayakta sallamaya geçtim. O yüzden banada daha kolay geliyor ilerde ne olur bilmiyorumçok güzel deneyimlemişsiniz de ayakta sallayarak uyutmayı neden bırakmak istiyorlar mesela merakımdan soruyorum bana çok daha kolay geliyor yan çevirip ellerini tutuyorum ( yüzüyle çok oynuyor çünkü) sonra totosuna vurup pış pışlayıp uyutuyorum ki hemen uyuyor uyku saatlerini sinyallerini biliyorum çünkü ha bazen direndiği oluyor hiç zorlamıyorum kaldırmıyorum 10 15 dk sonra tekrar deniyorum.Teyzemin çocukları kendi kendine uyurlardı ve teyzem bunun için hiçbir şey yapmadı 4 çocuğu var ilki hariç diğerleri hiç zorluk çıkarmadılar teyzeme bu yüzden 40 küsur yaşında 5.yi istiyoryani demem o ki bazen çok eğitim versende desteksiz uyumaz bazen de hiçbir şey yapmadan kendi kendilerine uyurlar şahsen benim böyle bi beklentim olmadı hiç ayakta sallayarak uyutuyorum ve şu an halimdem memnunum