2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ah çok güzel yazmışsınız 🥰 doğru söylüyorsunuz .
Ben pek iş yapmayan bi insanım yani öyle çok amanda aman telaşlı bi anne değilim çok şükür 🙏 aman bu olmasın aman şöyle . Sadece 2 kuralım var yasaklarda . Sigara , aşırı parfüm , ter kokusu öyle birden bire birebir maruz kalmasın bir de tv , tablet , telefon o kadar ..
yemek konusunda da eski usul giden bi anneyim . Annelerimiz gibi hemen hemen az da olsa yediklerimden veriyorum . Tek dikkat ettiğim 3 gün kuralı ilk yiyeceklerinde o kadar .
Bu kadar elhamlı bi anne olmama rağmen bebeğim geceleri uyumadığı için gündüze pek enerjim kalmıyo . Gündüz annem sayesinde uyusam da yetmiyor , eşim yardım etse de gece uykusu başka diyorlar yaa . Bu yüzden bu uyku düzenlemesi desteksiz uyutma bende pek işe yaramaz çünkü gücüm yok . Hee zaten 4.ay uyku gerilemesi ardından diş derken 1,5 yaşına kadar uyku bozulmaları devam eder . Bu yüzden takmıyorum eskisi kadar . Gece gündüzü ayırt etsin yeter .. yani şimdi bulunduğum ilçe de hava mis gibi günlerdir dışarı çıkmamışım aldım çocuğumu indim sahile . Meraklı ayından dolayı dışarıda uyumadı fazla geldim eve uyuyo . Saatle çalışsam uyumaması lazım . Valla uyusun 19:30 da kalkar yada erken bilemem . Akşam geç yatar evet 👍 doğru . Ama burada önemli olan ben oğlumla güzel bir gün geçirdim mi evet bütün bunlar bi araya gelmeyecek . Ne yapayım sağlık olsun .
Dediğiniz gibi her anne kendi çocuğunu bilir . Her çocuk farklıdır .
Ve güzel Annelerim hepimiz mükemmel Anneleriz 😍😍😍
Ben de sizin yazınıza bayildim ya benim çocuğum bana özel herkesin çocuğu kendine özel ❤️ benim bebeğim de gece uyumuyor gündüz uyuyor bir türlü dönemedik şuan evdeyim sıkıntı yok ama hazirana kadar inşallah öğrenir ben ise basladigimda çok zorlanacagiz diye korkuyorum ama bunu düşünerek suanki zamanımı kahretmiyorum da napalim deneyimleyerek öğreneceğiz 🙏

Ramazan'ın başında 2 gün oruç tuttum sütüm kesildi neredeyse. Çok azaldı. Bıraktım orucu ama süt geri gelmedi. Lacmix alıyorum 5 gündür ama faydasını görmedim daha. İlk defa kullanıyorum. Hurma, tahin pekmez yiyorum her gün, su en az 2 litre içiyorum. Çok taktım kafaya ne yapsam bilmiyorum üzülüyorum. Cmt de regli oldum. Bu zamana kadar olmamıştım. Süt gidince hemen geldi. 😢
İnşallah geri gelir zaten bu yazdiklariniz en çok süt yapanlar belki regl den dolayı da azalma olmuş olabilir umarım öyledir düzelir 🤲

Bende yeni ayakta sallamaya alıştırdım. Önceden anakucağında uyuturdum. Hatta 4. Ayında hep battaniyede sallayarak uyutuyorduk eşimle. Sonra bu böyle olmayacak ellerimiz ağrıyor diyip ayakta sallamaya geçtim. O yüzden banada daha kolay geliyor ilerde ne olur bilmiyorum 😂
Öyle hemen uyumuyor cnm bizimki bir saat sallıyorum ayakta zorla uyuyor bırakınca hemen uyanıyor topuklarim ağrıyor 2saat ayakta tutunca ve tüm gün böyle olunca haliyle yorucu oluyor 🙄🙄

Ben de sizin yazınıza bayildim ya benim çocuğum bana özel herkesin çocuğu kendine özel ❤️ benim bebeğim de gece uyumuyor gündüz uyuyor bir türlü dönemedik şuan evdeyim sıkıntı yok ama hazirana kadar inşallah öğrenir ben ise basladigimda çok zorlanacagiz diye korkuyorum ama bunu düşünerek suanki zamanımı kahretmiyorum da napalim deneyimleyerek öğreneceğiz 🙏
1 kereye mahsus gündüz uyutma çok zor olacak ama başka türlü dönmez 🤣 ah miniğim 🥰
Ya çok küçükler benim ilk bebeğim 2. Düşünmüyoruz ( kaza ile gelmez ise tabi 🤣)
bir çok şey ileri de olmayacak zaten büyüyencr hepsi gidecek.. şuan yaşadıklarımızın hepsi bi anı olarak kalacak ..
kahretmeyin tabi bunlar bi daha gelmeyecek ileri de bütün bunları hatırlayacağız onlarla her şey özel 😍
Zaman hızlı akıp gidiyor , bebeklerimizle bu zamanların tadını çıkarmak lazım ..

Ramazan'ın başında 2 gün oruç tuttum sütüm kesildi neredeyse. Çok azaldı. Bıraktım orucu ama süt geri gelmedi. Lacmix alıyorum 5 gündür ama faydasını görmedim daha. İlk defa kullanıyorum. Hurma, tahin pekmez yiyorum her gün, su en az 2 litre içiyorum. Çok taktım kafaya ne yapsam bilmiyorum üzülüyorum. Cmt de regli oldum. Bu zamana kadar olmamıştım. Süt gidince hemen geldi. 😢
Lacmix bende kullandım ilk zamanlar baya iyiydi bende bollaştırmıştı. Kokusu dışında ben faydasını gördüm .
Güzel anne stres yaptığın içinde gelmez sütün bu kadar kafaya takma önemli olan her ikinizinde sağlıklı olması .
Regl etki eder .
Ben oruç tutmadım ama 6.ay da regl oldum belki zamanı gelmiştir .
Emzirmeye devam et , yetmediği yerde eğer ek gıda dönemi ise mama yap irmikle fln olmadı formül mama ver biberonla içsin 🥰

Ya çok üzüldüm, bende tutuyorum zaten sütüm az olduğu için pek etkilenmedi bi de ek gıdaya geçtik gündüz iyice azaldı emmesi o yüzden fazla ek gıdaya yüklenmiyorum ha bir de benimde ilk 3 4 gün regl sancım oldu ilk defa ha geldi ha gelecek dedim ama olmadım henüz

Sahur yaptınız mı peki? Ben yaptım süt etkilenmesin diye bi de sadece sahurda 1.5 lt su içiyorum protein almaya gayret ediyorum, bence sütünüz azalmıştır kesilmez hemen bol bol emzirmeye protein ağırlıklı beslenmeye bol sıvı almaya devam edin artacaktır

Herkese selam işe başlayınca grubu takip edip dahil olamadım umarım herkes iyidir 🤗
Birkaç gün sonra kızım 6 aylık olcak. Bu ara gündüz uykuları çok azaldı diş huzursuzluğu da var biraz ona bağlıyorum. Gündüz 2 uyku yapıyor birisi yarım saat diğeri 2 saat.
Akşam 8 buçuk gibi uyuyor sabah 7de uyanıyor. Gündüz uykusu çok az değil mi ? Bebeği bu aylarda olanlar sizlerin nasıl uykularınız?

Ben de 1 Martta işe başladım 13 Martta ilk kez regl oldum. Gerçekten emzirme azalır azalmaz anında geldi. İşe başladığım için oruca cesaret edemedim ben sütüm iyice azalır diye. İnşallah tekrar artar sizin de.
Ya çok üzüldüm, bende tutuyorum zaten sütüm az olduğu için pek etkilenmedi bi de ek gıdaya geçtik gündüz iyice azaldı emmesi o yüzden fazla ek gıdaya yüklenmiyorum ha bir de benimde ilk 3 4 gün regl sancım oldu ilk defa ha geldi ha gelecek dedim ama olmadım henüz

Sahur yaptınız mı peki? Ben yaptım süt etkilenmesin diye bi de sadece sahurda 1.5 lt su içiyorum protein almaya gayret ediyorum, bence sütünüz azalmıştır kesilmez hemen bol bol emzirmeye protein ağırlıklı beslenmeye bol sıvı almaya devam edin artacaktır
Benimki de gündüz ben işteyken neredeyse hiç süt içmiyor 2 öğün ek gıda alıyor onlara karıştırıyoruz biraz. Umarım yeterli geliyordur 😔

Kizlar bayramdan sonra sünnet oluruz diye fiyat sorayim dedim 12 bin dediler uff bu ne ya ben alışamadım böyle rakamlara
Sünnet olanlar özelde mi oldunuz fiyat nasıldı ya da normal hastane üroloji Dr dan mi randevu aliyoruz nasıl oluyor

Herkese selam işe başlayınca grubu takip edip dahil olamadım umarım herkes iyidir 🤗
Birkaç gün sonra kızım 6 aylık olcak. Bu ara gündüz uykuları çok azaldı diş huzursuzluğu da var biraz ona bağlıyorum. Gündüz 2 uyku yapıyor birisi yarım saat diğeri 2 saat.
Akşam 8 buçuk gibi uyuyor sabah 7de uyanıyor. Gündüz uykusu çok az değil mi ? Bebeği bu aylarda olanlar sizlerin nasıl uykularınız?
Bizim de gündüz uykusu çok az, genelde yarımşar saatten 3 uyku yapıyor.

Aman maşallah deyin ve kimseye soylemeyin bu grupta bebeği bu kadar rutin uyuyan başka bebek yok sanırım hatta böyle uyusun diye eğitim bile alanlar var siz muhteşem bir şey basarmissiniz aman ses etmeyin 🤫

Aman maşallah deyin ve kimseye soylemeyin bu grupta bebeği bu kadar rutin uyuyan başka bebek yok sanırım hatta böyle uyusun diye eğitim bile alanlar var siz muhteşem bir şey basarmissiniz aman ses etmeyin 🤫
😄😄 gece uykusu kesintisiz değil uyanıyor emip tekrar uyuyor. Saatlerde bazen kayma oluyor ama genel olarak böyle. 6 aylık bebek için 2 buçuk saat gündüz uykusu az geliyor bana da normali mi bu acaba dedim

Çok takılma bizimde gündüz 2 uyku ama bizim bi düzenimiz yok yani gece de uyumadığı için akşam geç yatıyor sabah geç kalkıyor . 1,45 dakika bizim gündüz uykularımız . Zaten 2 saat olmalı 2 uykuda . Uyku sayısı azaldığından uyuma süresi uzadı . Ama yine geceleri aynı uyumaz .2 saatte bi kalkar ..

Kizlar bayramdan sonra sünnet oluruz diye fiyat sorayim dedim 12 bin dediler uff bu ne ya ben alışamadım böyle rakamlara
Sünnet olanlar özelde mi oldunuz fiyat nasıldı ya da normal hastane üroloji Dr dan mi randevu aliyoruz nasıl oluyor
Fiyata bak . Berke 4 aylıkken sünnet olmuştu yani 4 aya 1 hafta vardı . 3 bin tl ye olduk . Doktorun özel muayenesinde . Ufak olduğu için hiç zorlanmadık biz ..

Fiyata bak . Berke 4 aylıkken sünnet olmuştu yani 4 aya 1 hafta vardı . 3 bin tl ye olduk . Doktorun özel muayenesinde . Ufak olduğu için hiç zorlanmadık biz ..
Maşallah 🧿 yani 2 ay öncesi diyelim inanılmaz fark var ya bu da özel hastanenin üroloji doktorunun verdikleri fiyat ne bileyim bana çok geldi 5 bin falan ok im de normal hastanede biraz endişelendiriyor

X