2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Biz 3. Ay civarında götürdük galiba şehir hastanesinin cocuk hastanesi kısmında cocuk göze sonra 1 yasında gelin dediler bazı hastaneler 9. Ayda bakıyo bazıları 1 yasta

Geldi mi sevdin mi

Aa aile hekimi mi arıyo napıyo

30 derecede 30 dk yıkıyorum sonra ek durulama yapıyorum 22 dk

Bugun osman gönülal 18. Aya kadsr dedi
Yok aramadılar. Ben hatırladım ama kasımda yazıyordu benim aşı kartında geçirdim mi gününü dedim onlarda yapılır sorun yok dedi yaptılar.

Uyku eğitimi almayı düşünmüyorum. Kızım zaten huysuz ve ağlak bir bebek gün zor geçiyor. Bu zamana kadar en azından gece uykusu düzgündü şimdi o da gitti ne yapacağım bilmiyorum.
İlk 3 ay hiç bir şeyin farkında değil çünkü uyku düzeni yoktu yenidoğndı .4. Ayla birlikte farkına varmaya başladı . Dünyaya geldiğini şimdi anlıyor bu yüzden her şeyi şaştı ne oluyo modunda . Geçecek annesi hepsi geçiyor o da zorlanıyor alışmaya .. bundan sonra pek uyku kısmı olmuyor bizler için alışıyorsun zamanla bu zamanlardan keyif almaya bak hiç biri geri gelmeyecek ..

Biz 3. Ay civarında götürdük galiba şehir hastanesinin cocuk hastanesi kısmında cocuk göze sonra 1 yasında gelin dediler bazı hastaneler 9. Ayda bakıyo bazıları 1 yasta

Geldi mi sevdin mi

Aa aile hekimi mi arıyo napıyo

30 derecede 30 dk yıkıyorum sonra ek durulama yapıyorum 22 dk

Bugun osman gönülal 18. Aya kadsr dedi
Biz sıra alana kadar 9 aylık olacağız galiba 😂 araştırma hastanesi hep dolu , şehir hastanesine de talep olusturdum ama hala mesaj gelmedi

Yoğurt yumurta pirinç unu nişasta tam buğday unu irmik ve saf zeytinyağı kabartma tozu ve vanilya şeker yok göz kararı yapıyorum kızımda süt alerjisi vardı böyle yapıp veriyordum tabi normal cici bebe gibi değil vermeden önce bi sıcak suda bekletiyorum irmikler şişiyor tam mama gibi oluyor doktorum bu tarifini çok beğenmişti :) şimdi oğlumada yapıyorum rahatsız etmiyor tok tutuyor hemde besleyici. İçine istediğini ekleyip çıkarabilirsin içine sinmeyen varsa eğer biraz uğraştırıyor ama değer bence hiç olmazsa doğal bide ürünlerin organik olanlarını alırsan daha bi sağlıklı olur
teşekkürler cnm
Yumurta beyazı için erken değil mi sadece sarısını koysam acaba 🙄

Bu arada siz naparsanız ona alışacak demişsiniz ya. Bebeğim bu zamana kadar hep beyaz gürültü ile uyudu. Maalesef ki beyaz gürültü sabaha kadar açık :KK43: gündüzleri sorun değil ama geceleri eşimle kesik kesik uyumamıza neden oluyor o ses. Bırakmak istiyordum. Bu zamanda bıraksam daha mı çabuk alışır? Ama kararsızda kaldım ses atak döneminde daha iyi de gelebilir mi bilemedim :KK43:
Bende gündüz ev dışında beyaz gürültü ile uyutuyorum halen yoksa uyumuyor,evde yavaş yavaş sesi kısarak bırakabilirsiniz ben öyle alistirdim

Bende gündüz ev dışında beyaz gürültü ile uyutuyorum halen yoksa uyumuyor,evde yavaş yavaş sesi kısarak bırakabilirsiniz ben öyle alistirdim
Yaa ben direk kestim bi akşam öyle uyutmadım sonra devam ettim ..
Hatta uyusun diye uygulama indirmiştim pışpış elektrik süpürgesi bi arada olan var onunla uyutuyordum 🤣 youtubeden baktım ben kullanamıyorum telefonu uygulama indirdim .. sonra kesince komple kaldı öyle ..
ben misafir gelince çok gürültü olursa açıyorum ara ara sesi duymasın da uyusun diye ..

Doktorumuz 7.aydan itibaren kırmızı ete başlamamız gerektiğini söyledi. Yağsız et ve 2 defa çekilmiş olacak dedi. Kavurmadan direkt haşlanacak dedi. Eti sizce güvenilir kasaptan mı almak lazım yoksa kontroller daha iyi yapılıyordur diye bilinen zincir marketlerin et reyonundan mı almak daha doğru olur?

Bir de hergün yumurta vermek doğru mu acaba yoksa fazla mı gelir her gün az da olsa yemesi?

Doktorumuz 7.aydan itibaren kırmızı ete başlamamız gerektiğini söyledi. Yağsız et ve 2 defa çekilmiş olacak dedi. Kavurmadan direkt haşlanacak dedi. Eti sizce güvenilir kasaptan mı almak lazım yoksa kontroller daha iyi yapılıyordur diye bilinen zincir marketlerin et reyonundan mı almak daha doğru olur?

Bir de hergün yumurta vermek doğru mu acaba yoksa fazla mı gelir her gün az da olsa yemesi?
Bence tanıdık kasap varsa ondan almak daha güvenli, yumurta alerjisi çıkmadı bizde ama henüz sadece sarısını hergün yiyor sorun olmaz sağlıklı besin sonuçta

Kasap sanki ama NewMamaa NewMamaa daha iyi bilir.

yagmurcicegii yagmurcicegii Desteksiz kendi uyuyor değil ama en azından emzirip beşiğine bırakınca uyumaya devam ediyor genelde, bi ara surekli yapışık oldugu ve koydugumda uyandıgı odadan hiç çıkamadığım bir zaman vardı

Yumurta sarısı ben her gün veriyorum hemen hemen ama bir şey olmadı çok şükür.
Valla annem ekşili köfte yapmış ezdim onu çatalla suyu ile birlikte verdim bir şey olmadı ama 🤣 ben veriyorum her şeyi (6ay) ..
doktorumuz bal , çilek , kivi , ceviz , fındık vs verme dedi sadece 1 yaş dedi .. geri kalan her şeyi yer dedi.
Kasma bence biz sabah kalkıyoruz anne sütü 1saat sonra kahvaltı yapıyoruz . İlk uykusundan sonra tadım zamanı .. yarım saat sonra ara öğün ikindi oluyor . Ara öğünle doymuyo acıkıyor sanırım yarımm saat sonra beni emiyor saat 4 oluyor zaten bi sonraki yemeği iftarda ben ne yiyorsam 🤣🤣

Ya kızlar benim bebem 2 saatte bi kalkıyor acıkıyor mu alışkanlık mı bilmiyorum 🤷. Az önce kalkmayayım dedim kendi kendine uyusun yok mızmızlandı sonra sustu baktım olmuyo emzik verdim uykuya döndüreyim dedim o da olmadı emzirdim şimdi uyuyo 🙄cidden yoruldum artık .. gündüzleri böyle değil ..

İkisinin de kontrolleri iyi yapılıyor aslında ama ben sürüm daha çok dşye file marketten alacağım.. çünkü kıyma makineleri filan da ayrı. Ama bin vs gibi marketlerdeki kapalı paketli etleri demiyorum onlar daha sert oluyor ( etin yapıldığı yere göre) tanıdığınız kasap varsa o da olur. esdia esdia

Yumurta sarısı ben her gün veriyorum hemen hemen ama bir şey olmadı çok şükür.
Valla annem ekşili köfte yapmış ezdim onu çatalla suyu ile birlikte verdim bir şey olmadı ama 🤣 ben veriyorum her şeyi (6ay) ..
doktorumuz bal , çilek , kivi , ceviz , fındık vs verme dedi sadece 1 yaş dedi .. geri kalan her şeyi yer dedi.
Kasma bence biz sabah kalkıyoruz anne sütü 1saat sonra kahvaltı yapıyoruz . İlk uykusundan sonra tadım zamanı .. yarım saat sonra ara öğün ikindi oluyor . Ara öğünle doymuyo acıkıyor sanırım yarımm saat sonra beni emiyor saat 4 oluyor zaten bi sonraki yemeği iftarda ben ne yiyorsam 🤣🤣
3 öğün mü veriyorsun yani?

İkisinin de kontrolleri iyi yapılıyor aslında ama ben sürüm daha çok dşye file marketten alacağım.. çünkü kıyma makineleri filan da ayrı. Ama bin vs gibi marketlerdeki kapalı paketli etleri demiyorum onlar daha sert oluyor ( etin yapıldığı yere göre) tanıdığınız kasap varsa o da olur. esdia esdia
Üç harfli marketleri kastetmedim de M ile başlayan ünlü market zinciri olabilir diye düşünmüştüm. File market de bize uzak sayılmaz. Dediğin gibi sürüm çok olmalı kasaptaki beklemiş mi taze mi ne dese ona inanmak zorunda kalırız 👍🏻

Günde bir defa diye sormak istedim. Ama hergün olmalı mı onu merak etmiştim
Bi dr’un yorumu, bir de beyazını ayırmadan verebilirsiniz demiş zamanla miktarı arttırarak

Eklentiler

• IMG_0847.jpeg
    IMG_0847.jpeg
    47,8 KB · Görüntüleme: 45
X