2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Normal başladı 5,5 cm açılmam oldu artmadı suyum da erken gelmişti suni sancıya dayanamadım nazenın ın de kalp atışları düşmeye başladı doktor rıske atmayalım suyun da kalmadı dedi tabi hemen alın sezaryene dedim 5 saat sancı çektim boşu boşuna 😂
Of ben de 11 saat çektim sezeryana alındım kötü bir his 😭🤣

Berbat bir gün geçirdim. Gece 3.30 dan beri uyanığız. Gece hafif ateşle başladık gün içinde düşürmeme rağmen sürekli 38 leri gördük. Calpol verdim, duş aldırdım derken hala ateş düşürmeye çalışıyoruz. Sürekli ağladı. Benim ağlayacak dermanım kalmadı. O ağladıkça benim içim gitti. Bu gece bitsin artık
Canım bebeğin nesil oldu çok geçmiş olsun

Çok güzelmiş güle güle giysin 😍
23 derece oda sıcaklığında 2.5 tog kalın olmuyor mu?
Sağol teyzesi 🥰❤️ yalıtım yok diye sanırım sıcaklık hep düşüyor yükseliyor terlemiyor bu yüzden
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING​
Pastil de kullanabiliyoruz

Fark etmişsinizdir artık ama yine de yazmak istedim ebebekte hello babylerde yazan ay son kullanım tarihi yani 6 yazıyosa 3 6, 9 yazıyosa 6 9. Ben bunu dolabı hazırlarken fark etmemiştim sonra allahtan fark ettim 2 aylık civarı da ziyan olmado aldıklarım

Parmaklarını da kontrol ediyorum ben boyle olunca saç ip vs olmasın diye. Gerci benimki sabah oyuncağını aldım diye agladı mesela😅

DusunceBulutu DusunceBulutu nasıl oldu parmağı bu arada kremler işe yaradı mı
İşe yaradı çok şükür ince bir çizgi kaldı o da geçer inşallah 🩵
Ben 23 derecede 1 tog giydiriyorum yine terliyo
Önceki Tulum defactonundu 2.5 yazsa da baya inceydi.bu daha kalın gözüküyor. Dereceyi 22ye indirdim içine kısa kollu giydirdim sıkıntı olmadı.tabi oda 23 gibi aşırı sıcak değil
Ayy gözlerim şoklarda bu ne kızz?? sen uyku tulumu al astronot al az kısın kombiyi :)
Shjs 😂 gece 22ye indirdim gündüz 20ye indircem 🥴

Hoop size bir bilgi ile geldim

Eklentiler

• Screenshot_20240209-110142_Chrome.jpg
    Screenshot_20240209-110142_Chrome.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 62
Ben normalde 2 çocuk isteyen biriydim ama bir tanesinin bana fazla fazla yettiğine kanaat getirdim. Anne olmak hem çooook güzel hem çoooook zormuş. 2. Çocuk düşünenlere yada 2 çocuğu olan insanlara "vay be iyi cesaret" diyerek bakar oldum 🤣

Birde hep biz annelerin hayatı değişti bebekten sonra. Tüm sorumluluk bize yüklendi. Eşime bakıyorum oooh o kadar rahatki. Sabah işe gidiyor akşam geliyor yemek yiyoruz kızımla oynuyor seviyor 1 2 saat sonra uyku saatimiz gelince annesiiii al seni istiyor 🥴 sende uyutmaya başla sanada alışsın sendede uyusun diyorum uyumuyor bende diyor ama denemiyor bile. Demin gelmiş ben çok yorgunum erken yatıcam diyor 😪 işe gitmenin işte yorulmanın gözünü seviyim yaaa. Ha bide kızım gece en az 5 kere uyanıyor hepsinde ben kalkıyorum emziriyorum kendisi bir gözünü açıyor pişpiş diyor geri dönüp uyuyor. Bide kendi tempoma bakıyorum. Bir yandan kızımla ilgileniyorum, evin işiyle ilgileniyorum, o da yetmiyor kızımdan kalan vakitte(uyuduğunda yada eşim işten geldiğinde) 4.5 saat çalışmaya çalışıyorum. Artık kendi ihtiyaçlarımı karşılayabildiğime ( yemek yemek, tuvalete gitmek, duş almak, uyumak) şükrediyorum. Ama benim eşim ben yorgunum yatıcam diyor 🙄 ben mi anlayışsızım acaba
Ya o kadar hakkıdın ve o kadar fazla sey ekleyebilirim ki gerilmiyim diye bu konuyu acmıyorum hiç bence annelik guzel hatta zor da değil ama anneyken baska seylerin de annesi olmak zor evin ve eşlerimizin mesela.
Ben 23 derecede 1 tog giydiriyorum yine terliyo
0.5 dene bence posh baby diye bi satıcıdan aldım ben cift kat muslin memnunum
Aklıma soktunuz yaaaaaaa, akülü arabayı almayıp globber i alma fikri çık(ma) aklımdan çık çık çık(ma) 🤣
Bence akuluyu alma zaten gercekten hiç hareketi yok
Bizim uyku gerilememiz bitmişti ne güzel 10 gündür yaaa akşam ne olduysa 1 saat yada 1 saat 15 dakikada bir emzirdim.. yoksa dalmıyor. Yarım saat olunca mızırdamaya başlıyor sonra emzikle biraz oyalamaya çalıştım hiç olmadı
Benzer bi durum da bende var sadece huzursuz ama aglamıyo yine de bi mızırtı surekli, yeni adetler cıkarma hiç uyumadıgı sekillerde uyuma falan ben de dişe baglıyorum diş etleri kabarık beyazlık da gorunuyo ama ele gelen bişey yok.

Of ben de 11 saat çektim sezeryana alındım kötü bir his 😭🤣
Arttırıyorum 17 saat çektim kendi isteğimle sezeryan oldum 😂
Dayanamadığın icin mi 😭 Ben 7 cm kadar geldim amaa çatim darmis
Öğlen 11.30da başladılar suni vermeye açıklık 1-2 cmdi. 14.30a kadar iyiydim sancılar vardı ama kötü değildim. 14.30da keseyi patlattılar ve ben kendimden geçtim. Böyle bir sancı yok dünya üzerinde 😵‍💫 sonra beni sezaryana alın dedim epidural yapın yoksa ölecem dedim. (Epidural hiç istemiyordum halbuki)
Epidural içinde 6 7 cm açıklık lazımmış, bende o kadar açıklık yoktu ama elleriyle açtı ebeler ben artık dayanamadığım için.

17.30da epidural takıldı derin bir oh çektim rahatladım. 18.44te kızım doğmuştu 😍

17 saat suni nedir Allah aşkına 🥴🥴

septembrmom septembrmom çatı muayenesi yapılmamış mıydı doğumdan önce?

Ama sütümüz hemen geldi tek iyi tarafı bu buna da şükür o sancılar beneğin beyin gelişimi için iyiymiş diyorlar bakalım göreceğiz 😂
Ay umarım öyledir yaşadıklarım bari birşeye değsin 🤣🤣

Öğlen 11.30da başladılar suni vermeye açıklık 1-2 cmdi. 14.30a kadar iyiydim sancılar vardı ama kötü değildim. 14.30da keseyi patlattılar ve ben kendimden geçtim. Böyle bir sancı yok dünya üzerinde 😵‍💫 sonra beni sezaryana alın dedim epidural yapın yoksa ölecem dedim. (Epidural hiç istemiyordum halbuki)
Epidural içinde 6 7 cm açıklık lazımmış, bende o kadar açıklık yoktu ama elleriyle açtı ebeler ben artık dayanamadığım için.

17.30da epidural takıldı derin bir oh çektim rahatladım. 18.44te kızım doğmuştu 😍

Normal sancı çekerken serumdaki suni sancı mı istemiyorum demiştim hemşire bunda böyleysen suni sancıda cıldırırsın bu normal serum demişti 😂😂 ama sonlara doğru duş girdim oturdum socak suyun altına o cidden rahatlatmıştı ya

Canimm yapılmıştı hem de 36. Haftadan itibaren çatin uygun diyorlardi hep. Bir de boyum uzun baya, doktor senin çatin dar olmaz falan dedi. 40+0 da sancım gelmeyince suni sancı fitili verdiler 8.30 da. Regl sancım gibi sancılar vardı da çok keyifliydi. Bu muymuş ya tüm mesele dedim nasıl keyifliyim 😄
Sonra fitili çıkardılar, damardan verdiler. Bilincimi kaybedecek noktaya geldim bu nasıl bişey, yalvarıyorum tabi ya beni ortadan kaldırın ya da sezeryana alın diye. Üniversite hastanesinde yaptigim için epidural de yoktu. Sadece buscopan verdiler 😄 En son kustum suyum geldi böyle bir ağrı yok. Bir de en başından beri 1.5 dakikada bir geliyordu düzenli bir şekilde dinlenecek fırsatım hiç yoktu. En son 7 cm de doktor geldi catın bebeğin geçişi için uygun değil dar dedi ve hemen sezeryana alındım. Yani öyle ki, belden iğneyi yaparlarken bile sancim geldi ve ben sabit bile duramadin yerimde çok zordu. 19.58 de yavruma kavuştum 🥺 Sanırım sancı esnasında tam olarak belli oluyormuş çatı. Yani yoksa bunca acıyı cektirmezlerdi değil mi 🥺

Bizim uyku gerilememiz bitmişti ne güzel 10 gündür yaaa akşam ne olduysa 1 saat yada 1 saat 15 dakikada bir emzirdim.. yoksa dalmıyor. Yarım saat olunca mızırdamaya başlıyor sonra emzikle biraz oyalamaya çalıştım hiç olmadı
Ayni olay 2 gecedir bizde de var uyku gerilemesi 3.ayda toplasan 7 gun oldu 2 de uyudu.
Uyutuyorum 1 saat geciyor uyanip yan donup el emiyor. Aglama falan da yok emziriyorum memede 3 dk icinde uyuyor 1 saat sonra ayni😔

X