2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Bende böyle düşünüyorum ve 2.çocuğa hiç sıcak bakmıyorum
1 tane oldu şükür allah isteyene versin modundayım 😅 5 aydır acayip bir koşturmacanın içindeyim işe gitmeyi özledim yani gidip biraz oturayım diyorum o derece 😂
Bu süreçte eşler ne kadar yardım etsede bütün yük ve sorumluluk annede emzirme alt değiştirme uyku başlı başına sorun ztn hepsi bize bakıyo eşler yardımcıda olsa bebekle bir annenin hayatı 3 4 yıl ciddi etkileniyo
Sanırım ben birazda kendi rahatıma düşkünüm 2 çocuğu olanlara dehşetle bakıyorum resmen 😂
Ben normalde 2 çocuk isteyen biriydim ama bir tanesinin bana fazla fazla yettiğine kanaat getirdim. Anne olmak hem çooook güzel hem çoooook zormuş. 2. Çocuk düşünenlere yada 2 çocuğu olan insanlara "vay be iyi cesaret" diyerek bakar oldum 🤣

Birde hep biz annelerin hayatı değişti bebekten sonra. Tüm sorumluluk bize yüklendi. Eşime bakıyorum oooh o kadar rahatki. Sabah işe gidiyor akşam geliyor yemek yiyoruz kızımla oynuyor seviyor 1 2 saat sonra uyku saatimiz gelince annesiiii al seni istiyor 🥴 sende uyutmaya başla sanada alışsın sendede uyusun diyorum uyumuyor bende diyor ama denemiyor bile. Demin gelmiş ben çok yorgunum erken yatıcam diyor 😪 işe gitmenin işte yorulmanın gözünü seviyim yaaa. Ha bide kızım gece en az 5 kere uyanıyor hepsinde ben kalkıyorum emziriyorum kendisi bir gözünü açıyor pişpiş diyor geri dönüp uyuyor. Bide kendi tempoma bakıyorum. Bir yandan kızımla ilgileniyorum, evin işiyle ilgileniyorum, o da yetmiyor kızımdan kalan vakitte(uyuduğunda yada eşim işten geldiğinde) 4.5 saat çalışmaya çalışıyorum. Artık kendi ihtiyaçlarımı karşılayabildiğime ( yemek yemek, tuvalete gitmek, duş almak, uyumak) şükrediyorum. Ama benim eşim ben yorgunum yatıcam diyor 🙄 ben mi anlayışsızım acaba

Bende böyle düşünüyorum ve 2.çocuğa hiç sıcak bakmıyorum
1 tane oldu şükür allah isteyene versin modundayım 😅 5 aydır acayip bir koşturmacanın içindeyim işe gitmeyi özledim yani gidip biraz oturayım diyorum o derece 😂
Bu süreçte eşler ne kadar yardım etsede bütün yük ve sorumluluk annede emzirme alt değiştirme uyku başlı başına sorun ztn hepsi bize bakıyo eşler yardımcıda olsa bebekle bir annenin hayatı 3 4 yıl ciddi etkileniyo
Sanırım ben birazda kendi rahatıma düşkünüm 2 çocuğu olanlara dehşetle bakıyorum resmen 😂
Kesinlikle öyle annelik hem psikolojik hemde fiziksel olarak çok yorucu bir süreçmiş. Anne olunca anlarsın derdi annem hep ve anladım. Ucu bucağı yok bugün yoruldum yatayım dinleneyim yok. İyi mi ,ateşi var mı ,bi yeri mi ağrıyor, niye uyumuyor, niye ağlıyor vs vs hep bir sorgu hep bir muhakeme ve cidden çok ağır

Bizim okulda bi öğretmenin 40yasında ikinci bebeği oldu ilki 7 yaşındaydı normal bir ya artık o aralıklar galiba 😅
Şaka maka bi kız bi oğlan yeter
Rabbim isteyen yolunu gözleyene nasip etsin
Planlı yapmam ama olurda süpriz bir gebelik yaşarsamda üzülmem yeniden anne olmanın keyfini çıkarırım sanırım😌

İnsan bazen sadece bomboş oturmayı bile özlüyor yani süreç geçici elbet büyüyecekler ama yaşarkende aşırı yorucu
Ben sil baştan birdaha bu sürece giremem gibi geliyor şuan tabi zaman durum ne gösterir bilemiyorum ama zormuş cidden hiçbirşeye benzemiyor
Birde aman ayakta sallamayalım alışmasın kendi uyusun dedikçe ekstra stres yükleniyor ben salamıyorum ya bunu anladım 😅
Kesinlikle öyle annelik hem psikolojik hemde fiziksel olarak çok yorucu bir süreçmiş. Anne olunca anlarsın derdi annem hep ve anladım. Ucu bucağı yok bugün yoruldum yatayım dinleneyim yok. İyi mi ,ateşi var mı ,bi yeri mi ağrıyor, niye uyumuyor, niye ağlıyor vs vs hep bir sorgu hep bir muhakeme ve cidden çok ağır

İnsan bazen sadece bomboş oturmayı bile özlüyor yani süreç geçici elbet büyüyecekler ama yaşarkende aşırı yorucu
Ben sil baştan birdaha bu sürece giremem gibi geliyor şuan tabi zaman durum ne gösterir bilemiyorum ama zormuş cidden hiçbirşeye benzemiyor
Birde aman ayakta sallamayalım alışmasın kendi uyusun dedikçe ekstra stres yükleniyor ben salamıyorum ya bunu anladım 😅
Ay valla bende öyleyim zaman geçecek büyüyecekler elbet ama kendime ayırdığım bir 5 dakikam bile yok. Uzun uzun duş bile alamıyorum. Hoş, kendime zaman ayırınca da kızımla ilgilenmiyorum diye vicdan yapıyorum. Ailemin yanındayken kardeşim annem hep ilgilendiler kızımla bana boş zaman kaldı ama o zamanda vicdanım kemirdi beni. İşin bir de bu boyutu var 🥲

Tabi şikayet edip yinede herşeyini ben yapmak istiyorum orasıda ayrı konu 😅 büyüdükçe daha keyifli olcak bence 🥰
Ay valla bende öyleyim zaman geçecek büyüyecekler elbet ama kendime ayırdığım bir 5 dakikam bile yok. Uzun uzun duş bile alamıyorum. Hoş, kendime zaman ayırınca da kızımla ilgilenmiyorum diye vicdan yapıyorum. Ailemin yanındayken kardeşim annem hep ilgilendiler kızımla bana boş zaman kaldı ama o zamanda vicdanım kemirdi beni. İşin bir de bu boyutu var 🥲

Daha dün gibi geriye dönüp bakınca şimdiye bakıncada doğumdan bu zamana 5 ay geçti su gibi gerçekten
Günler aşırı yoğun ama çok hızlı geçiyo 🥹
2024 eylül annelerine şöyle bi göz attım kesede minik bi bebiş nokta kadar o heyecanlı süreçleri konuşuyorlar gecen sene bu zamanlar bizde aynı heyecan içindeydik zaman nasılda geçiyor🙂

X