2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Bebek irmiği sindirimi kolay diye öneriliyor ben çok fark görmediğin için normal irmik kullanıyordum.ve en çok kilo aldıran şeyin "irmik" olduğunu anladım.tarif bırakayım;
1 yemek kaşığı irmik, bir tatlı kaşığı pirinç unu, 1 çay bardağı suyu karıştırarak pişiriyorum ocaktan alıp meyve ve pekmez ekliyorum.bazen de yoğurt. Meyve ilk aylarda muzun çeyrek kadarı ezilip konuluyor azıcık da zeytinyağ. (Bizim kendi ağaçlarımızdan zeytin toplanıyor götürüp yağ yaptırıyoruz her şeye zeytinyağ kullanıyoruz)
Elma ya da armut konulcaksa yine çeyrek kadar rendenin en ince yerinde ya da cam rende de rendelenip eklenir.
Diğer unlar daha besleyici deniliyor tam buğday unu da kullanılabilir.diğer unları kullanmadım
Ya inşallah iştahlı olurlar diğer türlüsü sıkıntı eziyet

Kızlar bebeğim influenza olmuş ya 2 gündür hep ateşli doktor şurup verdi onuda öğürüyor içmek istemiyo enfluvir şurup kullanan oldumu aranızda
Influenza nin surubu da ilaci da cok agir yetiskinleri bile kusturuyor. Bildigim kadariyla 1-2 gune hafifliyor simdi iyidir insallah minik🙏
Harikayız ahajaja bizim bebeler bize kızmaz inşallah ilerde 😂 D derinmavi35
Yani umarim kizmazlar hic bana gore degil suslu seyler falan dogum odasi susu de yapmadim, bizim odayi bos saniyorlardi🤣
Benim bebeğin uzun süredir kakasında mukus var hatta geçen 3-4 gün önce bir kere de çok hafif bir kan gördük bu mukus olması bir alerji olduğunu gösteriyor kan olunca da daha sıkıntılı olduğunu gösteriyormuş Bu yüzden ben hep yediklerimi dikkat ediyordum zaten Ama neye alerjisi var bunu bulamıyorum açıkçası Daha doğrusu doktor sadece mukus olduğu için bulmana gerek yok Kendini kasma ama hiçbir şey abartma dedim Şimdi de kan görünce biraz daha dikkatli ol hani Eğer bir daha kan görürsen o gün ne yediğini mutlaka değerlendir dedi O yüzden de biz yoğurdu 5 sebzeden sonraya bırakıyoruz süt ürünlerine alerji riski yüksek olduğu için o yüzden bana öyle dedi yani 5 sebzeden sonra yoğurt ver dedi
Pancar gibi koyu renkli besinler de kaka da kan goruntusu verebiliyor, aklinda olsun.
Birde bazen mukusu yesil sebzeler yapabiliyor, pirasa ispanak semiz vb
Keşke beni de emse sömürse başım dönse 🥹
+1
Dik tutmaktan ziyade kucagima aliyorum almamla cikariyo hepsini. Reflu olsa gun icindede kusmazmi sadece sabah yediklerinj hemen cikariyor
Bir kusma uzmani olarak, besledikten sonra ayni pozisyonda 3-4 dakika daha tutup sonra basi dik olacak sekilde yatirmani tavsiye ederim. Hemen dik tuttugumuzda gaz ve karna basinc sebebiyle cikariyorlar.

Bu arada kizlar, kizimin yatagi kendinden ayarlanabilen reflu yatagiydi. annemlere geldigimde park besik getirmistik ve hep dik uyumaya aliskin oldugu icin bir kac gun kusma oldu. Sonra kardesim park besigin bas kisimdaki ayaklarina kalin 2 kitap koydu ve 45derece aci yaptik. Aklinizda bulunsun🌸

Ya seninki baya hareketlenmiş büyümüş maşallah 😍😍🧿 benim alpi daha 4.5 aylık sayılır.yüz üstü koyunca yana devrilmeyi öğrendi bir tek 🤣🤣 he bir de yüz üstü koyunca popoyu ve ayakları havaya kaldırıyor 🤣
Benim kızımda yüzüstündeyken popoyu ayaklarını ve kafasını kaldırıyor. Ama yüzüstündeyken yana dönmeyi yada sırt üstünden yüzüstüne dönmeyi daha yapamıyor 😔 ne zaman öğrenecek acaba

Kızlar yakın zamanda doktora gidecekler için bebek boyunu sormuştum Bir de doktora gidecek olanlar doktorunuza şu soruyu sorabilir misiniz emzirirken lazer epilasyon yapılabilir mi

Influenza nin surubu da ilaci da cok agir yetiskinleri bile kusturuyor. Bildigim kadariyla 1-2 gune hafifliyor simdi iyidir insallah minik🙏

Yani umarim kizmazlar hic bana gore degil suslu seyler falan dogum odasi susu de yapmadim, bizim odayi bos saniyorlardi🤣

Pancar gibi koyu renkli besinler de kaka da kan goruntusu verebiliyor, aklinda olsun.

+1

Bir kusma uzmani olarak, besledikten sonra ayni pozisyonda 3-4 dakika daha tutup sonra basi dik olacak sekilde yatirmani tavsiye ederim. Hemen dik tuttugumuzda gaz ve karna basinc sebebiyle cikariyorlar.

Bu arada kizlar, kizimin yatagi kendinden ayarlanabilen reflu yatagiydi. annemlere geldigimde park besik getirmistik ve hep dik uyumaya aliskin oldugu icin bir kac gun kusma oldu. Sonra kardesim park besigin bas kisimdaki ayaklarina kalin 2 kitap koydu ve 45derece aci yaptik. Aklinizda bulunsun🌸
Bizde artık reflü yatağına zor sığıyoruz. Düşünüyordum o açıyı yatakta nasıl verebilirim diye ayaklarına kitap koymak çok mantıklıymış teşekkür ederim 🌸🙏

Kızlar yakın zamanda doktora gidecekler için bebek boyunu sormuştum Bir de doktora gidecek olanlar doktorunuza şu soruyu sorabilir misiniz emzirirken lazer epilasyon yapılabilir mi
Doktora birebir sormadım ama instagramda dr. Ekin pasinlioğlu var çocuk doktoru onun hikayesinde görmüştüm bu bilgiyi. Bakmak istersen profilinde öne çıkanlar kısmında "Bilgiler" başlığında.

Eklentiler

• 1000024564.jpg
    1000024564.jpg
    62,4 KB · Görüntüleme: 52

+1

İnan hiç yeşil sebze yemiyoruz eşim yüzüncen hep et.. anneme gidince direk sebze istiyorum 🤣🤣 foto çekip dr a gösterdim o da kan dedi. Ne yapalım bu kadar olsun. Ne alerji çekenler var

Evet tadı kötüymüş gerçekten 😟
Şuan daha iyi cnm 🙏

+1

X