2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar ya Bir sene oldu Biz de tık yok ilişki anlamında Hadi hamileyken korkuyordu anlıyordum onu sonra doğum yaptım kırkım çıktı 30 gün oldu hala bir istek yok prezervatif alması gerektiğini söylemiştim alamadım diye geçiştirdi iki kez Bugün tekrar sordum istek mi Yok hiç diye Saçmalama çok istiyorum diyor istesen alırdın dedim. Beni mi çekici bulmuyorsun artık diyorum. Bu ara çok borç içindeyiz onu söyledi adapte olamıyorum şu sıkıntılar yüzünden diyor. Hiç böyle biri değil ama artık başkası falan olduğunu düşüncem sinir olmaya başladim hiç mi istemez insan
Bizim de öyle hamilelikte de hiç olmadı hala tık yok ben de bi kıllanmaya başladım niye böyle diye. Bir iki kez ima ettim ama konu dağıldı hep bakalım ne olacak🤷‍♀️ başkası falan yoktur öyle şeyler getirme aklına

Kızlar doğumdan sonra 40 ım çıkınca adet oldum ben hemen. Sonra ki ay olamadım baya gecikti şimdi de bir haftadir lekelenme şeklinde kanamam oluyor lavaboya gittiğimde sildiğimde peceteye geliyor bazen iç camasirimda bir iki damla kan oluyor. Benzer bir şey yaşayan var mı? 40 kontrolüne doktora da gidemedim ya bir sorun mu var acaba diye içime kurt düştü. Doğum sonrası adet olduktan sonra duzen nedir? Tecrübeli anneler bir aydınlatabilir mi🫠
Ben de aynı şeyi yaşıyorum acaba regl oldum sandım olmadım mı🤔 40 bitiminde 3 4 gün yoğun kanama oldu sonra bi daha olmadı bir iki gündür hafif lekelenme oluyo ama devamı gelmedi

Bizim de öyle hamilelikte de hiç olmadı hala tık yok ben de bi kıllanmaya başladım niye böyle diye. Bir iki kez ima ettim ama konu dağıldı hep bakalım ne olacak🤷‍♀️ başkası falan yoktur öyle şeyler getirme aklına
Aynı bende ima ettim konu dağıldı kaldı hep öyle bugün yine dayanamadım konuştum saçmalama istiyorum tabiki sadece alamadım bi türlü kafam çok dolu biliyorsun falan dedi, kendimi eksik hissettiğimi söyledim haklısın dedi bilmiyorum artık. Benim korkum abisinden dolayı abisi de hamilelikte hiç dokunmamış sonra süt geliyor diye iğrenmiş sonra da kopmuş bağları ve aldatmış eltimi. Benim eşim hiç öyle biri değil ama asla yapmaz da diyemiyorum ki insan oğlu işte 😢 korkmaya başladım. Ama bize çok iyi elinden geleni yapıyor temizlik yapıyor ilgileniyor. Ay bilmiyorum. Bide ben korunmadığım için tedirginim ikinci çocuk ihtimali yüzünden dedi. Sanırım bu ağır basıyor

Kuzum bu kadar deli etme kendini bi şey olmaz sana da yazık benim oğlan benim yanımda uyuyo valla kendini çok güzel koruyo artık bi bakıyorum solucan gibi kaya kaya gelmiş dibime😄 dönmeye başladılar bi de artık sen yatağının içinde yüzüne gelebilecek bi örtü vs bırakma yeter
Müslin ince bi battaniyeyle örtüyodum artık kaldırayım o zaman uyku için tulumda alamadım daha nasıl bişey alayım siz nasıl koruyorsunuz bebişi üşümesin diye

Aynı bende ima ettim konu dağıldı kaldı hep öyle bugün yine dayanamadım konuştum saçmalama istiyorum tabiki sadece alamadım bi türlü kafam çok dolu biliyorsun falan dedi, kendimi eksik hissettiğimi söyledim haklısın dedi bilmiyorum artık. Benim korkum abisinden dolayı abisi de hamilelikte hiç dokunmamış sonra süt geliyor diye iğrenmiş sonra da kopmuş bağları ve aldatmış eltimi. Benim eşim hiç öyle biri değil ama asla yapmaz da diyemiyorum ki insan oğlu işte 😢 korkmaya başladım. Ama bize çok iyi elinden geleni yapıyor temizlik yapıyor ilgileniyor. Ay bilmiyorum. Bide ben korunmadığım için tedirginim ikinci çocuk ihtimali yüzünden dedi. Sanırım bu ağır basıyor
Süt geliyo diye iğrenmiş aldatmış mı vah daha neler duycaz😤

Müslin ince bi battaniyeyle örtüyodum artık kaldırayım o zaman uyku için tulumda alamadım daha nasıl bişey alayım siz nasıl koruyorsunuz bebişi üşümesin diye
Benim bebiş yanımda yatıyo kendi örtüme sarıyorum zaten bitişik uyuyoruz yani ben böyle bile korkmuyorum artık düşün 😄 bizim bebeklere göre klasik uyku tulumu yok sanırım şunlardan alabilirsin

Eklentiler

• images.jpeg
    images.jpeg
    33 KB · Görüntüleme: 48
Ya. Huysuzlanmasa derim ki okey böyle istiyorsa böyle olsun hem huysuzlanıyor uykusuzluktan hem uyumuyor üzülüyorum sonra perişan oluyor diye. Az önce eşim yatırdı yine 20 dk uyudu ııııh mıh yaptı uyandı. Yahu bir saat aralıksız bir yatsa dinlense ona da fayda vallahi bana da memem sündü emzirmekten
Benimki de öyle sabah ilk uykusunu uzun uyuyor sadece onun dışında uyutuyorum geri uyaniyor. Bende diyorum tamam uyanık dursun ama çok az duruyor ağlıyor uykusu var uyumuyor

Bizde yoğumbakımda kaldık canım.40 gün hemen hemen.Neden rota tavsiye edilmiyor acaba
canım bence yenidoğan yoğunbakımda kalan bebekler zaten yeterince sağlıklı olmadıkları için kalıyorlar ve aşıların belli düzeyde yan etkileri olduğu da bir gerçek. bebeğin bunu kaldıramama ya da zorlanma durumu olabilir belki. youtube'da osman gönülal (rota aşısı) ve başka bir doktordan bu şekilde dinlediğim için böyle bir karar aldım tabii ki kimseyi etkilemek istemem.

kızlarrr bebeği kabızlık yaşayıp da şunu yaptım düzeldi diyen var mı bir el verin Allah aşkına. çocuk yapamadıkça ben darlanıyorum stresten ben bile yapamıyorum 🥹 ne çare olur ki? zeytinyağı denedim, yok. masaj yapıyorum her akşam yine yok. çocuk çok huzursuzlanıyor. kakasını yaptığı gün iyi ama 2 gün sonra sıkıntı başlıyor. bugün 3. gün bitti hâlâ yapmadı :KK43: yapınca da gayet sıvı bir kaka yapıyor yani hiç katı ya da zorlanacağı bir kaka değil yine de kabız sayılır mı bilemiyorum ama durum bu. napsam ya 🥲

Biz sünnet olamadık kızlar sünnet derisini açtı doktor ve peygamber sünneti olduğunu fark etti narkoz da aldı ama iptal etti 6 aylıkken ameliyat olacak idrar deliğini yukarı taşıyacaklar 😕 Erkek çocuğu olanlar sünnet için acele edin kızlar bizimki gibi bir durum varsa deriyi açmadan göremiyorlarmış maalesef ve 1 yaşına gelmeden ameliyat yaptırmak gerekiyormuş 😕

kızlarrr bebeği kabızlık yaşayıp da şunu yaptım düzeldi diyen var mı bir el verin Allah aşkına. çocuk yapamadıkça ben darlanıyorum stresten ben bile yapamıyorum 🥹 ne çare olur ki? zeytinyağı denedim, yok. masaj yapıyorum her akşam yine yok. çocuk çok huzursuzlanıyor. kakasını yaptığı gün iyi ama 2 gün sonra sıkıntı başlıyor. bugün 3. gün bitti hâlâ yapmadı :KK43: yapınca da gayet sıvı bir kaka yapıyor yani hiç katı ya da zorlanacağı bir kaka değil yine de kabız sayılır mı bilemiyorum ama durum bu. napsam ya 🥲
Benimki de cumartesi yaptı henüz tekrar yapmadı düzeni böyle diye umut ediyorum hiç çözemedim

Bizim oluyo ama en başta öyle zor oldu ki doktor demişti zaten kuruluk olur başlarda ilişkiye girerken diye gerçekten fenaymış kayganlaştırıcı şart yoksa çok ağrıyor acıyor hani bidaha yapmaya korktum ama yaptıkça vücut alıştırıyor kendini çünkü 9 ay hiç ilişki yaşamadık hem onun etkisi hem rahmin toparlamasından doğumdan dolayı kuruluk oluyormuş

Biz sünnet olamadık kızlar sünnet derisini açtı doktor ve peygamber sünneti olduğunu fark etti narkoz da aldı ama iptal etti 6 aylıkken ameliyat olacak idrar deliğini yukarı taşıyacaklar 😕 Erkek çocuğu olanlar sünnet için acele edin kızlar bizimki gibi bir durum varsa deriyi açmadan göremiyorlarmış maalesef ve 1 yaşına gelmeden ameliyat yaptırmak gerekiyormuş 😕
Aa öylemi üzülme canım Allah beterinden korusun inşallah hemen düzelir bebişinin😔Bizde 3. Ayına girsin yaptırıcax kısmetse canım

Çocuk doktoru detaylı muayenede bakmadı mı canım bizim ki deriyi geri çekip bakmıştı geçmiş olsun

Bizim oluyo ama en başta öyle zor oldu ki doktor demişti zaten kuruluk olur başlarda ilişkiye girerken diye gerçekten fenaymış kayganlaştırıcı şart yoksa çok ağrıyor acıyor hani bidaha yapmaya korktum ama yaptıkça vücut alıştırıyor kendini çünkü 9 ay hiç ilişki yaşamadık hem onun etkisi hem rahmin toparlamasından doğumdan dolayı kuruluk oluyormuş
Ya mevzu oraya gelse halledilir o 😄 bende de pek istek yok yani ama eşim de hiç yanaşmıyor yorgunluktandır belki

canım bence yenidoğan yoğunbakımda kalan bebekler zaten yeterince sağlıklı olmadıkları için kalıyorlar ve aşıların belli düzeyde yan etkileri olduğu da bir gerçek. bebeğin bunu kaldıramama ya da zorlanma durumu olabilir belki. youtube'da osman gönülal (rota aşısı) ve başka bir doktordan bu şekilde dinlediğim için böyle bir karar aldım tabii ki kimseyi etkilemek istemem.
Bende takip diyorum onu.Bir bakayım.3 ay 15 günlük olmayana kadar önermiyorum demişti.Ben videosunu göremedim ama

Son düzenleme:
Selam kızlar, bugün kendimi annelik konusunda aşırı yetersiz hissettim. Sadece histe değil. Sanırım çok yetersizim. 1 ay annem ilgilendi, 1 hafta kayınvalidem şimdi eşim devreye girdi çok düzenli edemesede epey bir yardım ediyor. Resmen herkes destek oldu. Ama ben o kadar beceriksizim ki hep uykum var, bir türlü enerjik olamıyorum. Elim çok ağır bir iş beceremiyorum. Çocuğun temel ihtiyaçlarini karşılıyorum başka da ne bir tummy time ne bır zeka kartı gösterme, ne dışarıda bir yürüyüş yaptırma hiçbir şey yapamıyorum. Bugün eşimle tartıştık ve yardım etmeyi kesti. Sabahtan akşama kadar bir ıspanak yemeğini zar zor yaptım. Mental olarakta çocuğuma sevgi dolu olamıyorum. Çok istiyorum ama o enerji gelmiyor. Çok uslu bir çocuk ama ben onu hiç hak etmiyorum. Influencerlari görünce öyle hissediyoruz falan demiştik ama bir arkadaşımı takip ediyordum çocuğu şimdi 5,6 yaşına getirdi ama bu sure zarfinda o kadar güzel etkinlikler yapıyordu ki onunla. Hiçbir bahanem yok.

X