2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Korkma aç değildir canım. Yani açtır ama sıkıntı değildir. Bu aylarda bebekler uzun süre açlığa dayanabiliyorlar Hatta emen bebekleri bile gece kaldırmayıp sabaha kadar tutan insanlar var yani böyle yapmamızda sakınca yok ki seninki mama emiyormuş Gece yatmadan önce mamalar anne sütüne göre daha Tok tutuyorlar merak etme sıkıntı yok yarın 90 CC ver dene yani acıkırsa Bir saat sonra bir daha verirsin huzursuz olursa gerekirse hepsini bir kerede vermene gerek yok
Aynen dedigin gibi denicem yarın bakalim

Aslında gündüz biraz iyi gibi 1 uyku 1.5 saat oluyo ben uyandırıyorum sonraki 2 uyku 45 dk 1 saat aralığında
Ama son uykudan sonra 3 saate yakın yatırmıyorum tabi aşırı uykusu geliyo son noktada emmeden sakinleyip yatmıyo gibi oldu
Ya da erken uyumaya alışamadı gündüz sanıp uyanıyo ben tekrar yatırıyorum aynı düzen devam edip akşam 9 gibi uykuya gçmeyi öğrenmesi lazım ya
Bugün sabah saat kurup 8 de uyandırdım mesela emdi ve uyumak istedi yine uyutmadım uyandırdım 🤷‍♀️
3. Uykusu var mı

Eveet dün gece ben de gördüm bir sürü. Oğlum çok uyandı dün aralarda uyudukça değişik değişik rüyalar gördüm. Uykusuzluk ve yorgunluktan oluyor sanırım.
Ya bilmiyorum 🤷 resmen korktum . Hatta o neyse Berke ye gitmesin diye bi de kovaladım yakaladım 😏 Allahım cesaretime bak 🤦‍♀️

Ya seninki baya hareketlenmiş büyümüş maşallah 😍😍🧿 benim alpi daha 4.5 aylık sayılır.yüz üstü koyunca yana devrilmeyi öğrendi bir tek 🤣🤣 he bir de yüz üstü koyunca popoyu ve ayakları havaya kaldırıyor 🤣
ya evet inanılmaz ana kucağında depar atıyor resmen dayanamayıp alıyorum ordan zaten zar zor kilo aldırdım ana kucağında eritemem 😂
Sneinkine de maşallah 😍 artık büyüyorlar neler yaptıklarına yetişeyeceğiz yakında 🫠

Gece 3de yedi en son 90 cc sabah 9 bucukda uyandi 6 bucuk saat gecti o sebeple 1 olcek fazla yapiyorum ama hep kusuyor 90 cc verdigimdede doymadigini hissediyorum olmadi yarim saat arayla az az deniyeyim
Evet olabilir bir de arkadaşın dediği gibi reflüsü olabilir dik tutmakta fayda var bende hala mama verirken reflü yatağında uzandırıp veriyorum gazını alırkende karnına fazla bastırmıyorum, eşim her gaz çıkardığında kusturuyor bebeği bi ara dikkat ettim istemsizce karnını fazla bastırmış oluyor öyle olunca kusuyor

İşte gece uykusuna yatırıyoruz ya 2 3 saat uyucakmış gibi geliyor 😅 kesinlkle daha çok küçükler uyutmak başarı diye bakmak lazımda yapamıyoruz 😂
Benim oğlumda 12 den sonra 5 e kadar hiç uyanmaz ama 12 ye kadar çok sık uyanıyor bence derin uykuya dalamıyorlar ondan, gündüzde öyle mesela derin uyumuyor 2 saat uyanık kalınca direk uyutuyorum uyuyor onda sorun yok ama uyanıyor sürekli hep pışpışlıyorum, 12 gibi ben oturma odasından kucağıma alıp beşiğine götürüyorum o sırada öpüyorum kokluyorum hiç uyanmıyor derin uykuda oluyor.Ben alıştım bu hallerine uyudumu uyanmicak diye bişey yok daha 5 aylıklar mükemmel bi uyku düzeni bekleyemeyiz hatta önümüzdeki aylarda da bekleyemeyiz bence

Benim kızın saçını iki haftalıkken kesmiştik böyle bebişleri görünce pişman oluyorum bıraz😂
Benim bebeğin uzun süredir kakasında mukus var hatta geçen 3-4 gün önce bir kere de çok hafif bir kan gördük bu mukus olması bir alerji olduğunu gösteriyor kan olunca da daha sıkıntılı olduğunu gösteriyormuş Bu yüzden ben hep yediklerimi dikkat ediyordum zaten Ama neye alerjisi var bunu bulamıyorum açıkçası Daha doğrusu doktor sadece mukus olduğu için bulmana gerek yok Kendini kasma ama hiçbir şey abartma dedim Şimdi de kan görünce biraz daha dikkatli ol hani Eğer bir daha kan görürsen o gün ne yediğini mutlaka değerlendir dedi O yüzden de biz yoğurdu 5 sebzeden sonraya bırakıyoruz süt ürünlerine alerji riski yüksek olduğu için o yüzden bana öyle dedi yani 5 sebzeden sonra yoğurt ver dedi
Benim bebeğin uzun süredir kakasında mukus var hatta geçen 3-4 gün önce bir kere de çok hafif bir kan gördük bu mukus olması bir alerji olduğunu gösteriyor kan olunca da daha sıkıntılı olduğunu gösteriyormuş Bu yüzden ben hep yediklerimi dikkat ediyordum zaten Ama neye alerjisi var bunu bulamıyorum açıkçası Daha doğrusu doktor sadece mukus olduğu için bulmana gerek yok Kendini kasma ama hiçbir şey abartma dedim Şimdi de kan görünce biraz daha dikkatli ol hani Eğer bir daha kan görürsen o gün ne yediğini mutlaka değerlendir dedi O yüzden de biz yoğurdu 5 sebzeden sonraya bırakıyoruz süt ürünlerine alerji riski yüksek olduğu için o yüzden bana öyle dedi yani 5 sebzeden sonra yoğurt ver dedi
Benim kizin süt alerjisi tanısı var ama ben yine yoğurtla başladım deneyeceğim

Ben yine hastalanıyorum ya. Sağlık ocağına gidip geldikten sonra boğazım yanmaya başladı bugün daha da kötü gıcık yaptı öksürüyorum ve boğazım ağrıyor. Herhangi bi ilaç kullanamıyoruz değil mi ya 🥺🥺 limonlu tuzlu su gargara yaptım. Maske taktım yine bebeğime geçmesin diye 😷
Boğaz ağrısı için majezik gargara vermişti doktor alıp kullanabilirsin
Bide bol bol ıhlamur iç beni kurtaran bunlar oldu

X