2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar sizde uyuyabildiğiniz zaman Garip garip rüyalar görüyor musunuz ya 🫣 hayır korkuyorm da yani .
Eveet dün gece ben de gördüm bir sürü. Oğlum çok uyandı dün aralarda uyudukça değişik değişik rüyalar gördüm. Uykusuzluk ve yorgunluktan oluyor sanırım.

Bizim gece uyku düzeni baya bozulmuştu şimdi yine erkene çekmeye çalışıyorum
Dün 9 da yattı emerek uyudu yine 😩
10 da yine uyandı ağlıyodu yine emerek uyudu 12 gibi yine uyandı tekrar uyuttum sonra hece uyanmadı
Sizce memede uyumaya yada desteğe alıştığı için mi uyanıyor yoksa geceye hemen geçemediğinden mi yada tam doymuyo emme sürelerinde uykulu emiyo zaten bu yüzdenmi 12 1 olana kadar sık uyanıyo erken yatsada
Bu destekleri nasıl kesicez ya 3 günde hemen alışkanlık oluyo 😩

10 da yine uyandı ağlıyodu yine emerek uyudu 12 gibi yine uyandı tekrar uyuttum sonra hece uyanmadı
Sizce memede uyumaya yada desteğe alıştığı için mi uyanıyor yoksa geceye hemen geçemediğinden mi yada tam doymuyo emme sürelerinde uykulu emiyo zaten bu yüzdenmi 12 1 olana kadar sık uyanıyo erken yatsada

Muhtemelen hem destek hem de gündüz saatlerinde bir kaçak vardır 😊

Aslında gündüz biraz iyi gibi 1 uyku 1.5 saat oluyo ben uyandırıyorum sonraki 2 uyku 45 dk 1 saat aralığında
Ama son uykudan sonra 3 saate yakın yatırmıyorum tabi aşırı uykusu geliyo son noktada emmeden sakinleyip yatmıyo gibi oldu
Ya da erken uyumaya alışamadı gündüz sanıp uyanıyo ben tekrar yatırıyorum aynı düzen devam edip akşam 9 gibi uykuya gçmeyi öğrenmesi lazım ya
Bugün sabah saat kurup 8 de uyandırdım mesela emdi ve uyumak istedi yine uyutmadım uyandırdım 🤷‍♀️
Muhtemelen hem destek hem de gündüz saatlerinde bir kaçak vardır 😊

Bir kaç gündür gündüzleri uyumayınca, memede daha sık durunca sütümün yetmediğini düşündüm şuan rezene çayımı içiyorum 🙄 az önce başım da döndü, çok sık emzirdim son zamanlar ve bu bünyeme fazla geldi sanırım. Görünürde diş yok, son atağı yeni atlatmıştık ama atakmış 🤯 23 haftalık şuan. Nasıl dayanıcam bilmiyorum şimdiden tükenmiş hissediyorum. Eki Görüntüle 3383528
Belki 1 hafta sürer iyi düşünelim iyi olsun :KK43: bizim bitmesine 2 gün var gözüküyor inşallah öyledir 33 gün olmuş geceleri uyumadığım 😵‍💫
Ay evett. Daha geçen gördüm kendimi 3. Göz olarak izledim git gide uzaklaştım, evi dışardan gördüm sonra daha da uzaklaştım gökyüzüne doğru çıktım falan. Ellerim karıncalandı sonra sıçradım 🫣😰😰
Astral seyehat 🫣

Gunaydın kızlar
Benim kız aksam 10 gibi uykuya geciyor ve sabah 9 gibi kalkiyor yani yaklasık 11 saat gece uykusu yapiyor. Beslenmek icinde 1 yada 2 defa kalkiyor. Sabah ac oldugunu dusundugumden mama miktarini 120 cc felan veriyorum normalde 90 ile besleniyor. Acaba yanlismi yapiyorum cunku 10 dakika icinde baya bir kusuyor ama versem daha da yer napicami bilemedim

Benim oğlumda 12 den sonra 5 e kadar hiç uyanmaz ama 12 ye kadar çok sık uyanıyor bence derin uykuya dalamıyorlar ondan, gündüzde öyle mesela derin uyumuyor 2 saat uyanık kalınca direk uyutuyorum uyuyor onda sorun yok ama uyanıyor sürekli hep pışpışlıyorum, 12 gibi ben oturma odasından kucağıma alıp beşiğine götürüyorum o sırada öpüyorum kokluyorum hiç uyanmıyor derin uykuda oluyor.Ben alıştım bu hallerine uyudumu uyanmicak diye bişey yok daha 5 aylıklar mükemmel bi uyku düzeni bekleyemeyiz hatta önümüzdeki aylarda da bekleyemeyiz bence

Gunaydın kızlar
Benim kız aksam 10 gibi uykuya geciyor ve sabah 9 gibi kalkiyor yani yaklasık 11 saat gece uykusu yapiyor. Beslenmek icinde 1 yada 2 defa kalkiyor. Sabah ac oldugunu dusundugumden mama miktarini 120 cc felan veriyorum normalde 90 ile besleniyor. Acaba yanlismi yapiyorum cunku 10 dakika icinde baya bir kusuyor ama versem daha da yer napicami bilemedim
Kusuyorsa fazla geliyordur emzirme sonrası veriyorsun sanırım? Bende öyle yapıyorum kustuğu zaman anlıyorum fazla geldiğini ve benimki de versen yine yer henüz doyup doymadıklarını tam olarak anlayamıyorlar

Bebek irmiği sindirimi kolay diye öneriliyor ben çok fark görmediğin için normal irmik kullanıyordum.ve en çok kilo aldıran şeyin "irmik" olduğunu anladım.tarif bırakayım;
1 yemek kaşığı irmik, bir tatlı kaşığı pirinç unu, 1 çay bardağı suyu karıştırarak pişiriyorum ocaktan alıp meyve ve pekmez ekliyorum.bazen de yoğurt. Meyve ilk aylarda muzun çeyrek kadarı ezilip konuluyor azıcık da zeytinyağ. (Bizim kendi ağaçlarımızdan zeytin toplanıyor götürüp yağ yaptırıyoruz her şeye zeytinyağ kullanıyoruz)
Elma ya da armut konulcaksa yine çeyrek kadar rendenin en ince yerinde ya da cam rende de rendelenip eklenir.
Diğer unlar daha besleyici deniliyor tam buğday unu da kullanılabilir.diğer unları kullanmadım

Bebekler kilo alsa da yürümeye başlayınca veriyorlar maalesef.o yüzden çok kilo alacak diye düşünmeyin 🫣
Benimki ana kucağında nerdeyse kendini tavana fırlatacak sallanmaktan , kurbağa gibi bacaklarını oynatıyor sallıyor kendini şimdiden başladı kilo vermeye ajakakja

Gunaydın kızlar
Mama sonrası en az 10 dk dik tutuyor musunuz? Reflü olabilir zira 90 da çok az geldi bana.

Emmiyor sadece mama yiyor. Ozaman 90 cc olarak devam edeyim yarin bakalım
Korkma aç değildir canım. Yani açtır ama sıkıntı değildir. Bu aylarda bebekler uzun süre açlığa dayanabiliyorlar Hatta emen bebekleri bile gece kaldırmayıp sabaha kadar tutan insanlar var yani böyle yapmamızda sakınca yok ki seninki mama emiyormuş Gece yatmadan önce mamalar anne sütüne göre daha Tok tutuyorlar merak etme sıkıntı yok yarın 90 CC ver dene yani acıkırsa Bir saat sonra bir daha verirsin huzursuz olursa gerekirse hepsini bir kerede vermene gerek yok

Benimki ana kucağında nerdeyse kendini tavana fırlatacak sallanmaktan , kurbağa gibi bacaklarını oynatıyor sallıyor kendini şimdiden başladı kilo vermeye ajakakja
Ya seninki baya hareketlenmiş büyümüş maşallah 😍😍🧿 benim alpi daha 4.5 aylık sayılır.yüz üstü koyunca yana devrilmeyi öğrendi bir tek 🤣🤣 he bir de yüz üstü koyunca popoyu ve ayakları havaya kaldırıyor 🤣

X