2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226

Eklentiler

• IMG_7291.png
    IMG_7291.png
    74,5 KB · Görüntüleme: 17
Selam kızlar, bugün kendimi annelik konusunda aşırı yetersiz hissettim. Sadece histe değil. Sanırım çok yetersizim. 1 ay annem ilgilendi, 1 hafta kayınvalidem şimdi eşim devreye girdi çok düzenli edemesede epey bir yardım ediyor. Resmen herkes destek oldu. Ama ben o kadar beceriksizim ki hep uykum var, bir türlü enerjik olamıyorum. Elim çok ağır bir iş beceremiyorum. Çocuğun temel ihtiyaçlarini karşılıyorum başka da ne bir tummy time ne bır zeka kartı gösterme, ne dışarıda bir yürüyüş yaptırma hiçbir şey yapamıyorum. Bugün eşimle tartıştık ve yardım etmeyi kesti. Sabahtan akşama kadar bir ıspanak yemeğini zar zor yaptım. Mental olarakta çocuğuma sevgi dolu olamıyorum. Çok istiyorum ama o enerji gelmiyor. Çok uslu bir çocuk ama ben onu hiç hak etmiyorum. Influencerlari görünce öyle hissediyoruz falan demiştik ama bir arkadaşımı takip ediyordum çocuğu şimdi 5,6 yaşına getirdi ama bu sure zarfinda o kadar güzel etkinlikler yapıyordu ki onunla. Hiçbir bahanem yok.
kendine bu kadar yüklenmemelisin canım söylemesi kolay biliyorum ben de her şeyden kendimi sorumlu tutan biriyim, bu hayatı zorlaştırıyor. ama burda yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum senin kolay bi eşin yok öncelikle. ben bebekle ilglenirken eşim instada dolaşıp video izlese gülse bana batıyorken, sen evde tek oldugunda bile çıktıgını söylemiştn. bu gerçekten akıl almaz bir şey . evde bi bebek var minicik, acemi bir anne neden insan yalnız bırakır ? ki kendisi de acemi baba. her dk yanında durmalı sana manevi desteği de hissettirmeli.
etkinliğe gelince bazen benim de hiç halim kalmıyor ve diyorum ki “ aziz sancara annesi tummy time kartları mı gösteriyordu biraz sal 😅” bu sürekli etkinliklerle içli dışlı olmak evet çocuga fayda sağlar ama her zaman olacak diye bir şey yok, çocuk büyüyünce ben çok fazla oyuncak almak yerine ev işlerine dahil etmeyi( tabi oyunlaştırarak ) düşünüyorum. insan yetiştreceğiz sürekli yeni donanım yüklememz gereken makina değil onlar. bu arada benim de evde çok canım sıkılıyor sürekli anneme gidiyorum , bu sefer diyorum ki ben evde çocugumla baş başa neden duramıyorum neden beceremiyorum, ama napim 7/24 evdeyim 3 aydır. çocuklarımız oyun çağına gelince her şey çok daha eğlenceli olacak inan bana.

Bebeğim gündüz uykusunu az yapsa da çok yapsa da 4 te gözlerini gazla açıyor bu saate kadar da uyumuyor yaşayan var mı böyle bir şey
benim de öyle mutlaaka ıkınmaları oluyor çok üzücü ya, kimyon çayı içiyorum ayakalrını sıcak tutmaya çalışıyorum ama yapısal heralde bu gaz işi. kaka yapıp uyanıyor bi daha uyutmaya çalışıyoruz 🙃

İyi fikir hamile kalmak için çok aşırı ilişki olıyordu ot almıştık ona artsn diye yapıp önüne koyalım anlasın 😅
otun adı ne canım? vallahi arkadaşım için soruyorum 😂 evlendiğinden beri eşi ile cinsel ilişkide bulunamadı. doktora da gittiler hormonel de bi şey yokmuş adamda. çocuk için geç kalıyorum diye üzülüyordu arkadaşım ya

Selam kızlar, bugün kendimi annelik konusunda aşırı yetersiz hissettim. Sadece histe değil. Sanırım çok yetersizim. 1 ay annem ilgilendi, 1 hafta kayınvalidem şimdi eşim devreye girdi çok düzenli edemesede epey bir yardım ediyor. Resmen herkes destek oldu. Ama ben o kadar beceriksizim ki hep uykum var, bir türlü enerjik olamıyorum. Elim çok ağır bir iş beceremiyorum. Çocuğun temel ihtiyaçlarini karşılıyorum başka da ne bir tummy time ne bır zeka kartı gösterme, ne dışarıda bir yürüyüş yaptırma hiçbir şey yapamıyorum. Bugün eşimle tartıştık ve yardım etmeyi kesti. Sabahtan akşama kadar bir ıspanak yemeğini zar zor yaptım. Mental olarakta çocuğuma sevgi dolu olamıyorum. Çok istiyorum ama o enerji gelmiyor. Çok uslu bir çocuk ama ben onu hiç hak etmiyorum. Influencerlari görünce öyle hissediyoruz falan demiştik ama bir arkadaşımı takip ediyordum çocuğu şimdi 5,6 yaşına getirdi ama bu sure zarfinda o kadar güzel etkinlikler yapıyordu ki onunla. Hiçbir bahanem yok.
Canım sen kendine aşırı yükleniyorsun. Ben 2 ayda anca bakmaya başladım çocuğuma ve şu an sadece ona bakabiliyorum yemeği boşver kahvaltı yapmak için bile biri olması gerekiyor yanımda. Ama bir süre böyle olacak maalesef. Etkinlik olayına gelince ben de tummy time yapamıyorum zeka kartlarını gösteriyorum ama ilgisini çekmesi daha 1-2 haftadır oldu. Yani daha erken merak etme. Tummy time her çocuk yapmıyor zaten. Ben böyle zamanlarda şunu diyorum her mahallede olan çingeneleri düşün sence onlar tummy time yaptırıyor mudur? 😅 Ama hepsinin bebeleri de yürümüyor koşuyor resmen. O yüzden yapabildiğin kadarını yap hırpalama kendini her çocuğun hayatındaki en mükemmel insan annesi 🧡

Kız bebek mi bunlar biz niye ilgileniyoz. 😂 valla biz birbirimize sarılacak vakti bulduk mu uyuyakalıyoz zaten. Ya da akşam belimizin ne kadar agrıdıgını anlatıp agrı tespiti yapıp sonrasında bu bebe ne zaman uyur/uyanır üzerine tahminler yapıp. Bezinin değişme zamanını tayin ediyoruz. Bizimki genelde cinli olup bizi izledigi veya kucakta tasınmayı istediginden musait zamanımızda sırtlarımızın yere temas etmesini diliyoruz. 😂😂😂😂 iyi gunumuzdeyse topu topu 5 saat uyuyo benim koca. Oda deliksiz değil cocuga kalkıyor. Sanmıyorum aklına boyle bişey gelsin. Yani geliyorsa da gözü yemiyordur. 😂😂😂 Cucuthecatt Cucuthecatt
Valla doğru diyosun yorgunluktan böyle oldu galiba ben zaten 24 saatte 3 saat falan uyuyorum o da işe gidiyo akşam geliyo ev işlerine yardım ediyo kafamızı yastığa koyabilirsek bayılıyoruz zaten😄 kız bi de bebe odadayken nasıl yapcaz ya tuhaf değil mi 😄

Canım hiçbirimiz hiçbir şeye yetişemiyo ki. Abartmıyorum iki haftadır ütülenecek çamaşırlar ütü masasının üstünde duruyor. Günlerdir tırnaklarımı kesemedim sürekli elime bakıp tırnaklarımı keseyim diyorum ama unutuyorum sanki beynimin 3te 2si bebekten sonra yok oldu. Kaş bıyık birbirine girdi her yerim berbat halde. Bazı günler akşama kadar aç kalıyorum yemek yapamıyorum vakit bulsam bile halim olmuyo sadece yatmak istiyorum. Dışarı çıkmıyorum canım çıkmak da istemiyor bir iki kere denedim bebekle eziyet oldu. Sen yine şanslısın annen gelmiş ben başından beri yalnızım perişan oldum. Geçecek bugünler bu kadar kendini hırpalama. Bi de bu instamomlar işin bokunu çıkardı hangimizin annesi bize etkinlik yaptı allasen çocuğuna sevgini göster gözünün içine bak yeter.

Valla doğru diyosun yorgunluktan böyle oldu galiba ben zaten 24 saatte 3 saat falan uyuyorum o da işe gidiyo akşam geliyo ev işlerine yardım ediyo kafamızı yastığa koyabilirsek bayılıyoruz zaten😄 kız bi de bebe odadayken nasıl yapcaz ya tuhaf değil mi 😄
Ay bi bakısı var bazen eşime diyorum ki göz teması kurma sakın😂😂😂

Çook teşekkür ederim canım Allah razı olsun 💜 elhamdülillah sonuçlarımız temiz çıkmış. Bir hastalıktan şüpheleniliyordu. Rabbim ne muradın varsa versin. Günlerdir bu sonucu görmeyi bekliyorduk 🤗
Rica ederim ne demek. Hepimiz bebeklerimizi sağlıkla büyütelim inşallah 🥰

Bebeği aşırı fazla kusan var mı varsa nasıl baş ediyorsunuz? Emdiği gibi tekrar kusuyor emince hemen kusmasa 1 2 saat içinde kesin kusuyor ve az bir kusma da değil. Doktora da götürdüm reflü olsa kilo alamayacağını söyledi kilo alımının güzel olduğunu bazı çocukların fazla kusabildiğini anlattı ama bu aşırı kusma benim için çok yorucu oluyor. Zaten tekim bir de günde 10 kere hem onun hem kendi kıyafetlerimi değiştirip yıkayıp serip geri toplamak bir de bebekle ilgilenip yemekti ev temizliğinde uğraşmak çok zor.

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Canım çişli bez sayısı nasıl yeterince doyuyor mu
çişli bezde sıkıntı yok çok şükür 🥹 6 kere filan değiştiriyorum bezi. zaten memeye çok düşkün bu kadar emdiği sütü bi şekilde çıkarması gerekiyor 😬 ama önceden o kadar çok kaka yaparken şimdi nereye gitti bu kakalar anlamıyorum

Biagai kullanıyoruz canım uzun süredir zaten. Gece mi versem diye düşünüyorum artık😫ya o kadar zorlanıyor ki o zorlanmaya katı bir kaka çıkması gerekiyor yani ama normal sıvı oluyor gayet
aynı durum bizde de var canım. bigaia da hiçbir işe yaramadı vslla. o kadar para verdik bitsin diye kullanıyorum 😓 4. gün bitti artık katı bi kaka gelir diyorum ama sanki 2 saattir yapmıyormuş gibi gayet hardal renkli ve sıvı bi kaka geliyor. gerçi katı gelse daha telaşlanırım böyle olması daha iyi ama neden bu kadar zorlanıyor ki ya. şu an mesela omuzuma yasladım, ayaklarını iyice içeri çekmiş resmen ıkınmaktan yoruluyor bebeğim 😔

Kızlar selammmm doğumdan beri hiç yazamamışım resmen , 2 aylık ve şu an kucağımda uyuyan oğluşumla yazıyorum uzun zaman sonra ay çok duygusalımm. Herkes iyi mi? Bi de size ne soracağım, ben memeye ek olarak mama da veriyorum, biberon ısıtıcısı kullananlar var mı hangisini önerirsiniz

aynı durum bizde de var canım. bigaia da hiçbir işe yaramadı vslla. o kadar para verdik bitsin diye kullanıyorum 😓 4. gün bitti artık katı bi kaka gelir diyorum ama sanki 2 saattir yapmıyormuş gibi gayet hardal renkli ve sıvı bi kaka geliyor. gerçi katı gelse daha telaşlanırım böyle olması daha iyi ama neden bu kadar zorlanıyor ki ya. şu an mesela omuzuma yasladım, ayaklarını iyice içeri çekmiş resmen ıkınmaktan yoruluyor bebeğim 😔
Mamsel kimyonlu rezene çayı verdiğimde iyi gelmişti benim kızıma

aynı şeyleri yaşıyoruz , bardak bardak süt sağan instagram annelerni görmemek için kaldırdım uygulamayı. nasılsa hem sütleri litreyle geliyor hem çocukları 8 de uyuyor hepsi rüya öğünü yaptırıyor çocuk hiç uyanmıyor , sabah 8 e kadar uyuyor. ya benim hatam nerde diyorum sorguluyorum isyana girecek diye korkuyorum. off off Allah kolaylaştırsın nolur
Cidden böyle bi durum var ya, instagrama girdikçe stres oluyorum ben. Çocuğunuz şöyle yapıyorsa böyle olabilir videoları, her zaman bakımlı olup güzel güzel videolar çeken anneler vs. beni inanılmaz strese sokuyor. Her bebeğin yolculuğu ayrı, bunu biliyorum ama ister istemez etkileniyorum. Mesela bugün benden hiç ayrılmadı, ayrılınca hep ağladı. Ben ne düzgünce bişey yiyebildim ne tuvalete gidebildim. Aynaya bile bakmamışımdır. Nasıl oluyor diğer türlüsü, cidden çözemiyorum..

kendine bu kadar yüklenmemelisin canım söylemesi kolay biliyorum ben de her şeyden kendimi sorumlu tutan biriyim, bu hayatı zorlaştırıyor. ama burda yazdıklarından yola çıkarak söylüyorum senin kolay bi eşin yok öncelikle. ben bebekle ilglenirken eşim instada dolaşıp video izlese gülse bana batıyorken, sen evde tek oldugunda bile çıktıgını söylemiştn. bu gerçekten akıl almaz bir şey . evde bi bebek var minicik, acemi bir anne neden insan yalnız bırakır ? ki kendisi de acemi baba. her dk yanında durmalı sana manevi desteği de hissettirmeli.
etkinliğe gelince bazen benim de hiç halim kalmıyor ve diyorum ki “ aziz sancara annesi tummy time kartları mı gösteriyordu biraz sal 😅” bu sürekli etkinliklerle içli dışlı olmak evet çocuga fayda sağlar ama her zaman olacak diye bir şey yok, çocuk büyüyünce ben çok fazla oyuncak almak yerine ev işlerine dahil etmeyi( tabi oyunlaştırarak ) düşünüyorum. insan yetiştreceğiz sürekli yeni donanım yüklememz gereken makina değil onlar. bu arada benim de evde çok canım sıkılıyor sürekli anneme gidiyorum , bu sefer diyorum ki ben evde çocugumla baş başa neden duramıyorum neden beceremiyorum, ama napim 7/24 evdeyim 3 aydır. çocuklarımız oyun çağına gelince her şey çok daha eğlenceli olacak inan bana.
Kesinlikle katılıyorum. Ben de ilk zamanlar ben kendim bakamıyor muyum acaba yapamayacak mıyım demiştim annemler yardım ederken. Kendine bu kadar yüklenme C Chills . Gerçekten kolay bişey değil ebeveyn olmak, anne olmak. Hem aşırı seviyorum çok mutluyum hem de kendim gibi hissetmediğim için çok üzgünüm. Ama bu böyle bi yolculuk, bakma sana söylüyorum ama kendim de yapamıyorum. Umuyorum büyüdükçe daha da alışacağız daha da güzel olacak 🙏🏻 Ben de tummy time yaptırayım, kitap okuyayım, oyun oynatayım diye çırpınıyorum ama bakıyorum en çok ben onunla konuştuğum zaman gülüyor, tepki veriyor. Bununla ilgili Osman Gönülal da demişti, bebeğin zekasını geliştiren tek şey onunla birebir konuşmanızdır, gözünün içine bakarak yaptığınız şeyler en değerlisidir diye. İletişimimizi arttırdığımız sürece eksik birşey yapmıyoruz bence, kendini sıkma üzme hiç.

X