2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kız bebek mi bunlar biz niye ilgileniyoz. 😂 valla biz birbirimize sarılacak vakti bulduk mu uyuyakalıyoz zaten. Ya da akşam belimizin ne kadar agrıdıgını anlatıp agrı tespiti yapıp sonrasında bu bebe ne zaman uyur/uyanır üzerine tahminler yapıp. Bezinin değişme zamanını tayin ediyoruz. Bizimki genelde cinli olup bizi izledigi veya kucakta tasınmayı istediginden musait zamanımızda sırtlarımızın yere temas etmesini diliyoruz. 😂😂😂😂 iyi gunumuzdeyse topu topu 5 saat uyuyo benim koca. Oda deliksiz değil cocuga kalkıyor. Sanmıyorum aklına boyle bişey gelsin. Yani geliyorsa da gözü yemiyordur. 😂😂😂 Cucuthecatt Cucuthecatt
Aynen öyle valla bacım 😂 biz de kafamızı yastığa koyarsak yarabbi şükür diyoruz. Maksimum kaç saat uyur hesabı yapıp uyuyoruz ilk uyuduğu anda 😬

Bebeği aşırı fazla kusan var mı varsa nasıl baş ediyorsunuz? Emdiği gibi tekrar kusuyor emince hemen kusmasa 1 2 saat içinde kesin kusuyor ve az bir kusma da değil. Doktora da götürdüm reflü olsa kilo alamayacağını söyledi kilo alımının güzel olduğunu bazı çocukların fazla kusabildiğini anlattı ama bu aşırı kusma benim için çok yorucu oluyor. Zaten tekim bir de günde 10 kere hem onun hem kendi kıyafetlerimi değiştirip yıkayıp serip geri toplamak bir de bebekle ilgilenip yemekti ev temizliğinde uğraşmak çok zor.
aynıyız canım. ayda 1 kilo alıyor bebiş o yüzden sorun olarak görmedi hiçbir doktor. bazı bebekler çok kusar dedi. en son bir doktor bi ilaç verdi çok zorlanırsan kullan dedi ama almadım. bugün 5. kez giysi değiştirdim bazen çok zor oluyor bir de emdikten sonra üstünü değiştirirken yine kusuyor mesela. hiç hareket ettirmemem lazım. bebekle oynayabileceğim vakitler kısıtlanıyor. emzirdikten sonraki 1 saat hiç kımıldatmıyorum nerdryse. direkt gaz çıkarma pozisyonunda omuzuma koyuyorum

Mamsel kimyonlu rezene çayı verdiğimde iyi gelmişti benim kızıma
artık o kadar farklı şeyler verdim ki çocuğa zararı olacak diye korkuyorum ya. zaten günlük demir damlası, d vitamini, gaz damlası, b12 damlası derken baya bir ilaç&takviye var. arada zeytinyağı veriyordum artık bıraktım bi faydası olmadı :/ kimyon rezene filan kendim de sevmem bebeğe versem midesine dokunur mu bilemedim

Cidden böyle bi durum var ya, instagrama girdikçe stres oluyorum ben. Çocuğunuz şöyle yapıyorsa böyle olabilir videoları, her zaman bakımlı olup güzel güzel videolar çeken anneler vs. beni inanılmaz strese sokuyor. Her bebeğin yolculuğu ayrı, bunu biliyorum ama ister istemez etkileniyorum. Mesela bugün benden hiç ayrılmadı, ayrılınca hep ağladı. Ben ne düzgünce bişey yiyebildim ne tuvalete gidebildim. Aynaya bile bakmamışımdır. Nasıl oluyor diğer türlüsü, cidden çözemiyorum..
onlar kesinlikle göründüğü gibi değildir ya. bilemiyorum ama en kolay bebek bile günün büyük kısmını alır diye düşünüyorum. zaten sadece emzirme sürelerimiz bile tek başına yeterli. bunun alt değiştirmesi, giydirmesi, banyosu, oyunu, uyutması var. sadece şu yazdıklarım bile günün tamamına yakınını alıyor. bebeğimin en güzel uyuduğu günde bile gündüz 3 saat uyursa (ki aralıksız 3 saat hiç olmuyor artık) bu 3 saatte yemeği mi yapalım, duş+tuvalet mi, kendimize mi bakalım, evi mi temizleyelim? bunun ütüsü, toz alması filan ekstraları hiç saymıyorum. bebekle her şeye tek başına yetişebilen var mı ya bu grupta 😂 varsa yazsın maşallah diyeyim. kaşımı yine bi şekilde arada derede alıyorum da bıyığımı 2 aydır filan almamışım bugün utandım kendimden 😅 acayip canım sıkılıyor akşam bir yerlere çıkalım diyorum mesela ama bir yandan da o kadaaaar yorgun ve tükenmişim ki koştur koştur bir şeyler yapmaktan. sadece birkaç saat deliksiz uyku istiyorum ya

Farkında olmamış gibi davranıp onu tahrik eden şeyleri yapıyorum. Mesela bebeği emzirmeden önce göğüslerim çok dolu şiş oluyor kaplı sütyen takınca baya güzel duruyor bebeği kucağımda tutarak öyle yanına gidiyorm eğiliyorum. Tut göğsümü açayım emzirecwgim diyorum. Bi ara eşim bebeği kucağına alıp sallıyordu dursun diye. Bende bebeği kucağıma alıp eşimin üstüne oturdum zıpladım dedim öyle durmaz böyle durur diye. Sağolsun bizimki kolik olduğu için duruyor öyle 😅yerde oturup bebekle ilgileniyorum eşime gel tut diyorum. O ayakta oluyor bende yerde ona doğru yaklaşıyorum bebeği öyle uzatıyorum sonra elim bi yerlerine çarpıyor. Bazen bebeğimi alıp omzuma koyuyorm arkaya doğru bakıyor. Eşime de diyorum gel bak kusmuş mu nefes alıyor mu yüzünü görmüyorum. O arkadan gelip bebeğe bakıyor bende çaktırmadan sallamış gibi yapıp eşime doğru geri geri geliyorum. Çarpıyorum 😅😅 bebişler 7 24 kucağımızda zaten inmiyorlar ve en azından bunu fırsat bilip kullanalım 😘 bi ara da eşimin ağzına kuru yemiş koydum. Ye bari bi işe yarasın dedim onunda zoruna gitti bu durum tabi 😅
Ayyy süpersin valla bayıldım 😂😂 Benim evde 5 yaşında kızım var bunları yapamam😂 Ama bizde boş durmuyoruz yani 40.gun başladık bizde. 40 gün Zor dayandık o dursa ben durmam artık ☺️ Biz hamileyken de hiç ara vermedik valla son güne kadar bence hamileyken ilişkiye girmeyince soğuyor erkekler. Kuzenim de benden 25 gün önce doğum yaptı doktor yasajlamadigi halde hamileyken hiç yapmamışlar şimdiye yapmıyoruz diyor o istemiyor bende bişey deniyorum diyor . Doktor yasaklar risk var der o ayrı ama bı sıkıntı yokken ilişki yaşamamak saçma geliyor bana

Valla doğru diyosun yorgunluktan böyle oldu galiba ben zaten 24 saatte 3 saat falan uyuyorum o da işe gidiyo akşam geliyo ev işlerine yardım ediyo kafamızı yastığa koyabilirsek bayılıyoruz zaten😄 kız bi de bebe odadayken nasıl yapcaz ya tuhaf değil mi 😄
Bişey olmaz o duymaz anlamaz yap gitsin😂😂 Biraz büyüyüp kafasını kaldırıp bakana kadar odada yapmistik biz ilk kızımda sonra da oturma odasında koltuk açıyoduk🤭🤭

onlar kesinlikle göründüğü gibi değildir ya. bilemiyorum ama en kolay bebek bile günün büyük kısmını alır diye düşünüyorum. zaten sadece emzirme sürelerimiz bile tek başına yeterli. bunun alt değiştirmesi, giydirmesi, banyosu, oyunu, uyutması var. sadece şu yazdıklarım bile günün tamamına yakınını alıyor. bebeğimin en güzel uyuduğu günde bile gündüz 3 saat uyursa (ki aralıksız 3 saat hiç olmuyor artık) bu 3 saatte yemeği mi yapalım, duş+tuvalet mi, kendimize mi bakalım, evi mi temizleyelim? bunun ütüsü, toz alması filan ekstraları hiç saymıyorum. bebekle her şeye tek başına yetişebilen var mı ya bu grupta 😂 varsa yazsın maşallah diyeyim. kaşımı yine bi şekilde arada derede alıyorum da bıyığımı 2 aydır filan almamışım bugün utandım kendimden 😅 acayip canım sıkılıyor akşam bir yerlere çıkalım diyorum mesela ama bir yandan da o kadaaaar yorgun ve tükenmişim ki koştur koştur bir şeyler yapmaktan. sadece birkaç saat deliksiz uyku istiyorum ya
Valla ben ilk 10 gün annem yanimda kaldı sonra hepsini tek başıma yaptım hala da yapıyorum uyudukca hepsini yapmaya çalışıyorum tabi olduğu kadar eskisi gibi dört dörtlük olmuyor. Kızım ana sinifina gidiyor sabah kahvaltı beslenme hazırlıyorum hep birlikte kahvaltı yapıyoruz bebeğim uyuyo olursa yoksa onlar yapıp gidiyor. Bende bebeği uyutup yapıyorum ortalığı topluyorum hemen evi süpuruyom toz alıyorum ilk uykusu biraz uzun oluyor çünkü çamaşır falan varsa hallediyorum hemen. Sinra kızım okuldan geliyor bebeği tekrar uyutuyorum biraz onla ilgileniyorum diger uykuları 30 40 dk anca oluyor onda da evi toplu düzenli tutmtlaya çalışıyorum yemeğimi yapıyorum ipin ucu kaçarsa bidaha yakalanmiyor. Biraz da elim hizlidir şimdi ekstra hızlı yapiyorum herşeyi. Ama akşam çok zorluyor benim bebeğim gece uyksuuna çok zor geçiyor ağlıyor falan o biraz zorluyo eşimde öyle pek yardımcı olmuyor biraz kucağında tutuyor falan o kadar işte

• Beğen
Reactions: Gao
kızlarrr bebeği kabızlık yaşayıp da şunu yaptım düzeldi diyen var mı bir el verin Allah aşkına. çocuk yapamadıkça ben darlanıyorum stresten ben bile yapamıyorum 🥹 ne çare olur ki? zeytinyağı denedim, yok. masaj yapıyorum her akşam yine yok. çocuk çok huzursuzlanıyor. kakasını yaptığı gün iyi ama 2 gün sonra sıkıntı başlıyor. bugün 3. gün bitti hâlâ yapmadı :KK43: yapınca da gayet sıvı bir kaka yapıyor yani hiç katı ya da zorlanacağı bir kaka değil yine de kabız sayılır mı bilemiyorum ama durum bu. napsam ya 🥲
Benim bebeğim 8 günde bir yaprdı 1 aylıkken şu an 2 aylık 3 günde bazen 1 gün yapr bir gün yapmaz bizimkide değişiyor ama kabız sayılmaz bu çünkü kakası macun kıvamında

Kızlar ya Bir sene oldu Biz de tık yok ilişki anlamında Hadi hamileyken korkuyordu anlıyordum onu sonra doğum yaptım kırkım çıktı 30 gün oldu hala bir istek yok prezervatif alması gerektiğini söylemiştim alamadım diye geçiştirdi iki kez Bugün tekrar sordum istek mi Yok hiç diye Saçmalama çok istiyorum diyor istesen alırdın dedim. Beni mi çekici bulmuyorsun artık diyorum. Bu ara çok borç içindeyiz onu söyledi adapte olamıyorum şu sıkıntılar yüzünden diyor. Hiç böyle biri değil ama artık başkası falan olduğunu düşüncem sinir olmaya başladim hiç mi istemez insan
Sağlık sorunu olabilir isteksizlik gibi.

ya belki gaz sıkıntısı çeken bebek daha çoktur ama benim bebeğimin kaka yapamadığı için huzursuz olduğuna eminim. gaz çıkarabiliyor çünkü ama 3. gün başlıyor bu huzursuzluk ve karnı da sertleşiyor. o yüzden bizimki kakayla ilgili muhtemelen. dediğiniz videoyu ben de izledim ama onun ayrımını çocuğunu iyi gözlemleyen bi anne zaten yapar diye düşünüyorum. gaz çıkarabiliyor ama kakayı yapamıyor ve ıkınıyor şu an. geceden beri uyuyamadı bu yüzden. gazı da kötü kokuyor bu arada, sanki arkasından kaka gelecek bi gazmış gibi ama gelen giden yok 😬
Gliserin fitil var çokecbir kalınca yarım yapin. Bizdede bir dönem öyle oldu sonra düzeliyor

Canım hiçbirimiz hiçbir şeye yetişemiyo ki. Abartmıyorum iki haftadır ütülenecek çamaşırlar ütü masasının üstünde duruyor. Günlerdir tırnaklarımı kesemedim sürekli elime bakıp tırnaklarımı keseyim diyorum ama unutuyorum sanki beynimin 3te 2si bebekten sonra yok oldu. Kaş bıyık birbirine girdi her yerim berbat halde. Bazı günler akşama kadar aç kalıyorum yemek yapamıyorum vakit bulsam bile halim olmuyo sadece yatmak istiyorum. Dışarı çıkmıyorum canım çıkmak da istemiyor bir iki kere denedim bebekle eziyet oldu. Sen yine şanslısın annen gelmiş ben başından beri yalnızım perişan oldum. Geçecek bugünler bu kadar kendini hırpalama. Bi de bu instamomlar işin bokunu çıkardı hangimizin annesi bize etkinlik yaptı allasen çocuğuna sevgini göster gözünün içine bak yeter.
Ben kurutma makinasinda çamaşır kuruttum boşalmaya zaman olmadi resmen lazım oldukça içinden çamaşır alıp kullandım kendi kendine boşaldı makine ,😄

aynı durum bizde de var canım. bigaia da hiçbir işe yaramadı vslla. o kadar para verdik bitsin diye kullanıyorum 😓 4. gün bitti artık katı bi kaka gelir diyorum ama sanki 2 saattir yapmıyormuş gibi gayet hardal renkli ve sıvı bi kaka geliyor. gerçi katı gelse daha telaşlanırım böyle olması daha iyi ama neden bu kadar zorlanıyor ki ya. şu an mesela omuzuma yasladım, ayaklarını iyice içeri çekmiş resmen ıkınmaktan yoruluyor bebeğim 😔
bigaia iyice kabızlık yapmasın canım ? bizde yaptı çünkü

aynıyız canım. ayda 1 kilo alıyor bebiş o yüzden sorun olarak görmedi hiçbir doktor. bazı bebekler çok kusar dedi. en son bir doktor bi ilaç verdi çok zorlanırsan kullan dedi ama almadım. bugün 5. kez giysi değiştirdim bazen çok zor oluyor bir de emdikten sonra üstünü değiştirirken yine kusuyor mesela. hiç hareket ettirmemem lazım. bebekle oynayabileceğim vakitler kısıtlanıyor. emzirdikten sonraki 1 saat hiç kımıldatmıyorum nerdryse. direkt gaz çıkarma pozisyonunda omuzuma koyuyorum
Oyun oynayıp ilgilenemediğim için de kötü hissediyorum kendimi. Millet tummy time yaptırıyor aktiviteler yapıyor ben yüzüstü çevirdiğim an midesinde ne varsa çıkarıyor. Gece kusacak da duymayacağım boğazına kaçacak diye ödüm kopuyor. Çok zor nasıl başa çıkıyorsun sen?

artık o kadar farklı şeyler verdim ki çocuğa zararı olacak diye korkuyorum ya. zaten günlük demir damlası, d vitamini, gaz damlası, b12 damlası derken baya bir ilaç&takviye var. arada zeytinyağı veriyordum artık bıraktım bi faydası olmadı :/ kimyon rezene filan kendim de sevmem bebeğe versem midesine dokunur mu bilemedim
Sağlık ocağındaki hemşire kimyon tohumu demle bebeğe ver dedi ama onu vermek istemedim ben belki ağır gelir diye. Doktoru da mamselin çayını önerince mecbur kaldım denedim faydasını da gördüm. Günde 3 kez 30 CC suya bir tatlı kaşığı karıştır biberonla ver demişti verdim. Verdiğimde gazını da kakasını da eskisi kadar kızarmadan yaptı. Normalde ıkına ıkına bir hal oluyor kızım. D vitamini ve nurse harvey şurup veriyordum ben sadece başka ek verdiğim bir şey yoktu bu çayı verirken.

Valla ben ilk 10 gün annem yanimda kaldı sonra hepsini tek başıma yaptım hala da yapıyorum uyudukca hepsini yapmaya çalışıyorum tabi olduğu kadar eskisi gibi dört dörtlük olmuyor. Kızım ana sinifina gidiyor sabah kahvaltı beslenme hazırlıyorum hep birlikte kahvaltı yapıyoruz bebeğim uyuyo olursa yoksa onlar yapıp gidiyor. Bende bebeği uyutup yapıyorum ortalığı topluyorum hemen evi süpuruyom toz alıyorum ilk uykusu biraz uzun oluyor çünkü çamaşır falan varsa hallediyorum hemen. Sinra kızım okuldan geliyor bebeği tekrar uyutuyorum biraz onla ilgileniyorum diger uykuları 30 40 dk anca oluyor onda da evi toplu düzenli tutmtlaya çalışıyorum yemeğimi yapıyorum ipin ucu kaçarsa bidaha yakalanmiyor. Biraz da elim hizlidir şimdi ekstra hızlı yapiyorum herşeyi. Ama akşam çok zorluyor benim bebeğim gece uyksuuna çok zor geçiyor ağlıyor falan o biraz zorluyo eşimde öyle pek yardımcı olmuyor biraz kucağında tutuyor falan o kadar işte
tamam işte oluyor ama zor oluyor. öyle tüm bunları yapıp bir de videoya alıp editleyecek imkan sunan bi hayat değil 😅 benim annem 1 gün bile kalmadı kimse kalmadı yanımda. kör topal halletmeye çalışıyorum. bebeğim de uyuyor ama kucakta uyuyor. kucağımda bıraksam 3 saat rahat uyur, herhangi bi yere yatırınca 15-20 dkya uyanıyor 🥹 1 saat kucağımdan ayrı uyuduğu çok nadir. inşallah düzelir

Oyun oynayıp ilgilenemediğim için de kötü hissediyorum kendimi. Millet tummy time yaptırıyor aktiviteler yapıyor ben yüzüstü çevirdiğim an midesinde ne varsa çıkarıyor. Gece kusacak da duymayacağım boğazına kaçacak diye ödüm kopuyor. Çok zor nasıl başa çıkıyorsun sen?
bazen kussa da umursamıyorum. eğer oyun oynayacak kadar keyfi yerindeyse göbek üstü de yatırıyorum sırt üstü de. bebeklerin bu dönemlerdeki kusmaları direkt mideden çıkar mideye dönermiş, nefes borusuna kaçma ihtimali pek yokmuş. bunu da osman gönülal söylemişti sanıyorum, ben ondan sonra biraz rahatladım. inşallah yaşamayız öyle bir şey. eğer oynarken kusuyorsa hemen yan çeviriyorum ki zaten gerek de kalmıyor. bebiş dışarı atıyor onu hemen. senin farklı mı oluyor? dikkat ettiysen sırt üstü dümdüz yatıyor bile olsa yine de o kusmuk hızlıca gelip ağzından dışarı çıkıyor. keyfi yerindeyse sen oyna, boşver kussun. zaten bir yere kadar kusuyor. ben onu fazlalık olarak düşünüyorum. demek ki fazla geldi diyorum. zaten peynir gibi kusuyorsa ondan alacağını almıştır diyorlar. üstünü sürekli değiştirmek evet zor ama bir süre katlanıcaz ya. bazen eğlenceli de oluyor çeşit çeşit giydirmek 😅 ben daha ziyade bebeğin üstü ıslanıyor da hemen müdahale edemeyince üşüyor diye üzülüyorum. gece de yatırırken başının sağa ya da sola dönük olmasjna dikkat et inşallah bir şey olmaz allah korusun bebişlerimizi☺️

X