Elbette önemli olan sağlıklı olmaları5.5 aylık olacaz nerdeyse ve 7 kilo değiliz hala ama sizin kilonuz gayet iyi her bebek bir değil, çocuk doktorları o kadar prematüre ve zayıf bebek görmüşlerki bizim bu kiloları çok normal karşılıyorlar, sağlıklı olsunlar da gerisi mühim değil
Yaa senin parmaklarını ısırırım
O ne kızz ? Bilsem belki yapardımBebeğine evde kavme deneyen var mı yapıcam sanırım
Ahahahah valla ne günlerden geçtik ya bizim isim çok netti dediğin gibi daha hamile olmadan belliydiKızlar ya aklıma ne geldiaramızda kararlı kişilerde vardı ama Melikeben nazenin ismi konusunda çok kararsızdı. Aynı şekilde dikloron alparslan için öyleydi. NewMamaa simay isminde aşırı netti. Ben 2 tane isim kitabı hatim ettikten sonra 6.5 aylık hamileyken İlay ismine karar vermiştim. Hatta yeni isim arayanlara da önermiştik ama en farklı hikaye nüfus memuru önünde İlay ismine karar veren @Salon Kadini Ydı
Ne günlerdi bee. Hiçbirinizi tanımıyorum ama hepinizi çok seviyorum
Evet canım Hindistan cevizi yağını bir deneyeyim o zaman bu gece tarakta yok almam lazım..Ben hindistan cevizi yağı kullandım. Bizde doğduğundan beri konak vardı. Tam geçti derken her seferinde tekrarladı. En son zeytinyağından vazgeçtim ve hindistan cevizi yağı kullandım. Yarım saat bekledim. Banyodada heaven on earth markasının konak karşıtı köpük şampuanını kullanıyorum. Artık hiç yok konak. Aylardır ne çektim be. Bence bide hindistan cevizi yağı dene. O dediğim şampuanada bakabilirsin. Ben çok memnun kaldım
İşteee beklediğim yorum. 5. Aya girince cidden düzelicek miyizzz? Gece kaç kere uyanıyor? Bizim en uzun gece uykumuz 1.5 saat en kısa gece uykumuz 20dk. En uzun gündüz uykumuz ise 40dk
Allahımmmm ben onun bezelye parmaklarını yerimm maşallah
Çaktırma ben o konuları hiç araştırmadım ondan öyle diyorumBen havucu falan geçtimucuz görünce aldım muhallebi yapınca katarım diye
LabneBebeğine evde kavme deneyen var mı yapıcam sanırım
3gün kuralını her şeyde uygulamadım bisküvi de 6.ayı dolunca başlayacağımÇaktırma ben o konuları hiç araştırmadım ondan öyle diyorumama zaten gerçekten ilk 2 3 ay tadım olacak ya 3 gün 3gün bisküviye sıra gelene kadar çok var gibi düşündüm ama bilmiyorum tabi
10 olmamıştır eskisi kadar dobik değil 9 u geçmiştir ama
Koyabilirsin zaten de pusette yeni dogan bel desteği varsa onu cıkarırsan degmeyecdktşrMama sandalyesine ve arabaya ne gibi oyuncaklar aldınız kızlar ? Yani ben ek gıda için aldım ama böyle oyuncak tarzı hiç almadım . Arabaya da takmalık organizer almak istiyorum. Oyuncaklarını ihtiyaçlarını koymak için .
Ay çok soru soracağım amabizim ki 5 aylık oto koltuğuna koyabilir miyiz ? Yenidopandan itibaren kullanılabiliniyor.. pusete koyduğumda ayakları koltuğa değiyor( hala ters koyuyoruz )
Ben içine atlet ustune ince tulum ustune alt ust ince dıs takım giydiriyorum bi de ince penye sapka. Kanguruda bu kıyafetlerle bile terlemiş oluyoruz ikimiz de. Bebek arabasında eger hep dosarıda gezceksem astronot giydiriyorum ustune ince ortu ya da alt ust ince dıs takım ustune kalın örtü. Duruma göre gerekiyosa ustune ruzgarlık. İçeri dısarı durumlarında da inceltip azaltıyorumŞimdi Kızlar size bir sorum var Benim kızımın başı çok terliyor emerken falan evde terliyor o ayrı ama dışarıda bir tulum giydiriyorum mesela şapkalı oluyor ya kış için. Soğuk yani Hava şu an ben de mont giyiyorum çocuğa mecburen dış tulum giydiriyorum ve içine incecik şu taytlı ince takımlardan giydirdim. O taytıla ben evde şu an üşürüm.. onu giydirdim ya bebek arabasından bir çıkarttık ağlıyor diye kafası ter Ya bir tane kuru saçı Yok ya ben bu çocuğa ne giydireceğim ne yapacağımı bilmiyorum hasta olacak bu gidişle. Lütfen bana öneri yapın ne yapmalıyım..
En az 18 ay diye biliyorum bem deYok yok 4 yaşa kadar ters koymak lazım hatta uzmanlara göre ama.. türkiyede pek uygulanmıyor.. en az 9 ay diyorlar galiba
Bugün e bebekte yoktu sipariş verdim bende başlayacağım artık küvetinde inanılmaz zorlanıyorunKızlar dün nazenin i yıkamamıştık eşim yoktu bugün de halı sahası çıktı gelince uyumuş olcak dıye baby plus un o önden açılan vakumlu sandalyesinde yıkadım çok da rahat oldu
Ay gerçekten yıldım artık gece kesintisiz uyumak değil derdim 3 4 saat uyusa ona da razıyım. Aç değiller bencede çünkü bir dakika emip tekrar uykuya geçiveriyor sıpa4.ay uyku gerilemesinde saat başı kalkıyordu onu atlattık şimdi 5.ayda 2saatte bi kalkıyor . Bende fenayım merak etme tek değilsin . Senin ki de emiyor sanırım aç oldukları için değil meme istedikleri için kalkıyorlar bende anlamıyorum . Bütün gün Leyla Leyla geziyoruz işte
İptalinden 1 2 gün önce bana mesaj atmıştı ben geç görmüştüm. Bana sanki yoğunluktan girmeyi kesti gibi geliyor. Yalnız bakıyordu eşiyle. Tek bebişle yapayalnız bakarken ne kadar zorlanıyorum ara ara onu düşündüğüm her vakit aklıma sadece bu geldi.Ben de artık acaba bir şey mi oldu kafasındayım. Umarım iyilerdir ama buradan sıkılsa ara ara yine girerdi birden gitti. Kızının baş ölçülerini takip ediyordu en son.
Ben bir tek yükseltip indirip bir de yerini değişebiliyorum bana zor geldiKızlar joie mimzy kullananlara sorum bu tepsiyi ben arkasına koymayı beceremedim
2 ana öğün yedircen ne yedircen sırasını filan verdi mi,? Bence ilk gün tek ürün yap.. mesela hem yoğurt hem patates verirsen alerji hangisinden anlamazsın.. sonra eklersin bir şey. Ben olsam öyle yapardımKızlar bizde ek gıdaya başlayabilirmişiz yarın yoğurtla başlıyorum. Doktor listede her güne 2 ana öğün demiş akşam da patates püresi versem mi yoksa aynı şeylerden 3er gün mü ilerlesem?