Geçecek kuzum 4.ay sıkıntılı.. üstüne dediğin gbi belki de gaz ve diş sıkıntısı da gelmişti. Olan sana oldu ama sabret biraz daha... daha güzel günler gelecek inşallah.. benim ki de 1 saattir uyuyordu şuan ağlayarak uyandı zor sustu. Ne oldu anlamadım yanında olmasam bir yerine bişi oldu sancamBeni alın şu 4. aydan.
Telkin etmekte zorlanıyorum kendimi, gerçekten üç gündür kafayı sıyırdım. Annem ve ben bakıyoruz, ikimiz de perperişan durumdayız. Önceki gaz maz hikayeymiş. Bugün bebek kucağımda iken bayilacaktim artık.
Akşam 21.30 dan beri ağliyor ama nasıl bir ağlama, görseniz biri işkence yapıyor sanırsınız.
Zaten üç dört gecedir 40-50 dakikada bir uyanuyor devamlı emiyor devamlı.
Gün içinde eh daha iyi ama akşam saatlerinden sabaha kadar perişanız.
Dişten şüphelendim, bestirondan şüphelendim.
Bu 4. Ay atağının ta kendisi mi bilmiyorum kızlar, şuan bebekten önce uyumadigim geceler, izlemedigim filmler, yapmadığım keyifler için kendime kızıyorum
Bunun için uyumamışken koymak gerekiyo. Ben deniyorum biliyosunuz 3 saat boyunca emzir uyut yatur uyansın emzir uyut yatır uyansın dongusunde denemeye karar vermiştim baya oturdu gibi.Kucağınızada uyuyan bebeği yatağa koyunca uyanıyor ya hani o vicdan azabımsı his ile nasıl başa çıkıyorsunuz:) hep koydum diye pişman oluyorum. Kucağımda olsa uyurdu diyorum.. ama kucağımda uyuyunca da yatağa alışsın ben de iş yapayım diyorum.. çook iyi uyuyur uyanmaz diyorum ama uyanıyor
kız erken dogar yazmıs altına 41+0da doguran ben fkfjfjAz mı denedik şunu bee
Yaa egerYa @Salon Kadini ne oldu acaba bianda üyelik iptali yapıp gitti umarım hayatında herşey yolundadır insan merak etmeden geçemiyor
Valla benimki 52 doğdu kuzum ama az uzuyor galiba herkes yetişti ona.. 4 ay +1 haftada ölçüldü bu.. hatta başta 62 dedi geçen ay öyleydi hiç mi uzamamış dedim tekrar ölçtü 63 dedi.. doktora sordum 1 cm mi uzamış hep 2 uzardj dedim doktor tecrübeli hemşire çağırdı o ölçtü 64 dediValla bilmiyorum canım 10 gün sonra kontrol var. Götürünce sorucam özellikle bana kısa geliyor. Sen ne zaman ölçtün
Canım çok güzel anlatmışsın da benim kız 5 dakka emiyor zaten. Neresinde alayım memeden yazıkBunun için uyumamışken koymak gerekiyo. Ben deniyorum biliyosunuz 3 saat boyunca emzir uyut yatur uyansın emzir uyut yatır uyansın dongusunde denemeye karar vermiştim baya oturdu gibi.
Gunduz uykuları için gunduz uyku tulumu aldım aklım ortude kalmasın diye bu daha ince ust kıyafetini cıkarmadsn gİydiriyorum (birkaç gundur), uyku muzigini acıyorum hep aynı muzik ve emziriyorum. Emiyo ve gozler gidiyo memeyi cekiyorum eger aranıyorsa tekrsr veriyorum. Aranmıyorsa mayışıkken yataga koyuyorum bazen orda tekrar arabıyor yandaki fileyle oynuyor mızırdandıgında alıp tekrar emziriyorum emzik alsa emzik verireim. Bazen de kendisi yan donuyor elini tutuyorum oyle uyuyor. Bazen emmeyi bırakıyor ama yataga bırakınca bir sey yapmıyor bakısırken uyuyor. Gunduzleri iki yc 30 45 dklık uykusu bi uzun uykusu var. 45lerde uyutmaya calısıyorum ama basarılı olmuyor zaten o devam etmek istiyorsa huysuz oluyor esniyor aranıyor vs. O zaman tekrar emziriyorum heme gidşyo zaten aynı döngü yani yuz ustu donmeye calıaıyosa eli ayagı oynuyosa mızırdıyosa alıyorum eger elini tutunca sırtına destek olunca uyukluyosa almıyorum. 5 10 dk yanında bekliyorum dalana kadar
Geceleri ise ilk esnemesinden sonra aksam rutinini baslatıyorım. Bu saat sabah kacta uyandıgına evde misafir olup olmadıgına gore değişiyor. Genelde unutsam da 1 kitap okuyorum, burnunu acıyoruz, yuzunu ellerini yıkıyorum altını ustunu deüiştiyorum sonrası aynı emzir mayışsın gazını cıkar koy. Genelde gazını cıkarmıyodum cubku uyuduysa zaten cıkarmıyo uyanıksa uykusu acılıyo (agrı vs yapmıyo benim kızda) ama su bogulmq haberinden beri dikkat ediyorum biraz dik tutuyorum en azından.
Kızım gece uyanıyor aglıyor ya da mzıırdanıyor gozunu qcmıyor genelde emzirip koyuyorum. Ama saatler taö oturmadı yani 3 saatte 2 saatte ya da 5 saatte kalkabilir bana da surpriz.
Sabah 6 bucuk, 7, 7 hucuk, 8den birimde uyuyor aksam da 7 bucuk 8 8 bucuk 9dan birinde uyuyor. Ama misafir vardı bugun yattı tekrar uyandı uyutamadım 11de sızdı 12de tekrae uyandı vs bunlara takılmıyorum. Evde oldukca devam bu duzene. Ben dısardaysam da emzirip bjorne koyup hafif sallıyorum aynı rutini bjornde yapıyorum.
Benim amacım desteksiz uyumasından ziyade 3 saat memede kalmasın rutini olsun. Carsaöba gunu ben olmayacagım babası rutini uygulayacak bakalım napcak gerci esim de ne kadar sadık olur plana bilmiyorum ama.
gjgkkf özetle mayışıkken koy
kız erken dogar yazmıs altına 41+0da doguran ben fkfjfj
Yaa egerNewMamaa septembrmom ben ve salon kadini ankara bulusmasını yapsaydı bilirdik simdi
Bi ara senin kızın emzikten once surekli emiyorfu ya iste o benim kızım su an cjfjf. Beslenme için olan emmeler bende de kısa hatta genelde dikkati dahılıyo yarım kalıyo az ama sık emiyo su an. Bu uykusu gelince olan emmeler uzun baya bi yerden somra duzgun cekmiyo hatta o zaman deniyorum bırakacak mı diye. Bazen de bırakmayıp tekrar yutkunmalı emmeye baslıyo bekliyorum ama dedigim gibi uyku ile beslenmeyi birleştirdiği için biraz bu. Rutini devam ettirsin bi yerde emzirmeyi basa alcam. Yine de yataga koy odadan cık kendi kendine uyusuna epey var dahaCanım çok güzel anlatmışsın da benim kız 5 dakka emiyor zaten. Neresinde alayım memeden yazıkkıyamıyoru yani zte emdiği 5 dak bırak emsin diyorum ama daha erken emzirirmem lqzım sanırım uykusu gelmeden..
Bence kabus görme ve diş çıkarma süreci yüklendi miniklereAllahım bu 3. Ağlama krizi uykusunda ağlıyor anlamadım ne oluyor ya.. susmuyorda kucağımda şuan sustu tüm gece kucakta mı tutucamm
Ya emerek uyutunca uykusu varsa 5 dakka sürmüyor uyuması ama yatakta uzuyor da uzuyor. Henüz o enerjim yok , dhaa doğrusu 4 ay diye yapmakta istemiyorum. Zaten uyku gerilemesi bilmem be oluyormuş bir de o halde uğraşmayayım dedim.. başlayınca istikrarlı olmak lazım. Benim kızda uyuyunca bazen 10Bi ara senin kızın emzikten once surekli emiyorfu ya iste o benim kızım su an cjfjf. Beslenme için olan emmeler bende de kısa hatta genelde dikkati dahılıyo yarım kalıyo az ama sık emiyo su an. Bu uykusu gelince olan emmeler uzun baya bi yerden somra duzgun cekmiyo hatta o zaman deniyorum bırakacak mı diye. Bazen de bırakmayıp tekrar yutkunmalı emmeye baslıyo bekliyorum ama dedigim gibi uyku ile beslenmeyi birleştirdiği için biraz bu. Rutini devam ettirsin bi yerde emzirmeyi basa alcam. Yine de yataga koy odadan cık kendi kendine uyusuna epey var daha
Bu arada Bu sistemin bi zararı da artık bjornde sallayarak uyutmak cok zorlastı. Uykusu geldiyse sallayarak uyutmak cok uzun suruyo gercekten cok yorgunsa sadece kısa surede uyuyo
Bence kabus görme ve diş çıkarma süreci yüklendi miniklere
Okudum ve utandım kendimdenBu arada bi ara ne aktivite yaptığımızı yazıyorduk ya, yaznak istedim tekrar. Bazılarını yapıyoeum bazıları listemde. Gerci benim kız grubun en kucuklerinden ancaTeach_Mavi ddlklc sanırım ozguss falan içinnyararlı olabilir ama diğerleri de dener belki.
Farklı eldivenler takıp ellerine ayaklarına dokunuyor ve uzerine konusuyorum işte bu deri bu örgü bu naylon gibi.
duyu keseleri yapacağım bunuseptembrmom bayadır yapıyo zaten tüllerin ya da kumaşların ya da keselerin içine fasulye pirinç vs farklı materyaller koyup elletmece.
Meyve falan yerken koklatıyorum anlatıyorum işte bu mandalina turuncu renk kısın olur bu elma biliyo musun soyle cesitleri var ama ben sunu seviyorum en cok gibi.
Duyu şişeleri yapacağım bir şişeye sim ponpon vs döküp hareket ettirsin.
Bi kaba su koyuyorum plastik yüzen ordekler aldım elleri ve ayakları ile suyla ordeklerle oynuyor.
Melikeben de olan sulu mat mı diyim ondan aldım cok efektif kullanamadım ama ilgilendi yine içindekilerle.
Farklı şallar buldum evde ipek, orgu, dokuma, keçe, daha yumuşak kalın vs vs. Onları cıkardım kenara ayaklarını ellerini bastırcam tummy time yapsın uzerinde dokunsun.
Bunun bi bwnzeri var farklı dokuları bi yere asıyosun aluminyum folyo, strec, poset, kumas falan ayaklarıyla kesfediyo
Diş kaşıyıcılarıyla guzel oynuyor onları veriyorum eline hısırtılı kitaplar ve amigurumi cıngırak yiyor atıyor almaya calısıyor oyalanıyor baya. Artık duz yatarken sıkılabiliyor iyi oluyor bu.
Dönme calısmalarını destekliyorum.
Etrafına kitap diziyorum ya da oyuncaklardan halka yapıyorum ortaya koyuyorum ulasmaya calısıyor.
Sevdigi oyuncagın yerini değiştiriyorum kendini oraya donduruyor 180 derece oldugu yerde dönebiliyor karnının ustunde su an. Ama sıklıkla 90.
Sert karton kitabın sayfalarının arasına lastik taktım eline verdim cevirmeye falan calıstı ilgisini cekti o da baya.
Bu arada daha once de yazmıstım basarannisa var instagramda kitabı var bi de oyunlarla ilgili bu fikirlerin cogu onun hesabından ve kitabından.
Siz de neler yapıyorsunuz yazarsanız fikir olur diye dusundum
Ay canım kabus görmesinler yaBi ara senin kızın emzikten once surekli emiyorfu ya iste o benim kızım su an cjfjf. Beslenme için olan emmeler bende de kısa hatta genelde dikkati dahılıyo yarım kalıyo az ama sık emiyo su an. Bu uykusu gelince olan emmeler uzun baya bi yerden somra duzgun cekmiyo hatta o zaman deniyorum bırakacak mı diye. Bazen de bırakmayıp tekrar yutkunmalı emmeye baslıyo bekliyorum ama dedigim gibi uyku ile beslenmeyi birleştirdiği için biraz bu. Rutini devam ettirsin bi yerde emzirmeyi basa alcam. Yine de yataga koy odadan cık kendi kendine uyusuna epey var daha
Bu arada Bu sistemin bi zararı da artık bjornde sallayarak uyutmak cok zorlastı. Uykusu geldiyse sallayarak uyutmak cok uzun suruyo gercekten cok yorgunsa sadece kısa surede uyuyo
Bence kabus görme ve diş çıkarma süreci yüklendi miniklere
Jdjodjd bende utandım okurken vallahi , ama ben sanki salak gibi oldum ya herşeyi koştur koştur yapıyorum diye mi anlamadım ama ne yaptığımı kendim dahi bilmiyorumYa emerek uyutunca uykusu varsa 5 dakka sürmüyor uyuması ama yatakta uzuyor da uzuyor. Henüz o enerjim yok , dhaa doğrusu 4 ay diye yapmakta istemiyorum. Zaten uyku gerilemesi bilmem be oluyormuş bir de o halde uğraşmayayım dedim.. başlayınca istikrarlı olmak lazım. Benim kızda uyuyunca bazen 10
15 dakika emdipi okuyorum ama o son dakikalar yalandan dudak oynatma
Oy canım bişeyde korkmuş ola bilir mi ? Bi sesten birinden bi hareketten ?Allahım bu 3. Ağlama krizi uykusunda ağlıyor anlamadım ne oluyor ya.. susmuyorda kucağımda şuan sustu tüm gece kucakta mı tutucamm
Üyeliğini iptal etmiş yaAaa son görülme bugünmüş girip iptal edip çıkıyor sanırım kuzum bir ses ver umarım iyisindir @Salon Kadini
Canım aynı benim kız , ama benim kız 5ay 2 hafta oldu daha tam 1 ay oldu gece uykusunda sürekli emmek istiyor yani neredeyse ben hiç uyumuyorum sürekli emziriyorum, hatta bir gece belki uyumuyor diye mama verdim , sancı yapıyor diye mamasını değiştim , belki bi tarafı kaşınıyor diye her gece uyumadan sizeytin yağıyla masaj verdim , sonuç aynı , bide herşeyden çabuk sıkılıp ağlıyor sürekli ya şarkı açmam gerekiyor ya şarkı söylemem gerekiyor , beni gözünün önünde görmeden 5 dk durmayan , gece dahi tuvalete gidemiyorum çünkü yanından kalktığım an ağlıyor , çok zorlanıyorum vallahi , oldu 6 aylık ama ben hala kucağımda gezdiriyorum evin içinde sussun ağlamasın diye yada müzik açıp oynuyorum dans ediyorum önünde beni izliyor ama Buda canBeni alın şu 4. aydan.
Telkin etmekte zorlanıyorum kendimi, gerçekten üç gündür kafayı sıyırdım. Annem ve ben bakıyoruz, ikimiz de perperişan durumdayız. Önceki gaz maz hikayeymiş. Bugün bebek kucağımda iken bayilacaktim artık.
Akşam 21.30 dan beri ağliyor ama nasıl bir ağlama, görseniz biri işkence yapıyor sanırsınız.
Zaten üç dört gecedir 40-50 dakikada bir uyanuyor devamlı emiyor devamlı.
Gün içinde eh daha iyi ama akşam saatlerinden sabaha kadar perişanız.
Dişten şüphelendim, bestirondan şüphelendim.
Bu 4. Ay atağının ta kendisi mi bilmiyorum kızlar, şuan bebekten önce uyumadigim geceler, izlemedigim filmler, yapmadığım keyifler için kendime kızıyorum
Ay yok haklısın benimki de azcık sıska ona rağmen büyük aldım ama olmayadabilirDur gaza getirmebenim kız azcık iri ya olmazsa diye de korkuyorum:)
Yok canım çıt yoktu.. anlaöadım yaaOy canım bişeyde korkmuş ola bilir mi ? Bi sesten birinden bi hareketten ?
Büyüğün çözümü var canım ne olacak en kötü niraz geç giyerAy yok haklısın benimki de azcık sıska ona rağmen büyük aldım ama olmayadabilir
Büyüğün çözümü var canım ne olacak en kötü biraz geç giyer .Ay yok haklısın benimki de azcık sıska ona rağmen büyük aldım ama olmayadabilir
Yok canm neden becereksiz olasın. Her bebek bir değil. Seninki zorluyor biraz seni maalesef umarım en yakın xamanda düzelir..Ay kızlar artık hiç giremiyorum şikayet etmekten de yoruldumbenim bebeğin mız mızlığı büyüdükçe artıyor azalma yerine artık gerçek anlamda hiç bir iş yapamıyorum yani telefona dahi çok acil konularda bakıyorum çünkü sürekli youtubdan şarkı açıyorum , herşeye ağlayan 10 dk içinde bi aktiviteden sıkılan , o uyuyunca benim uyumam yada uzanmam gerekiyor , uyanınca yine onunla olmam gerekiyor , çok yoruldum gerçek anlamda bitkinim , herkes şaşırıyor aaa niye böyle diyorlar , eşimle 2 dk dahi konuşamıyoruz zaman geçiremiyoruz dışarıya çıksak dahi burnumuzdan geliyor ağlaya ağlaya bi hal oluyor bazen diyorum adam az kaldı pılını pırtını toplayıp kaçacak çünkü hep sinirli ve yorgunum . Sizler ne durumdasınız ? Nasıl idare ediyorsunuz ? Ben mi becereksizim acaba
Gerçekten kapatsınlar nereye kapatıcaklarsaSürekli hasta olan yetişkinlere gıcık oluyorum anaokul çocuğu yetmiyor gibi bizimkide aynı hastalık hastası. Kızlar hasta oldu ben aynı odada yattım bizimki kızlardan bulaştı diye maskeyle dolaştı erkekler kapatılsın