Ay oyle deme ya nispet yapar gibi oldum hep soyluyorum bence oyle seylere gerek yok aslında bazen kahbaltı hazırlarken izlese konussan o da yeter bi yere gitse yeni bir yer gorse o da yeter. Ki bu kitapta diyo ki bu oyunlardan sadece 2 3 tanesini bir haftada yapsanız yeterli. Aynı oyunu tekrar tekrar oynamayı da severlerOkudum ve utandım kendimdenben bu ara salmışım baya.. o dediğib kitabı almıştım ama gezmekten bir şey yapamadım. Bizimki daha çok sosyalleşti bu ara kitaplarla çok ilgileniyor bu ara okurken dinliyor, su matı artık ilgisini çekiyor, piyanolu halıda baya vakit geçiriyor.. ayaklarıyla farklı dokulara bastırıyorum sürekli yada eliyle.. farklı kumaşlardan minik yastıklqr var ınları vereceğim bu ara. Dediğin suda bir şey yüzdürme yaptrcam aklımdaydı... onun dışında gel babası öğretmeye başladım çok dikkatli izliyor ama henüz yapmıyor.. sürekli yüzüme elliyor organları tanıtıyorum o elledikçe.. ayaklarına sesli çoraplar... bir de doku topları var arada onları bacaklarında kollarında gezdiriyorum fqrklı dokularda.
Ben son zamanlarda çok kitap aldım onları okuyorum, yere yatırıyorum sırtüstü pat pat ya da hediye paketi koyuyorum koltuğa, ayaklarıyla vuruyor aşırı seviyor onu. Ses çıktıkça gaza geliyor nasıl hareketleniyor.kibrisss artık cok kolay sıkılıyorlar eline bir şeyler vermiyorsan ver bence diş kasıyocı cıngırak kitap vs onla ilgilenirken sakinleyebilit
Evet ya uçan balon benimde aklımda hala yapamadım onu çok istiyordum hamileyken dahaAy oyle deme ya nispet yapar gibi oldum hep soyluyorum bence oyle seylere gerek yok aslında bazen kahbaltı hazırlarken izlese konussan o da yeter bi yere gitse yeni bir yer gorse o da yeter. Ki bu kitapta diyo ki bu oyunlardan sadece 2 3 tanesini bir haftada yapsanız yeterli. Aynı oyunu tekrar tekrar oynamayı da severler
Ben de 2 tane ucan balon alıp ayagına baglayamadım 1 aydır. Dokulu toplar da oneriliyor iyi yapıyodun bence
Su matı basit kalıyor bence bu aydaki bebeğin dikkati için daha canlı renkler olmalıydı.. çok kullanışlı değilBen son zamanlarda çok kitap aldım onları okuyorum, yere yatırıyorum sırtüstü pat pat ya da hediye paketi koyuyorum koltuğa, ayaklarıyla vuruyor aşırı seviyor onu. Ses çıktıkça gaza geliyor nasıl hareketleniyor.
Dışarı çıkarıyorum hep, akvaryum, hayvanat bahcesine vs götürüyorum uyumazsa çok dikkatini çekiyor
Duyu topları aldım her gün oynatiyorum.
Ben de sürekli biseyler koklariyorum hatta manfalinayi burnuna surtmusum bir gün kasiyip durdu
Diğer şeylerde klasik önceki yaptıklarimin devamı.
Bir ara kırtasiye uğrayıp yapistirici, sim, Su balonu falan alicam aklımda bazı etkinlikler var onları yapicam.
Bu arada su matini ne yaptıysam sevdiremedim kizima
Ben ümidi kaybettim vallaBüyüğün çözümü var canım ne olacak en kötü biraz geç giyer .
Yok canm neden becereksiz olasın. Her bebek bir değil. Seninki zorluyor biraz seni maalesef umarım en yakın xamanda düzelir..
Ben denemedim hiçGel babası yapıyor mu bebişler kızlar.. ben daha erken sanıp öğretmeye çalışmamıştım da meğerse artık öğrenebilirmiş. 2 3 gündür ben yaptım bir kaç kez izliyor elimi ama yapmadı henüzgeç mi erken mi bilmiyorum da siz öğrettiniz mi septembrmom esdia ve herkes:)
Canim çok yorgunuz dimi? Ya benim ki şükür gündüz yine iyi, yani öyle çok ağlamaz ve bebek arabasında genellikle uyur. Benim olayım akşam 8den sonra. 8 den sabaha kadar ben iptal :)Ben ümidi kaybettim vallabenden 4 tane falan lazım o zaman sorun olmaz jkjkjkk
Şaka gibi yaValla benimki 52 doğdu kuzum ama az uzuyor galiba herkes yetişti ona.. 4 ay +1 haftada ölçüldü bu.. hatta başta 62 dedi geçen ay öyleydi hiç mi uzamamış dedim tekrar ölçtü 63 dedi.. doktora sordum 1 cm mi uzamış hep 2 uzardj dedim doktor tecrübeli hemşire çağırdı o ölçtü 64 dedi
Bence de çok hevesle almıştım oysakiSu matı basit kalıyor bence bu aydaki bebeğin dikkati için daha canlı renkler olmalıydı.. çok kullanışlı değil
Benim bebe de böyle maalesef.. ben sütümü sağıp biberonla veriyordum. Şimdi keyfi yeterse emiyor ama sütüm çok çok az o nedenle hem emzirme sonrası 120 cc mama veriyorum. Bazen 150 veriyorum. Günde 5 kere veriyorumdur 120-150 cc mama. Kusmuyor da demek ki anca yetiyor benimkine :/ savaşmaktan yoruldum 2 gıdım sütümü sağıp olduğu kadar diyerek veriyorum 2 hafta sonra ek gıdaya başlayacağım yavaş yavaş sütü komple keserim heralde. Zira sütümü sağsam 30 cc anca çıkıyor denemediğim süt artırıcı da kalmadı. Günde 6 tane solgarın bira mayalı tabletine de başladım ama etki etmedi..Kızlar yardımınıza ihtiyacım var
Şimdi biz 1.ay kontrolünden sonra kilomuz az olunca mamaya başlamıştık, günde 4 5 defa 30 cc ile başladık şimdiye dek 60 90 cc olarak devam etti. Şu an günde 4 defa 90 cc gece uykusundan önce az emerse 90 yerine 120 cc veriyorum. Bizim sorunumuz şu çok uzun zamandır gündüz emmesi işkence artık sinirlerim bozuldu emzirmekten savaşmaktan yıldım, emiyor ağlıyor bırakıyor sonra tekrar emiyor tekrar ağlayarak bırakıyor ben sürekli ağzına koyuyorum ta kiiii aşırı sinirlenip ağlayana kadar. Ha şunu da denedim istemediği zaman vermedim ama benimkinin umrunda değil aç kalma pahasına yine de almıyor velhasıl güzellikten anlamıyorKilo alımı da şöyle mamaya başladıktan sonra 800 900 gr aldı hep ama emmesi azaldı o yüzden 60 tan 90 cc ye geçmiştik.Bende şöyle düşündüm gündüz aç mı bırakayım emsin diye kademeli olarak mamayı azaltayım mı çünkü mamayı çok seviyor kusana kadar içer sanırsın benim sütüm zehir öyle ağlayarak emiyor, günde 4 yerine 3 kere vereyim öğlen dozunu vermeyim diyorum ne dersiniz? Doğduğundan beri bu bebe böyle hep zorla emzirdim, bi dünya takviye kullandım süt artsın diye ama emmedikten sonra hiçbir anlamı yok mastit oldum hep, bebek emerse süt vardır emmezse süt yoktur bunu anladım gerçekten, önerilerinize ihtiyacım var kızlar bu bebe emzin diye napmalıyım ( gezerek yatarak amuda kalkarak her yolu denedim emmiyor emmiyor emmiyor)
benimki 70 cm çıkmıştı 2 hafta önce. Ama zaten uzun doğdu beni referans almayın.En son 1 ay olacak gideli 62 cm di sizin kaç ki?
Valla hiç öyle düşünme ben 171 im eşim 175 ama bizimki baya uzun olacakmış. Dayısından ötürü olsa gerek.Nazenin 65cm. 48 di doğduğunda.
Ama kısa olur muhtemelen eşim 175 ben 162 zaten.
Ben öğretmedim daha eline o kadar hakim değil , yani bişeyleri alıp ağzına götürmeye çalışıyor oyuncakları tutuyor ama mesela biberonu tutamıyor tutuyor ama hakim değil , bence gel daha yapamaz ama öğretmekte fayda var göre göre yaparGel babası yapıyor mu bebişler kızlar.. ben daha erken sanıp öğretmeye çalışmamıştım da meğerse artık öğrenebilirmiş. 2 3 gündür ben yaptım bir kaç kez izliyor elimi ama yapmadı henüzgeç mi erken mi bilmiyorum da siz öğrettiniz mi septembrmom esdia ve herkes:)
Ayy ben 178 eşim 191 ama kızım 64.5 cm. Acaba kaç olcak büyüyünceBenim bebe de böyle maalesef.. ben sütümü sağıp biberonla veriyordum. Şimdi keyfi yeterse emiyor ama sütüm çok çok az o nedenle hem emzirme sonrası 120 cc mama veriyorum. Bazen 150 veriyorum. Günde 5 kere veriyorumdur 120-150 cc mama. Kusmuyor da demek ki anca yetiyor benimkine :/ savaşmaktan yoruldum 2 gıdım sütümü sağıp olduğu kadar diyerek veriyorum 2 hafta sonra ek gıdaya başlayacağım yavaş yavaş sütü komple keserim heralde. Zira sütümü sağsam 30 cc anca çıkıyor denemediğim süt artırıcı da kalmadı. Günde 6 tane solgarın bira mayalı tabletine de başladım ama etki etmedi..
benimki 70 cm çıkmıştı 2 hafta önce. Ama zaten uzun doğdu beni referans almayın.
Valla hiç öyle düşünme ben 171 im eşim 175 ama bizimki baya uzun olacakmış. Dayısından ötürü olsa gerek.
Benim kızda öyle oldu baya bi süre sadece uykuda emdi , şimdi keyfine bağlı bazen emiyor ama süt yok emse bile , uyuduğu zaman emzir yada biraz süt ver yarım aç uyusun uykusunda emzir , tabi uykuda memeyi alıyorsa , benimki öyle emiyorKızlar yardımınıza ihtiyacım var
Şimdi biz 1.ay kontrolünden sonra kilomuz az olunca mamaya başlamıştık, günde 4 5 defa 30 cc ile başladık şimdiye dek 60 90 cc olarak devam etti. Şu an günde 4 defa 90 cc gece uykusundan önce az emerse 90 yerine 120 cc veriyorum. Bizim sorunumuz şu çok uzun zamandır gündüz emmesi işkence artık sinirlerim bozuldu emzirmekten savaşmaktan yıldım, emiyor ağlıyor bırakıyor sonra tekrar emiyor tekrar ağlayarak bırakıyor ben sürekli ağzına koyuyorum ta kiiii aşırı sinirlenip ağlayana kadar. Ha şunu da denedim istemediği zaman vermedim ama benimkinin umrunda değil aç kalma pahasına yine de almıyor velhasıl güzellikten anlamıyorKilo alımı da şöyle mamaya başladıktan sonra 800 900 gr aldı hep ama emmesi azaldı o yüzden 60 tan 90 cc ye geçmiştik.Bende şöyle düşündüm gündüz aç mı bırakayım emsin diye kademeli olarak mamayı azaltayım mı çünkü mamayı çok seviyor kusana kadar içer sanırsın benim sütüm zehir öyle ağlayarak emiyor, günde 4 yerine 3 kere vereyim öğlen dozunu vermeyim diyorum ne dersiniz? Doğduğundan beri bu bebe böyle hep zorla emzirdim, bi dünya takviye kullandım süt artsın diye ama emmedikten sonra hiçbir anlamı yok mastit oldum hep, bebek emerse süt vardır emmezse süt yoktur bunu anladım gerçekten, önerilerinize ihtiyacım var kızlar bu bebe emzin diye napmalıyım ( gezerek yatarak amuda kalkarak her yolu denedim emmiyor emmiyor emmiyor)
Amin canım , benimki imkansız bebek arabasından nefret ediyor , kucağı da çok seven bi bebek değil aslında , beni oturt bi yere ama önümde ol benle konuş ilgilen modundaCanim çok yorgunuz dimi? Ya benim ki şükür gündüz yine iyi, yani öyle çok ağlamaz ve bebek arabasında genellikle uyur. Benim olayım akşam 8den sonra. 8 den sabaha kadar ben iptal :)
Allah yardımcımız olsun, bebislere de can sağlığı versin inşallah
Benim kiz kardesimi not almışız tam 4 ay 10 gunlukken Nokia 3310 u eline vermişiz kulağına götürmüş.. Bizim kıza veriyorum yalamak istiyorGel babası yapıyor mu bebişler kızlar.. ben daha erken sanıp öğretmeye çalışmamıştım da meğerse artık öğrenebilirmiş. 2 3 gündür ben yaptım bir kaç kez izliyor elimi ama yapmadı henüzgeç mi erken mi bilmiyorum da siz öğrettiniz mi septembrmom esdia ve herkes:)
Nazenin 4 aya girmeden hemen önce yapmaya başlamıştı yazmıştım burayaGel babası yapıyor mu bebişler kızlar.. ben daha erken sanıp öğretmeye çalışmamıştım da meğerse artık öğrenebilirmiş. 2 3 gündür ben yaptım bir kaç kez izliyor elimi ama yapmadı henüzgeç mi erken mi bilmiyorum da siz öğrettiniz mi septembrmom esdia ve herkes:)
He işte seninki 1 saat ağlıyor benimki 3 saat falanAmin canım , benimki imkansız bebek arabasından nefret ediyor , kucağı da çok seven bi bebek değil aslında , beni oturt bi yere ama önümde ol benle konuş ilgilen modundayani 7/24 kızımla ilgilenirsem hiç durmadan sorun yok , tabi her uyumadan önce uykuya direnip 1 saat ağlamada var
O ıslaklık ve his önemli nazenin oynuyor 10 15 dakika ama sıkılmasın diye haftada 1 2 kere çıkartıyorum. Bazen daha soğuk yapıyorum suyu bazen sıcak mimikleri değişiyor direkt.Su matı basit kalıyor bence bu aydaki bebeğin dikkati için daha canlı renkler olmalıydı.. çok kullanışlı değil