Ay ben neler aldım hiç birinde durmuyor yaHe işte seninki 1 saat ağlıyor benimki 3 saat falanGün içinde piyanolu oyun halisina bırakırım 20-25 dk oyalanir, bebek arabasina koyduğumda asansöre binmeden uyuyakalir Ben gece bile tüketiyorum bir de sende +gunduz var çok zor ya
Bizimki 62cm canımKızlar son kontrole gidenler bebelerin net boyunu bilen var mı benim bebe bana çok kısa Gibi geliyor
Bodur muyuz yoksa normal miyiz merak ettim
NewMamaa Melikeben @Sonbahardagel dikloron @dd
Doğum tarihi kaç canımBizimki 62cm canım
Maalesef emmeyince emmiyor yapacak bişey yok başka sağlık problemi olmasın da buna da şükür diyelim, bende bazen yetmediğini düşünüp 120 cc veriyorum heyecanla içiyor ama sonrasınaa hem sonlara doğru zorlanıyor hemde kusuyor o zaman anlıyorum fazla geldiğini. Emmeyince istediğimiz kadar takviye kullanalım nafile artmaz asla, ben ilk 1 buçuk ay ne biberon kullandım ne de emzik yine emmiyordu 1.5 ayda 500 gr almıştı sadeceBenim bebe de böyle maalesef.. ben sütümü sağıp biberonla veriyordum. Şimdi keyfi yeterse emiyor ama sütüm çok çok az o nedenle hem emzirme sonrası 120 cc mama veriyorum. Bazen 150 veriyorum. Günde 5 kere veriyorumdur 120-150 cc mama. Kusmuyor da demek ki anca yetiyor benimkine :/ savaşmaktan yoruldum 2 gıdım sütümü sağıp olduğu kadar diyerek veriyorum 2 hafta sonra ek gıdaya başlayacağım yavaş yavaş sütü komple keserim heralde. Zira sütümü sağsam 30 cc anca çıkıyor denemediğim süt artırıcı da kalmadı. Günde 6 tane solgarın bira mayalı tabletine de başladım ama etki etmedi..
Bana da teyzem yap arrıj öğrenir dedi yoksa aklımda yotuBen denemedim hiç
Benim arkadaşım verdi allahtan para vermedikBence de çok hevesle almıştım oysaki
Tutmakla ilgili değil bu ama ben de bilmiyom ne zaman yapılır. Şimdi internete baktım 4 aydan 9 aya kadar falan diyor yani hangi bebeğin ne zaman yapacağı hiç belli değilBen öğretmedim daha eline o kadar hakim değil , yani bişeyleri alıp ağzına götürmeye çalışıyor oyuncakları tutuyor ama mesela biberonu tutamıyor tutuyor ama hakim değil , bence gel daha yapamaz ama öğretmekte fayda var göre göre yapar
Ahahah o şansa götürmüştür ya Alo demek için götürmemiştir bence Benimki şu an aynı senin dediğin gibi ne versek ağzına götürüyor geçen yerde dururken terliğimi görmüş az kalsın Onu da yiyecektiBenim kiz kardesimi not almışız tam 4 ay 10 gunlukken Nokia 3310 u eline vermişiz kulağına götürmüş.. Bizim kıza veriyorum yalamak istiyor
Evet canım Nazenin hatırladım yaptı diye yapıyor mu hala devam ediyor değil mi Ay Benimki yapmıyor ya Zaten 2 gün oldu çalışıyoruz da aklıma gelince bir gel babası diyorum bir güzel izliyor o kadarNazenin 4 aya girmeden hemen önce yapmaya başlamıştı yazmıştım buraya
Evet öyle uzun uzuyor oynamıyor ama birazcık da olsa oynuyor ben zaten annemdeydim ya 3 haftadır görmedi şimdi Geçen gün bir verdim oynadı birazcık ilgisini çekti ama çabuk sıkılıyor Yani öyle daha renkli olsa daha canlı bir renk yapsalarmış keşke ama yani bir ay önce hiç yüzüne bile bakmıyordu şimdi biraz oynuyorO ıslaklık ve his önemli nazenin oynuyor 10 15 dakika ama sıkılmasın diye haftada 1 2 kere çıkartıyorum. Bazen daha soğuk yapıyorum suyu bazen sıcak mimikleri değişiyor direkt.
Yani uyuyor şimdi uyanınca deneyeyim . Her çocuk farklı bence üstüne düşünce daha da çok yapmaz hem bu bi gelişim basamağı mı bilmiyorum bence önemsenecek bir şey değil.Evet canım Nazenin hatırladım yaptı diye yapıyor mu hala devam ediyor değil mi Ay Benimki yapmıyor ya Zaten 2 gün oldu çalışıyoruz da aklıma gelince bir gel babası diyorum bir güzel izliyor o kadar
Gel babası ne yaa fransız kaldık oğlumlaNazenin 4 aya girmeden hemen önce yapmaya başlamıştı yazmıştım buraya
Gel babası ne yaa fransız kaldık oğlumla
Haa yoo biz yapmadık bugün uyansın da deneyimellerimi açıp kapatıp gel babası diyorsun bebek de ellerini açıp kapatıyor
Ne münasebet ya gel annesi diyerek akşam deneyeceğim bunuellerimi açıp kapatıp gel babası diyorsun bebek de ellerini açıp kapatıyor
Ayy aynısı biriktirip biriktirip köpük yapıp püü yapıyor bi de öyle sesli yapıyor kiNazenin in favori aktivitesi bu ara tükürüğünü pppüüüüüüürr yapıp dışarı çıkartıp köpük yapmak