2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Kızlar ben şimdi yoğurt mayaliyacagim günlük süt aldım.. Bir taşım kaynattim iliyacak parmak 7 sn kalacak yanmayacak düzeye gelecek.. sonra mayasını hazırlayıp tencereye attılacak..

Firin 75 derece 10 dk yanacak.. sonra kavanozlara koyduğum süt 6 saat fırının içinde kalacak.. sonra dolaba
Var mi eksik bir şey?

Süt olarak günlük süt cam şişe.. ilk maya da activia alacağım.. youtube videosunda gördüm..

Mayayı once baska bı kasede ılıyan sutle açtır sonra tencereye koy umarım tutar ,
Ben inek sütü yasa jersey alıyorum
Fırını hıc çalıştırmıyorum dırek mayalayıp koyuyorum 6-8 saat bekletıp agzı acık sekılde dolaba atıyorum bır gun sonra ağızlarını kapatıyorum

Ay inşallah canım ilk defa yapicam

Yoo aksine artık bebekleri hiç uyandırmayın bırakın uyusun diyorlar. Büyüdü bizim bebeler.
Ben eskiden alarm koyardım artık kurmuyorum, ne zaman uyanırsa o zaman besliyorum.

Kızlar stresten zona olmuşum bütün karnım sırtım sivilce tarzı şeylerle dolu ve gün gün çoğalıyor bugün boynuma gelmiş saçımda kaşınmaya başladı. Bebeğimle başedemiyorum ve delirecek seviyeye geldim artık. Devamlı mızmız uyumak istemiyor emmek istemiyor. Uyutmaya çalışırken mahalle ayağa kalkıyor morariyor artık ağlamaktan kendinden geçiyor sonra uyuyor. Bugün emzirme danışmanı ile konuştum bu hafta gelecek eve. İnanılmaz sakin rahat bir bebekti ayağıma koyardım iki dakika da uyurdu her iki saatte bir emerdi hiç bir sıkıntısı yoktu nazara mi geldi ne oldu böyle anlamadım herkes övüyordu çünkü. 2 aydır ben benlikten çıkmış durumdayım artık umarım zona da ilerlemez çok acı verici bir hastalık bilen bilir. Ona kizmiyim sesim yükselmesin diye kendimi sıkmaktan oldu eşim çok yoğun çalışıyor destek verecek kimse yok. Çok yorgunum çaresizim her gün parol içip uyur hale geldim.

Canim hepimizin bebekleri oyle inan ki. Mesela benim oglum gece 5 gibi emer sonra sabah 10 a kadar uyurdu ama simdi daha sık kalkiyor. Huylari degisiyor surekli. Havalarda guzel artik cik onunla parka.gotur sende hava al ya da biraz bebek arabasiyla gezdir

Her sabah rutinimiz köpeğimizi gezdirmeye çıkarız öğleden sonra tekrar park AVM market vb turlar yaparız günde kesin bir kez de babası çıkarır. Aman arıza çıkarmasın aman mutlu olsun diye ona huzur verecek her şeyi yapıyoruz ama neden böyle huysuz bir bebek oldu anlayamıyorum. Gündüz uykuları çok çok kötü bu yüzden hep yorgun huysuz gece uykusu neyseki güzel. Benim bir şekilde gündüz uyku sorununu çözmem gerekiyor galiba ve sadece uyurken emdiği için bazen uykusu yoksa bile zorla uyuyup emip uyanıyor. Emzirme danışmanı inşallah işe yarar kadın bu ne diyip kaçıp gitmesin de :)

Bence emzirme danismanindan ziyada uyku egitimi ile ilgili gorusmen gerekir. Emzirme danismani ne yapacak ki ?

Bence emzirme danismanindan ziyada uyku egitimi ile ilgili gorusmen gerekir. Emzirme danismani ne yapacak ki ?
Uykuda emmeyi alışkanlık haline getirdi ve sadece uyurken emiyor başka türlü mümkün değil emmiyor mama içmiyor. Ve karnı aciktikca uyumak istiyor karnı doyunca uyanıyor. Eğer emme sorununu çözersem uyanık emmeye başlarsa uykuyu da karın doyurmak olarak görmez diye düşünüyorum. Emzirme işini halledeyim olmadı uyku eğitimi içinde birini bulurum. Her tuşa basarım artık :)

Bende emmemesi icin emzirme danismaniyla gorusmustum beyaz gurultu vs o sekilde dene birde 3-4 saat ac birak demisti

Bende emmemesi icin emzirme danismaniyla gorusmustum beyaz gurultu vs o sekilde dene birde 3-4 saat ac birak demisti
O kadar para vereceğim umarım bana bunları diyip gitmez :) 3 saat eve gelecek sonra bir ay boyunca her gün WhatsApptan konuşuyor olacağız dedi. Benimki beyaz gürültü hiç sevmiyor. Maksimum 5 saat aç bıraktım ben uyudu sonra dayanamadım emzirdim bıraksam emmezdi ama biliyorum.

Canım benim birde gece uyumasaydı ne yapacaktın acaba
Kızım dun gece 3 buçukta uyudu sık sık kalktı ağlayarak her gece minimum 5 kalkmamız var iyi dediğim gün 4-5 kalkmayla bıtıyor kötüsü 7-8-9 değişiyor, gündüz uyuyormu dıye sorsan bazen oluyorki 15-20 dk butun gun memede kestırdıgı ile gidiyor bazen güzellik yapıp 40-50 dk uyuyor
Çok çok nadır de 1-2 saat uyuyor oda 40-50. Dk da uyanıp tekrar emıp yada sallayıp uykusuna geri dönüyor , dün gece 3 buçukta yattım sabah oğlum 9 da kaldırdı 9 a kadar 5 kez kalktım gece uyumadıgı ıcın Lina uyumaya devam ettı 30-40 dk da bi ağlayarak 12 ye kadar uyudu oğlum okula gıttı gunduz uyursa uyuyayım dedım cunku yıkılıyorum tam uyudu yatırdım sadece 30 dk uyudu kalan uykuları memede yaptı ve suan yenı uyutuyorum… bu kötü gecen bır gece ve günüm (diş sıkıntımız var)
Haricinde de 11-12 arası gece uykusuna dalıp sabah 9 da kalkıp 5-6-7 kez uyanıp gune başlıyoruz vs vs gece uykusu gibi hiçbişey olmuyor gece uykusunu bu kadar guzel uyuyup aldıgı ıcınde gunduz uykularının ona memede yetmesı muhtemel
Herkese kendı yaşadığı Mı zor dıyım ne dıyım bılemedım
Durumda o kadar kötü bı senaryo gormuyorum ben senın ıcın daha dogrusu benım için
Ha bunca seyın arasında bırde bel sıkıntısı yaşıyorum daha uc hafta önce evde kıtlendım ambulansla hastaneye kaldırıldım tam gectı demıstım uc gun once evde kızımlayken tekrar kıtlendım hala belımın agrısı var
Birde yaklaşık uc haftadır gecelerı tutan yaklaşık bır ıkı saat yattığım da uyutmayan oksurugum var oda ıkı gundur yok denecek kadar azaldı gecmedı
Çok şükür Rabbim gücünü veriyor bir şekilde sağlıklı olsunlar yeterki evlatlarım Bu süreçler geçici

Geçmiş olsun. Bulaşıcılık yönü de var. Bilgin yoksa araştırmanı öneririm.
Merhem vermiştir diye düşünüyorum, merhemler bir süre sonra iyileştirir ama izleri kalabilir.

Geçmiş olsun. Bulaşıcılık yönü de var. Bilgin yoksa araştırmanı öneririm.
Merhem vermiştir diye düşünüyorum, merhemler bir süre sonra iyileştirir ama izleri kalabilir.
Bebeklere su çiçeği olarak bulaşıyor diye okudum ama doktor bulaşmaz dedi. Eşimle zaten birbirimizi gördüğümüz pek yok umarım iz kalmaz merhem kullanıyorum evet hapıda varmış ama anne sütüne geçiyor diye doktor vermedi.

Kolay gelsin sana valla ve geçmiş olsun. Benim yakındığım durum beni yorması değil aslında ona üzüldüğüm için strese giriyorum. Çocuk günde 5 defa uyuyacaksa eğer beşinde de inanılmaz bir krize giriyor nefesi kesilene kadar ağlıyor ve artık uyutma zamanım geliyor diye korkmaya başlıyorum. Üstüne bir de emmesi çok büyük sıkıntı bıraksam günlerce emmez aç kalır. Çeşit çeşit biberon denedim almadı. Ve birde sadece ayakta zıplar adımla kucakta sallarsak uyuyor ve gündüz ayakta tutarsam biraz uyuyor yoksa 5 dakikada uyanıyor. Tüm gün hiç bir şey yapamıyorum eşim günde yarım saat alırsa anca yemek yiyor yemek yapıyorum falan.Tabiki herkesi yaşadığı kendine zordur ama bazen diyorum ki beni güzel emsin karnı doysun isterse hiç uyumasin. Aç olunca sinirli oluyor çünkü ve çok üzülüyorum. Geçecek tabi hepsi tüm derdim onda hiç bir hasar bırakmadan büyütebilmek her zaman sakin yumuşak mutlu enerjik bir anne olmanın peşindeyim o yüzden bebeğimi de benide rahatsız eden durumları ortadan kaldırmaya çalışıyorum umarım başarılı olurum :)

Canım çok geçmiş olsun, hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz, kimimizin çocuğu daha rahat kimimizinki daha zor karakterleri. Emzirme danışmanıyla nasıl geçti bize de haber eder misin? Benim bebe de sürekli emerek uyuyor. Uyku araları nasıl? Biz iki üç gündür iki uyku bir şekerleme yapıp gece uykusuna geçiyoruz. Uykuları uzun oluyor ama 1.5 saat civarı. Tabii bu her an değişebilir. Arada uyanıp emmek istediği oluyor ama gözlerini açmadan ağlıyor emziriyorum uyumaya devam ediyor. Ben de sadece uyuturken emziriyorum böyle olunca çünkü aralarda da emzirirsem kusuyor çok geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…