2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Pazar günü gelecek eve nasıl geçtiğini yazarım buraya. Benim bebeğimin gündüz uykuları çok karışık çünkü bazen sadece emmek için uyuyor memeyi emip doyduktan sonra uyanıyor 10 dakika falan sürüyor. O yüzden ikinci uykusu hemen geliyor ama uyumak istemiyor falan öyle gündüz üç dört kere saçma uyku düzeni var. Bir uykusunu 40 dakika uyuyor sadece onuda ayağımdan hiç indirmiyorum klasik müzik açıyorum oyle uyuyor. Uyku ve emzirmeyi birleştirmeyin bence ya benim kız ilk 3 ay çok güzel emiyordu sonra uyanmaya yakın emzirdim ben daha uzun uyusun diye sonra böyle bir alışkanlık edindi 5 aylık oldu iyice saçmaladı artık. Sadece uyurken emmesi çok zorluk yaratıyor banada onada uyanıkken karnı açsa eğer çok sinirli oluyor veya disardaysak eğer ben onu uyutup sessiz bir yere gidip emziriyorum falan ya da bazen uykuya tam dalmış oluyor o zaman emmiyor ağzını açmıyor uyanınca hepten deli oluyor. Resmen dakika hesabı yapıp emziriyorum uyuduktan 4 dakika sonra falan başlamam lazım emzirmeye yoksa derin dalar

Ya ben anlamamışım sen önce uyutuyorsun sonra mı emziriyorsun? Bizde meme reddi falan yok, yenidoğanken hep emerken uykuya dalıyordu öyle kaldı gibi. Şimdi mesela sabah kalkıyoruz 7-8 gibi 9 gibi ek gıda veriyorum 10 gibi yatağa yatırıp yanına yatıp emziriyorum o uyuyunca kalkıyorum. Sonra uyanıyor oyun vs belki bir yoğurt veriyorum mesela 2 gibi tekrar yanına yatıp emziriyorum o uyuyunca kalkıyorum. Uyumadan meme mi almıyor senin kız?

Maalesef hayır almıyor. Meme reddini çok abarttı yerimde başkasi olsa çoktan bırakırdı emzirmeyi ama içim el vermiyor uyutup kucağımda bekliyorum emziriyorum tüm günüm böyle geçiyor. Umarım bir çare buluruz artık çok yoruldum çünkü. Sizde sıkıntı yok maşallah diyin emerek uyusun ben dunyalari veririm beni emerek uyusa tek hayalim

Danışman umarım işe yarar canım bizede haber et

Kızlar ya çok kötüyüm.. 2 sn ya 2 sn ayağa kalktım yataktan düştü Ada kafası şişti hemen acile geldik kafa röntgeni çekildi.. çok şükür bir şey yok.. doktor da birsey olmaz dedi.. Allah korusun kusarsa vb tomografisi cekeriz dedi.. uyudu ama şimdi 1 saat daha acilde bakıp eve donucez.. kusma vb birsey olmayacak inşallah.. ne olur dua edin kendimi çok kötü hissediyorum.. benim yüzümden oldu 2 sn bile bırakmayın sakın siz..

Çok gecmis olsun canım çok üzüldüm bu kadar harap etme kendini doktor bisey yok demiş inşallah kusmasi falan da olmaz benim kızımda düştü evde takıp ettim bi sıkıntı olmadı şükür...yataktan düşmeler ve parkeye düşme güvenli zemin sayiliyormus sert betona vs Çok yüksekten düşmediği sürece bi sıkıntı olmaz inşallah Rabbıme emanetler ne kadar uzerlerine titresek te bazen olabiliyor böyle kazalar icini ferah tut inşallah bisey olmayacak

İnşallah emzirme danışmanı yardımcı olur, ben de çok kolay gibi anlatmışım ama uykuları çok bölünüyor, bazen sürekli emerek uyumak istiyor yanından kalkamıyorum, o yüzden yanımda yatırmaya başladım, önceden ben de saatlerce kucağımda beklerdim uyanmasın diye şimdi yatarak emziriyorum.
Doktor da bir sorun görmediyse inşallah bir şey olmamıştır, maalesef böyle şeyler oluyor ya çok hareketlendiler ve asla durmuyorlar

Yataktan düşmeyerek büyümeyen bebek yoktur inanın. Yataktan düşmezse koltuktan düşer. Onların kafaları hep düşmeye karşı dayanıklı zaten hiç bir şey olmaz kendinizi suçlu hissetmeyin sakın. Geçen gün bende tek başıma arabadan bebek arabasıni çıkarıyordum iki saniyeligine koltuğu koydum hemen düştü yere bayaa ağladı katıldı ama hiç bir şey olmadı. İçinizi ferah tutun

Sadece emerek uyuyan bebekte zor ve yaş ilerledikçe daha çok bağlanıyorlar. Benim eltimin oğlu bir buçuk yaşında ,kadın bütün gece memem açık yatırıyorum diyor o kadar çok emiyormus emerek uyuyormuş sadece. Hepsinin kendine has zorlukları valla var Allah sabır ve enerji versin bize

Ah kızlar iyi dedi doktor eve geldik uydu. Sabah emzirmeye kaldırdım saat 6 gibi. Bir baktım yanıyor çocuk.. ateş 37.8 kulak 38.4 olmuştu hemen acile geldik.. kan testi verdik temiz çok şükür.. Gözlem altindayiz şimdi..

Tomografi dedi acil doktoru , cocuk doktoru gerek yok dedi.. ama ateş niye çıktı bilmiyorum

Geçmiş olsun canım bizim ki daha 2 aylık falandı uyurken koltuktan düşmüştü çok korkmuştuk bizde

Oy kuzum.. çekti mi tomografi sizin?
Yok zaten ben uyuyordum eşim önce bana demedi bir şeyi olmadığını görünce dedi . Açıkçası aklımıza bile gelmedi sok geçirdik. Çünkü tekli koltuğa koymuştuk nasil düştüğünü anlamadık bile. İnşallah senin kızın da hemen iyileşir çok yıpratma kendini

Geçmiş olsun canım sizede.. Amin benim yüzümden işte ahh ahh.. Rabbim bütün bebelere şifa versin

Düşmeye bağlı ates olur mu ki bagdastiramadim belki denk gelmiştir benim kızımda geçen gün ateşlendi herşeyi muayenesi temizdi viral dedi doktor bi günde düştü zaten ateşi
Acil doktorları hemen tomografiye yönlendirebiliyor ama tomografide coook fazla radyasyon var ben olsam cocuk doktorunu dinlerdim sanırım tekrar geçmiş olsun cnm

Çok saol canım. Evet bizde çekmek istemedik açıkçası.. dün bir nikah a katıldık ordan viral bişi mi kaptı acaba da denk mi geldi bilmiyoruz.

Viral birsey dedi. Bende dün gece ateşledim bir anda oldu dedi. Etrafta virüs var sanırım. kalabalığa sokmayın aman diyeyim
Evet tekrar influenza salgını varmış..valla biz kalabalığa sokmuyoruz ama babasıda abiside okulda kalabalıkta.. virusler taşınıp taşınıp eve geliyor bu sene ben bile defalarca hasta oldum bitmeyen bi döngünün içinde gibi hissediyorum geçen hafta eşim ateslendi hastalandı sonra kızım şimdi de ben sıra oğlumda sonra tekrar bastan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…