- 2 Temmuz 2023
- 397
- 410
- 30
Pazar günü gelecek eve nasıl geçtiğini yazarım buraya. Benim bebeğimin gündüz uykuları çok karışık çünkü bazen sadece emmek için uyuyor memeyi emip doyduktan sonra uyanıyor 10 dakika falan sürüyor. O yüzden ikinci uykusu hemen geliyor ama uyumak istemiyor falan öyle gündüz üç dört kere saçma uyku düzeni var. Bir uykusunu 40 dakika uyuyor sadece onuda ayağımdan hiç indirmiyorum klasik müzik açıyorum oyle uyuyor. Uyku ve emzirmeyi birleştirmeyin bence ya benim kız ilk 3 ay çok güzel emiyordu sonra uyanmaya yakın emzirdim ben daha uzun uyusun diye sonra böyle bir alışkanlık edindi 5 aylık oldu iyice saçmaladı artık. Sadece uyurken emmesi çok zorluk yaratıyor banada onada uyanıkken karnı açsa eğer çok sinirli oluyor veya disardaysak eğer ben onu uyutup sessiz bir yere gidip emziriyorum falan ya da bazen uykuya tam dalmış oluyor o zaman emmiyor ağzını açmıyor uyanınca hepten deli oluyor. Resmen dakika hesabı yapıp emziriyorum uyuduktan 4 dakika sonra falan başlamam lazım emzirmeye yoksa derin dalarCanım çok geçmiş olsun, hepimiz zor zamanlardan geçiyoruz, kimimizin çocuğu daha rahat kimimizinki daha zor karakterleri. Emzirme danışmanıyla nasıl geçti bize de haber eder misin? Benim bebe de sürekli emerek uyuyor. Uyku araları nasıl? Biz iki üç gündür iki uyku bir şekerleme yapıp gece uykusuna geçiyoruz. Uykuları uzun oluyor ama 1.5 saat civarı. Tabii bu her an değişebilir. Arada uyanıp emmek istediği oluyor ama gözlerini açmadan ağlıyor emziriyorum uyumaya devam ediyor. Ben de sadece uyuturken emziriyorum böyle olunca çünkü aralarda da emzirirsem kusuyor çok geliyor.