2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ben yoğurt veremiyprum malesef🥹

Bizimki kabız oldu ya naptınız nasıl geçti kabızlığı patates denemiştiş ondan oldu galina
Kaka sıkıntısı olunca ben pehlivan gibi yağlıyorum çocuğu🙈 Popoya zeytinyağı göbeğe zeytinyağı ile masaj. Bi de bi kaşık içiriyorum. Su içiriyorum. Kuru kayısı suda beklettim onun suyunu verdim geçen.

Ozeniyorlar bize ve o kadar iyi biliyorlar ki yediğimiz şeylerin farklı olduğunu. Bugün akşam yemeğine denk getirdim onun öğününü kendi mamasina ağzını açmıyor bizim yemekten veriyor gibi yapıyorum hemen heyecanla ağzını açıyor😃 ama çocuk haklı ya havuç patates kabak irmik haşlayıp sebze çorbası gibi yaptım tadı çok kötüydü tuzsuz baharatsiz falan ama garibim sevdi napsin :)
Geçen çok azcık soğan koydum ben çorbasına. Severek içti o lezzet kattı dene istersen. Yoksa baya tat ayırıyor artık

Kızlar. Bebek arabasının yeni dogan pedleri var ya bi de puset gibi hastane cikisi taşınıyor hani kuzuları hala onunla mı dışarı çıkarıyorsunuz?

Kavurdunuz mu peki zeytinyağında haşlama gibi mi yaptınız
Zyagında ince rendeyle minik bir parça rendele kavur sonra kabak patates havuç ne koymak ıstıyorsan rendele ben oyle yapıyorum cabuk pısıyor , bazen 1 çay kaşığı un yada ırmık atıyorum yoğun olsun dıye rendeleyınce blend etmeye gerek kalmıyor ben pütürlü vermeye çalışıyorum o yuzden pürüzsüz yapmıyorum corba ve sebze püresı arası bısey oluyor kımyon bır cımdık tuz da atıyorum , nane de kullanıyorum

Kızlar. Bebek arabasının yeni dogan pedleri var ya bi de puset gibi hastane cikisi taşınıyor hani kuzuları hala onunla mı dışarı çıkarıyorsunuz?
Zyagında ince rendeyle minik bir parça rendele kavur sonra kabak patates havuç ne koymak ıstıyorsan rendele ben oyle yapıyorum cabuk pısıyor , bazen 1 çay kaşığı un yada ırmık atıyorum yoğun olsun dıye rendeleyınce blend etmeye gerek kalmıyor ben pütürlü vermeye çalışıyorum o yuzden pürüzsüz yapmıyorum corba ve sebze püresı arası bısey oluyor kımyon bır cımdık tuz da atıyorum , nane de kullanıyorum
Valla bunu bende yerim :) ben hiç baharat tuz soğan kullanmiyordum oyle yapayım artik. Zaten 2 ay sonra kendi yemeklerimizden veririm inşallah yani

Valla bunu bende yerim :) ben hiç baharat tuz soğan kullanmiyordum oyle yapayım artik. Zaten 2 ay sonra kendi yemeklerimizden veririm inşallah yani
Ben tadımlar bıttıkten sonra bu şekilde yapıyorum cok tatsız şeyler vermek ıstemıyorum bızım yemeklerden red etsın ıstemem ☺️

Arkadaşlar bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?
Memede uyuyor (uyursa) nadir olarak ta kundaklayip müzik açıp ikna edebilirsem ayakta sallanarak..ikisndede gunduz uykularında yatağa birakabildigim çok nadir bıraktığım an uyanıyor 🥲 memede yada ayakta kısa uykularla günü tamamlıyor şuan ücretsiz izindeyim eylülde baslamayi düşünüyordum ama bizimkinin hala bir düzeni yok bu sekilde nasıl birakicam hiç bilmiyorum

Kızlar bu ek gıda verenler hangi saatlerde veriyorsunuz. Ben elendim bu konuda beceremiyorum ya sadece akşamları bizimle yediğimizden verirsek aliyor başka zaman istemiyor.

Gece uykusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar, acaba çocuğu mama - meme için hiç kaldırıyor musunuz ?
"Çocuk acıkınca kendi kalkar " deniyor ama aynı zamanda 5-6 saatten fazla aç kalmamalı da deniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba :)

Gece uykusunda sıkıntısı olmayan arkadaşlar, acaba çocuğu mama - meme için hiç kaldırıyor musunuz ?
"Çocuk acıkınca kendi kalkar " deniyor ama aynı zamanda 5-6 saatten fazla aç kalmamalı da deniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba :)
Benim ki otomatik saat gibi 9 10 gibi uyur 4 gibi emmeye kalkar bir kaç defa 6 oldu ama 6 yı görünce panik oldum ben. Çok yakın zamana kadar 5 saatte uyanmadiysa uyandiriyordum bıraktım artık ne zaman isterse.

Memede uyuyor (uyursa) nadir olarak ta kundaklayip müzik açıp ikna edebilirsem ayakta sallanarak..ikisndede gunduz uykularında yatağa birakabildigim çok nadir bıraktığım an uyanıyor 🥲 memede yada ayakta kısa uykularla günü tamamlıyor şuan ücretsiz izindeyim eylülde baslamayi düşünüyordum ama bizimkinin hala bir düzeni yok bu sekilde nasıl birakicam hiç bilmiyorum
Benimkide aynı gündüz ayağımda tutarsam uyuyor ancak bırakınca 10.dakikada uyaniyor. Ve benimki genelde kucakta hafif hoplatarak uyuyor vazgeçmedi şu huyundan. Uyku eğitimi diyor herkes ama kıyamıyorum

Benim ki otomatik saat gibi 9 10 gibi uyur 4 gibi emmeye kalkar bir kaç defa 6 oldu ama 6 yı görünce panik oldum ben. Çok yakın zamana kadar 5 saatte uyanmadiysa uyandiriyordum bıraktım artık ne zaman isterse.
Peki 9-10 gibi uyuyan bebeğiniz gece uykusundan tamamen kaçta uyanıyor? 😇

Artık uyanmaz ise hiç dokunmuyorum.. ama bugün 3 kere kalktı emmeye 😅😅😅

X