2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
880 gr aldik canim. Ama artik hareketlendi cok almaz
Çok güzel maşAllah Arasa🧿 evet Aslanda öyle bu ayda çok hareketliydi el ayak hiç durmadı bilmiyorum etkileyecek kadar mıdır kilosunu
Meme de uyutuyirum.. uyumaz ise kucakta gezip fikrimin ince gülü nü söylüyoruz.. sonra benim annem canım annem.. sonra marş marş ileri ileri diye devam edip son bi kuple fikrimin ince gülü ile şansımızı tüketip babaaaasiiiiiii uyumuyor bu ile bitiyor 🤣🤣🤣
Ayy ay bu bebişler😂Gece çok kalkıyor mu 😂

Teşekkür ederim.. gunluk sütten yapılıyor diye okumuştum.. devreler yandı yine bende😅
Ben geçen gün köyden geçerken sütçü gördüm deneyeyim dedim bir saat kaynayan sütten bir damla kaymak çıktı ve resmen ev süt kokmadi. Biz hep evde yapardık yogurtu ben küçükken hep süt kokardı ev onu bekledim ama resmen kokusuzdu ne kaynattım ne yedik acaba 😃 organik doğal olsun diyoruz ama yine en iyisi markası olan market ürünleri galiba

Pıtır pıtır baloncuklar var yine karnımda🥹 artık iyi yönünden bakmak dışında bi seçeneğim yok gibi ama bakalım sağlıklı ilerlesin yarın güzel haberler duyayım tek dileğim bu🙏
Ah yeni gördüm ve senin adına çok sevindim zorlu ve güzel bir maraton seni bekliyor canım. Allah kucağına almak nasip etsin. Tebrik ederim🥰
Kızlar iyi akşamlar. Bebeğim 5 aylık ve bugün regl oldum. Korkuyorum sütüm azalacak diye. Yaşayan ya da konu hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir mi? Ne yapmam gerekiyor. Regl dönemi bitince tekrar süt artıyor mu acaba?
Bende 2. Aydan itibaren regl oldum sütümde belirgin bir azalma olmadı sanki canım☺️
Bizimde öyle ya geçmiyor bitmiyor. Bir çığlığı ile hepimizi yönetiyor gelin beni eğlendirin beni uyutmaya çalışın beni emzirmeye çalışın robot gibi yaptı bizi çığlıklarla yönlendiriyor. Uyku desen zaten saçma bir düzeni var düzensizlik. Gece uykusuna geç yatardı ama uyurdu ilk defa bu gece saat başı uyandı. Her gün daha kötüye gidiyot çocuk ama bir kere hasta oldu ya aman ateşi çıkmasın da modundayim :)
Bizdede durum benzer bu atak haftası 4 ün sonunda başladı 5in başındayız hala kucak isteme ve herşeyden sıkılma devam ediyor
Her bebek farklı canım, bizim ki de asla tummy time yapmıyor. 😅😅

Gerçekten ben üşür diye yere koymuyordum.. 1 aydır daha yeni koydum gerçekten koymak lazımmış.. çorapları da çıkarınca kendi kendine dönmeye başladı bir anda.. senin kuzu da yüz üstünden donmeyi öğrenir yakın zamanda.. bir anda oluyor.. atak sonrası güncelleme 🤭🤭
Bizde de hiç yüz üstü dönme yok şuana kadar ya😂
Kızlar gözyaşlarım pıt pıt 😢 bizim alttan disimiz ufacık patlamış.. kuzum ondan huysuzmus iki gündür.. ne yapalım ne verdiniz havuç mu yesil sogan mi? 😅😅 çenemi elimi yemeğe çalışıyor artik
tebrikler kuzum inşallah bizlerde de hayırlısıyla dişler gelsin 🥰

4.aya girdiğimizde doktoru kucakta oturtabilirsin belli bi süresi yok demişti onun öncesinde de anakucağında yatar pozisyondan 2.kademeye almıştım. Başka da bişe yapmadık😂 ayy sorma sahurda uyandı bi türlü uyutamayınca götürdüm mutfağa koydum buna eline de kaşık verdik nası seviniyo😂😂 dedim sen bi yeme ek gıdayı o zaman sorcam sana😂😂😂
Bizimse doktorumuz ara ara kucakta oturur pozisyonda kısa dursun dedi🥰
Bize doktoru 4.ayda kucakta 5.ayda destekli ve mama sandalyesi dedi. Benimki de ellerinden tutunxa resmen kendini kaldırıyo mesela parkta asla bebek arabasında yatmıyo kucakta geziyo ister istemwz yorulup oturuyorum o da oturur pozisyona geliyo😁
Bizim 4. Ay kontrolü yapıldı. İlkay erken doğum 36 haftalık o nedenle biraz küçük doğdu ama boy kilo iyi diyor doktor son ölçümü 65cm boy 6.600kg 4. Ayın son haftasına giriyordu bunda yani sanırım iki hafta önceydi. 3. Ve 4. Ayda 800-950 gram ay başına gibi bir kilo alımı olmuş. Kilo ve boyu iyi dedi doktor ek gıdaya veya mamaya geçmedik yine bakalım 5. Ve 6. Ay nasıl gelecek☺️ öyle boğum boğum et tombikto bir çocuk değiliz buarada😂 keşke olsak🙈
Kızlar aranızda uyku eğitimi verebileniniz var mı? Desteksiz nasıl uyuyacak bu bebekler, aklım almıyor 😳
Uyku eğitimi vermedik. Hala uykuya ilk geçişte kucakta olmak istiyor yada memede olmam istiyor ama biz şuana kadar uyku saatini düzene sokmayı başardık saat 8 yatış-5 kalkış bu süreçte emmek için sızlanıyor 3 veya 4 kez emiyor uyuklayarak sonrasında tekrar yatağına koyuyorum hiç alt değiştirmiyoruz. Gece boyunca yatağında yatmaya da alıştı. Gündüzler hala biraz zulüm oluyor yatağında olduğunu farkettiği an ağlama bağırma çığlık uyanıp kucak istiyor. İnşallah gündüzde alışırsa sonra desteksiz uyutmaya geçmek istiyorum.

Ben geçen gün köyden geçerken sütçü gördüm deneyeyim dedim bir saat kaynayan sütten bir damla kaymak çıktı ve resmen ev süt kokmadi. Biz hep evde yapardık yogurtu ben küçükken hep süt kokardı ev onu bekledim ama resmen kokusuzdu ne kaynattım ne yedik acaba 😃 organik doğal olsun diyoruz ama yine en iyisi markası olan market ürünleri galiba
Gerçekten canım hile hurda olmadan organik birsey bulmak ne kadar zor..

Gün geçtikçe bebekler büyüyor ve inanılmaz değişiyor grupta konuşulan konular hamilelik doğum emzirme derken ek gıdaya diş kaşımaya uyku düzenine geldik🥰 Herkesin gündemler yine benzer tabi😂 Ben bir konu daha bırakıyorum kızlar buraya 57 ile hamile kalıp 68 ile doğum yaptım 63 kg olarak yoluma devam ediyorum😂 ne korse kullandım ne diyet yaptım. Şuan ek gıdaya geçip emzirmeyi azaltınca kilolar iyice yapışacak diye korkuyorum bi 4-5 kg vermek istiyorum önerilere açığım korse alsam mı? Detaylı bir diyet listesine başlasam mı? Spora gitmeye pek vaktim yok en fazla benimle yürüyüş yani😔

Gün geçtikçe bebekler büyüyor ve inanılmaz değişiyor grupta konuşulan konular hamilelik doğum emzirme derken ek gıdaya diş kaşımaya uyku düzenine geldik🥰 Herkesin gündemler yine benzer tabi😂 Ben bir konu daha bırakıyorum kızlar buraya 57 ile hamile kalıp 68 ile doğum yaptım 63 kg olarak yoluma devam ediyorum😂 ne korse kullandım ne diyet yaptım. Şuan ek gıdaya geçip emzirmeyi azaltınca kilolar iyice yapışacak diye korkuyorum bi 4-5 kg vermek istiyorum önerilere açığım korse alsam mı? Detaylı bir diyet listesine başlasam mı? Spora gitmeye pek vaktim yok en fazla benimle yürüyüş yani😔
Günaydın kuzumm
Korse alman bir şeyi değiştirmez maalesef 😔 olay tamamen beslenmeden geçiyor. Instagramda anne sütünü koruyarak diyet yaptıran diyetisyenler var. Onlardan bir aylık falan diyet listesi alabilirsin. Hem whatsapp gruplarıyla motivasyon sağlamış oluyolar. Emzirme trenini kaçırmadan bi bak derimm

Günaydın kuzumm
Korse alman bir şeyi değiştirmez maalesef 😔 olay tamamen beslenmeden geçiyor. Instagramda anne sütünü koruyarak diyet yaptıran diyetisyenler var. Onlardan bir aylık falan diyet listesi alabilirsin. Hem whatsapp gruplarıyla motivasyon sağlamış oluyolar. Emzirme trenini kaçırmadan bi bak derimm
Evet canım tarz birşey bulmam lazım bencede bel kısmımda be göbeğimde kaldı kilolar ya 😔

Evet canım tarz birşey bulmam lazım bencede bel kısmımda be göbeğimde kaldı kilolar ya 😔
Ben de doğumdan sonra 62de kalmıştım 6 kg verdim hala göbek bir garip duruyor eskisi gibi değil.. sarkma yok ama ne bileyim garip işte. Tamamen eski halini alması zaman alıyormuş 🫠

Geç kalma kuzum bir şekilde başla zaten hızlı gidiyor emzirdiğin için

4 aylık basladım ben 10 kilo verdim canım sporsuz pılatese başlamıştım ki sanırım fıtığım var ıkı gun once evde kıtlendım sağlık ekipleri indirdi aşağıya zorlandım epey bana hayal oldu suan max yuruyus artık

Günlük değil pastörize, yağ oranı ve besleyiciği yüksek bir süt
Altın süt de günlük süt, dolapta satılıyor ya uzun ömürlü karton sütlerden değil yani, ben de koydum bakalım 😂 inşallah tutar
Valla emzirirken kolay verilir diyorlar ama benim de gitmiyor sanki, tabii sürekli tatlı yemem de pek yardımcı olmuyordur 😂 Bu arada bebiş yüzme kursuna mı başladı, çok tatlı maşallah 🧿🧿
4 aylık basladım ben 10 kilo verdim canım sporsuz pılatese başlamıştım ki sanırım fıtığım var ıkı gun once evde kıtlendım sağlık ekipleri indirdi aşağıya zorlandım epey bana hayal oldu suan max yuruyus artık
Geçmiş olsun kuzum :KK43:

Ay kıyamam geçmiş olsun kuzum yaaaa
Altın süt de günlük süt, dolapta satılıyor ya uzun ömürlü karton sütlerden değil yani, ben de koydum bakalım 😂 inşallah tutar

Valla emzirirken kolay verilir diyorlar ama benim de gitmiyor sanki, tabii sürekli tatlı yemem de pek yardımcı olmuyordur 😂 Bu arada bebiş yüzme kursuna mı başladı, çok tatlı maşallah 🧿🧿

Geçmiş olsun kuzum :KK43:
Tatlı konusuna hiç girmeyelim ya😂 onu bıraksam bence bendende gider epey kilo çünkü tahin pekmez, bal, reçel ve kurabiye konusunda çok zayıfım. E geriye başka şey kalmıyor zaten😂 başladık 2 ders yaptık tontik oğluşumla şimdilik eğlenceli geçti ☺️

KIZLAR MERHABA

4 AY 3 HAFTALIK IKIZ BEBELERIM SABAH SAATLERINDE UYANIYOLAR. SIZDE UYKU DUZENI NASIL. GUN ICINDE 1.5 SAAT UYANIK KALMA SURELERI VAR AKSAMDA 9,10 GIBI GECE YATISI . SIZDE NASIL

Ben de hamilelikte 8 kilo aldım 4ü bebekti eşi meşi ödemi derken doğumdan 1 hafta sonra hamile kalmadan önceki kiloma döndğm ama emzirme döneminde onu da ye süt olur bunu da ye süt olur diye diye şuan mayalı poğaça gibi geziyorum😭

Ben de hamilelikte 8 kilo aldım 4ü bebekti eşi meşi ödemi derken doğumdan 1 hafta sonra hamile kalmadan önceki kiloma döndğm ama emzirme döneminde onu da ye süt olur bunu da ye süt olur diye diye şuan mayalı poğaça gibi geziyorum😭
Bende öyleyim canım, 85 ile doğuma girdim ertesi gün 10 kg gitmişti.. ama şimdi hala 85 im 😩😩😩😩 ben yiyorum paketli gıda ondan bence

X