Biz başlamadık henüz ama ben trabzonda yaşıyorum burada peynir en kolay bulunan şeylerden biri tuzsuz peynir heryerde varEk gıdaya başlayanlara sadece bir sorum varLor peynirini nereden alıyorsunuz? Biz tadımlara başladık 6. ayda kahvaltı hazırlarım yumurta ve lor peynirli diye düşündüm ama lor yapmayı bilmiyorum yapacak gücüm de yok max yoğurt mayalıyorum evde
Tuzsuz bebek loru araştırmalarına başlıyım o zaman ben deBiz başlamadık henüz ama ben trabzonda yaşıyorum burada peynir en kolay bulunan şeylerden biri tuzsuz peynir heryerde var
Lor demişken bi uyarıda bulunayım bende bazı ek gıda tariflerinde sütün içine limon vs sıkılarak lor tarifi veriliyor lor o şekilde yapılmaz süt kesiği olur o...peynir olmaz peynir olması için mayalanma aşamasından geçmesi gerekir
Her bebek farklı canım, bizim ki de asla tummy time yapmıyor.Öyle rahat etmiş demekki minnosbenimki henüz dönmüyor ama sirt ustu asla uyumuyor bıraktığım gibi acıyor gözlerini yuzustu rahat ediyor öyle seviyor hatta gunduz oyun halisin da bıraktığımda sirt ustu durduğu 10 dakikayı geçmez hemen ağlıyor yuzustu bırakınca baya oyalaniyor
Bu aralar dilimdeki dua inşallah kimse gelmez kızım bensiz durmuyor temizlik yemek yapamam o yüzden Allahtan ramazan geldi de aniden arayıp size geliyoruz diyemezlerCanım ben geçen Kutayı yüzüstü buldum yatakta kendi dönmüş. Ondan beri de bazen görüyorum dönmeye çalışıyor uyurken, kafasını sağa sola atabiliyor kendi bi de yüzü gelince elleriyle kendini kaldırıyor rahatsız olunca da ağlıyor. Kendi dönüyorsa kafasını kurtarabiliyorda bu aylarda zaten isteyen bebe yüzüstü yatıyormuş. Hatta geçen misafirlikte kucağımda uyudu yüzüstü bıraktım baya güzel uyudu orada
Canım senin bebiş zaten uyumuyordu daha ne olmuş olabilir diye düşünüyorumben de kendime zor bakıyorum şu ara misafir ağırlamak çok zor geliyor, inş kimse gelmez, seni tebrik ederim
Ben beceremiyorum ya ek gıda işini yapanlara helal olsunEk gıdaya başlayanlara sadece bir sorum varLor peynirini nereden alıyorsunuz? Biz tadımlara başladık 6. ayda kahvaltı hazırlarım yumurta ve lor peynirli diye düşündüm ama lor yapmayı bilmiyorum yapacak gücüm de yok max yoğurt mayalıyorum evde
Aa ben de öyle yapılıyor diye biliyordumBiz başlamadık henüz ama ben trabzonda yaşıyorum burada peynir en kolay bulunan şeylerden biri tuzsuz peynir heryerde var
Lor demişken bi uyarıda bulunayım bende bazı ek gıda tariflerinde sütün içine limon vs sıkılarak lor tarifi veriliyor lor o şekilde yapılmaz süt kesiği olur o...peynir olmaz peynir olması için mayalanma aşamasından geçmesi gerekir
Bu aralar dilimdeki dua inşallah kimse gelmez kızım bensiz durmuyor temizlik yemek yapamam o yüzden Allahtan ramazan geldi de aniden arayıp size geliyoruz diyemezler
Seninki tam tur dönüyor mu benim ki yüz üstü dönüyor geri dönemiyor ağlıyor çorapları da çıkarsam fayda yokHer bebek farklı canım, bizim ki de asla tummy time yapmıyor.
Gerçekten ben üşür diye yere koymuyordum.. 1 aydır daha yeni koydum gerçekten koymak lazımmış.. çorapları da çıkarınca kendi kendine dönmeye başladı bir anda.. senin kuzu da yüz üstünden donmeyi öğrenir yakın zamanda.. bir anda oluyor.. atak sonrası güncelleme
Ya işte etkilenmeyen cocuk etkilenmiyorbizimki de uykuda sorunlu atak matak bahane arıyorum demekki papatya aynen dediğin gibi çok kötü asla yerinde uyumuyor hele bi haftadir hep kucağımda oturarak uyukluyorum çünkü sürekli memede geçen gece bırakmışım yerine artık uykusuzluktan mi nnasil olsa kalkacak diye mi memeyi bile kapatmamisim bi uyandım kiz uyumuş ama ben oturuyorum meme açık şekilde buz kesmiş her yerim
Ya şuan ücretsiz izindeyim oğlumda iki sene ayrılmıştım izne ama maddi manevi zordu şimdi eylülde başlamak istiyorum ama sadece memede uyuyor hiçbir uyku düzeni yok biberon almıyor ne yapicam bilmem ayakta sallamaya alıştırmak istiyorum kendi kendine uyutmak hayal çünkü en azından memeden bağımsız uyuyabilsin başkaları da uyutabilsin diye ama zorla o da sıkıca kundak yapıyorum bi kavga kıyamet ağlıyor sonra daliyor ne yapicam nasıl alisitiricaam bilmem
Öyle rahat etmiş demekki minnosbenimki henüz dönmüyor ama sirt ustu asla uyumuyor bıraktığım gibi acıyor gözlerini yuzustu rahat ediyor öyle seviyor hatta gunduz oyun halisin da bıraktığımda sirt ustu durduğu 10 dakikayı geçmez hemen ağlıyor yuzustu bırakınca baya oyalaniyor
Ek gıdaya başlayanlara sadece bir sorum varLor peynirini nereden alıyorsunuz? Biz tadımlara başladık 6. ayda kahvaltı hazırlarım yumurta ve lor peynirli diye düşündüm ama lor yapmayı bilmiyorum yapacak gücüm de y Ek gıdaya başlayanlara sadece bir sorum varLor peynirini nereden alıyorsunuz? Biz tadımlara başladık 6. ayda kahvaltı hazırlarım yumurta ve lor peynirli diye düşündüm ama lor yapmayı bilmiyorum yapacak gücüm de yok max yoğurt mayalıyorum evde Yoğurt yaparken kaynayan süte biraz limon sıkın hemen kesilir zaten lor oluyor yoğurt yapmaktan daha kolay bazen yanlışlıkla bile süt kesilince lor oluyor :)Ek gıdaya başlayanlara sadece bir sorum varLor peynirini nereden alıyorsunuz? Biz tadımlara başladık 6. ayda kahvaltı hazırlarım yumurta ve lor peynirli diye düşündüm ama lor yapmayı bilmiyorum yapacak gücüm de yok max yoğurt mayalıyorum evde
Makarna lütfen diye bi satıcı var ben irmik ve tarhana aldım ordan. Lor da gördüm soğuk zincir ile gönderiyoruz yazıyordu bak istersenEk gıdaya başlayanlara sadece bir sorum varLor peynirini nereden alıyorsunuz? Biz tadımlara başladık 6. ayda kahvaltı hazırlarım yumurta ve lor peynirli diye düşündüm ama lor yapmayı bilmiyorum yapacak gücüm de yok max yoğurt mayalıyorum evde
Ben hep öyle yapıyorum omletlerime falan koyuyorum çok lezzetli oluyor tuz da ekliyorum içineBiz başlamadık henüz ama ben trabzonda yaşıyorum burada peynir en kolay bulunan şeylerden biri tuzsuz peynir heryerde var
Yok canım daha yeni sırt üstünden yüz üstüne dönmeye başladı.. ama geri dönme için başka bi atak ile güncelleme bekliyorumSeninki tam tur dönüyor mu benim ki yüz üstü dönüyor geri dönemiyor ağlıyor çorapları da çıkarsam fayda yok
Yaa gerçekten mi ya bizimki şöyle emerken uyuyor sadece başka hiç bir zaman emmiyor uyurken emen bir bebek oldu ben uykuya dalarken emzirmesem emmiyor ama o zaman zorlanmadan emiyor ne yapsam bilmiyorum ki
O lor değil çökelek yani süt kesiği canım lor peynir altı suyundan yapılır bir peynir türüdür. çökelege peynir diyemeyiz çünkü peynir ve yoğurdu sütten ayıran şey mayalanma olayının olması sut kesilirken herhangi bir mayalanma olmaz1 yaşına kafar süt vermeyip peynir vermemizi sebebi mayalanma olayi hem sütün yapısı değişmiş oluyor hemde mayalandigi için bağırsak dostu bakteriler açısından zengin çökelekte bunlar yokBen hep öyle yapıyorum omletlerime falan koyuyorum çok lezzetli oluyor tuz da ekliyorum içine
Lor kendı kendıne olan bişey biraz yoğurt biraz limon sık bekle suyundan ayrılınca süz bu kadar 15 dkEk gıdaya başlayanlara sadece bir sorum varLor peynirini nereden alıyorsunuz? Biz tadımlara başladık 6. ayda kahvaltı hazırlarım yumurta ve lor peynirli diye düşündüm ama lor yapmayı bilmiyorum yapacak gücüm de yok max yoğurt mayalıyorum evde
Ben buna çok katılmıyorum çünkü daha çok küçükler yorulsun acıksin acıkınca emsin olayı işlemiyor aksine giderek mideleri küçülüyor daha da az emmek istiyorlar daha sinirli inatçı oluyorlar. Benim kız da inatlasiyor iki haftadır denemediğim kalmadı ama ne yapıp ne edip 3 4 saatte bir emziriyorum eşimle araba binip geziyoruz yeter ki emsin diye uyurken veriyorum üstüne yatıyorum yan yatıyorum oyuncakla kandırmaya çalışıyorum uyurken uyanmaya yakın ya da her gün dışarda geziyorum bir öğün öyle emiyor çünkü acıksin emeri de bekledim emmiyor arkadaşlar dahada kötü oluyorYaa gerçekten mi ya bizimki şöyle emerken uyuyor sadece başka hiç bir zaman emmiyor uyurken emen bir bebek oldu ben uykuya dalarken emzirmesem emmiyor ama o zaman zorlanmadan emiyor ne yapsam bilmiyorum ki
Valla videoda öyle diyordu canım bende oğlumda yasadim aynı durumu bende oyalayarak falan emzirdim kustu falan oğlumda sadece uykusunda alıyordu cogu zaman uyutup sonra emzirdim 5 ay civari duzeldi ama doktor bırakın arayı açsinn diyor ama sıvı kaybı yoksa diyor sen doktoruna danıştin mi hiç ne diyor bu konudaYaa gerçekten mi ya bizimki şöyle emerken uyuyor sadece başka hiç bir zaman emmiyor uyurken emen bir bebek oldu ben uykuya dalarken emzirmesem emmiyor ama o zaman zorlanmadan emiyor ne yapsam bilmiyorum ki
Tipi lor diye şimdiye kadar hep öyle yapıp yedim :) zaten ilk sütü kestirerek hata yapmıştım yanlışlıkla lor olmuştu baya sevinmiştim icat etmişim gibi :)O lor değil çökelek yani süt kesiği canım lor peynir altı suyundan yapılır bir peynir türüdür. çökelege peynir diyemeyiz çünkü peynir ve yoğurdu sütten ayıran şey mayalanma olayının olması sut kesilirken herhangi bir mayalanma olmaz1 yaşına kafar süt vermeyip peynir vermemizi sebebi mayalanma olayi hem sütün yapısı değişmiş oluyor hemde mayalandigi için bağırsak dostu bakteriler açısından zengin çökelekte bunlar yok
S soulianis canım ben hic evde peynir yapmadım güvenilir peynir bulacağımiz yerler hep oldu ama hiç bulamazsam da iyi bir markanın lorunu veririm şahsen lor zaten az tuzlu bir peynir herseyini tuzsuz verdikten sonra lordan alacağı azıcık tuzu düşünmem
Valla bende oğlumda hep oyalayarak emzirdim videoda öyle onume dustu aklıma D dra21 geldi doktoru ne diyorsa onu yapsın tabiki zaten geçen 10 saat emmedi demişti 10 saat cok fazla bebeğin keyfine bırakılacak bi süre değil bencedeBen buna çok katılmıyorum çünkü daha çok küçükler yorulsun acıksin acıkınca emsin olayı işlemiyor aksine giderek mideleri küçülüyor daha da az emmek istiyorlar daha sinirli inatçı oluyorlar. Benim kız da inatlasiyor iki haftadır denemediğim kalmadı ama ne yapıp ne edip 3 4 saatte bir emziriyorum eşimle araba binip geziyoruz yeter ki emsin diye uyurken veriyorum üstüne yatıyorum yan yatıyorum oyuncakla kandırmaya çalışıyorum uyurken uyanmaya yakın ya da her gün dışarda geziyorum bir öğün öyle emiyor çünkü acıksin emeri de bekledim emmiyor arkadaşlar dahada kötü oluyor
Sık sık emzirmeye çalış dedi bana sanki çocuk çok emiyormuş gibi. Çok zor bir şey zor emmesi insan baya strese giriyor aç kaldı diye ama en güzeli uykusunda emzirmek hem daha çok emiyor hemde kavga etmiyorValla videoda öyle diyordu canım bende oğlumda yasadim aynı durumu bende oyalayarak falan emzirdim kustu falan oğlumda sadece uykusunda alıyordu cogu zaman uyutup sonra emzirdim 5 ay civari duzeldi ama doktor bırakın arayı açsinn diyor ama sıvı kaybı yoksa diyor sen doktoruna danıştin mi hiç ne diyor bu konuda
Valla bebeğine o şekilde yapıp yediren de çok yapan yine yapsın tabi benden bilgiyi vermesiTipi lor diye şimdiye kadar hep öyle yapıp yedim :) zaten ilk sütü kestirerek hata yapmıştım yanlışlıkla lor olmuştu baya sevinmiştim icat etmişim gibi :)