Gerçekten çok uzun olmuş ben gece dahi maksimum 5 saat tutuyorum arayı 5 saatde bir kaç defa olmuştur geçen gün emmek istemedi yoğurt verdim bari midesine bir şey girsin diye ya da dediğim gibi arabayla çıkıp geziyoruz oyalanip emiyorValla bende oğlumda hep oyalayarak emzirdim videoda öyle onume dustu aklıma @dra21 geldi doktoru ne diyorsa onu yapsın tabiki zaten geçen 10 saat emmedi demişti 10 saat cok fazla bebeğin keyfine bırakılacak bi süre değil bencede
Ben daha ek gidaya geçmedim benimde aklımda olsun madem öyle yapmam bebeğimeValla bebeğine o şekilde yapıp yediren de çok yapan yine yapsın tabi benden bilgiyi vermesiama peynir olmuyor o yani bide süt proteini hassasiyeti olaana da dokunur
Evet çok zor biliyorum oğlum 2 ay mahvetmisti beni boynuma oyuncaklar astım ayakta gezerek emzirdim uyutup uykusunda verdim falan sonra 5-5bucuk ay gibi düzeldi kizimda olmadı öyle bisey AlllahtanSık sık emzirmeye çalış dedi bana sanki çocuk çok emiyormuş gibi. Çok zor bir şey zor emmesi insan baya strese giriyor aç kaldı diye ama en güzeli uykusunda emzirmek hem daha çok emiyor hemde kavga etmiyor
Yatırma pozisyonunu sevmiyor benimki memeye yatirdigim an çığlık atıp kafasını geriye atıyor ama dik pozisyonda denedim yine olmadı. Yatarken emmeyi seviyor ama ben kenarda yan sabit yatıyorum o dönüp emiyor diğer tarafa dönüp gülüyor eğleniyor sonra tekrar bana dönüyor böyle böyle uzun sürüyor tabi ben nefes bile almıyorum bozulmasın diye :) aklında olsun dene sende bunu ya da o uzanırken üstüne doğru yatıyorum biberon gibi veriyorum memeyi öyle de bir tık seviyorEvet çok zor biliyorum oğlum 2 ay mahvetmisti beni boynuma oyuncaklar astım ayakta gezerek emzirdim uyutup uykusunda verdim falan sonra 5-5bucuk ay gibi düzeldi kizimda olmadı öyle bisey Alllahtan
Canım benim kızım da memeye çok düşkün değil her açtığımda almıyor. uykusu geldiğinde aç olsada bazen yine almıyor yeni uyandığında emzirdim emzirdim sonra almıyor uyurken de ağlayarak zorla uyutuyorum. Aynı şeyi emzikte de yaşıyorum. Bu yüzden annem ek gıdaya erken gecmemi istedi seni erken bırakır dedi. Aynı sorunu 2 ablam da yaşamış yegenlerimden biri 6 aylıkken bırakmış diğeri de 1.5 yaş civarı kendi bırakmış o da ablamın zorla israriyla yoksa daha erken bırakıyormuş. Kendini strese sokma bu kadar olursa olur olmazsa başka yol buluruz.Yaa gerçekten mi ya bizimki şöyle emerken uyuyor sadece başka hiç bir zaman emmiyor uyurken emen bir bebek oldu ben uykuya dalarken emzirmesem emmiyor ama o zaman zorlanmadan emiyor ne yapsam bilmiyorum ki
Gelsin de rahatlayalım ben çevirdikce inadına bir daha yüzüstü dönüyorYok canım daha yeni sırt üstünden yüz üstüne dönmeye başladı.. ama geri dönme için başka bi atak ile güncelleme bekliyorum
Evet D dertah çok haklı kızlar. Eğer süt hassasiyeti varsa kullanmamak daha mantıklı. Peynir için fermantasyon lazım.O lor değil çökelek yani süt kesiği canım lor peynir altı suyundan yapılır bir peynir türüdür. çökelege peynir diyemeyiz çünkü peynir ve yoğurdu sütten ayıran şey mayalanma olayının olması sut kesilirken herhangi bir mayalanma olmaz1 yaşına kafar süt vermeyip peynir vermemizi sebebi mayalanma olayi hem sütün yapısı değişmiş oluyor hemde mayalandigi için bağırsak dostu bakteriler açısından zengin çökelekte bunlar yok
S soulianis canım ben hic evde peynir yapmadım güvenilir peynir bulacağımiz yerler hep oldu ama hiç bulamazsam da iyi bir markanın lorunu veririm şahsen lor zaten az tuzlu bir peynir herseyini tuzsuz verdikten sonra lordan alacağı azıcık tuzu düşünmem
Ay çok iyi oldu bunu söylediğiniz ben öyle yapardım çünkü D dertahEvet D dertah çok haklı kızlar. Eğer süt hassasiyeti varsa kullanmamak daha mantıklı. Peynir için fermantasyon lazım.
Mesela yoğurt ve kefir fermentedir bebeklere verilir.
Süt kesiği fermente değil. Ha sağlıksız da değil tabi ama 1 yaşından önce vermemek daha iyi olabilir. Süt vermek ile aynı şey çünkü
Biz bir aydır böyleyiz sırtüstü bikaç kere şans eseri döndü ama kasten hiç dönmedi. Ama gittikçe yüzüstü daha iyi durmaya başlıyor en son kafasını koyup dinlenmeyi öğrenmiş, yoksa sürekli şınav çekip yardım istiyorduGelsin de rahatlayalım ben çevirdikce inadına bir daha yüzüstü dönüyor
Makarna lütfen diye bir sayfa var. Şimdilik ordan almayı düşünüyorum ben. Baktım oraya fermente lor yapıyorlarmış. Ben de evde lor yapamam sanırım
Çökelek yapımında uygulanan kaynatma işlemi süt/yoğurttaki tüm proteinlerin pıhtı içerisinde kalmasını sağlar. Bu nedenle çökelek peyniri serum proteinleri ve kazeini birlikte içerir.Çökelek sütün tüm proteinlerini içerir.
Peynir yapımı sırasında, kazeinin neredeyse tamamı peynirde kalır peynir altı suyuna geçmez. Peynir altı suyundaki kazein miktarı % 0,1 den daha azdır. Serum proteinleri ise suda çözünür özellikte proteinlerdir ve peynir yapımı sırasında peynir içinde tutulamayıp peynir altı suyuna geçerler. Bu nedenle peynir altı suyundan üretilen lor peyniri sütün sadece serum proteinlerini içerir.Lor peyniri, peynir altı suyundan yapıldığından sütün sadece serum proteinlerini içerir.
Yok kuzum sıkıntı olmaz diye biliyorumPastörize sütten yoğurt yapacaktı annem mayaladı koyduk tutmadı. Bizde tutmayan yoğurdu lor yaptık tekrar kaynatıp tülbentte süzdük lor oldu. Mayaladığımız için bu sıkıntı olmaz herhalde
Pastörize sütten yoğurt için maya ne kullandınYok kuzum sıkıntı olmaz diye biliyorum
Normal yoğurt mayasını kullandık ondan mı olmadıPastörize sütten yoğurt için maya ne kullandın
Sanmıyorum kuzu bazen cidden tutmuyor ya. Ben ilk mayalarken activia falan ile bi deneyeceğim. Bayadır kendime de mayalamadım. Bu hafta bi deneyeyim. Yazarım size deNormal yoğurt mayasını kullandık ondan mı olmadı
Ay bunu benimki de yapıyor bu ara çok masumlarBiz bir aydır böyleyiz sırtüstü bikaç kere şans eseri döndü ama kasten hiç dönmedi. Ama gittikçe yüzüstü daha iyi durmaya başlıyor en son kafasını koyup dinlenmeyi öğrenmiş, yoksa sürekli şınav çekip yardım istiyordu
Destekli oturuyor muydu? Maşallah ne mutluDün mama sandalyesi aldık tipine bakın znxjsksm5 aydır bu anı beklemiç