2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Gerçekten çok uzun olmuş ben gece dahi maksimum 5 saat tutuyorum arayı 5 saatde bir kaç defa olmuştur geçen gün emmek istemedi yoğurt verdim bari midesine bir şey girsin diye ya da dediğim gibi arabayla çıkıp geziyoruz oyalanip emiyor

Sık sık emzirmeye çalış dedi bana sanki çocuk çok emiyormuş gibi. Çok zor bir şey zor emmesi insan baya strese giriyor aç kaldı diye ama en güzeli uykusunda emzirmek hem daha çok emiyor hemde kavga etmiyor
Evet çok zor biliyorum oğlum 2 ay mahvetmisti beni boynuma oyuncaklar astım ayakta gezerek emzirdim uyutup uykusunda verdim falan sonra 5-5bucuk ay gibi düzeldi kizimda olmadı öyle bisey Alllahtan

Evet çok zor biliyorum oğlum 2 ay mahvetmisti beni boynuma oyuncaklar astım ayakta gezerek emzirdim uyutup uykusunda verdim falan sonra 5-5bucuk ay gibi düzeldi kizimda olmadı öyle bisey Alllahtan
Yatırma pozisyonunu sevmiyor benimki memeye yatirdigim an çığlık atıp kafasını geriye atıyor ama dik pozisyonda denedim yine olmadı. Yatarken emmeyi seviyor ama ben kenarda yan sabit yatıyorum o dönüp emiyor diğer tarafa dönüp gülüyor eğleniyor sonra tekrar bana dönüyor böyle böyle uzun sürüyor tabi ben nefes bile almıyorum bozulmasın diye :) aklında olsun dene sende bunu ya da o uzanırken üstüne doğru yatıyorum biberon gibi veriyorum memeyi öyle de bir tık seviyor

Yaa gerçekten mi ya bizimki şöyle emerken uyuyor sadece başka hiç bir zaman emmiyor uyurken emen bir bebek oldu ben uykuya dalarken emzirmesem emmiyor ama o zaman zorlanmadan emiyor ne yapsam bilmiyorum ki
Canım benim kızım da memeye çok düşkün değil her açtığımda almıyor. uykusu geldiğinde aç olsada bazen yine almıyor yeni uyandığında emzirdim emzirdim sonra almıyor uyurken de ağlayarak zorla uyutuyorum. Aynı şeyi emzikte de yaşıyorum. Bu yüzden annem ek gıdaya erken gecmemi istedi seni erken bırakır dedi. Aynı sorunu 2 ablam da yaşamış yegenlerimden biri 6 aylıkken bırakmış diğeri de 1.5 yaş civarı kendi bırakmış o da ablamın zorla israriyla yoksa daha erken bırakıyormuş. Kendini strese sokma bu kadar olursa olur olmazsa başka yol buluruz.

Evet D dertah çok haklı kızlar. Eğer süt hassasiyeti varsa kullanmamak daha mantıklı. Peynir için fermantasyon lazım.
Mesela yoğurt ve kefir fermentedir bebeklere verilir.
Süt kesiği fermente değil. Ha sağlıksız da değil tabi ama 1 yaşından önce vermemek daha iyi olabilir. Süt vermek ile aynı şey çünkü

Ay çok iyi oldu bunu söylediğiniz ben öyle yapardım çünkü D dertah şimdilik kefir yoğurt devam o zaman, çok maceracı hissedersem lor yaparım

Gelsin de rahatlayalım ben çevirdikce inadına bir daha yüzüstü dönüyor
Biz bir aydır böyleyiz sırtüstü bikaç kere şans eseri döndü ama kasten hiç dönmedi. Ama gittikçe yüzüstü daha iyi durmaya başlıyor en son kafasını koyup dinlenmeyi öğrenmiş, yoksa sürekli şınav çekip yardım istiyordu

Ay çok iyi oldu bunu söylediğiniz ben öyle yapardım çünkü D dertah şimdilik kefir yoğurt devam o zaman, çok maceracı hissedersem lor yaparım
Makarna lütfen diye bir sayfa var. Şimdilik ordan almayı düşünüyorum ben. Baktım oraya fermente lor yapıyorlarmış. Ben de evde lor yapamam sanırım

Pastörize sütten yoğurt yapacaktı annem mayaladı koyduk tutmadı. Bizde tutmayan yoğurdu lor yaptık tekrar kaynatıp tülbentte süzdük lor oldu. Mayaladığımız için bu sıkıntı olmaz herhalde
Makarna lütfen diye bir sayfa var. Şimdilik ordan almayı düşünüyorum ben. Baktım oraya fermente lor yapıyorlarmış. Ben de evde lor yapamam sanırım

Çökelek ve lor peynirleri hem içerik hem de görünüm olarak benzerlik gösterirler. Ancak farklı iki peynir çeşididir ;

1-Çökelek ekşitilmiş süt ya da yoğurttan elde edilirken lor peyniri peynir altı suyundan üretilir.

2-Her iki peynir de önemli miktarda protein içerir ancak proteinleri içerikleri farklılık gösterir. Çökelek, sütün kazein ve serum proteinlerini birlikte içerirken lor peyniri sadece serum proteinlerini içerir.

Sütün proteinlerinin %80 ‘ i kazein, %20′ si serum proteinleridir . Serum proteinleri (whey) hızlı emilebilen biyolojik değeri yüksek proteinlerdir. Kazeine göre daha fazla esansiyel amino asit içerir. Kazein ise geç sindirilebilen daha uzun süre tok tutan bir proteindir.

Çökelek sütün tüm proteinlerini içerir.
Çökelek yapımında uygulanan kaynatma işlemi süt/yoğurttaki tüm proteinlerin pıhtı içerisinde kalmasını sağlar. Bu nedenle çökelek peyniri serum proteinleri ve kazeini birlikte içerir.

Lor peyniri, peynir altı suyundan yapıldığından sütün sadece serum proteinlerini içerir.
Peynir yapımı sırasında, kazeinin neredeyse tamamı peynirde kalır peynir altı suyuna geçmez. Peynir altı suyundaki kazein miktarı % 0,1 den daha azdır. Serum proteinleri ise suda çözünür özellikte proteinlerdir ve peynir yapımı sırasında peynir içinde tutulamayıp peynir altı suyuna geçerler. Bu nedenle peynir altı suyundan üretilen lor peyniri sütün sadece serum proteinlerini içerir.

Ay bunu benimki de yapıyor bu ara çok masumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…