2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Rota aşısı olmayıp menenjit aşısı yaptıracak var mı aranizda ne zaman yaptiracaksiniz kaç aylıkken yani. Dün doktor rota olmadıysa daha erken yaptırabilirsin dedi kağıda aşı ismini ve zamanını yazmış ama o kadar kötü yazmış ki klasik doktor yazısı hiç bir şey okunmuyor. Devlet hastanesi olduğu için arayamiyorum da tekrar randevu alıp gitmeyi gözüm yemiyor

Rota olduk menenjit 5. Ayda başlayacağız dedi.

Ferrum u nasıl kullanıyoruz yine aç karnina 0.5 mi? Yoksa kilo başına damla mi? Sen nasıl kullandın canım?

10 gün içinde gidersen randevu almana gerek yok

Hadi inşallah iştahla yesin ececik Alper beyle mi devam ediyorsunuz hala

Bizim doktorumuz ezbere demir başlamayı doğru bulmadığını 6.ayda kan testinden sonra ihtiyacı varsa başlayacağını söyledi kuzum ama genelde ocean verdiler sanki grupta
Bende ocean alacaktım doktor bunu önerdi diye bunu aldım 8 damla dedi kg başına 1 damla ama her yerdr 2 damla yazıyor anlamadım bende
Biz ferrum başladık
O daha etkili galiba

İyi çok şükür canım bugün daha iyi fazla mizik ama kucaktan inmiyor küçük hanım hiç birsey yapamadım ev dandini resmen.
Kimin evi dandini değil ki
Biz bes aylık kontrole gıtmedık ay sonu rota menenjıt var oturtuyoruz tadımlara başladık dönüyoruz bol bol çığlık atıyoruz
Oh maşallah linoşuma çığlık bizde de var bol bol da salyalanmamız var. Damakta çizgi yapmaya başlamış dişler ama daha çıkarmıyor zamanı var dedi doktoru sanırım o tetikliyor
Hadi inşallah iştahla yesin ececik Alper beyle mi devam ediyorsunuz hala
Evet canım sen değiştirdin mi? Duru kuşum ne yapıyor

Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim canım
Mamanın içine katma canım beslendikten 1 saat sonra demir ver ve en az 1 saat daha beslenmediğinden emin ol en iyi emilim iki beslenme arasında artık tokluk süreleri de uzadı zaten
Aç tok fark eder mi? Anne sütü yada mama ile mi karıştırıp veriliyor peki?
Aç karnına daha iyi bir emilim sağlıyor ama sonraki en az 1 saatte Ece durmayacağı için ben besleyip bir saat geçtikten sonra demir veriyorum ve en az bir saat daha beslemiyorum. Saatlerimiz çok dengeli olmuyor yani gündüz genelde 13 ile 16 arasında bir zamanda o anki uyku, beslenme durumuna göre değişiyor. Bu düzeni hala oturtamadım ya bazı günler unutuyoruz bile. Ama arkadaşım bir gün verip bir gün vermiyor kabızlık sorunundan dolayı inşallah bir sıkıntı olmaz

Kızlar bizim doktor demir için bestiron damla önerdi kullanan var mı
Canım biz bestiron kullanıyoruz. Kilo başı 2 damla. Sabah aç karna veriyorum üstüne emziriyorum. Ama hemen emzirmemek lazımmış kızların söylediklerine göre. Bundan sonra beklerim biraz
Portakal aromalı. İdil yerken suratını ekşitiyor bazen ama şapır şupur yiyor
Nasıl oldu canım? Ben 4 saatte bir vermiştim zaten bizim ateşimiz 37.5 u geçmişti süreçte 38.5 falandı

Ben de öyle demek istemiştim canım yanlış mı yazdım acaba
Ben 2 çk yazdım sen 1 kuzum. Çay kaşığının derinliğine göre de değişir herhalde yaa karıştı iyice. En güzeli ölçmek

Kızlar başına gelen var mı acaba emziren anneler de bu aylarda olabilirmiş, kollarım kızardı kabardı hafiften kaşınıyor..ama sadede kollarımda var.. ürtiker olabilir mi acabana Allah korusun

Kızlar bana demir verdiler ama kimisi kullanma diş problemi yaşar diyor. Ben kullanınca da çok kusuyor her taraf batıyor.
Bakanlık 4.ayını tamamlayan bebeklerde başlanılmasını istiyor ancak doktorların farklı görüşleri var bu konuda. Bizim doktorumuz başlatmadı. Gerekçelerini de açıkladı.
6.ayda kan testi yapılacak eğer ihtiyacı varsa o zaman başlayacak.
Diş problemi yaşar denmesi şöyle, demir dişleri boyuyor ve lekeli kalabiliyor. Demirden sonra ağız temizliği yapılırsa dişi çıkan bebeklerde fırçalama bir problem olmaz

Bende şu an başlamak istemiyorum açıkçası bugün doktora danisacağım. Diş problemi yaşamasını da istemiyorum ama gelişimini de etkilenmesini istemiyorum.

Bende şu an başlamak istemiyorum açıkçası bugün doktora danisacağım. Diş problemi yaşamasını da istemiyorum ama gelişimini de etkilenmesini istemiyorum.
Ben kendi araştırdıklarımdan ezbere takviye başlatılmasını yanlış buluyorum. Doktoru ne derse onu yapacaktım gerçi ama içime sinen oldu.
Artık eskisi gibi değil. Annenin beslenmesi daha düzgün, bebekler daha sağlıklı doğuyor. Takipler daha iyi yapılıyor.
Eğer ihtiyacı varsa zaten iki ay sonra başlayacağız. Kendi fikrim gelişiminin etkilenmeyeceği doğrultusunda ancak kimseyi etkilemek istemem.

Bende biraz araştırmak istiyorum çok sağol

Kızlar bi ek gıda eğitimine denk geldim, bu akşam beşte.

OiOi ile Ek Gıda eğitim için açılan grup bu ama link çalışmıyorsa

Zoom linki de

Katıl Zoom Toplantı

Toplantı Kimliği: 886 5178 3589
Parola: 628540

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…