• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Bıgün 7+2 oldu sanırım inş duyarım hani tedaviden sonra olunca insan her şeyden şüphe editor böyle kalbim pır pır yüreğimde ağzımda heyecanlanıyorum. Zateb kalbini duyayım ikili test falan yaptırmayı düşünmüyorum.
İnşallah gümbür gümbür duyarsın sesini 🤗🤗 ben daha 5 in içindeyim tam 6 olunca doktor randevum var.. ilaç sorucam devam etmeme gerek var mı diye..

Merhaba kızlar avrupa yakında kadın doğumcu nerede memnunsunuz.
İnstagramdan takip ediyorum bi doktor var istanbulda yaşasaydım kesin ona giderdim çok dobra kadın hayat enerjili 😅 ve normal doğumu ssvd yi çok destekliyo. Zorda kalmadığı sürece sezeryan yapmıyo bi araştırın isterseniz. Adı halise yollı sarışın bi bayan

İnstagramdan takip ediyorum bi doktor var istanbulda yaşasaydım kesin ona giderdim çok dobra kadın hayat enerjili 😅 ve normal doğumu ssvd yi çok destekliyo. Zorda kalmadığı sürece sezeryan yapmıyo bi araştırın isterseniz. Adı halise yollı sarışın bi bayan
Bi bakalım canım teşekkür ederim.

düşündüm düşündüm de uyarmıyım bılemedım , 163 boy suan kılom fazla yanı
Evet diyetisyene gitmek kolay da uygulamak sabır emek istiyor eşim geçen ay gitti öğünlerini ben hazırladığım halde 1 ay dayandı kaldı ki sende gebelik var küçük çocuk var iş var zor olabilir

Evet diyetisyene gitmek kolay da uygulamak sabır emek istiyor eşim geçen ay gitti öğünlerini ben hazırladığım halde 1 ay dayandı kaldı ki sende gebelik var küçük çocuk var iş var zor olabilir
benım esımde ıkı ay once cıvarında baslamıstı 5 hafta gıttı sadece ben karısmadım bıle gıttı , ben sabah kalkıyorum kahvaltı zaten yapmıyorum cogu gun oglen yemegıne kadar ac duruyorum.yada sımıt yıyorum alıp.Hazırlayayım desem kalkınca kendım en son hazırlanıyorum cocugun cantası kendısı derken, yada cok daha erken kalkmam gerekecek onuda yapamıyorum uyku agır basıyor.Bakma oglen yemeklerıde genelde kotu gelıyor yaglı yada degısık sanayı tıpı yemek ıste corba ve pılav makarna yıyorum cogunluka, sonra yıne acıkıyorum ekmek zeytın peynır atıstırıyorum ısyerınde cubuk varsa meyve aksam zaten eve gıtmem 7bucugu buluyor bı yemek yapıp yıyelım dedıkmı 9 oluyor saat cogusuda aperatıf hızlı hazırlanan seyler oluyor tamamen gunluk rutınım bu sekılde.Bunun neresını nasıl duzenleyebılırım bılmıyorum fıkır vermek ısteyen olursada seve seve dınlerım

O konu hakkında net bir fikir yok sanırım. Zararlı olduğunu ben de duydum internette okudum daha doğrusu ama doktorlar yazmaya devam ediyor ve birçok doktor da folik asidin fazlası idrarla atılır vücutta depolanmaz o yüzden doz aşımı gibi bir şey yok diyor
Bazen kime inanacağını şaşırıyorsun 🤷🏻‍♀️
Evet maalesef yıl olmuş 2023 böyle konuların netlik kazanmaması çok ilginç. Kendi kendimizin doktoru olacağız en iyisi :KK200:

Güzel ülkemin de böyle olduğu günleri görebilecek miyiz? İnsana değer verilmesi ne güzel ne muhteşem bir şey burada ise en değersiz ve ucuz şey maalesef. Herkesin diğerinin canına malına ve haklarına saygılı olduğu bir ülke inşa edebiliriz umarım çocuklarımız için 🥺🙏🏻
Amin amin amin
Su mubarek cuma gununun nuru hurmetine amin
Boyle konustuguma bakma dedim ya biz kolaya kacan milletiz
Burasi mecbur kilmasa bizlerde yapmayiz bi cok seyi

bende korona donemınden berı kullanıyordum tüp seklınde ıgneye cekılen var ya , hapa gectık sımdı burda kolay kolay d vıt degerınede bakmıyolar
Biliyorum canim Turkiye sicak ulke gunesi bol olan cografya
Ama burda gunesi bulmak zor
Bebekler dogar dogmaz d vitamini takviyesi baslatilir

bızde oyle anlastık kuzum bızım o zamanlar arabamız yoktu , esım gelmek ıcın enıstesınden arabayı ıstemıs ve enıstesı herkese yaymıs sadece ıkı saat tutabıldık gelmeyın gerek yok bısey yok henuz daha dıye ama oyle olmadı ıste benım kontrolumden cıktı gunduzdu bıde , sabah 10 da suyum geldı komple 2cmde acıklıgım vardı , sancım da vardı , ama malesef dogum yapamadım 13 saat sonra seza alındım acıl olarak gelısen bı komplıkasyondan oturu doktorum sagolsun sonuna kadar bekledı amelıyat masasında bıle acıklık baktı :) 5 cmı gecemedı doktorumdan yana ıcım cok rahat oyuzden ben tekrardan sezeyan sonrası normal dogum ıstıyordum acıkcası sandriyon sandriyon sızın orda bunuda cokca desteklerler burda zor doktor bulmak.Buldum ama cok tuzlu durumum el vermez hayallerım kaldı yanı
İşte aynen öyle kuzum kul kurar kader güler hesabı bir anda kontrolünden çıkma olasılığı da yüksek ☹️ Allah hepimize güzel olumlu minnoş tecrübeler yaşatsın inşallah bundan sonrasında 🙏🏻
Ya ben de bir senedir tamamen doğal doğum destekçisi bir doktor takip ediyorum ilk kontrole de ona gideceğim gibi görünüyor ama sosyal medyada ne ne kadar doğru bilemiyorum asla. Oraya koyduğu tüm videolarda anneler mutlu hiç doğum yapmamış gibi rahatlar kadın sürekli yanlarında anne gibi şefkatli görünüyor ama işte ya göründüğü gibi değilse de diyorum. Yaşayıp göreceğiz artık

bızde oyle anlastık kuzum bızım o zamanlar arabamız yoktu , esım gelmek ıcın enıstesınden arabayı ıstemıs ve enıstesı herkese yaymıs sadece ıkı saat tutabıldık gelmeyın gerek yok bısey yok henuz daha dıye ama oyle olmadı ıste benım kontrolumden cıktı gunduzdu bıde , sabah 10 da suyum geldı komple 2cmde acıklıgım vardı , sancım da vardı , ama malesef dogum yapamadım 13 saat sonra seza alındım acıl olarak gelısen bı komplıkasyondan oturu doktorum sagolsun sonuna kadar bekledı amelıyat masasında bıle acıklık baktı :) 5 cmı gecemedı doktorumdan yana ıcım cok rahat oyuzden ben tekrardan sezeyan sonrası normal dogum ıstıyordum acıkcası sandriyon sandriyon sızın orda bunuda cokca desteklerler burda zor doktor bulmak.Buldum ama cok tuzlu durumum el vermez hayallerım kaldı yanı
Evet canim arkadasim dogum masasindan sezeryana gitti 2. Dogumunda bile denediler 9 ay boyunca normal doguma yonelik konusuldu ama tabiki b plani olarak sezeryana hazirlikliydilar
Olmasi gerekince tabikide yapacak bise yok Allah oyle istemis ama benim sadece uzuldum nokta dogum oncesi insanlari direk sezeryana yonlendirmeleri :(

Boya göre zayıfsın canım 😀 aman sağlıklı ol da zayıflık iyi bence 😀
Evet canım yüzüm toplu sadece o yüzden kışın kalın kıyafetle görenler inanmıyor kiloma ama kıyafetler çıkınca foyam da meydana çıkıyor baya zayıfım çok istedim almak ama hem genetik hem kronik sindirim rahatsızlığı olmadı maalesef 🥹
Bakalım hamilelik ve sonrası nasıl olacak

benım esımde ıkı ay once cıvarında baslamıstı 5 hafta gıttı sadece ben karısmadım bıle gıttı , ben sabah kalkıyorum kahvaltı zaten yapmıyorum cogu gun oglen yemegıne kadar ac duruyorum.yada sımıt yıyorum alıp.Hazırlayayım desem kalkınca kendım en son hazırlanıyorum cocugun cantası kendısı derken, yada cok daha erken kalkmam gerekecek onuda yapamıyorum uyku agır basıyor.Bakma oglen yemeklerıde genelde kotu gelıyor yaglı yada degısık sanayı tıpı yemek ıste corba ve pılav makarna yıyorum cogunluka, sonra yıne acıkıyorum ekmek zeytın peynır atıstırıyorum ısyerınde cubuk varsa meyve aksam zaten eve gıtmem 7bucugu buluyor bı yemek yapıp yıyelım dedıkmı 9 oluyor saat cogusuda aperatıf hızlı hazırlanan seyler oluyor tamamen gunluk rutınım bu sekılde.Bunun neresını nasıl duzenleyebılırım bılmıyorum fıkır vermek ısteyen olursada seve seve dınlerım
Kuzum benim çocuğum olmadığı için çocukla nasıl olur bilmiyorum ama ofiste çalışırken ben günde iki saat gidiş iki saat geliş dört saat yol gidiyordum. Akşam çok geç gelip sabah erken çıkıyordum. Mide rahatsızlığı da olunca öğlen ofiste çıkan yemekleri yemeyi de bırakmıştım.
Şöyle bir düzen kurmuştum. Haftasonu evdeyken bir saat erken uyanıp kahvaltı öncesi haftaiçi işe götürmek üzere beş tane sandviç hazırlıyordum içine peynir domates yeşillik zeytin ezmesi gibi kahvaltıda yiyeceğim şeyleri koyuyordum. Pazartesi günü götüreceğimi dolaba geri kalanları buzluğa koyuyordum. Bir gece önceden çıkarıp dolap kısmına alınca sabaha çözülmüş oluyordu çantama açıp çıkıyordum. İş yerinde masamda yiyordum bazen mutfaktaki tost makinesinde ısıtıyordum bazen de ısıtmadan yiyordum.
Yemekleri de aynı şekilde. Haftasonu tüm yeşillikleri yıkayıp kurutup tupperware kaplarına koyuyordum. Bakliyatları suda bekletip haşlayıp porsiyonlayıp buzluğa atıyordum. İşten gelince bir salata yapmak on dakikamı almıyordu. Yanına da kolay bir çorba ya da hazır bakliyatları düdüklüye atarak yine hızlı yemekler yapıyordum. Artan yemekleri de zeytinyağlı oldukları için küçük kaba koyup ertesi gün işyerinde öğlen yemek üzere sandviçle çantaya atıyordum. İşyerinden de meyve alıyordum mutfaktan masamda hep kuruyemiş de oluyordu doymazsam kuruyemiş yiyordum. Dediğim gibi çocuklu bir hayatta ne kadar olur bilemem annelik başıma hiç gelmeyen bir şey ama belki bir fikir verir diye yazayım dedim

Kuzum benim çocuğum olmadığı için çocukla nasıl olur bilmiyorum ama ofiste çalışırken ben günde iki saat gidiş iki saat geliş dört saat yol gidiyordum. Akşam çok geç gelip sabah erken çıkıyordum. Mide rahatsızlığı da olunca öğlen ofiste çıkan yemekleri yemeyi de bırakmıştım.
Şöyle bir düzen kurmuştum. Haftasonu evdeyken bir saat erken uyanıp kahvaltı öncesi haftaiçi işe götürmek üzere beş tane sandviç hazırlıyordum içine peynir domates yeşillik zeytin ezmesi gibi kahvaltıda yiyeceğim şeyleri koyuyordum. Pazartesi günü götüreceğimi dolaba geri kalanları buzluğa koyuyordum. Bir gece önceden çıkarıp dolap kısmına alınca sabaha çözülmüş oluyordu çantama açıp çıkıyordum. İş yerinde masamda yiyordum bazen mutfaktaki tost makinesinde ısıtıyordum bazen de ısıtmadan yiyordum.
Yemekleri de aynı şekilde. Haftasonu tüm yeşillikleri yıkayıp kurutup tupperware kaplarına koyuyordum. Bakliyatları suda bekletip haşlayıp porsiyonlayıp buzluğa atıyordum. İşten gelince bir salata yapmak on dakikamı almıyordu. Yanına da kolay bir çorba ya da hazır bakliyatları düdüklüye atarak yine hızlı yemekler yapıyordum. Artan yemekleri de zeytinyağlı oldukları için küçük kaba koyup ertesi gün işyerinde öğlen yemek üzere sandviçle çantaya atıyordum. İşyerinden de meyve alıyordum mutfaktan masamda hep kuruyemiş de oluyordu doymazsam kuruyemiş yiyordum. Dediğim gibi çocuklu bir hayatta ne kadar olur bilemem annelik başıma hiç gelmeyen bir şey ama belki bir fikir verir diye yazayım dedim
Cok teşekkür ederim kuzum ben duzenı bı turlu tutturamayan bı ınsanım yapı olarak da galıba basladıgım hersey bı hafta sonra genelde eskı halıne doner ne kadar yaparım ederım bılmem hep sey dıyorum haftasonunfan yapcam yemek koycam dolaba o gunluk yemegımı bıle yapamıyor olarak buluyorum kendımı 🙈

Kızlar bu cınsıyet tahmını hangı haftalarda yapılıyodu keseden benım mınıs doktor daha dur yenı bakmadıkmı dedı , lütfen dedım tekrar bı bakabilir miyiz bugun 6+6 olmama ragmen 6+5 cıktı ama olabılıyor boyle saptamalar bı erken bı gec dıye ıcımı rahatlatıyorum bende sıkıntı yok dedı doktor tekrardan ıse de bıldırımımı verdım ☺️ pozitifbiri pozitifbiri sen anlıyonmu bebısım gecen hafta cumartesı olanda sagdakı

Eklentiler

• 49E8A8A5-02DA-4D10-847F-9755CE704EEA.jpeg
    49E8A8A5-02DA-4D10-847F-9755CE704EEA.jpeg
    104,9 KB · Görüntüleme: 66
  • 50313DAA-17E4-4C86-9DD6-3FA321C97B27.jpeg
    50313DAA-17E4-4C86-9DD6-3FA321C97B27.jpeg
    120,8 KB · Görüntüleme: 65
Back