• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Öyle tabi canım sağlıklı olalım sağlıklı bebişler büyütelim de gerisi hallolur inşallah 🙏🏻😊 bu arada boyun kaçtı senin kilona göre merak ettim 🙈
İnşallah canım 🙏🏻💙
1.62 diye biliyorum ama bazen 1.60 da çıkıyor 🤣

Benim de rahim filminden sonea kendiliğinden oldu bana ilaç vermedi decovit ve tiroid kullanıyorum o kadar dua et olur mu bugün kalbi için korkuyorum
Bende rahim filminden sonra hamile kaldım kalp atışını duysam çok rahatlıcam inşallah duyarız

Benim yasadigim ulkede sezeryan yasak
Yani daha dogrusu secim anneye birakilmaz
Dogum aninda bi komplikasyon olur anca ozaman sezeryan oluyo
Yani anlican biz catir catir dogruyoz😀
Gerci bizdede péridural yaygin (epidural sanirsam)
Aslında en güzeli her şeyin tabii ki de en doğal olan yolu. Burada hastaneyi arıyorsun bilgi almak için nasıl doğum yapmayı düşünüyorsunuz sezaryen mi normal mi diye soruyor 🤣🤣🤣 yani belki bu kadar da bizim kararımıza bırakılması suistimale de açık bir durum olduğu için kötü olabilir.
Bir yandan da doğum yapmaktan travma olacak kadar korkan insanlar var biri de benim arkadaşım alttan muayene bile ettirmedi kendisini asla hastaneyi yıktı doktoru tırnakladı kız ☹️ doktoru da tamam seni sezaryene alacağız yoksa ömür boyu travma yaşarsın dedi mesela böyle durumlar için de seçenek olması güzel
İki ucu çoklu değnek bir durum yani 🤣 hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Benim en büyük korkum doğum travması yaşamak ve çocuğa yaşatmak o yüzden doktor ve hastane seçimi önemli umarım o gün gelince doğru karar veririm 🥹🙏🏻

Kızlar merhaba tekrardan. Hangi folik asiti kullanıyorsunuz? İnternette 400 mcg hamileler için yeterlidir yazıyor. Folbiol aldık biz doktor tavsiyesiyle 5 mg yazıyor üstünde ve günde 1 tane iç dedi. Günlük yeterli olan miktarın 10 katından fazla içindeki miktar. Siz ne yapıyorsunuz ne kullanıyorsunuz?

Çok şükürr, bulantı hapına rağmen yınede benım ıcım bulanıyor ya bugun doktora gıdıcem , kontrol ve rapor alıcam ısyerıne bıldırımek ıcın heyecanlıyım :KK70:
Hadi hayırlısı olsun kuzum 🙏🏻🥰 miniği göreceksin yine demek
Ben de aile hekimine kan vermeye gittim sadece kan alacaklar sanıyordum idrar örneği de aldılar sadece kan vereceğim diye düşünerek gittiğim için azıcık şok oldum 🤣 hiç de sevmiyorum onu istedikleri kadar kanımı alsınlar ama bana şu kaba çişini yap demesinler yaa 🤣
Bir de bilmediğim için zaten yapıp gitmiştim ya şimdi çişim gelmezse diye iki saat kalp krizi yaşadım orada 🤣🤣🤣🤣

Kızlar merhaba tekrardan. Hangi folik asiti kullanıyorsunuz? İnternette 400 mcg hamileler için yeterlidir yazıyor. Folbiol aldık biz doktor tavsiyesiyle 5 mg yazıyor üstünde ve günde 1 tane iç dedi. Günlük yeterli olan miktarın 10 katından fazla içindeki miktar. Siz ne yapıyorsunuz ne kullanıyorsunuz?
Folidays kullanıyorum ben ama kaç mg bilmiyorum

Ben multivitamin kullanıyorum elanatal aile hekimine evde bu var dedim devam et ona tamam dedi
Baktım şimdi içince 400 mcg folik varmış

Folidoce kullanıyorum ben

kuzum sen kaç haftalıksın ben 6. haftanın içindeyim sıfır bulantı normaldir heralde çoğu kiişide bulantı oldugunu görüyorumda bende kendimi dinliyorum var mı diye ama yok belkide erkendir şuan
6+6 bugün canım benım , herkeste bulantı olacak dıye bırsey yok ama olmuyorsa sevın hatta :)

6+6 bugün canım benım , herkeste bulantı olacak dıye bırsey yok ama olmuyorsa sevın hatta :)
Olmuyordu ama az önce ara ara girmeye başladı şaşırdım bende şuan acıktım öğle arasına giricez aç aç su içtiğimden mi bilemedim ama önce böyle olmazdı hissettirdi bugün bulantıyı valla hayırlısı🥰

Hadi hayırlısı olsun kuzum 🙏🏻🥰 miniği göreceksin yine demek
Ben de aile hekimine kan vermeye gittim sadece kan alacaklar sanıyordum idrar örneği de aldılar sadece kan vereceğim diye düşünerek gittiğim için azıcık şok oldum 🤣 hiç de sevmiyorum onu istedikleri kadar kanımı alsınlar ama bana şu kaba çişini yap demesinler yaa 🤣
Bir de bilmediğim için zaten yapıp gitmiştim ya şimdi çişim gelmezse diye iki saat kalp krizi yaşadım orada 🤣🤣🤣🤣
ben doğum travmasının dıbını yasadım doktorum la alakalı degıldı hastane ıle de degıldı , ıkıncı degısımden sonrakı ebem bırıncı olmak uzere psıkolıjık olarak bıtırdı ve tum sulalenın odamda yada kapımın onunde bekleyıp benı strese sokmaları kovmama ragmen gıtmemelerı vs vs :KK70: sonra dondum dedım kı keske devlete gıtseymısım bıkısı bıle gıremeseymıs yanımada tek basıma olsaymısım dedım :KK70: cok zor atlattım yalan yok oyuzden sadece hastane ve doktor da onemlı degıl.Benım ogun bana destek olan ıkı kısı vardı kocam ve doktorum (sezeryan oldum sonunda) :KK70:

Ben de bugun saglık ocagına kaydımı actırdım.doktor beyefendı tesrıf etmemıs kan veremedım vercektım yoksa kaldı oyle.Bugunde doktordan guzel haberlerle cıkarım ınsallah , işyerımede bıldırırim :) :dua:

Aslında en güzeli her şeyin tabii ki de en doğal olan yolu. Burada hastaneyi arıyorsun bilgi almak için nasıl doğum yapmayı düşünüyorsunuz sezaryen mi normal mi diye soruyor 🤣🤣🤣 yani belki bu kadar da bizim kararımıza bırakılması suistimale de açık bir durum olduğu için kötü olabilir.
Bir yandan da doğum yapmaktan travma olacak kadar korkan insanlar var biri de benim arkadaşım alttan muayene bile ettirmedi kendisini asla hastaneyi yıktı doktoru tırnakladı kız ☹️ doktoru da tamam seni sezaryene alacağız yoksa ömür boyu travma yaşarsın dedi mesela böyle durumlar için de seçenek olması güzel
İki ucu çoklu değnek bir durum yani 🤣 hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Benim en büyük korkum doğum travması yaşamak ve çocuğa yaşatmak o yüzden doktor ve hastane seçimi önemli umarım o gün gelince doğru karar veririm 🥹🙏🏻
Aslinda insanlarin biraz oturup dusunmesi gerek
Sezeryani neden sunuyo doktorlar ?
Biz turk milleti olarak herseyin kolayina kacmayi seven milletiz sonrasini dusunmeden
ornek sezeryan kolay agrisiz demi, ama sonrasi normal dogumdan daha zor bi donem
Ornek ucuz alalim istiyoruz tedbir almiyoruz. 2 gunde ev aliyoruz hic bir sigorta yaptirma , binayi arastirma yok. Allah korusun deprem sel gibi dogal afette kaybediyoruz. Biz burda ev almak icin 5 ay bekliyoruz. Belediye , devlet , bakanlik, exper, mimar hepsi rapor yapiyo onaylanirsa evi alabiliyoruz. Konuyu nerden nereye getirdim ama demek istedigim insanlarin hayatini degersizlestiriyolar .
Aksine korkusu olan hamile kadina cok guzel seanslarla doguma hazirliyolar burada tesvik ediyolar direk ah tamam sezeryan olursun diye secenek sunulmuyo.

bende onu kullanıyorum bı kutu bıtınce vıtamıne geccez.bırde d vıt verdı kapsul haftada ıkı alıyorum
D vitamini ben haftada 1 iciyorum
3 ay once 19daydi
Simdi 39a cikmis super dedi ama 50ye cikarmaya calis dedi.
Burda hic gunes olmadigindan yil boyunca iciyoruz biz d vitamini

Back