• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Kızlar Twitterda cekubalım diye bir hesap var hani bebeğim bugün ne yedi diye paylaşan. Gecen bir baktım bir yaşındayken de çok çeşitli ve miktar olarak da benim için çok fazla tabakları var bebesi için. Böyle çok çok çeşitli yapıyor musunuz bir öğün için?

Kızlar Twitterda cekubalım diye bir hesap var hani bebeğim bugün ne yedi diye paylaşan. Gecen bir baktım bir yaşındayken de çok çeşitli ve miktar olarak da benim için çok fazla tabakları var bebesi için. Böyle çok çok çeşitli yapıyor musunuz bir öğün için?
Cevap verip uyuyorum : bugun sabah avakado yumurta tahin yedi zar zorrr yarim yamalak aksam kiymali sehriye corbasi ve az sytlac. Aralarda mama. ve diger cevaplarin ornek olmasini bekliyorum

Sabah çok az yumurtalı ekmek, biraz peynir, biraz salatalık, öğlen meyveli irmikli mama, sonra biraz çorba, akşam 2-3 kasik etli nohut 2 kaşık pilav biraz yoğurt, yatmadan önce 100 ml mama biberonda… kan değerleri de kötü yani çinko eksik, protein ve kalsiyum az 😥 doktor çinko desteği verdi ve et her gün yedirmemi söyledi, bakalım… 🙏🏽 iyi geceler kızlar

Kizlar vajinal enfeksiyon var demistim gecenlerde ama pesine idrar yolu enfeksiyonu geciriyorum CRP 66 cikmisti suan yine basladi. Fitil antibiyotik hep kullandim yasayanlar siz ne yaptiniz
Canım çok geçmiş olsun. Bir kaç yıl önce ben de bu durumdan çok muzdariptim. Aynı senin gibi ilerlerse idrar yoluna kadar gidiyor ve crp yüksek çıkıyordu. Antibiyotik fitil krem ne varsa kullandım ama bir süre sonra tekrar başlıyordu. Sorunu kökten çözmediğim içinmiş. Birazdan yazacaklarımı yaptım ve çok şükür 6-7 yıldır belki daha fazla hiç olmadı. İnşallah tekrarlamaz. (Amin)
1- Saraçoğlunın soğan kürünü yaptım 1 defa
2- aynı anda sirkeli sıcak su banyosuna oturma yaptım. (İğrenç ama bir süre sonra içimden iltihap parçalarının suya düştüğünü görünce şok olmuştum)
3- hergün banyo yaptım ve seyreltilmiş sirkeli su ile vajinal yıkama yaptım.
4- eşimde o süreçte banyosuna seyreltilmiş sirkeli su kattı. (Çünkü bendeki enfeksiyon onda oluyor ve her birleşmede ben temizlensem bile bana tekrar geçiyordu)
5- şuan ara ara sirkeli su ile vajina yıkıyorum. (Z)
Bunu uygulayan tüm arkadaşlarımın geçti. İnşalalh faydalı olur

Bizim de ferritin 5 çıkmıştı 9 aylıkken. 1 yaş tahilinde 14e yükseldik. Hala yükseltmeye çalışıyoruz. Doktor takviye verdi mi? Hgb kaç çıktı? İştahı nasıl seninkinin? Benimki hala sadece emiyor gibi bi şey 🙁
Doktor kullandığımız ocean microferi 1 ml den 3 ml çıkarmamı o bitince ferro ya 1 ölçekle geçebileceğimizi söyledi. Hgb 116. Zaten en fazla 127 olurmuş. Bazı doktorlar hgb iyiyse Feritine o kadar bakmıyormuş anlamış değilim ben de. Bizim ki emiyor geçenlerde burda 3 günlük yemek listesi paylaşmıştım şimdi o kadarda yemiyor

Sabah ıspanaklı-pırasalı ve peynirli omletin 4/1 ini, 3 top peynir,1 tatlı kaşığı bal ve minicik ıspanaklı börek yedi. (Omleti artan börek içiyle yapmıştım 🤣)
Öğlen minicik börek, 1 kaşık yoğurt
Akşam 7-8 barbunya 2 kaşık ıspanak yemeği
Yatmadan 1 kaşık yoğurt ve arada 1 tatlı kaşığı pekmez
Bu arada ıspanağa doyduk resmen bu gün.

Ben öyle paylaşımları izleyemiyorum ya dolu dolu tabaklar iştahlı bebekler.. İzleyince psikolojim bozuluyor çok kafaya takıyorum bu çocuk neden az yiyor böyle çeşitli yemiyor diye. Zaten sürekli uyku sıkıntısı bir de yemeği kafaya takmayım diyorum. Bazen normal yiyor bazen her şeyi ağzından geri çıkarıyor. Anlamaya çalışıyorum bir insanı tanımaktan çok daha zor bebeği anlamak

Kızlar bebesi uyumayan analar nerdesiniz?
Ben saçma sapan vakit geçiriyorum. Bebem yatağına yatırınca uyanıyor. Yanımda iken ben uyuyamıyorum. ☹️ uyuyamadığım zaman kafamda deli düşünceler. Evdeki en çok ses çıkaran cihaz jeneratör, yan komşu her sabah 6 da duş alıyor (yüksek ihtimal eşi çünkü Paldır küldür yıkıyor sanki ortalığı) , bebem ben 1 nefes alıp verene kadar 4-5 kez nefes alıp veriyor 😄, yan apartmanda sürekli açık bi ışık var biri ışıksız uyuyamıyor yüksek ihtimal. Ben de durumlar böyle siz de nasıl

Back