- 24 Aralık 2021
- 2.866
- 14.564
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #81.641
33'teyim, ocakta 34. Ben de böyleyim, alttaBi kere eşimle tartışıyorduk. Ben kapasitemin üstünde çocuk bakıyorum diye ağladım. O da bana hak verdi sonra sustu.
Benimki biraz mizaçtan, biraz yaştan. Sen kaç yaşındasın?
Oldum olası da hareketli bir etkinlikten sonra sakinliğe ihtiyaç duymuşumdur. Şu an o sakinlik hiç yok. Aşırı stres yaratıyor bende. Bi yere gitmek falan değil, evde sessizce oturmak istiyorum. Bu gece benem erken uyuycak galiba. Şu an sallıyorum. Bu erken uyumak yani, çok mutluyum
Annen bir kaç gün kalabilirse daha kolay alışır diye düşünüyorum gece gündüz kalınca. Ama mecbur oluncada yapacak bir şey yok zamanla alışacak çalışırken benim kızımda öyleydi gelene kadar ağlardı 1 ay sonra alıştı halası bakıyordu ve bi süre o halasından nefret etti annem senin yüzünden gidiyo diye şimdi çok seviyo tabi:)Biz de oyle. Okuldayken esim bakiyordu 2. 5 gun. Eve geldigimde bitmis ben bitmisim bakici asla olmuyor kimseye alismayan bebegim var dun annem geldi cagirmistim
Insallah ona alisir ve durur.
bu saatten sonra kilo değilde boyun uzaması önemli diye biliyorum. Osman hocada hatta yemek konusunda çok rahattır 2-3 çorba kaşığı. Yeter der 1 yaşındaki bebeğe öğün başı. Çok hareketliler yürüyo mu bilmiyorum ama yürümesede aşırı hareket ediyolar azDa yiyince yakıyorlar hemen. Ben her gün 1 tatlı kaiığı tahin mutlaka yediriyorum. BirdeKizlar bugun aşı icin gittim. Kilo alimi olmamis boy uzamis ek gida 3-4tatli kasigi kadar yiyor mama yiyor vs baska ne yapabilirim bu arada sutlac gibi muhallebi gibi tatlilar sevmiyor pepeçura bilen var mi bilmiyorum onu seviyordu irmikle hazirladiklarimi sevmiyor uzuldum kilo almamasi buyumedigi snlamina gelir diyordu Osman hoca.
Evet en gec 30 unda yapmaliymissinYas 35
Cocuk yasta evlenmisim ben resmen
Yok yok kaşık mama demek istedim, mama sabah ve akşam içiyo sadece… kaşık mamalarına ekstra zeytinyag mesela, bisküvi vs. atıyorum ki kilo yapsınMamaya bisküvi tozu atıyorum dedin bende bakayım ona biberondan içerken sorun olmuyor dimi yani kıvamı çok koyu olmuyo mu?
Maşallah canım, cogumuz kilodan yana problem yapıyoruz ama gerek yok gerçekten de… önemli olan sağlıklı olmaları..Ben de öyle yapıyorum kuzum. Her şeyine zeytinyağlı/ tereyağ ekliyorum kalorisi artsın diye. Kuruyemişler vermeye çalışıyorum sağlıklı yağ o da diye. Az yiyor, az kilo alıyor hep haliyle. Kabullendim artık. Ben de eşim de 50 li kilolarda insanlarız. İkimiz de minyonuz. Doktor da o yüzden bebeğe de normal diyor. Zaten 2600, 45 cm doğmuştu kuzucuk
Tahini yogurda mi koyuyorsun ben de alayim igde ve cekirdegi tozu var bir de ceviz cam rendeden yapip veriyorum osman hoca kilo almiyorsa buyumedigi anlamina gelir boy uzamasi buyume kriteri degil dedi bilmiyorum bi 100 gr almamis evet cok hareketli yurumuyor tutup dikeliyor yazdiklarina dikkat edeyim rize mandalinasini da seviyor dilimleyip onune koyuyorum . Oyunla vs vermiyorum hic oyle bir durum olmadi onune koyuyorum o kasigiyla alirken ben de agzina goturuyorum .Annen bir kaç gün kalabilirse daha kolay alışır diye düşünüyorum gece gündüz kalınca. Ama mecbur oluncada yapacak bir şey yok zamanla alışacak çalışırken benim kızımda öyleydi gelene kadar ağlardı 1 ay sonra alıştı halası bakıyordu ve bi süre o halasından nefret etti annem senin yüzünden gidiyo diye şimdi çok seviyo tabi:)
bu saatten sonra kilo değilde boyun uzaması önemli diye biliyorum. Osman hocada hatta yemek konusunda çok rahattır 2-3 çorba kaşığı. Yeter der 1 yaşındaki bebeğe öğün başı. Çok hareketliler yürüyo mu bilmiyorum ama yürümesede aşırı hareket ediyolar azDa yiyince yakıyorlar hemen. Ben her gün 1 tatlı kaiığı tahin mutlaka yediriyorum. BirdeSohrab ın önerisiyle badem sütü konsatrrsi almıştım her gün 1 çay kaşığı veriyorum yoğurda karıştırıp. Kuruyemiş ceviz badem rondodan geçiştirmiştim her gün 1-2 tatlı kaşığı yediriyorum hep bi şeylere karıştırarak oyunla vs. Dikkat ettiğim bunlar var . Kilo değilde boy takıntım var benimde. Kilo almasa sorun etmiyorumda boyu kısa kalmasın istiyorum
Pepeçurayı biliyorum trabzon geliniyim bende:) onu seviyorsa bence ekşi tatları seviyor minnoş demektir:)
Hastalanmayanbebek sayfasında atom tarifi varmış onu yaptım ben veriyorum ama bakalım bi faydası olacak mı.
Ne kadarlik bir surede kilo almamis 1 ay mi?Kizlar bugun aşı icin gittim. Kilo alimi olmamis boy uzamis ek gida 3-4tatli kasigi kadar yiyor mama yiyor vs baska ne yapabilirim bu arada sutlac gibi muhallebi gibi tatlilar sevmiyor pepeçura bilen var mi bilmiyorum onu seviyordu irmikle hazirladiklarimi sevmiyor uzuldum kilo almamasi buyumedigi snlamina gelir diyordu Osman hoca.
Tahini muzu ezip içine katıyorum kuruyemişle ya da trabzon hurmasını ezdiğimde ya da avokado aklıma gelenler bunlar. İğde çekirdeği tozunu bende aldım ama bu yaşlarda verilmiyormuş öyle okudum hiç açmadım paketi. Belli bie aya kadar kilo sonrası boy kriter diye biliyrum bende ama. Osman hocaya oğlum 6 aylıkken mama içmiyor az içiyor diye götürmüştüm oradan biliyorum çok kiloya takıntılı bir doktor değil persentik değerleri içindeyse takmıyor. Hatta 2-3 yemek kaşığı ek gıda yeterli onuda yemiyosa kan değerlerine baktırın yazmıştı bi storysinde. Benim oğlumda aşıeı hareketli kilo bazı aylar hiç almıyo en fazla aldığıda 300 gr.Tahini yogurda mi koyuyorsun ben de alayim igde ve cekirdegi tozu var bir de ceviz cam rendeden yapip veriyorum osman hoca kilo almiyorsa buyumedigi anlamina gelir boy uzamasi buyume kriteri degil dedi bilmiyorum bi 100 gr almamis evet cok hareketli yurumuyor tutup dikeliyor yazdiklarina dikkat edeyim rize mandalinasini da seviyor dilimleyip onune koyuyorum . Oyunla vs vermiyorum hic oyle bir durum olmadi onune koyuyorum o kasigiyla alirken ben de agzina goturuyorum .
Tamam canım kaşık maması kullanmıyorum ama bir iki ay sonra bende akşam mama yerine kaşık mama vereyim tok tutsun istiyorumYok yok kaşık mama demek istedim, mama sabah ve akşam içiyo sadece… kaşık mamalarına ekstra zeytinyag mesela, bisküvi vs. atıyorum ki kilo yapsın
Kaşık maması yerine kendin de irmikli, tam buğday unlu, hindistan cevizi unlu vs mama yapabilirsin.Tamam canım kaşık maması kullanmıyorum ama bir iki ay sonra bende akşam mama yerine kaşık mama vereyim tok tutsun istiyorum
Biliyorum ama gündüz çok az yediği için gece mama verme ihtiyacı hissediyorumKaşık maması yerine kendin de irmikli, tam buğday unlu, hindistan cevizi unlu vs mama yapabilirsin.
Bence gece uyanmasının açlıkla ilgisi yok ama siz bilirsiniz
3 gündür yok çok şükürAtesi cikti mi peki
Benimde eşim misafiri çok seviyor haftada iki misafir yemekli mutlaka geliyorBen de misafir çağırdım halime bakmadantuzlu tamam ama tatlıyı yapamadım ya her malzeme de yok evde çocukla da çıkamam şuan. Kek çırpmaktan başka seçenek kalmadı şu saatten sonra
Ben öyle zamanlarda misafire hemen bir sufle yapıveriyorum. Önden fırın sıcak oldu mu 8 dakikada pişiyor. Ya da waffle. Annem helva kavurur… hemencik olan, zahmetsiz tatlılar candırBen de misafir çağırdım halime bakmadantuzlu tamam ama tatlıyı yapamadım ya her malzeme de yok evde çocukla da çıkamam şuan. Kek çırpmaktan başka seçenek kalmadı şu saatten sonra
Helva ben de yaparımBen öyle zamanlarda misafire hemen bir sufle yapıveriyorum. Önden fırın sıcak oldu mu 8 dakikada pişiyor. Ya da waffle. Annem helva kavurur… hemencik olan, zahmetsiz tatlılar candır
Hepiniz ne kadar maharetlisiniz, maşallah yaaHelva ben de yaparımköstebek pasta yaptım ama keki ıslamak için süt kalmadı su ile ıslasam berbat olur mu bakkal yolu göründü
Yemekli misafir miBenimde eşim misafiri çok seviyor haftada iki misafir yemekli mutlaka geliyor
Evdeki işlere pek yardım etmiyor çocukla oynuyor genlde evde olduğunda
ben de artık oturduğum yerde bile konuşurken nefes nefese kalıyorum sanki atlı koşturmuşum gibi kalbim güm güm
Temizlik yapmak zoruma gitmeye başladı bir gün silmesem diğer gün ahıra dönüyor pislikten
Sağol canım ama başka şeylere yetişemiyorum bu defa elim çok hızlı değildirHepiniz ne kadar maharetlisiniz, maşallah yaa