2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Günaydinnnnnn, biz de 5 te Uyandik 8 de uyuduk simdi boş boş tavana bakıyorum kalkıp temizlik yaparım artık daha :KK43:

Günaydın, ben de kalktım ama ev ahalisi maşallah uyuyor. 10da duruşma var, eşim 3 saat kadar kıza bakacak pazarlığa başladı dün 10’da girsen 10:30da çıksan 11de evdesin değil mi diye 🤬 kıza bakarken onun toplantısı olursa nasıl gircekmiş? Ya onun toplantılarını dinledim, toplantıya katılan kadınların yanında çocukları bile oluyor sesleri geliyor bilgisayardan, kız iki agu dese nolucak? Acaba gün içinde benim gelen telefonlara nasıl cevap verdiğimi düşünüyor paçamda ilgi isteyen balımla.

10 sene öncesine şöyle gitmek isterdim; o zaman evlenmek isterdim. Kafam daha dinç, daha enerjim var. Yaşlandıkça tahammülüm azaldı, insan sevmemeye başladım 😢
Aynı durum benim eşimde de var. Kendisi cerrah akşam gelince 1 saat oyna diyorum büyük kız koşmalı oyunlar seviyo, eşimde bacaklarım çok ağrıyo tüm gün ayaktaydım nasıl oynayayım diyo. Diyorum ben zaten gün boyu yatıyorum çünkü enerjim tavan :) geceleri ver bende sallayayım diyo onada kıyamıyorum gece uyumazsa ameliyatta uykusu gelir kimsenin vebaline girmim diye. Tek başıma debelenip duruyorum ama psikolojim hiç iyi değil. Salı günü tiyatro bileti aldım iki çocuk da eşimde olacak bakalım ne yapacaklar 😀

Geçen gün ben anne olmaya uygun değilmişim, yapamıyorum olmuyor diye iç çeke çeke ağladım eşime. Enerjim yetmiyor, gün yetmiyor, bazen sabrım yetmiyor, psikolojim yetmiyor. Yetemiyorum gibi geliyor, üzülüyorum.
Hepimiz böyle hissediyoruz dönem dönem çünkü en iyisini yapmaya çalışıyoruz…

Benim de bahtsızlığım iştahsızlığı. Ne gece ne gündüz doğru düzgün yemiyor. Memeyi zaten 5 aylıkken kesti. Mamayla götürüyoruz. Daha ufacıktı uyuya kalayım, o çocuk da aç açına uyur sabaha kadar gıkı çıkmazdı. 11 gün sonra yaşı geliyor. 7.5 kilo daha. Ben de bebek uyusa da dönüp uyuyamıyorum mesela. Çünkü biliyorum ki acıksa da ağlamaz. Gece 3 e, 4 e kadar ayaktayım. Uyurken veriyorum. Bazen hiç almıyor bazen biberonu komple bitiriyor. Ama acıkıp ağlaması yok yani. Hep öyle. Zoraki götürüyoruz. Demem o kii sanmayın uyuyor bebek diye ben de rahatca uyuyorum. Oyle bir şey yok 😄 uyku bende de yok ne yazık ki. Tek o uykusunu almış oluyor işte ona sevinebiliyorum. Benim açımdan da çok değişen bir şey yok yani. Hepsinin artıları, eksileri farklı işte. Ben de kilo için az doktor gezmedim. Buna da yapacak bir şey yok. Bu da bunun yapısı
Sevmiyo demek ki yemeyi.. Benim de çok sevmiyo
, ben herseyine pirinç ya da patates katıyorum, eline ekmek veriyorum az da olsa, mamalarına og nin bebek bisküvilerinden, tahin vs. katiyorum ki en azından sağlıklı kilo alsın… bi ekmek çok sağlıklı değil o da kendi avuç içi kadar veriyorum..

Ne sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz kızlar her gün yıkayan var galiba ya üşütmüyolar mı ben kesin üşütürüm kızı 😕 banyoda mı yıkanıyor odada mı sıcaklık ayarını da tam yapamıyorum gibi geliyor bazen
Ben haftada 2-3 kere çok nadir 4 kış olduğu için azalttım… ellerini yüzünü sabah akşam yıkıyorum o kadar…. Yazın her gün banyo yaptırıyordum ama şimdi kış terlemiyor kirlenmiyor ben de mümkünse haftada 3 geçmemeye çalışıyorum… :)

, ben herseyine pirinç ya da patates katıyorum, eline ekmek veriyorum az da olsa, mamalarına og nin bebek bisküvilerinden, tahin vs. katiyorum ki en azından sağlıklı kilo alsın… bi ekmek çok sağlıklı değil o da kendi avuç içi kadar veriyorum..
Seninle taa mama zamanları da konuşurduk beni hatırladın mı bilmiyorum ama bizimkide mamayıda sevmiyordu ek gıdayıda istemiyordu hala öyle:) şimdi versem hep mama içer ama sadece akşam yatarken ve gece veriyorum. Gündüz ek gıda ile geçiştiriyoruz ama bir gün iyiyse 5 gün istemeyerek yiyo:) genelde 3 ana 1 ara öğün yapmaya çalışıyorum ama porşsyonlar az

Seninle taa mama zamanları da konuşurduk beni hatırladın mı bilmiyorum ama bizimkide mamayıda sevmiyordu ek gıdayıda istemiyordu hala öyle:) şimdi versem hep mama içer ama sadece akşam yatarken ve gece veriyorum. Gündüz ek gıda ile geçiştiriyoruz ama bir gün iyiyse 5 gün istemeyerek yiyo:) genelde 3 ana 1 ara öğün yapmaya çalışıyorum ama porşsyonlar az
Evet biliyorum, ikimizinde bebeği aynı o konuda 🥹 biz de ayni öyle yapmaya çalışıyorum… az da yese en azından besinleri almıştır diye seviniyorum, bir de kilo aldıran sağlıklı bişiler ekliyorum yemeklerine, mamalarına… 😅 Sağlıklı olsunlar da 🙏🏽

Evet biliyorum, ikimizinde bebeği aynı o konuda 🥹 biz de ayni öyle yapmaya çalışıyorum… az da yese en azından besinleri almıştır diye seviniyorum, bir de kilo aldıran sağlıklı bişiler ekliyorum yemeklerine, mamalarına… 😅 Sağlıklı olsunlar da 🙏🏽
Mamaya bisküvi tozu atıyorum dedin bende bakayım ona biberondan içerken sorun olmuyor dimi yani kıvamı çok koyu olmuyo mu?

Günaydın, ben de kalktım ama ev ahalisi maşallah uyuyor. 10da duruşma var, eşim 3 saat kadar kıza bakacak pazarlığa başladı dün 10’da girsen 10:30da çıksan 11de evdesin değil mi diye 🤬 kıza bakarken onun toplantısı olursa nasıl gircekmiş? Ya onun toplantılarını dinledim, toplantıya katılan kadınların yanında çocukları bile oluyor sesleri geliyor bilgisayardan, kız iki agu dese nolucak? Acaba gün içinde benim gelen telefonlara nasıl cevap verdiğimi düşünüyor paçamda ilgi isteyen balımla.

10 sene öncesine şöyle gitmek isterdim; o zaman evlenmek isterdim. Kafam daha dinç, daha enerjim var. Yaşlandıkça tahammülüm azaldı, insan sevmemeye başladım 😢
Ben 10 sene once evlendim ama cocuk yapmadim😅
Cocugu mu erken yapmak lazimmis acaba😅

Kızlar ağlayan bebeleri sakinleştirmek için şöyle bir masaj tekniği gördüm. Deneyelim değerlendirelim

Benim kız her yere kafa atiyor aglarken,böyle sakin degil ki.yapabilir miyim diye soru isaretleri olustu.sabah yine kavga ettik.kaka yapmis altini degistirtmiyor,burnunu temizletmiyor,deli gibi agliyor çünkü uykusu var beni uyut diyor ama bunlari yapmadan da uyutamiyorum.kayinvalidem de uyaninca yapsan dedi,sinirle ona da bagirdim nasil uyucak bu cocuk nefes almadan dedim,icim de rahat degil uzüldüm bir de bagirdigima.kizima kiziyorum ona üzülüyorum,sinir patlamasi yasayip pismanlik duymaktan gercekten yoruldum artik.ne kadar zormus annelik.her gün sakin olucam,sikayey etmicem,artik her sey olmasi gerektigi gibi gözüyle bakip akista kalicam diye basliyorum tetikleyecek bir olay oluyor,benim karar havada kaliyor.yine berbat basladik güne,kafami da toparlayamiyorum böyle davrandigim icin oturup vicdan yapiyorim simdi

Aynı durum benim eşimde de var. Kendisi cerrah akşam gelince 1 saat oyna diyorum büyük kız koşmalı oyunlar seviyo, eşimde bacaklarım çok ağrıyo tüm gün ayaktaydım nasıl oynayayım diyo. Diyorum ben zaten gün boyu yatıyorum çünkü enerjim tavan :) geceleri ver bende sallayayım diyo onada kıyamıyorum gece uyumazsa ameliyatta uykusu gelir kimsenin vebaline girmim diye. Tek başıma debelenip duruyorum ama psikolojim hiç iyi değil. Salı günü tiyatro bileti aldım iki çocuk da eşimde olacak bakalım ne yapacaklar 😀
Biz de oyle. Okuldayken esim bakiyordu 2. 5 gun. Eve geldigimde bitmis ben bitmisim bakici asla olmuyor kimseye alismayan bebegim var dun annem geldi cagirmistim
Insallah ona alisir ve durur.

Kizlar bugun aşı icin gittim. Kilo alimi olmamis boy uzamis ek gida 3-4tatli kasigi kadar yiyor mama yiyor vs baska ne yapabilirim bu arada sutlac gibi muhallebi gibi tatlilar sevmiyor pepeçura bilen var mi bilmiyorum onu seviyordu irmikle hazirladiklarimi sevmiyor uzuldum kilo almamasi buyumedigi snlamina gelir diyordu Osman hoca.

Ben de öyle yapıyorum kuzum. Her şeyine zeytinyağlı/ tereyağ ekliyorum kalorisi artsın diye. Kuruyemişler vermeye çalışıyorum sağlıklı yağ o da diye. Az yiyor, az kilo alıyor hep haliyle. Kabullendim artık. Ben de eşim de 50 li kilolarda insanlarız. İkimiz de minyonuz. Doktor da o yüzden bebeğe de normal diyor. Zaten 2600, 45 cm doğmuştu kuzucuk

X