2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Ne kadarlik bir surede kilo almamis 1 ay mi?
Artik kiloya cok takilmiyorlar ya hareketleri cok arttigi icin.
Protein alimi nasil senin bebisin yumurta et vs severek yiyor mu?
Yani 1 ayda almamis. Soype ki 9 kilo ve yine 9 kilo Allah muhafaza kilo alimi boyle olsa diger aylar zayiflar kötüler bebek boy uzar gittikce zayiflar
Yumurta yogurt et balik veriyorum ama iste 2c yemek kasigi zor ya yiyor ya yemiyor . Hareketli bir bebek evet yurumuyor ayaga dikeliyor

Ben yemek bile yapamıyorum. Ölüyorum şu an. O kadar uykulu ve yorgunum ki. Kızı okuldan nasıl almaya gideceğim bilmiyorum. Ve yatmalarına 6-7 saat var 😕
Ben az once tavuk goğsü kizarttim ustune sarimsakli domates sos yaptim yanina yayla corbasi karistirdi annem ve salata.dunden kalan simidi de koydum. Esim diyor ki simitle karnimi doyurdum makarna pilav vs yoktu ya. Aslinda ta bastan tek ana yemek yaparim isteyen yanina caninin istedigini yapsin sozlesmesi sunmaliydim

Bizim bebeğin üst ön kesici dişleri yok henüz
Ama yan kesici dişleri çıktı köpekte olabilir tam seçemedim
Bu nasıl iş anlamadım

33'teyim, ocakta 34. Ben de böyleyim, altta @sheilata da yazmış ya gerçekten biraz durmaya ihtiyacım var. Camı açıp biraz gökyüzüne bakmak, birkaç nefes çekmek bile o kadar iyi geliyor ki bana suncacik şey hâlbuki. Evimde sakin sakin zaman geçirmek istiyorum. Bir kek yapsam, yanına çay koysam. Kitabımı alsam, okusam. Buna bile ihtiyacim var. Çok şükür eşim çok destek, hâlâ yemek yapmıyorum evde ama ben bebem beni çok zorladı, zorluyor. Bedenimde de aylardır stres birikiyor hissediyorum. Omuzlarım kaskatı.

Birilerine de sürekli yavrumu anlatıp şikayet eder gibi olmak istemiyorum, anlatsam ayy biz de öyleydik şekerim geçecek geçecek falan. Ulan ben de biliyorum geçecek de içimden geçtikten sonra unutur muyum ben bu travmaları😂 ama bazen anlatıp dışarı atıp rahatlamak istiyorum. Hepsini geçtim geniş geniş yıkanmak, uyanmadan uyumak istiyorum.
Yemekleri eşin mi yapıyor nasıl yani 🫢
En çok ihtiyacım benimde aslında akşam yemeği iki çeşit hazır olsa harika olur evimin temizliği çok ağır sobalar çok isli çünkü temizlik bitince dinlenmek istiyorum biraz ama yemek saati geliyor
Eşim birgün bile yapmadı sağolsun

Yemekleri eşin mi yapıyor nasıl yani 🫢
En çok ihtiyacım benimde aslında akşam yemeği iki çeşit hazır olsa harika olur evimin temizliği çok ağır sobalar çok isli çünkü temizlik bitince dinlenmek istiyorum biraz ama yemek saati geliyor
Eşim birgün bile yapmadı sağolsun
Biz de önceden sobalı evdeydik, çok zor. Odunu, kömürü, temizliği, pisliği, tozu, diğer odaların özellikle de tuvaletin soğukluğu... Hele bir de minik bebek, üstüne hamilelik. Allah yardımcın olsun çiçeğim.

Evet, hamilelikten beri eşim yapıyor sağ olsun ki ben çalışmıyorum. Geçen gün bir pilav yaptım ama zihnim eror verdi resmen nasıl yapılıyordu hep unutmuşum.

Benimde eşim misafiri çok seviyor haftada iki misafir yemekli mutlaka geliyor
Evdeki işlere pek yardım etmiyor çocukla oynuyor genlde evde olduğunda

ben de artık oturduğum yerde bile konuşurken nefes nefese kalıyorum sanki atlı koşturmuşum gibi kalbim güm güm
Temizlik yapmak zoruma gitmeye başladı bir gün silmesem diğer gün ahıra dönüyor pislikten 🙄
Hamile hamile nasil agirliyorsun yemekli misafir ya hic kiyamadim sana..Esin evdeki islere yardim etsin bi zahmet madem misafir seviyor

Yani 1 ayda almamis. Soype ki 9 kilo ve yine 9 kilo Allah muhafaza kilo alimi boyle olsa diger aylar zayiflar kötüler bebek boy uzar gittikce zayiflar
Yumurta yogurt et balik veriyorum ama iste 2c yemek kasigi zor ya yiyor ya yemiyor . Hareketli bir bebek evet yurumuyor ayaga dikeliyor
istahsiz ise az miktarda cok besleyici sekilde sunmayi deneyebilirsin.Mesela baligi patatesli havuclu balik koftesi seklinde,kiymali koftesini yesil mercimekli yesillikli,yumurtasini mantarli kirmizi biberli ya da tarhanali falan..biz blw yapiyoruz hep ondan ben kofte/kek formunu kullaniyorum hep..Bir parca icinde de karbonhidrat/protein/yag hepsini dengelemeye calisiyorum,fena degil kilo alimi.

Ben de misafir çağırdım halime bakmadan🤣 tuzlu tamam ama tatlıyı yapamadım ya her malzeme de yok evde çocukla da çıkamam şuan. Kek çırpmaktan başka seçenek kalmadı şu saatten sonra 😄
Benim acil durumlar için şipşak bir tatlım var her şey hazır sen çırpıp birleştiriyorsun ve acıbadem kurabiyesi tadında bir kek oluyor. Malzemeler varsa 5-10 dk hazırlama, 5-10 dk pişirme. Arkadaşımda yemiştim kime yaptıysam bayıldı

Biz de önceden sobalı evdeydik, çok zor. Odunu, kömürü, temizliği, pisliği, tozu, diğer odaların özellikle de tuvaletin soğukluğu... Hele bir de minik bebek, üstüne hamilelik. Allah yardımcın olsun çiçeğim.

Evet, hamilelikten beri eşim yapıyor sağ olsun ki ben çalışmıyorum. Geçen gün bir pilav yaptım ama zihnim eror verdi resmen nasıl yapılıyordu hep unutmuşum.

Hamile hamile nasil agirliyorsun yemekli misafir ya hic kiyamadim sana..Esin evdeki islere yardim etsin bi zahmet madem misafir seviyor
Az önce anlaşma yapalım dedim doğalgazlı temiz bir eve geçene kadar ikinci bebek de doğdıktan sonra artık yemeklerimizi sen yap veya başka bir işi yap diye oda sürekli evde sayılır benle
Ben yemekleri sorun etmem zeytin peynir koyarsın yeriz hiç sorun değil diyor
Emziren anne hergün zeytin mi yesin sabah akşam dedim ama anlaşamadık

Benim acil durumlar için şipşak bir tatlım var her şey hazır sen çırpıp birleştiriyorsun ve acıbadem kurabiyesi tadında bir kek oluyor. Malzemeler varsa 5-10 dk hazırlama, 5-10 dk pişirme. Arkadaşımda yemiştim kime yaptıysam bayıldı

Pastaban ne tam anlamadım pandispanya ise nasıl fırına giriyor 🧐
Arada çaya gelen olduğu için ben iki ç günde bir dolaba bir çeşit tatlı yada pasta yapıp koyıyorum hem akşamları çayın yanına eşime ikram ediyorum
En iyi yöntem bunu buldum

Acelya A Acelya A evde çalışma başladığından beri yemekleri eşim yapıyor. Çok sever, hobisi gibi bişey. Başkasının yaptığını da beğenmez, yemez. Öyle de lezzetli yapar ki. Evlenirken seçip ona göre evlendim 😂 çünkü ben ev işi yapacak kadın değildim.
Temizliği seviyorum, o ayrı.

X