- 24 Ağustos 2018
- 6.699
- 10.085
- 41
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #80.101
Fetöcü de geç
Bişey söyliyim mi, bence bu konu fake değil. Yani olabilir ama olmayabilir de. Kendi kıllı döşüne bakmadan bana kollarını aldır istersen diyen bi kekoya tekmeyi basmışlığım var ki, bebek sallıyorum şu an kolumun resmini çekip atamıyorum. Aldırılacak bişey de yok yani. Var böyle erkekler. Evlenmeden önce tespit edilip o erkeklerin aldırılması taraftarıyımİinssnlarin bu kadar boş vakti var mı ya yalanlar yazmaya
Yaaa çok iyi yapmışsın, zaten bizimBişey söyliyim mi, bence bu konu fake değil. Yani olabilir ama olmayabilir de. Kendi kıllı döşüne bakmadan bana kollarını aldır istersen diyen bi kekoya tekmeyi basmışlığım var ki, bebek sallıyorum şu an kolumun resmini çekip atamıyorum. Aldırılacak bişey de yok yani. Var böyle erkekler. Evlenmeden önce tespit edilip o erkeklerin aldırılması taraftarıyım
Demek ki her bebekte arada iştahsızlık oluyor… benikBu arada benim bebeğim bugün kıymalı bişey yemedi mesela. Her gün aynı olmuyor. Bir iki gün önce koca gün sadece yarım muz yemişti, o da anamur muzunun yarısı. Ama bugün elimizde ağzımızda ne varsa yedi. Annemin elinden zeytin ekmeği, babamın elinden önce kebabı yedi sonra koca bardak kefiri içti. Ondan önce cevizli pekmezli yulaf yeyip mama içmişti. Karnı kocaman oldu. Şimdi uyumadan yine mama içti. Gece 1’de kaka yapmaya kalkar.
Benim de bebeğim seninki gibi, sadece karşısında oturup mimik ya da ses ya da alkış filan bir şeyler yaparsam onları yapıyor bi de öpücük veriyor yanaktanBizimki göstermiyor ben ısrarla gösteriyorum ama bakalım. Ben şu küp yerleştirme oyuncaklarından aldım onları gösteriyorum, yky bi kaç kitap aldım onları gösterip okuyorum ama hala ısırma, yırtma evresinden ileri gidemedik
Okudum, hahahaha Allahım ya gerçekten bi bitmediler… Sanki insanlar zevkinden çalışıyor, kim ister bebeğini evde bırakıp ise gitmeyi… çalışmak bile bebeğine iyi bir gelecek sunabilmek için.. bu sığ düşünenler çoğaldı ülkemizde maalesef… kibar şekilde söyledim…Fetöcü de geçşaka bir yana kadını çalışma hayatından uzak tutmaya ve evlere hapsetmeye yemin etmiş bir güruh var. İsteğiyle çalışmayanları kasdetmiyorum. Çalışmayı anormalleştirmeye çalışıyorlar. Bu da onların baş neferi.
Maşallah canım benim de böyle bir düzene geçmem lazımCanım ben sabah ya süt veriyorum 8-9 gibi sonra 1-1,5 saat sonra kahvaltı mesela irmikli meyveli bisi içine ceviz tahin pekmez arti omlet labneli artı salatalık ya da çok az domates, öğlen genelde sıcak bir şey, ya sebzeli şehriyeli makarna gibi yoğurtlu ya da mesela tarhana ya da her hangi bir çorba ya kıymalı ya kemik sulu içine yine şehriye, sonra ara öğün cacık ya da meyveli yoğurtlu bisi ya da muz ceviz tahin, sonra akşam yemegi yine çorba tarzı ya da sebzeli bir şeyler ya da balık ya da et yanına hep sebze, gece yatmadan önce de yine 150-210 arası mama içiyor, o gün az yediyse 210 içiyor, çok yediyse 150 anca… bu arada bu yazdıklarımın hepsini bitirip yemiyor, genel olarak çoğu çöpe de gidiyor… yani ortalama bir öğün de 200 ml maksimum yiyor… sen nasıl yapıyorsun? Bu arada doğru mu ilerliyorum mama konusunda çok emin değilim ama ben bebeğime göre hareket ediyorum.. doktorum bana 3 ana öğün 2 ara öğün dedi ama genelde 1 ara öğün ve nadir 3 ana öğün oluyor çünkü yemiyor o kadar sık…
Ben 2 dolu yemek kaşığı yulaf ince öğütülmüş olandan üstüne az su geçecek kadar haşlıyorum sonra ya elma ekliyorum rendelenmiş biraz tarçın ya da muz tarçın( ceviz hep eklerim 1-2 tane kadar) 1 çay kaşığı pekmez ya da 1 tatlı kaşığı tahin pekmez. Ama muz ve elma şekerli olduğu için pekmez eklemesen de olur, bebeğin severse…Kızlar cevizli pekmezli yulaflı tariflerden bir tane ölçüyle yazar mısınız?
Bızım doktor da 2 yasına kadar mama dedi.. Yine bir ayrılık var, ogun sayısını azaltıp 2 ye dusurrusunuz, 1 yasına kadar %70 mama agırlıklı olcak dediBenim de sana benziyor ama uykusu varsa asla yemiyor. Yaptığım şey çöpe gidiyor. İlla biberon istiyor. O olmadan uyuduğu çok nadir. Annem az yapıyor mamayı 90 falan verip ağlata ağlata uyutuyor benceben bayılsın diye 150 veriyorum ama 210 verdim mesela onu da içti. Nadiren içmediği bıraktığı oluyor. Yemeği de kimi zaman bitirip daha yok mu diye ağlıyor, kimi zaman da he bok mu o ne der gibi kafasını çevirip kendini geriye atıp ağlıyor. Hiç belli olmuyor.
Hem aile hekimi hem çocuk doktoru mamayı azaltın dedi ama bence o emme ihtiyacını da gideriyor öyle. 1 yaşından sonra önermiyoruz dediler ama travmatik bıraktıramam ben. İçsin canım napim.
Geçersin, ben de her gün bu kadar yapmıyorum, bazen öğlen çorba yaptıysam akşama da aynısını veriyorum. Ya da ertesi güne vs…Maşallah canım benim de böyle bir düzene geçmem lazım
Esimin beni aldattigini biliyorum.ama.kanitlayamiyorum.diye bir yazi var bdv de.kadin nasil anlamis aldatildigini son kullanilan emojilerden yalniz hayatta aklima gelmez bakmak.insanin aklina dusuruyor esim.gelince baktim.ama korkarakDurun yetişemiyorum
Canim sen gunde kac kere mama veriyorsun? Ne durumda beslenmeniz?Bızım doktor da 2 yasına kadar mama dedi.. Yine bir ayrılık var, ogun sayısını azaltıp 2 ye dusurrusunuz, 1 yasına kadar %70 mama agırlıklı olcak dedi
Ahahhahahah yok artık, bu aynı zamanında bir boşanma davası vardır haberlerde, kadin adamın akıllı saatinden kalp hızına bakıyor öyle çıkarıyor aldatıldığınıEsimin beni aldattigini biliyorum.ama.kanitlayamiyorum.diye bir yazi var bdv de.kadin nasil anlamis aldatildigini son kullanilan emojilerden yalniz hayatta aklima gelmez bakmak.insanin aklina dusuruyor esim.gelince baktim.ama korkarak
Ben 4 kere veya gece uyanırsa 5 kere mama verıyorum, 2 tanesı 150, 3 tanesı 120Canim sen gunde kac kere mama veriyorsun? Ne durumda beslenmeniz?
Sen hala cok veriyorsun,bugün ilk kez 2 kez verdim icecek yeri kalmiyor,2.verdigimde bile zor icti bugün.bırakip gidiyor,tekrar tekrar teklif ediyorum bitirsin diye.ek.gidayi güzel yiyor onun etkisi var,saat 4 gibi hem etli corba yedirdim hem ispanak yemegi yedi,2 saat sonra da bir kase muhallebi yedi.mama istemeden uyudu.doktora sorucam bakalim.bu hafta mama konusunuBen 4 kere veya gece uyanırsa 5 kere mama verıyorum, 2 tanesı 150, 3 tanesı 120
Sabah 8 de mama, 1bucuk saat sonra kahvaltı, uykusu gelmezse meyve ara ogunu var.. Uyanınca 120 mama, mamadan 1 saat sonra ogle yemegı, 2.uykudan sonra yine mama, saat 17.00 gibi oluyor, aksmayemegını bıızmle yiyor, sonra yatmadan once yıne mama, gece aglayarak uyanırsa mama veriyorum
Bence emerek doyuyor bebegin.yemedigine göre ac degil,her bebek bir degil iste kimisi hic yemiyor ek gıda.benim kuzenimin bebegi 2 yasina kadar emdi agzina bir lokma bir sey almadi meselaKızlar ben çok çok az veriyorum ek gıda benim bebeye. Linç yemeyim ama şu şekil bizim.
Sabah 7.30 kalkış ve ara ara emerek 9.00 a kadar oyun. Emmeler 15-10-5 Dk gibi düşüyor. Memeyi verince emmiyor indiriyorum oyun oynuyor falan. Sonra uyuyor ya da eşim oynatıyor.
11.00 gibi kahvaltı (yumurta, az avakado, 3 top peynir) (hepsi kesinlikle bitmiyor)
Sonra az oyalayıp emziriyorum.
2-4 arası yoğurt, muz sabahtan kalan pankek varsa onu veriyorum. (Ne hazırlarsam asla bitmiyor)
Arada yine ara ara emiyor.
Akşam yemekte biz ne yiyorsak o. (Et, sebze, balık)
Sonra duş
Sonra emiyor ve yatış. Bu son emme uzun sürüyor. Ve gece 2-4 saat arası uyanıp emiyor sonra uyuyor.
Sizce az mı bu? Yani versem yemez gibi çünkü diğer öğünlerde bitirmiyor verdiklerimi.
Canım benim kız 2,5 sene emdi ve ben evdeyken hiç yemek yediğine şahit olmadım. Mis gibi anne memesi varken yemek yeyip ne yapsın. Bu ek gıdadan bahseden arkadaşlar sanki hiç birimiz emzirmiyoruz artık.Kızlar ben çok çok az veriyorum ek gıda benim bebeye. Linç yemeyim ama şu şekil bizim.
Sabah 7.30 kalkış ve ara ara emerek 9.00 a kadar oyun. Emmeler 15-10-5 Dk gibi düşüyor. Memeyi verince emmiyor indiriyorum oyun oynuyor falan. Sonra uyuyor ya da eşim oynatıyor.
11.00 gibi kahvaltı (yumurta, az avakado, 3 top peynir) (hepsi kesinlikle bitmiyor)
Sonra az oyalayıp emziriyorum.
2-4 arası yoğurt, muz sabahtan kalan pankek varsa onu veriyorum. (Ne hazırlarsam asla bitmiyor)
Arada yine ara ara emiyor.
Akşam yemekte biz ne yiyorsak o. (Et, sebze, balık)
Sonra duş
Sonra emiyor ve yatış. Bu son emme uzun sürüyor. Ve gece 2-4 saat arası uyanıp emiyor sonra uyuyor.
Sizce az mı bu? Yani versem yemez gibi çünkü diğer öğünlerde bitirmiyor verdiklerimi.