-
- Konu Sahibi sunshine__
- #80.061
Canım ben de her gün yarım mandalina veriyorum 3-4 gündür.. zarını soyuyorum çok seviyoHaha tamam bugün bakayim kizi uyutunca
Belki yediklerini çıkaramıyor, armutlu kuru erikli bir mama yap çanım içine de çok az tarçın, güzelce yapıyo kakasini o zaman.. insallah fayda eder yaniBenim kızım da kakayı gece yapmazdı 3 gecedir hıçkırara hıçkıra ağlayıp kaka yapıyor. Gün içinde yapmıyor gece ağrıdan uyanıyor. Umarım gece kaka yapma alışkanlığı edinmez.
O zman yedirebilirim internette 1 yasindan itibaren yaziyor o yüzden yiyemez dedim anneme üzüldü ama zarini soymadan yapmistir benceCanım ben de her gün yarım mandalina veriyorum 3-4 gündür.. zarını soyuyorum çok seviyofazlasını vermiyorum pişik olmaması için..
Canim.sen günde ikiye dusurdum mamayi demistin, kac ögün ek gida veriyorsun neler veriyorsun nasil ilerliyorsun,ben de belki 1 aya kadar 2 ye dusururum.ama onun icin 4 ögun falan vermem diye dusunmeye basladimCanım ben de her gün yarım mandalina veriyorum 3-4 gündür.. zarını soyuyorum çok seviyofazlasını vermiyorum pişik olmaması için..
Deneyeyim çok teşekkür ederimBelki yediklerini çıkaramıyor, armutlu kuru erikli bir mama yap çanım içine de çok az tarçın, güzelce yapıyo kakasini o zaman.. insallah fayda eder yani
CEkirdeklerini de cikariyorsun demi yeni aldim vermedim henuzCanım ben de her gün yarım mandalina veriyorum 3-4 gündür.. zarını soyuyorum çok seviyofazlasını vermiyorum pişik olmaması için..
Evet ebet tabiCekirdeklerin
CEkirdeklerini de cikariyorsun demi yeni aldim vermedim henuz
Canım ben sabah ya süt veriyorum 8-9 gibi sonra 1-1,5 saat sonra kahvaltı mesela irmikli meyveli bisi içine ceviz tahin pekmez arti omlet labneli artı salatalık ya da çok az domates, öğlen genelde sıcak bir şey, ya sebzeli şehriyeli makarna gibi yoğurtlu ya da mesela tarhana ya da her hangi bir çorba ya kıymalı ya kemik sulu içine yine şehriye, sonra ara öğün cacık ya da meyveli yoğurtlu bisi ya da muz ceviz tahin, sonra akşam yemegi yine çorba tarzı ya da sebzeli bir şeyler ya da balık ya da et yanına hep sebze, gece yatmadan önce de yine 150-210 arası mama içiyor, o gün az yediyse 210 içiyor, çok yediyse 150 anca… bu arada bu yazdıklarımın hepsini bitirip yemiyor, genel olarak çoğu çöpe de gidiyor… yani ortalama bir öğün de 200 ml maksimum yiyor… sen nasıl yapıyorsun? Bu arada doğru mu ilerliyorum mama konusunda çok emin değilim ama ben bebeğime göre hareket ediyorum.. doktorum bana 3 ana öğün 2 ara öğün dedi ama genelde 1 ara öğün ve nadir 3 ana öğün oluyor çünkü yemiyor o kadar sık…Canim.sen günde ikiye dusurdum mamayi demistin, kac ögün ek gida veriyorsun neler veriyorsun nasil ilerliyorsun,ben de belki 1 aya kadar 2 ye dusururum.ama onun icin 4 ögun falan vermem diye dusunmeye basladim
Canim.benim doktora kalsa kız obez olacakCanım ben sabah ya süt veriyorum 8-9 gibi sonra 1-1,5 saat sonra kahvaltı mesela irmikli meyveli bisi içine ceviz tahin pekmez arti omlet labneli artı salatalık ya da çok az domates, öğlen genelde sıcak bir şey, ya sebzeli şehriyeli makarna gibi yoğurtlu ya da mesela tarhana ya da her hangi bir çorba ya kıymalı ya kemik sulu içine yine şehriye, sonra ara öğün cacık ya da meyveli yoğurtlu bisi ya da muz ceviz tahin, sonra akşam yemegi yine çorba tarzı ya da sebzeli bir şeyler ya da balık ya da et yanına hep sebze, gece yatmadan önce de yine 150-210 arası mama içiyor, o gün az yediyse 210 içiyor, çok yediyse 150 anca… bu arada bu yazdıklarımın hepsini bitirip yemiyor, genel olarak çoğu çöpe de gidiyor… yani ortalama bir öğün de 200 ml maksimum yiyor… sen nasıl yapıyorsun? Bu arada doğru mu ilerliyorum mama konusunda çok emin değilim ama ben bebeğime göre hareket ediyorum.. doktorum bana 3 ana öğün 2 ara öğün dedi ama genelde 1 ara öğün ve nadir 3 ana öğün oluyor çünkü yemiyor o kadar sık…
Ben de burda ögrendim.bir derdim varKızlar bu arada bvd okuyorum yazmışsınız, o ne ?
Benim de sana benziyor ama uykusu varsa asla yemiyor. Yaptığım şey çöpe gidiyor. İlla biberon istiyor. O olmadan uyuduğu çok nadir. Annem az yapıyor mamayı 90 falan verip ağlata ağlata uyutuyor benceCanım ben sabah ya süt veriyorum 8-9 gibi sonra 1-1,5 saat sonra kahvaltı mesela irmikli meyveli bisi içine ceviz tahin pekmez arti omlet labneli artı salatalık ya da çok az domates, öğlen genelde sıcak bir şey, ya sebzeli şehriyeli makarna gibi yoğurtlu ya da mesela tarhana ya da her hangi bir çorba ya kıymalı ya kemik sulu içine yine şehriye, sonra ara öğün cacık ya da meyveli yoğurtlu bisi ya da muz ceviz tahin, sonra akşam yemegi yine çorba tarzı ya da sebzeli bir şeyler ya da balık ya da et yanına hep sebze, gece yatmadan önce de yine 150-210 arası mama içiyor, o gün az yediyse 210 içiyor, çok yediyse 150 anca… bu arada bu yazdıklarımın hepsini bitirip yemiyor, genel olarak çoğu çöpe de gidiyor… yani ortalama bir öğün de 200 ml maksimum yiyor… sen nasıl yapıyorsun? Bu arada doğru mu ilerliyorum mama konusunda çok emin değilim ama ben bebeğime göre hareket ediyorum.. doktorum bana 3 ana öğün 2 ara öğün dedi ama genelde 1 ara öğün ve nadir 3 ana öğün oluyor çünkü yemiyor o kadar sık…
Bence güzel besliyorsun, karbonhidrat ağırlıklı değil, zaten bebekler ya meyve yiyecek ara öğünde ya da yoğurtCanim.benim doktora kalsa kız obez olacak2 ay önce 4 ögüne cikardi ve istedigi kadar mama ver mamayi azaltma dedi ve 6.aydan beri doktorun verdigi kadar hic yiyemedi.ben de mamayi niye azaltmyi dusundum.acikmiyor bence ama hazirlayinca iciyor,dun disardaydik 5 saat gecmisti mama iceli hic aglamadi istemedi hatta uyudu.ben soyle yapiyorum sabah mama ardindan 1 sast sonra labne,yumurta sarisi,zeytin.muzlu ceviz badem tahin pekmezli bir karisim yediriyorum bir de.uyuyup uyaniyor mama sonra meyve püresi.aksam da bazen bizim yediklerimizden bazen de muhallebiyle gunu kapatiyor öncesindd bir kere daha mama iciriyorum.fakat ogle ogununu guclendirmem lazim mamayi azaltmak icin,yogurt ve protein agirlikli bie seyler hazirlamaliyim bence.tam tesekkullu bir beslenme sunamiyorum karbonhidrat agirlikli gibi bu da icime.sinmiyor.
Bizimkiler aynı gibi o zaman, bence de mama devam ver… 2 yaşına kadar mama öneriyorlar ama herkes kendi bilir ve en önemlisi bebek nasıl isterse… bazı bebekler biberonu erken bırakıyor yani sütü bazıları 2-3 yaşına kadar istiyor.. ben de senin gibi, ne kadar süre isterse devam sur veririm… hem sıvı da almış okuyorlar, bence gayet faydalıBenim de sana benziyor ama uykusu varsa asla yemiyor. Yaptığım şey çöpe gidiyor. İlla biberon istiyor. O olmadan uyuduğu çok nadir. Annem az yapıyor mamayı 90 falan verip ağlata ağlata uyutuyor benceben bayılsın diye 150 veriyorum ama 210 verdim mesela onu da içti. Nadiren içmediği bıraktığı oluyor. Yemeği de kimi zaman bitirip daha yok mu diye ağlıyor, kimi zaman da he bok mu o ne der gibi kafasını çevirip kendini geriye atıp ağlıyor. Hiç belli olmuyor.
Hem aile hekimi hem çocuk doktoru mamayı azaltın dedi ama bence o emme ihtiyacını da gideriyor öyle. 1 yaşından sonra önermiyoruz dediler ama travmatik bıraktıramam ben. İçsin canım napim.
Valla harika menüler, maşallah yesinler büyüsünlerBen de kahvaltıda yulaf lapası-muz-yumurt / omlet-cevizli avokado / pancake-avokado-salatalık gibi, öğlen ve akşam şöyle oluyor bir öğün etli yemek varsa diğer öğün sebzeli ya da karbonhidratlı bir yemek oluyor. Dün akşam yeşil fasulye yapmıştım bizden önce yedi, bizim yemek gelince hani bana hani bana dedi bizimkilere saldırdı muzlu yoğurt yaptım verdim. Yoğurttan mı anlamadım iyi uyuduaralara da meyve rendeliyorum.
Bugün kahvaltıda irmikli yumurta yapmıştım yedi, öğlen yoğurtlu brokoli yaptım yüzünü kapattı, tükürdü muzlu yoğurt verdimakşama pirzola, yanında da patates havuç yapıcam. Bazı günler yoğunluktan öğün araları uzuyor emzirip oyalıyorum ama vicdan azapları işte
Benimki yoğurt ve tarhana sevmiyor. Tarhanaya yumurta katıp kahvaltıda veriyorum yiyor, sade asla yemiyor. Yoğurdu da meyveli yiyor bi tek. Brokoliyi kıymalı denedim, sade haşlayıp blw tarzı denedim yiyordu ama yoğurtlu brokoliden tiksindi babası kılıklı. Resmen minik cücelerin damak zevki var bizi parmaklarında oynatıyorlar. Cennet hurması tattırdım, alerji olmazsa chia tohumunu geceden ıslatıp biraz da yoğurt katıp cennet hurmalı karışım yapıcam bakalım.Valla harika menüler, maşallah yesinler büyüsünleravokado ben de haftada 1-2 defa veriyorum, eskiden seviyordu bu aralar pek sevmiyor muzla karıştırıp veriyorum
Ben de bir şey yemezse hemen yoğurtlu bir şey karıştırıp veriyorum aslında böylece seçici beslenmeye alıştırıyoruz yani Osman hoca öyle demişti, benimki de bazı şeyleri yemiyo, dil ucuyla bakıyo yeni tatlara beğenmezse kilitliyo ağzını
Ennazindan karıştırıp yiyorsa da alıyo vitaminlerini, hepsi başka başka huylu, benimki de tarhanali ve sade yoğurt vs çok seviyor… günde ne kadar yoğurt verilmeli acaba? Bunu hiç biriniz sordu mu doktora? Bazen fazla yoğurt veriyor olabilirim…Benimki yoğurt ve tarhana sevmiyor. Tarhanaya yumurta katıp kahvaltıda veriyorum yiyor, sade asla yemiyor. Yoğurdu da meyveli yiyor bi tek. Brokoliyi kıymalı denedim, sade haşlayıp blw tarzı denedim yiyordu ama yoğurtlu brokoliden tiksindi babası kılıklı. Resmen minik cücelerin damak zevki var bizi parmaklarında oynatıyorlar. Cennet hurması tattırdım, alerji olmazsa chia tohumunu geceden ıslatıp biraz da yoğurt katıp cennet hurmalı karışım yapıcam bakalım.
Sen etiketleyince okudum beynim döndüAbim ve yengem aile ile küstü konuşmuyorlar . Onlar yüzünden ben rezil oluyorum sizce ne yapmalıyım?
Abim ve eşiyle yaklaşık 6 -7 aydır konuşmuyoruz.Bu ister istemez benim eşimle olan ilişkimi ve onun ailesinide etkiliyor.Konu biraz uzun en başından özet geçeyim.Abim evlenmek istedi.Ama annem çok yanaşmadı sebebi maddi durumlar.Abim yaşı 40 a yakın. Abim dedi maddi bir şey istemiyorum rica...www.kadinlarkulubu.com
Bu konuya baktınız mı?
O Oezzi29 bak bdv’den bir konu.
sheilata