2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Ahhaahahah valla çok alemsiniz, okumadım henüz ama okuyacagim bebisim uyuyuncaaaa sonra yorum yapacağım

Maşallah menulerinize ben hicbir şey vermiyorum demek ki.
Sabah yumurta, ya katı ya omlet, biraz labne
Öğlen mamayla uyuyor
Sonra tarhana çorbası
Sonra et (köfte ya da et haşlama)
İrmik gibi bir muhallebi
Aksam mama ile uyuyor

Ceviz badem de hiç vermedim. Bu çok az değil mi?

Bence az cok olarak bakmayalim bebegine yetiyor mu sen daha iyi bilirsin.kahvaltida peynir zeytin yumurta yetse ekstra bir sey hazirlamam ben,benim kiza yetmiyor basiyor aglamayi.mesela ben de corba ve et konusunda eksigim,kafami bir rahatlatsam gunluk menu hazirlamak istiyorum ama simdi olmuyot dogaclama anlik gidiyoruz

Protein olarak yeterli veriyorsun sadece sağlıklı yağ ekleyebilirsin, mesela labnenjn içine ceviz rendeleyebilirsin arada avokado verebilirsin muz irmik vs karıştırıp, yoksa gayet iyi, biz de asagi yukarı öyle veriyoruz

Hhaahahaha ya kıyamam, napalim bebislerimiz için mecburuz, çok çabuk geçecek sonra o möleri bile özleyeceğiz

Çok teşekkür ederim. Arkadaş gibi bende önceden ceviz çekip katsam olur mu? Günlük mü soyulmasi lazım. Avokadoyu da beceremiyorum çürüyor. Başka neler olabilir tavsiyelerinize açığım

Ahahah çok tatlısınııızzzz
Ben de asiri var dikkat daginikligi dehp mi var diyecegim neredeyse
kız değerlerimiz düştü bence bir de bütün zihin bebekle meşgul ondan. Ben de hayatımın hiç bir evresinde bu kadar aptal olmamıştım. Hatta geçen eşimle sahilde yürüyoruz helikopter geçti bebeğe gösterip “baaakkkk helikopteeeerrrr” diye işaret ediyorum. Bi süre sonra eşim geldi napıyorsun diye “dedim bebeğe !!! Baktım bebek yok ben mal gibi eğilmiş kafamı gökyüzüne dikip takılı kalırken eşim bebek arabasını sürmüş ileri” dışardan halimi düşündüm çok komik ve içler acısıydı. “Ama helikopter güzeldi )

Kizlar hani burnun hani kulagin diyince gosteriyor mu bebisler bir de ne ogretiliyor bu aylarda soyle ornek verseniz birkac
Bizimki göstermiyor ben ısrarla gösteriyorum ama bakalım. Ben şu küp yerleştirme oyuncaklarından aldım onları gösteriyorum, yky bi kaç kitap aldım onları gösterip okuyorum ama hala ısırma, yırtma evresinden ileri gidemedik

Çok teşekkür ederim. Arkadaş gibi bende önceden ceviz çekip katsam olur mu? Günlük mü soyulmasi lazım. Avokadoyu da beceremiyorum çürüyor. Başka neler olabilir tavsiyelerinize açığım
Tabi ki çek koy bir kavanoza, ben de 3 günlük gidecekmkadar öyle yapıyorum, buz dolabında saklıyorum öyle daha iyidir diye kemik suyu katıyorum ben hep çorbasına ya da kıyma, sebzeli ya da bakliyatlı şehriye/ makarna ekliyorum, ara öğünlerde ya irmikli meyveli havuçlu bir şeyler hazırlıyorum içine tahin pekmez 1 çay kaşığı kadar ya da yoğurtlu meyve ya da cacık yine cevizli ya da muz tahin ceviz… kahvaltıda omlet kaşarlı ya da taze soğanlı ya da tarhanali yumurta, yanında mutlaka az da olsa irmikli meyveli bir şey çünkü sadece yumurta ya da omlet az geliyor, akşam menüleri genelde yine çorba yoğurtlu kıymalı ya da tarhana ya da bakliyatlı makarna, og store dan alıyorum onları, arada elma ya da muz ya da mandalina zarını ayırıp yediriyorum, kefir bazen veriyorum 100 ml ancak içiyor onu… bugün mesela akşam brokoli soğan kabak zeytinyağında pişirdim biraz su üzerine, sonra tereyağ eritttim içine ceviz rendeledim biraz karabiber ekledim çok az yoğurtla karıştırıp yedirdim sevdi. Geçende fırında kapya, domates, tatlı patates, soğan, sarımsak pişirdim onları blenderdan geçirdim içine istediğin baharatı koyup makarnaya sos yaptım yanında biraz yoğurtla yedirdim… bu şekilde yani :) çok kasmaya gerek yok, önemli besinleri vitaminleri alıyorsa gayet yeterli… bizim ailelerimiz bizi bu kadar sağlıklı beslememiştir bence çünkü internet yoktu, çok bilinçli değillerdi… biz gayet iyiyiz

Bence bu çok güzel. Daha ne olsun. Ceviz badem kan yapıcı, çok faydalı başka vitaminler de var içinde tabi. Yumurtasına un ufak edip katabilirsin, yoğurduna, meyvesine, irmikli muhallebisine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…