-
- Konu Sahibi sunshine__
- #80.121
Aaaa öyle oluyor mu yaaBence emerek doyuyor bebegin.yemedigine göre ac degil,her bebek bir degil iste kimisi hic yemiyor ek gıda.benim kuzenimin bebegi 2 yasina kadar emdi agzina bir lokma bir sey almadi mesela
Canım benim kız 2,5 sene emdi ve ben evdeyken hiç yemek yediğine şahit olmadım. Mis gibi anne memesi varken yemek yeyip ne yapsın. Bu ek gıdadan bahseden arkadaşlar sanki hiç birimiz emzirmiyoruz artık.
Memeyi kesince kızım güzel güzel her yemeği de yedi.
Sen anne sütü veriyorsun, ne kadar güzel… ihtiyacı fazlasıyla karşılanıyordur o nedenle çok yemiyordur bence…Kızlar ben çok çok az veriyorum ek gıda benim bebeye. Linç yemeyim ama şu şekil bizim.
Sabah 7.30 kalkış ve ara ara emerek 9.00 a kadar oyun. Emmeler 15-10-5 Dk gibi düşüyor. Memeyi verince emmiyor indiriyorum oyun oynuyor falan. Sonra uyuyor ya da eşim oynatıyor.
11.00 gibi kahvaltı (yumurta, az avakado, 3 top peynir) (hepsi kesinlikle bitmiyor)
Sonra az oyalayıp emziriyorum.
2-4 arası yoğurt, muz sabahtan kalan pankek varsa onu veriyorum. (Ne hazırlarsam asla bitmiyor)
Arada yine ara ara emiyor.
Akşam yemekte biz ne yiyorsak o. (Et, sebze, balık)
Sonra duş
Sonra emiyor ve yatış. Bu son emme uzun sürüyor. Ve gece 2-4 saat arası uyanıp emiyor sonra uyuyor.
Sizce az mı bu? Yani versem yemez gibi çünkü diğer öğünlerde bitirmiyor verdiklerimi.
%70 agırlıklı mama dıye bu sekil devam, ama hesaplamaya gore yarısı kadar ıcıyor.. Verdıgım ekgıdaları da cok sukur bitiriyor cogunlukla, istemezse zorlamıyorum.. Demiri son 2 aydır duzenlı vermememe ragmen butun degerlerı cok guzel geldı, doktor da bu sekılde devam sımdılık dediSen hala cok veriyorsun,bugün ilk kez 2 kez verdim icecek yeri kalmiyor,2.verdigimde bile zor icti bugün.bırakip gidiyor,tekrar tekrar teklif ediyorum bitirsin diye.ek.gidayi güzel yiyor onun etkisi var,saat 4 gibi hem etli corba yedirdim hem ispanak yemegi yedi,2 saat sonra da bir kase muhallebi yedi.mama istemeden uyudu.doktora sorucam bakalim.bu hafta mama konusunu
Mama kutularında yazan miktar gerçekçi değil, benim doktorum öyle demişti.. senin de bebisin güzel besleniyor maşallah%70 agırlıklı mama dıye bu sekil devam, ama hesaplamaya gore yarısı kadar ıcıyor.. Verdıgım ekgıdaları da cok sukur bitiriyor cogunlukla, istemezse zorlamıyorum.. Demiri son 2 aydır duzenlı vermememe ragmen butun degerlerı cok guzel geldı, doktor da bu sekılde devam sımdılık dedi
Kilo problemi çok şükür artık yaşamıyoruz (ilk doğduğunda yaşamıştık ciddi bi sıkıntı) bakalım kasımda gideceğim doktora tekrar eğer yine iyi derse dediğiniz gibi gerçektende. Ama yine de insan az mı veriyorum diye düşünüyor. Ayy annelik gerçekten zor yaSen anne sütü veriyorsun, ne kadar güzel… ihtiyacı fazlasıyla karşılanıyordur o nedenle çok yemiyordur bence…
Bende az veriyorum diye korktum bu yazılanlarla. Doktorum günde 30gr et kesin yesin demişti. Belki ona dikkat edebilirsinKilo problemi çok şükür artık yaşamıyoruz (ilk doğduğunda yaşamıştık ciddi bi sıkıntı) bakalım kasımda gideceğim doktora tekrar eğer yine iyi derse dediğiniz gibi gerçektende. Ama yine de insan az mı veriyorum diye düşünüyor. Ayy annelik gerçekten zor ya
Hımmm tamam dikkat edeyim ben de buna. Benim doktor günde 1 yumurta yemesini istiyoruz dedi ama kız yumurta sevmiyor. Ancak pankek ya da yoğurt falan karıştırınca bitiyor. O da bir kaç sefer vermeyle.Bende az veriyorum diye korktum bu yazılanlarla. Doktorum günde 30gr et kesin yesin demişti. Belki ona dikkat edebilirsin
Annelik hep öyle, en iyisini de yapsan acaba mı diyorsun… Bence anne sütü her şekilde yetiyodur, ek gıda da önemli fakat zaten yemesi gerektiğini veriyorsun… keşke ben de anne sütü verebilmeydim… çok kıymetliKilo problemi çok şükür artık yaşamıyoruz (ilk doğduğunda yaşamıştık ciddi bi sıkıntı) bakalım kasımda gideceğim doktora tekrar eğer yine iyi derse dediğiniz gibi gerçektende. Ama yine de insan az mı veriyorum diye düşünüyor. Ayy annelik gerçekten zor ya
Ne acidan gercekci degil canimMama kutularında yazan miktar gerçekçi değil, benim doktorum öyle demişti.. senin de bebisin güzel besleniyor maşallah
Ama o miktarları ıcebılen bebekler bılıyorumMama kutularında yazan miktar gerçekçi değil, benim doktorum öyle demişti.. senin de bebisin güzel besleniyor maşallah
Mesela 10 aylık bebek günde 3-5 kez 250-270 ml arası mama içer gibi öneri yazıyor ya, bu doğru değil, firmalar bu şekilde bebeğe daha çok mama vermeni sağlıyor ve sen daha çok mama alıyorsun..Ne acidan gercekci degil canim
Biz de alalımKızlar ben bı de badem sütü konsantresı kullanıyorum meyvelerine karıstırıyorum, kılo alımını cok guzel destekledi, kemik sagligina gelısımıne faydası varmıs, Wefood dan aldım bir kavanozumuz bıttı bile..
Var tabi ama çok azdır, bebekler genelde ek gıdaya başlayınca daha güzel geliyor farklı tatlar bir de sadece süt ile sığmıyorlarmış, doktorum öyle dedi bir deAma o miktarları ıcebılen bebekler bılıyorum
Yaa benim kız acılı eksili dolma ıcı yıyor, bayılıyor pirinceVar tabi ama çok azdır, bebekler genelde ek gıdaya başlayınca daha güzel geliyor farklı tatlar bir de sadece süt ile sığmıyorlarmış, doktorum öyle dedi bir de
Hahahaha maşallah, nerelisiniz aslen? Doğu tarafıysa genlerde var diyeceğimYaa benim kız acılı eksili dolma ıcı yıyor, bayılıyor pirince
AdanalıyıkHahahaha maşallah, nerelisiniz aslen? Doğu tarafıysa genlerde var diyeceğimbu arada önceki yazıda doymuyorlarmis olacaktı
Vallaaaa genlerdeeee var, yesin bebisinnnn afiyet olsun prenseseAdanalıyık
Bizim alttaki bir dişimiz eğri çıktı bildiğin çapraz şekilde yani ortodontiste sordum yapılabilecek birsey yok suan dökülücek zaten bu dişler ama bu bize ilerde dişlerinde çarpışıklık olma ihtimali olduğunu gösteriyor dediKızlar bebegimin alttan ikinci dis de geliyor ama egri gibi,sizinkiler nasil?
Bunu nerden aldın ?Ben eline şunu veriyorum. Bi de su içir tamam. Diş macunu kullanmıyorum.