2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Ay cok keyifisizim agliyorum,beni düsüncesizlikle sucluyor,uyuyamiyormus,yogun calisiyor,böyle de olmuyor böyle iliski mi olur diye kaldiramiyorum ayrilalim o zaman dedim,bebek oldu iyice uzaklastik bu ne ya tek basima bakiyorum
Canım benim, bu bir süreç. Geçici bir süreç. Eşim ilk beş buçuk ay benden çok bakmıştır kızıma, işi çok esnekti. Bana çok yardımcı olurdu. Ama taşındıktan sonra iş değiştirdi ve haftanın altı günü çok yoğun çalışıyor. İkimiz de bitik oluyoruz, zor gecelerde yardım istiyorum ya da c.tesi gecesi. Onun haricinde kızımın durumu belli, alıştım. Kendim öle sürüne idare etmeye çalışıyorum artık. İkiniz için de muhakkak bir orta yol var. Yorgunluktan sinir sistemi mahvoluyor insanın, çok sağlıklı düşünemiyor. Kendi içinizde bir bakım zamanı oturtabilirsiniz. Evde olacağı gün ve gecesinde tamamen ya da az desteğinle eşine birakabilirsin. Bence senin ne durumda olduğunu en iyi o vakit anlar. Onun haricinde ikiniz için de en uyunabilir vaziyette devam edebilirsiniz. Tabi bilmiyorum bu nasıl olur ama.

Bebek bence tüm evliliklerin dinamiğini değiştiriyor, en önemli etken de nasıl bir bebek olduğu. Uyuyan, ağlamayan, sakin bebek olsa amenna. Hem uyur dinlenirsin, hem kendine zaman ayırırsın, hem de sevişecek enerjin olur. Dolayısıyla eşle de daha iyi olursun. Bizim bebeklerle hiçbiri mümkün değil. Eşlerin bunu da anlaması gerekiyor. Herkes çocuk büyütüyor, bir biz mi bebek bakıyoruza variyorsa da iş vallahi çoğu kimse bizim ateş parçalari gibi de bebek büyütmüyor, bunu anlamaları lazım eşlerin de.

Benim esim hep yogun erkenden gidiyor aksam 9-10 gibi geliyor.bir gün izni var onda da dinlenmek nefes almak istiyor.ben de ölüyorum nefessizlikten.ne kadar zormus diyorum anne olmak.kac gün oldu banyo yapamadim kız uyusa da yapsam diyorum yok uyumuyor.bütün gece agladi ya aşıdan ya dişten bilmiyorum.atesi de vardi 5 gibi uyuttum 7 de geri kalkti perisanim sersem gibiyim.hicbir sey istedigim.gibi gitmiyor bu bir surec ama hep olan bana oluyor,sorsan ona da oluyor.1 saat baksa kıza yoruluyor hemen al moduna bagliyor ben her gün bakiyorum hic empati yok ne kadar zor olduguyla alakali

Soype ki fissler pricenin kopekcigini aldik hic ilgilenmiyor konusunca sinirleniyor felan bu alet de sever mi ki cok arada kaldim .
Fisher price’ın eğlenceli robotu var hareket etmesi için onu mu alsak diyoruz ama korkuyorda arada çok hareketli oyuncaklardan
Kızlar,eşlerinizle ayrı mı yatıyorsunuz? Bu yüzden tartistik su anda
Kızın durumuna göre gece çok ağlarsa ya da tekme tokat girişirse bize oturma odasına kaçıyor. Kızım çok mızırdandığında aramıza alıyorum ama o zaman ben de uyuyamıyorum
Ay cok keyifisizim agliyorum,beni düsüncesizlikle sucluyor,uyuyamiyormus,yogun calisiyor,böyle de olmuyor böyle iliski mi olur diye kaldiramiyorum ayrilalim o zaman dedim,bebek oldu iyice uzaklastik bu ne ya tek basima bakiyorum
kuzum sen de kendi açından durumunu anlat bazen erkekler kör olabiliyor bu konularda. Ayrılmayı sürekli dile getirmek ilişkiyi çok yıpratır ve durumu kanıksatır. Eğer kötüye gittiğini düşünüyorsan çift terapistine gidin. Hem çocuklu hayata adaptasyon hem bir ev tadilatı geçirdiniz tek başına yıpratır zaten süreç.
Ha benim kocam da seninkinin laciverti kendisi çok yoruluyormuş çok çalışıyormuş. Ben hem uyumuyorum, hem çocuk bakıyorum hem kendi işimi ayakta tutmaya çalışıyorum ama en yorgun benim kocam. Kız 20-21 gibi uyursa 2 gram bişe izleyelim diyoruz ben sızıyorum kafayı kaldıramıyorum.

Gün içinde de huysuz mu? Mesela sen onu banyoya koysan oyuncaklarla, duşa girsen durmaz mı? Kızım asla durmazdı. Tuvalette bile kucak isterdi. Oğlum durur ama öyle gerekse. Hepsi başka mizaç işte.

Valla nasil tak ettiyse yeter artik diye her gün söylüyorum onu anlamadigimi düsünmedigimi dusünüyor, ben bütün gün ayaktayim hem vucudum hem kafam calisiyor uyumak zorundayim sen beni böyle mi düsünüyorsun diyor,basindan beri hep dusündum salonda yat dedim ama yanlis yaptigimi dusunmeye basladim.bir taraftan da artik doktor bile bir gün sen bir gün esin baksin modunda ( doktorumuz erkek).o benim nasil calistigimi biliyor mu diyor.ben de bu sürec de bu kadar uzak kalmak istemiyorum her gecen gün daha da sogucaz böyle giderse.o kendince hakli,ben kendimce hakliyim bulamiyoruz orta yol

Gün içinde de huysuz mu? Mesela sen onu banyoya koysan oyuncaklarla, duşa girsen durmaz mı? Kızım asla durmazdı. Tuvalette bile kucak isterdi. Oğlum durur ama öyle gerekse. Hepsi başka mizaç işte.
MÜmķun degil durmuyor.oyin citini de bosuna almisim tek durmuyor icinde,ben olursam duruyor.odadan ayrildigim an oluk oluk agliyor

Nilsibel söyle söyleyeyim öyle bir noktaya gsldik ki artik onceden oyun oyanayarak bulasik makinesini bosaltir,doldururdum.simdi yaptirtmiyor deli.gibi agliyor,mutfak toplamak da zulüm oldu sadece o uyursa yapabiliyorum

Haftaiçi eşim yokken bebeğim ağlasa da park yatağın içine bırakıp öyle duşa giriyorum zaten iş yaptırtmıyor sürekli yanında istediği için.bu kadarını da kendim için yapmalıyım diye düşünüyorum varsın ağlasın 10dk napayım

Ben tuvalete giderken yanıma yurutece koyuyorum. Başka türlü mümkün değil tuvalete bile gidemiyorum, varsa yürüteç denesene banyo için.

Nilsibel söyle söyleyeyim öyle bir noktaya gsldik ki artik onceden oyun oyanayarak bulasik makinesini bosaltir,doldururdum.simdi yaptirtmiyor deli.gibi agliyor,mutfak toplamak da zulüm oldu sadece o uyursa yapabiliyorum
İmkânın varsa senin yardımcıya ihtiyacın var. Tek başına nereye kadar, eşinin de akıbeti belli. O da böyle gidecek gibi. Oturup konuşun, sana yardım edecek biri lâzım.

Kirmizimartenicka benimkiler 10.30’da uyusa erken uyudular diye seviniyorum. Çakiler bugün kalkmadılar daha, yaşıyorlar mı diye kontrol ettim. En son 2-3 ay önce böyle sabah 9’a kadar yatmışlardı.
Bizimkinin değişiyor işe gittiysek birlikte yorulmuş oluyor 19 da uyuyup 22de uyanıyor sonra uyutmaya çalış. Bizimki 6-7 gibi uyanıyor onun etkisi olabilir erken uyandırıp denesene kuzum belki erken uyanınca erken yatarlar.

Sabah eşim işe gitmeden bebeğin karnını doyurup, altını alıp oyuncaklarla park beşiğe bıraktı. Her gün aynısını yaparız. Ben uyumaya devam ederim. Sonra cocuk ağlayınca ben duyar, kalkar çocuğu alırdım… Bugun duymamışım. Eşim pastaneden birseyler almış getirmiş yersin diye. O uyandırdı. Bebeğin sesini sokağın başından daha duydum. Sen nasıl duymadın iyi misin vs dedi. O kadar kötü hissettim ki kendimii

Bu ay tekrardan doğum kontrol haplarına başlamıştım ve unutup hep saat kaçırdım. Saatleri kaçırmamın sonucunda da her kaçırdığım gün tekrar regl oldum. Bu ayın abartısız 20 gününü kanamalı geçirdim. Değerlerim falan düştü sanırım. Zaten kendimi halsiz hissediyordum da, bu kadarını beklemiyordum. Normalde çıt sesine kalkan ben, cocuk yırtmış kendini de duymamışım. Eşim de normalde hayatta işe diye çıkıp geri gelmez. İyi ki gelmiş bugün. O da gelmese ben ne kadar uyurdum. O çocuk ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum

Canım 7’de uyanıyor her sabah. ablası da kendisi de. Bu bugün 9’da uyandılar şükür rabbime.

Kızlar,eşlerinizle ayrı mı yatıyorsunuz? Bu yüzden tartistik su anda
Biz birlikte uyuyorduk hatta ilk günden itibaren ben birlikte yatmak istedim araya soğukluk vs girmesin diye ama kv izin vermemişti o sıra sürekli o benle yatıyordu ama yinede birlikte yatmayı başarmıştım 40 bitince ikinci bebektede inşallah oğlum gibi akıllı olursa ayrı yatmak istemem
Sizdeki sorun ne tam olarak bebek gece uyutmuyor diye başka yerdemi yatmak istedi

Soype ki fissler pricenin kopekcigini aldik hic ilgilenmiyor konusunca sinirleniyor felan bu alet de sever mi ki cok arada kaldim .
Bizimki çok seviyor. Hatta annemde de yedeği var. Işıklar müzik 2 adet hayvan sesi ilgisini çekiyor. Aynı zamanda öğretici de. Köpekçiği bi süre kaldırmıştım şimdi veriyorum onu da seviyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…