- 2 Ağustos 2021
- 5.410
- 5.141
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #72.361
Tamam canım sağolasınMüsait olduğumda hemen yazacağım size.
Ben bebek zayıfsa gülünce tombikse hep görünür diye biliyorum. Benim kız tombik gamzesi öyle baya belirgin duruyorKizlar gamze sadece gülünce mi görülür normalde de anlasilir mi?
Kizlar gamze sadece gülünce mi görülür normalde de anlasilir mi?
Ay valla kizim da var mi yok mu anlayamiyorum gülünce var gibi ama normalde göremiyorum tombik benim kizimin yanaklariİkisi de
Gamzeden gamzeye değişiyor o.Kiminin gamzesi hep belli oluyor bazilari da sadece gülünce çıkıyor benimki öyle mesela..
Benimki de tombik ama gülünce var gibi oluyor acaba degil mi o yüzden ikilemdeyimBen bebek zayıfsa gülünce tombikse hep görünür diye biliyorum. Benim kız tombik gamzesi öyle baya belirgin duruyor
Benim kızım mukuslu kaka yapıyordu, bir gün minnacık kan gördüm. Doktorum da çatlak vs olabilir, takip et dedi. Tabi bu arada hep ağlayan, huzursuz bir bebek. Birkaç gün sonra tekrar daha belirgin kan gördüm, doktor da evet alerjisi var önce bir süt ürünlerini keselim dedi. Hipp kullaniyordum alerji mamasina gectik. Süt ürünlerini kestik, icine süt ürünü giren hiçbir şey yemedim tek kacamagim olmadı, ambalajli tek bir şey yemedim (hâlâ yemiyorum) ama çok tesiri olmadı, sonra yumurta diyetini de ekledik ama kesilmedi kan. Balık, tavuk, domates, susam yediğimde de oldu. O kadar çok şeye alerjisi olunca çok katı diyete başladım sadece pilav, makarna, patates yedim neredeyse o zaman kesildi kanlı kaka. Tabi böyle çok çok bir kan değil bunlar. Kimisi bir tatlı kaşığı ebatinda kimisi nokta nokta. Bu arada yediğim içtiğim her şeyi not aldım, bir lokma bir yudum dahi olsa, doktorla istişare etmek için çok iyi oldu. Kan, mukus, huzursuzluk, kaçta uyudu vs hepsini not aldım. Bu süreçte çok doktor gezdik. En son bir profesorle denk geldik. Ek gıda sürecimizi o alerji doktoruyla götürüyoruz şimdi. Beş gün önce yediğin bir şey bile kanlı kakaya neden olur dedi. Evet küçük oldukları için kan, deri testi sağlıklı sonuç vermiyor ne yazık ki hep diyette deneyerek bulmak gerekiyor, o da çok zor. Ben paranoyak olmuştum neredeyse. Çok zor ama artık büyüyorlar, bundan sonrası daha kolay. Çoğu bebeğin 12, 13. ayda geçiyor alerjisi, küçük bir kısmı belirli şeylere alerji göstermeye devam ediyor o da büyüdükçe geçiyor dedi doktorumuz. Yüzde yirmilik bir çıkma ihtimali var testte alerjinin, anafilaksi riskimiz nedeniyle biz bu ay test yaptıracağız yine de. Alerji nedeniyle dördüncü ayda ek gıdaya geçtik bu arada. 15-20 gündür de doğduğundan beri olan mukuslu kakası da kesildi şimdi. Benim diyetimi de bir iki ay içinde yavaş yavaş açacak. Eğer doktorunuz alerjiden şüpheleniyorsa bir çocuk alerji uzmaniyla da görüşün bence. Her bebekte durum farklı olabiliyor, bizim kızın çok fazla şeye var alerjisi. Belki sizin yalnızca inek sütü proteinidir.canım çok sağolasın. Benim kız da ilk önceki hafta büyük bardak çilekli süt içmiştim (peynir de çok yerim) o günün ertesi günü kakasında çok çok az bi kan vardı. Burdan okuduklarımdan dolayı bi gözlemleyim dedim sonraki 2 gün kaka yaptı ama kan yoktu. 2 gün sonra kakasında tekrar ama bu sefer bi kaç noktada biraz daha belirgin kırmızı kan vardı. Ben komple peyniri, sütü kestim. 2 gğn sonraya doktora randevu aldık gittik. Gözlemleyelim çatlak vb şey yok alerji olabilir ama çok küçük çıkmaz şimdi neye alerjisi olduğu tekrar olursa hemen gelin dedi. Ama peyniri kesme az az ye dedi. Süt içmemek kaydıyla tabi. Neyse dün akşam yine minik bi kan gördük. Ama tam kan mı onu da anlamadım. Bu arada doktordan geldikten sonra demir damlası veriyorum kakası koyu yeşil renginde oldu. Önceden de demir vermiştim ama kaka rengi değişmemişti bu kan problemi olunca demiri vermedim şimdi vermeye başlayınca değişti. Senin deneyimlerin olarak bu konuya nasıl bir yorumun olur? (Netten kanlı bebek kakası yazınca baya baya kanlı bezler var bizimki öyle değil) telaşlanayım mı sakin mi kalayım deneyimlerinden faydalanmak isterim canım. Tekrar teşekkür ederim.
dönmeye başladığından beri öyle. Sürekli bi kaçma modundabi de altı açık dönüyor resmen ısır popomdan anne pozu
evet canım yukarda arkadaşa yazdığım gibi bir kaç kez oldu. Her kaka da olmuyor bu 3. Oldu ama sonuncu çok az ve tek yerdeydi. Bende sütü tamamen kestim ama peyniri de azaltsam iyi olacak. Hatta bugünden itibaren iyice azaltacağım. Doktor alerjisi varsa da tamamen kesmeyiz bi düzen yaparız demişti. Tekrar olursa gideceğiz hemen doktora. İlk gittiğimiz de baktı makatta çatlak var mı diye yok dedi. Sanırım tazyikli olanda olanlar çatlak olursa oluyor. Senin kan çokmu oluyordu az az mı? Bu arada geçmiş gitmiş olsun inşallah.
Çok az az oluyordu. Bence telaşlanma hiç. Çilek acayip alerji yapan bir şey ondan olmuş olabilir kanama. Ama bebekte ciddi bir kanama falan yok anladığım kadarıyla sakin olup gözlemle derim.canım çok sağolasın. Benim kız da ilk önceki hafta büyük bardak çilekli süt içmiştim (peynir de çok yerim) o günün ertesi günü kakasında çok çok az bi kan vardı. Burdan okuduklarımdan dolayı bi gözlemleyim dedim sonraki 2 gün kaka yaptı ama kan yoktu. 2 gün sonra kakasında tekrar ama bu sefer bi kaç noktada biraz daha belirgin kırmızı kan vardı. Ben komple peyniri, sütü kestim. 2 gğn sonraya doktora randevu aldık gittik. Gözlemleyelim çatlak vb şey yok alerji olabilir ama çok küçük çıkmaz şimdi neye alerjisi olduğu tekrar olursa hemen gelin dedi. Ama peyniri kesme az az ye dedi. Süt içmemek kaydıyla tabi. Neyse dün akşam yine minik bi kan gördük. Ama tam kan mı onu da anlamadım. Bu arada doktordan geldikten sonra demir damlası veriyorum kakası koyu yeşil renginde oldu. Önceden de demir vermiştim ama kaka rengi değişmemişti bu kan problemi olunca demiri vermedim şimdi vermeye başlayınca değişti. Senin deneyimlerin olarak bu konuya nasıl bir yorumun olur? (Netten kanlı bebek kakası yazınca baya baya kanlı bezler var bizimki öyle değil) telaşlanayım mı sakin mi kalayım deneyimlerinden faydalanmak isterim canım. Tekrar teşekkür ederim.
dönmeye başladığından beri öyle. Sürekli bi kaçma modundabi de altı açık dönüyor resmen ısır popomdan anne pozu
evet canım yukarda arkadaşa yazdığım gibi bir kaç kez oldu. Her kaka da olmuyor bu 3. Oldu ama sonuncu çok az ve tek yerdeydi. Bende sütü tamamen kestim ama peyniri de azaltsam iyi olacak. Hatta bugünden itibaren iyice azaltacağım. Doktor alerjisi varsa da tamamen kesmeyiz bi düzen yaparız demişti. Tekrar olursa gideceğiz hemen doktora. İlk gittiğimiz de baktı makatta çatlak var mı diye yok dedi. Sanırım tazyikli olanda olanlar çatlak olursa oluyor. Senin kan çokmu oluyordu az az mı? Bu arada geçmiş gitmiş olsun inşallah.
Yoğurt verme bugün. Bence bugün başka besine de geçme. Yarın geçersin.Kızlar 2 gündür yoğurt veriyorum oğluma. Bugün poposunun üzerinde ceviz büyüklüğünde bir kırmızılık gördüm dün yoktu bu sabah fark ettim. Başka bir belirti yok. 3 gündür kakada yapmıyor kakasında bir şey var mı bilmiyorum. Bu alerji midir acaba? Yani bilemedim bugün yeniden yoğurt vermeli miyim? Yoksa başka besine mi geçmeliyim
Evet korkuyor, gelisim basamagında var cnmKızlar bebekleriniz yüksek sesten ani sesten korkuyor mu sanki kızım biraz korkak
Korkmalarının gelişim basamağı olduğunu bilmiyordum Yabancılaşma evet başladı bizdede kayınvalidem şehir dışından geldi üç gün kadına bakıp ağladılarEvet korkuyor, gelisim basamagında var cnm
Gecen komsuya gıttık, onlardan da korktu basta, yabancılasma da baslamıs
Darısı benim kızaaKorkmalarının gelişim basamağı olduğunu bilmiyordum Yabancılaşma evet başladı bizdede kayınvalidem şehir dışından geldi üç gün kadına bakıp ağladılarÖğretsem bukadar olur
Benimki bir gün yapti onu durduk yere bütün gün agladi görunce bana gelince sustu güldüDarısı benim kızaakayınvalideyı gorunce de aglasın, hatta bız geri cıkmak zorunda kalalım
Hayır, zorlama oturmak istemiyorsa… kendileri oturabilinceye kadar günde 15-20 dk ara ara kucağında oturtabilirsin, gerisi kendini hazır hissedince… ben de kucağımda oturtarak yediriyorum hafif başı aşağıda oluyor bazen…Doktor ek gıdayı oturtarak yedir demisti bana, koltuk kenarında yedirmeye çalıştım hep ama hem yemesi zor olduğu hem de bir müddet sonra kalkmak istediği için yeniden reflüde yediriyorum. Zorlamak istemiyorum illa otursun diye, yanlış mı yapıyorum acaba?
Gün içinde oturtuyorum, seviyor. Biz yemek yerken de eşimin kucağında oturmayı seviyor ama oturarak yemek yemeyi sevmedi. Reflüde gayet iştahlı, reflüde yediriyorum o yüzden. Acaba oturarak yedirmeye mi çalışsam diye mütereddid oldum.Hayır, zorlama oturmak istemiyorsa… kendileri oturabilinceye kadar günde 15-20 dk ara ara kucağında oturtabilirsin, gerisi kendini hazır hissedince… ben de kucağımda oturtarak yediriyorum hafif başı aşağıda oluyor bazen…
Canım çok çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın. Ben de dediğim gibi doktor tekrar olursa gel dedi öyle her kakada görmüyoruz diye doktor sadece süt içme, peyniri de azalt dedi inşallah tamamen geçer cümlesininki. Eğer devam ederse çocuk alerji uzmanına gideriz dediğin gibi. Tekrar teşekkür ederim.Benim kızım mukuslu kaka yapıyordu, bir gün minnacık kan gördüm. Doktorum da çatlak vs olabilir, takip et dedi. Tabi bu arada hep ağlayan, huzursuz bir bebek. Birkaç gün sonra tekrar daha belirgin kan gördüm, doktor da evet alerjisi var önce bir süt ürünlerini keselim dedi. Hipp kullaniyordum alerji mamasina gectik. Süt ürünlerini kestik, icine süt ürünü giren hiçbir şey yemedim tek kacamagim olmadı, ambalajli tek bir şey yemedim (hâlâ yemiyorum) ama çok tesiri olmadı, sonra yumurta diyetini de ekledik ama kesilmedi kan. Balık, tavuk, domates, susam yediğimde de oldu. O kadar çok şeye alerjisi olunca çok katı diyete başladım sadece pilav, makarna, patates yedim neredeyse o zaman kesildi kanlı kaka. Tabi böyle çok çok bir kan değil bunlar. Kimisi bir tatlı kaşığı ebatinda kimisi nokta nokta. Bu arada yediğim içtiğim her şeyi not aldım, bir lokma bir yudum dahi olsa, doktorla istişare etmek için çok iyi oldu. Kan, mukus, huzursuzluk, kaçta uyudu vs hepsini not aldım. Bu süreçte çok doktor gezdik. En son bir profesorle denk geldik. Ek gıda sürecimizi o alerji doktoruyla götürüyoruz şimdi. Beş gün önce yediğin bir şey bile kanlı kakaya neden olur dedi. Evet küçük oldukları için kan, deri testi sağlıklı sonuç vermiyor ne yazık ki hep diyette deneyerek bulmak gerekiyor, o da çok zor. Ben paranoyak olmuştum neredeyse. Çok zor ama artık büyüyorlar, bundan sonrası daha kolay. Çoğu bebeğin 12, 13. ayda geçiyor alerjisi, küçük bir kısmı belirli şeylere alerji göstermeye devam ediyor o da büyüdükçe geçiyor dedi doktorumuz. Yüzde yirmilik bir çıkma ihtimali var testte alerjinin, anafilaksi riskimiz nedeniyle biz bu ay test yaptıracağız yine de. Alerji nedeniyle dördüncü ayda ek gıdaya geçtik bu arada. 15-20 gündür de doğduğundan beri olan mukuslu kakası da kesildi şimdi. Benim diyetimi de bir iki ay içinde yavaş yavaş açacak. Eğer doktorunuz alerjiden şüpheleniyorsa bir çocuk alerji uzmaniyla da görüşün bence. Her bebekte durum farklı olabiliyor, bizim kızın çok fazla şeye var alerjisi. Belki sizin yalnızca inek sütü proteinidir.
Evet minicik kesilmiş tırnak ucu kadar en fazla bakalım inşallah tekrar olmaz iyileşir yavrularımızÇok az az oluyordu. Bence telaşlanma hiç. Çilek acayip alerji yapan bir şey ondan olmuş olabilir kanama. Ama bebekte ciddi bir kanama falan yok anladığım kadarıyla sakin olup gözlemle derim.
Bence zaten alerjisi olsa şimdiye kadar belirti verirdi, özellikle üçüncü ayda. Geçici bir durum olabilir, belki çilekle alâkalı. İnşallah tekrarlamaz.Canım çok çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın. Ben de dediğim gibi doktor tekrar olursa gel dedi öyle her kakada görmüyoruz diye doktor sadece süt içme, peyniri de azalt dedi inşallah tamamen geçer cümlesininki. Eğer devam ederse çocuk alerji uzmanına gideriz dediğin gibi. Tekrar teşekkür ederim.
Evet minicik kesilmiş tırnak ucu kadar en fazla bakalım inşallah tekrar olmaz iyileşir yavrularımız