- 25 Şubat 2016
- 5.766
- 9.838
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #72.321
Ben eşimin görevi nedeniyle Tokat’ta yaşıyorum buralarda öyleAyh kızım ilkokula başlıycak bu okul adres olayları beni çok gerdi. Eşim mahalledeki okula göndermem, özel okula göndercem diyo. Babam adres listesi getirmiş, şu kişinin adresine yazdıralım şu okula gitsin, özel okula para vermeyin diyo, ben korkuyorum, ceza geliyormuş.bütün devlet okulları da çok kalabalık. Diğer illerde de böyle mi? İstanbul’da sınıflar 40 kişi.
Hangi okulu düşünüyorsun? Ben özel okula karşıyım, eşim benden daha karşı aslındaBen eşimin görevi nedeniyle Tokat’ta yaşıyorum buralarda öyleama herkes değişiyor ikametgah. Benim kızım 2019 şubat doğumlu ben bu senede başlatmıcam kreşede özel bi okula gidiyor. Burada görev süremiz 2.5 yıl kaldı. Büyük ihtimal 1’e özel okula gönderirim 2025 eylülde göndericem çünkü bir dahaki tayinimiz nereye olscak belli değil o özel okulun çoğu ilde şubesi var diye düşünüyorum. Ama dediğin gibi fiyatlar çok abartı hele istanbul’da
İlk basta cok az vsrdirtti evet bebegim sarılık oldu hastaneye yattik fototerapi aldik sonra kendi bildigim gibi verdim karismadi simdi doktorumu degistirdim zatenSenin doktorun az mama verdirtiyordu ama sana.
Bende karşıydımda böyle oradan oraya tayin olunca en azından okul sistemi aynı olsun istiyorum öğretmen vs değişsede. Bahçeşehire gidiyor şuan büyük ihtimal oradan devam ederHangi okulu düşünüyorsun? Ben özel okula karşıyım, eşim benden daha karşı aslında
Banyoyu zor yaptiriyorum artik tek basima tek elle zor tutuyorum bileklerimde sorun oldugu icin muhtemelen.o yuzden birden tombislesti gibi geliyorKesinlikle çok değil kilosu
İnsanlar yıllık iznini alıyor geliyor, gelirken bir sürü bikini mayo güneş kremine, yola para verip geliyor ya burada fulll performans bekliyorlar. Denize sabahtan gidip aksama kadar denizde kalmak istiyorlar. Aa şurası gölge oraya gidelm diyosun yok güneşlenmek istiyorlar. Hicbi yerli öyle yapmaz bi iki saat durup gelmeyi ister, güneşten yanmamak ister. Bana göre cok yakınım olmayan insanlar ama denizde bikinili muhabbet ediyosun adamlari öyle şortlu kıllı görmek zorunda kalıyorsun, ne alakaa yani diyosun. Bi iki akşam markete gidip bi sey alırlar ve zaten alışverişi biz yaptık ha yük olmadık kafasinda olurlar. ama bir haftalik tatilin her alisverisini yapan görmedim. Her dakka banyo yika, çamaşır yika. Evin içine kumlar her yere girer. Allah'ım aglicam nefret ediyorum yazlık misafirdenBize de misafir geliyor ama ben çok relaxım. Gelen yemeğini falan kendi yapıyor. Diyorum ya, beni deli diye biliyorlar artık, kimsenin beklentisi yok.
Hahha bıze de gelebilirsinizKız bizi valla zorla çağırıyorlarköyceğize gittik diye biri manavgattan, biri özdereden arıyor, buraya gelmişiniz, bize gelmediniz diye. Gittiğimiz yerde de her gün market pazar yapıp yemek pişirdik ya da dışarda ısmarladık.
Deniz olan sehirde kendi memleketinse yasayacaksin gelenim gidenim yok kafam rahat hatta millet buraya tatile gelirken ben baska yerlere tatile gidiyorumBu yuzden ıste deniz olan sehırde yasamak ıstemem ya, bedava otel gozuyle bakıyorlar
Ay şaşkınlıkla okuyorum gerçek mi bu yaaa. Bende çıldırırdım heralde çok zor gerçektenİnsanlar yıllık iznini alıyor geliyor, gelirken bir sürü bikini mayo güneş kremine, yola para verip geliyor ya burada fulll performans bekliyorlar. Denize sabahtan gidip aksama kadar denizde kalmak istiyorlar. Aa şurası gölge oraya gidelm diyosun yok güneşlenmek istiyorlar. Hicbi yerli öyle yapmaz bi iki saat durup gelmeyi ister, güneşten yanmamak ister. Bana göre cok yakınım olmayan insanlar ama denizde bikinili muhabbet ediyosun adamlari öyle şortlu kıllı görmek zorunda kalıyorsun, ne alakaa yani diyosun. Bi iki akşam markete gidip bi sey alırlar ve zaten alışverişi biz yaptık ha yük olmadık kafasinda olurlar. ama bir haftalik tatilin her alisverisini yapan görmedim. Her dakka banyo yika, çamaşır yika. Evin içine kumlar her yere girer. Allah'ım aglicam nefret ediyorum yazlık misafirden
Hangi okulu düşünüyorsun? Ben özel okula karşıyım, eşim benden daha karşı aslında
İyi ya, belli olmaz sonuçta değişik kurallar vardır vs hiç bilmiyorum, daha önce böyle yolculuk da yapmayıncaAlabiliyorsun ben matarasına su ve mama kutumu aldım hiçbir şey demiyorlar ölçmedilerde ne kadar su diye
Nasil yürüyor ya 6-7 aylik degil miBu arada okul muhabbetini gordukce bir suredir aklima takilan sesli paylasmaya utandigim bi konuyu sizinle paylaşmak isterim simdiden bunu mu dusunuyosun diyebilirsiniz..Bizim bebisler okula 2023lulerle mi baslayacak 2024lulerle mi ya benim bebegim biraz da minyon oldugu icin ben cok takiliyorum buna ocak dogumlu bir bebek var tanidigimiz baya yuruyo bisiler soyluyo asiri fark var yani aramizda ogretmen de cok grupta siz görüyorsunuzdur çocuklari ne dusunuyorsunuz?
Gelişimi nasıl olur bılmıyorum ama erken gondermeyı dusunmuyorum asla, bır ara 60 Aylıkları alıyorlardı, 60 ve 72 Aylıklar arasında cıddı fark vardı 5.sınıfta.. 60aylıklar hep geride kalıyor cok yavastıBu arada okul muhabbetini gordukce bir suredir aklima takilan sesli paylasmaya utandigim bi konuyu sizinle paylaşmak isterim simdiden bunu mu dusunuyosun diyebilirsiniz..Bizim bebisler okula 2023lulerle mi baslayacak 2024lulerle mi ya benim bebegim biraz da minyon oldugu icin ben cok takiliyorum buna ocak dogumlu bir bebek var tanidigimiz baya yuruyo bisiler soyluyo asiri fark var yani aramizda ogretmen de cok grupta siz görüyorsunuzdur çocuklari ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Yok canim 2023 Ocak dogumlu bizle ayni senenin cocuklari ama bir yil var nerdeyseNasil yürüyor ya 6-7 aylik degil mibu kadar erken yürünüyor mu? Bu sorunu hic dusunmedjm ama erken gitsin erken bitirsjn diye düsünebilirim ya da gelisimine göre karar veririm.belki o minyonluk degisir canjm zamanla
Beyin errorYok canim 2023 Ocak dogumlu bizle ayni senenin cocuklari ama bir yil var nerdeyse
Şimdi nasıl oldun, geçmiş olsunAkşam o kadar üşüdüm ki 10’da yattım. Her yerim ağrıyor ama ateşim yok. 2’de bebeği emzirmeye gittiğimde bir ter boşaldı. Fenalık geldi, sıcak bastı. Neden böyle bişey olabilir ki çok şaşırdım. Benim hastalığım burun akıntısı, öksürük olur genelde.
İshalse çok uzun zamandır böyle, bir de ishal olsa sık yapardı gibi düşündüm. İshal neden olabilir ki sadece benim sütümü alıyor, benim yediğim bir şey mi dokunuyor o zaman? Sütü mü kessem yine bilemedim ki…
Benim doğduğundan beri sulu ishal gibi günde en az 1 kere üstümüz batıyor. Doktor normal dediBizim de dönem donem
Böyle sulu okuyor taşıyor, doktorum hep normal diyo ateşi vs yoksa
Geçen sene arkadaşım 8 aylık bebesiyle villa kiraladılar illallah dedi. Ben direk her şey dahile gidicem, mümkünse yediğim önüme gelsin, odam temizlensin ben sadece kızın ek gıdasıyla uğraşayım. Seneye belki bebeli arkadaşlarla villa olayına girebilirim.Zıplayıp üstünden giremez mi?
Tatil konusunda havuzlu villa rahat olur diye düşünüyorum ama eşim sürekli şu arkadaşa gidelim, bu teyzemize gidelim, şu kuzenime gidelim modunda. Tatil yerinde akraba oturması da kötü şey. Kadınlar kulübünde okuyorum, kimse misafir istemiyor, bizimkiler de gitmedik diye gönül koyuyor.
Bişey daha diycektim unuttum
Ben de özele karşıyım ama bir noktada teslim olucam. Anadolu yakasına taşınırsak devlet okulu istiyorum en azından anaokul ve 5. Sınıfa kadar, ama bu tarafta kalırsak özelcilik kazanacak.Hangi okulu düşünüyorsun? Ben özel okula karşıyım, eşim benden daha karşı aslında
Canım bildiğim kadarıyla yıldan çok kaç aylık olduğuna bakıyorlar okula alırken. Bir de bazı okullarda rehberlik öğretmenleri değerlendiriyormuş gelişimine göre.Bu arada okul muhabbetini gordukce bir suredir aklima takilan sesli paylasmaya utandigim bi konuyu sizinle paylaşmak isterim simdiden bunu mu dusunuyosun diyebilirsiniz..Bizim bebisler okula 2023lulerle mi baslayacak 2024lulerle mi ya benim bebegim biraz da minyon oldugu icin ben cok takiliyorum buna ocak dogumlu bir bebek var tanidigimiz baya yuruyo bisiler soyluyo asiri fark var yani aramizda ogretmen de cok grupta siz görüyorsunuzdur çocuklari ne dusunuyorsunuz bu konuda?
Kız valla her gün yerleri sildim, banyoyu yıkadım.İnsanlar yıllık iznini alıyor geliyor, gelirken bir sürü bikini mayo güneş kremine, yola para verip geliyor ya burada fulll performans bekliyorlar. Denize sabahtan gidip aksama kadar denizde kalmak istiyorlar. Aa şurası gölge oraya gidelm diyosun yok güneşlenmek istiyorlar. Hicbi yerli öyle yapmaz bi iki saat durup gelmeyi ister, güneşten yanmamak ister. Bana göre cok yakınım olmayan insanlar ama denizde bikinili muhabbet ediyosun adamlari öyle şortlu kıllı görmek zorunda kalıyorsun, ne alakaa yani diyosun. Bi iki akşam markete gidip bi sey alırlar ve zaten alışverişi biz yaptık ha yük olmadık kafasinda olurlar. ama bir haftalik tatilin her alisverisini yapan görmedim. Her dakka banyo yika, çamaşır yika. Evin içine kumlar her yere girer. Allah'ım aglicam nefret ediyorum yazlık misafirden
Canım italyan lisesi, şişli terakki, tarsus amerikan, fevziye mektepleri vs bunlara karşı değilim. Öğretmenine 20 bin maaş verip, veliden senelik en az 200 bin isteyen sömürü sistemine karşıyım. Yoksa köklü okullarNiye karsisin canim? Biz sistemin icindeyiz sahsen ikimiz de özel okula göndermeyi düşünüyoruz.Ama tabi belli basli bir kac tane gönderilsbilecek özel okul var o ayri tabiii bsnim kiz büyüyene kadar neler olur bakalim