2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben eşimin görevi nedeniyle Tokat’ta yaşıyorum buralarda öyle ama herkes değişiyor ikametgah. Benim kızım 2019 şubat doğumlu ben bu senede başlatmıcam kreşede özel bi okula gidiyor. Burada görev süremiz 2.5 yıl kaldı. Büyük ihtimal 1’e özel okula gönderirim 2025 eylülde göndericem çünkü bir dahaki tayinimiz nereye olscak belli değil o özel okulun çoğu ilde şubesi var diye düşünüyorum. Ama dediğin gibi fiyatlar çok abartı hele istanbul’da

Hangi okulu düşünüyorsun? Ben özel okula karşıyım, eşim benden daha karşı aslında

Hangi okulu düşünüyorsun? Ben özel okula karşıyım, eşim benden daha karşı aslında
Bende karşıydımda böyle oradan oraya tayin olunca en azından okul sistemi aynı olsun istiyorum öğretmen vs değişsede. Bahçeşehire gidiyor şuan büyük ihtimal oradan devam eder

Bize de misafir geliyor ama ben çok relaxım. Gelen yemeğini falan kendi yapıyor. Diyorum ya, beni deli diye biliyorlar artık, kimsenin beklentisi yok.
İnsanlar yıllık iznini alıyor geliyor, gelirken bir sürü bikini mayo güneş kremine, yola para verip geliyor ya burada fulll performans bekliyorlar. Denize sabahtan gidip aksama kadar denizde kalmak istiyorlar. Aa şurası gölge oraya gidelm diyosun yok güneşlenmek istiyorlar. Hicbi yerli öyle yapmaz bi iki saat durup gelmeyi ister, güneşten yanmamak ister. Bana göre cok yakınım olmayan insanlar ama denizde bikinili muhabbet ediyosun adamlari öyle şortlu kıllı görmek zorunda kalıyorsun, ne alakaa yani diyosun. Bi iki akşam markete gidip bi sey alırlar ve zaten alışverişi biz yaptık ha yük olmadık kafasinda olurlar. ama bir haftalik tatilin her alisverisini yapan görmedim. Her dakka banyo yika, çamaşır yika. Evin içine kumlar her yere girer. Allah'ım aglicam nefret ediyorum yazlık misafirden

Hahha bıze de gelebilirsiniz yemek yapacak herkes kabulum

Ay şaşkınlıkla okuyorum gerçek mi bu yaaa. Bende çıldırırdım heralde çok zor gerçekten
Benim görümcemde dalamanda ama daha hiç gitmedim her yaz yalvarıyo ama. Gitsemde 3 günden fazla kalamam dediğin gibi başkssının düzeni tuvaleti banyosu. Hele bide çocuklu ev seninki. Bu sene kabul etmeyin bari

Niye karsisin canim? Biz sistemin icindeyiz sahsen ikimiz de özel okula göndermeyi düşünüyoruz.Ama tabi belli basli bir kac tane gönderilsbilecek özel okul var o ayri tabiii bsnim kiz büyüyene kadar neler olur bakalim

Bu arada okul muhabbetini gordukce bir suredir aklima takilan sesli paylasmaya utandigim bi konuyu sizinle paylaşmak isterim simdiden bunu mu dusunuyosun diyebilirsiniz..Bizim bebisler okula 2023lulerle mi baslayacak 2024lulerle miya benim bebegim biraz da minyon oldugu icin ben cok takiliyorum buna ocak dogumlu bir bebek var tanidigimiz baya yuruyo bisiler soyluyo asiri fark var yani aramizdaogretmen de cok grupta siz görüyorsunuzdur çocuklari ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Nasil yürüyor ya 6-7 aylik degil mi bu kadar erken yürünüyor mu? Bu sorunu hic dusunmedjm ama erken gitsin erken bitirsjn diye düsünebilirim ya da gelisimine göre karar veririm.belki o minyonluk degisir canjm zamanla

Gelişimi nasıl olur bılmıyorum ama erken gondermeyı dusunmuyorum asla, bır ara 60 Aylıkları alıyorlardı, 60 ve 72 Aylıklar arasında cıddı fark vardı 5.sınıfta.. 60aylıklar hep geride kalıyor cok yavastı

Nasil yürüyor ya 6-7 aylik degil mi bu kadar erken yürünüyor mu? Bu sorunu hic dusunmedjm ama erken gitsin erken bitirsjn diye düsünebilirim ya da gelisimine göre karar veririm.belki o minyonluk degisir canjm zamanla
Yok canim 2023 Ocak dogumlu bizle ayni senenin cocuklari ama bir yil var nerdeyse

Şimdi nasıl oldun, geçmiş olsun

Bizim de dönem donem
Böyle sulu okuyor taşıyor, doktorum hep normal diyo ateşi vs yoksa
Benim doğduğundan beri sulu ishal gibi günde en az 1 kere üstümüz batıyor. Doktor normal dedi
Geçen sene arkadaşım 8 aylık bebesiyle villa kiraladılar illallah dedi. Ben direk her şey dahile gidicem, mümkünse yediğim önüme gelsin, odam temizlensin ben sadece kızın ek gıdasıyla uğraşayım. Seneye belki bebeli arkadaşlarla villa olayına girebilirim.
Ben de özele karşıyım ama bir noktada teslim olucam. Anadolu yakasına taşınırsak devlet okulu istiyorum en azından anaokul ve 5. Sınıfa kadar, ama bu tarafta kalırsak özelcilik kazanacak.

Canım bildiğim kadarıyla yıldan çok kaç aylık olduğuna bakıyorlar okula alırken. Bir de bazı okullarda rehberlik öğretmenleri değerlendiriyormuş gelişimine göre.

Kız valla her gün yerleri sildim, banyoyu yıkadım. Ama bekar erkek evine gittik zaten biz.

Niye karsisin canim? Biz sistemin icindeyiz sahsen ikimiz de özel okula göndermeyi düşünüyoruz.Ama tabi belli basli bir kac tane gönderilsbilecek özel okul var o ayri tabiii bsnim kiz büyüyene kadar neler olur bakalim
Canım italyan lisesi, şişli terakki, tarsus amerikan, fevziye mektepleri vs bunlara karşı değilim. Öğretmenine 20 bin maaş verip, veliden senelik en az 200 bin isteyen sömürü sistemine karşıyım. Yoksa köklü okullarben
Ama ben de dershaneden bozma bi yere göndercem mecbur sonunda sınıflar 40 kişi olmasın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…