- 1 Nisan 2014
- 2.399
- 3.494
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #70.841
Ben de izlemiştim o kadını bekarkenYa bu insanların işi gücü yok galiba, sürekli çocuğun yüzüne mi bakıyolar biliyorum o kadını. Benim kayınvalidem de 1 yaşında iki çocuğum da bezi bırakmıştı der ama muhtemelen çaresizlikten ve ilgisizlikten öğrendi çocuklar tuvaleti ckfj
Merhaba benimde bebegim 7 haftalik olmasi gerekirken 6 haftalik gorunuyor kalp atisi dakikada 94 cikti. Dusuk dedi doktorum insallah yukselir sizin durumunuz ne oldu ??Merhabalar benim de 6+0 da 106 çıktı biraz panik oldum şu an durumunuz nedir acaba bebeğiniz doğdu mu umarım hersey yolundadır bana da bilgi verebilir misiniz
Ben merak ettim kim o kadınYa bu insanların işi gücü yok galiba, sürekli çocuğun yüzüne mi bakıyolar biliyorum o kadını. Benim kayınvalidem de 1 yaşında iki çocuğum da bezi bırakmıştı der ama muhtemelen çaresizlikten ve ilgisizlikten öğrendi çocuklar tuvaleti ckfj
Laktoz intoleransı dedikleri şey o mu acabaSüt alerjisi var mı yok mu tartıştığımız arkadaşlar vardı, güncelleme yapayım. Çılgınca kusan bi bebeğim olduğu için süt alerjisi düşünüp bütün süt ürünlerini 2-3 hafta kadar kesmiştim fakat bir değişiklik olmayınca tekrar açmıştım süt ürünlerini. Kusmanın asıl sebebi benim sütüm hızlı inmesi artı bebeğin oburluğu gibi fakat bir gece daha 1 aylıkken sabaha kadar ıkınmıştı, o akşam yoğurtlu bir çorba içmiştim o yüzden alerjisi olmasa da süt ürünlerinin dokunduğunu tahmin ettiğimden direkt süt içmiyordum yanda çok yoğurt yemiyordum. Dün ne olacak merakıyla süt içtim, sabaha kadar iki kere gaz ağrısı ile çığlık çığlığa uyandı bebeğim. Yani kusmasını direkt fazla etkilemese de gaz durumlarını korkunç etkiliyormuş süt
Bende aynı dönemde meme reddi yaşadım anlattığın gibiydi zorlama istemesse kaldırmskainleşsin sonra dedi doktor banaMeme ıstemıyor benım kızım, süt geliyor ucunu sıkınca.. Memeye yaklastırdıgım anda cıglık atıyor.. Meme reddi bu mu oluyo? Yarın tam 4 aylık oluyor.. Sakınlesıp neseleneınce ancak alıyor memeyı, bugun o kadar yorucuydu kı..
Valla olabilir. Şu an yine çılgın kusmalarda çünkü sürekli, mola vermeksizin emiyor. Benimki böyle atak dönemlerinde sürekli emmek istiyor, engel olmuyorum ben de artık saldım. İhtiyacı bu demek ki şu anda.Laktoz intoleransı dedikleri şey o mu acaba
Canım benim kızımda ya her seyi anlatıyor ya ben her seyi anlıyorum. Doğduğundan beri ne istedigini söylüyor. Gazı olunca kolunu kaldırıyor beni kaldır diye, acıkma sesi bebellerde neh, gaz eh sesidir videoda izlemistim. Acıkma sesini an-nehh diye diye anne sesine cok benzer cikariyor. Neh diye bir kelimemiz olmadığı icin direk kulaga anne diye geliyor. Kakasıni yaparken ellerini birbirine tutuyo. Uykusu olunca e e e diyor. Kucagimda dururken gobegime bastirp kendini arkaya atıyor ayagimda salliyim diye. Daha bir aylıkken sesi çıkmazdı acıkınca sol koluma atardi kendini. Bir avuc insanız kimseye yanlis bilgi vericek halim yok. Ama ben şoklar içinde kaldım bu kadar iletisimimiz olacagini bilmiyordum. Bir uzmandan da dinlemistim Osman gonulaldir belki o zaman kendisini tanımıyordum, kolik bebek yoktur bebegini anlamayan anne vardir diyodu. Ben bir anne bebek kitabi yazsam en öncelik verecegim konu bebegin isaretlerini anlamak derim. O zaman hic ağlamıyor cok sakin oluyor. Ve yaptığı isarete tepki verince hep onun üstünden gidiyor. Acıktigi zaman anne dedigi anda sütünü verdiğim icin her acıktiginda anne diyor mesela. Suan %95ini anlıyorum ama %5te anlamıyorum çığlık çığlığa ağlıyor. Sanki anne ee eh eh her şeyi birbirine karıstiriyor bazen uykusu olup uyumak istemeyince o %5te elim ayağıma dolaşıyor bebek ağlaması çok zorCanım benim ikinci çocuğum, ben hala anlamıyorum. Kaka yaparken anlıyorum belli oluyor ama hep biz kahvaltıdayken yapıyor kakasını, yemeği bırakıp ona mı koşucamçiş hiç belli olmuyor bence. Kaç kere altı açıkken veya banyo yaptırırken hatta iki kere doktor muayene ederken yaptı, belli olmuyor bence. İnanmıyorum instagramdaki kimseye.
Ben ağlayınca uykusu geldi diyorum. Uyutmaya çalışıyorum. 2 dk içinde uyursa uykusu var, daha çok bağırmaya başlarsa açmış öyle anlıyorum. Ama tipinden değil yani, tamamen deneme yanılma.
Baby+da vardı biraz kullandım ama elim alışmadi. Bu uygulamaya da bakarım .Ama yazınca çok farkediyor. Dün bütün gün 450 ml icmisti. Bugun 12 saatte 450 oldu bile. Yazinca insan odaklanıyor kac içtiğineCanım yazacaktım yazamadım Meetyou diye bir uygulama var. Ben hamileliğimden beri kullanıyorum. Günlük ne kadar uyudu kaç bez değişti ne zaman ne kadar emdi hepsini not ediyorum
Olması gereken aralıktan düşük olunca düşük sayılmazmı
Hic kilo almadığı icin doktor b12, demir, d vit baktı. 4.ayda baslicaz ama düşükse en üst seviyeden basliyalim dediYok ben baktirmadim hic.Sen neden baktirdin doktor mu yonlendirdi?
Bebeklerin demir depolari ilk 4-5 ay sonrasi bosaliyor bu nedenle demir ilacina baslaniyor.Saglik ocaklari 4.ayda baslatirken benim doktorum 5.ayda baslayalim dedi.Bu deger normal olabilir o nedenle.Yani bizlerde baktirsak benzer sonuclar gorebiliriz diye dusunuyorum.Zaten cok yakin zamanda demire baslayacagiz hepimiz.
Ben o anlamayan anneyim işteCanım benim kızımda ya her seyi anlatıyor ya ben her seyi anlıyorum. Doğduğundan beri ne istedigini söylüyor. Gazı olunca kolunu kaldırıyor beni kaldır diye, acıkma sesi bebellerde neh, gaz eh sesidir videoda izlemistim. Acıkma sesini an-nehh diye diye anne sesine cok benzer cikariyor. Neh diye bir kelimemiz olmadığı icin direk kulaga anne diye geliyor. Kakasıni yaparken ellerini birbirine tutuyo. Uykusu olunca e e e diyor. Kucagimda dururken gobegime bastirp kendini arkaya atıyor ayagimda salliyim diye. Daha bir aylıkken sesi çıkmazdı acıkınca sol koluma atardi kendini. Bir avuc insanız kimseye yanlis bilgi vericek halim yok. Ama ben şoklar içinde kaldım bu kadar iletisimimiz olacagini bilmiyordum. Bir uzmandan da dinlemistim Osman gonulaldir belki o zaman kendisini tanımıyordum, kolik bebek yoktur bebegini anlamayan anne vardir diyodu. Ben bir anne bebek kitabi yazsam en öncelik verecegim konu bebegin isaretlerini anlamak derim. O zaman hic ağlamıyor cok sakin oluyor. Ve yaptığı isarete tepki verince hep onun üstünden gidiyor. Acıktigi zaman anne dedigi anda sütünü verdiğim icin her acıktiginda anne diyor mesela. Suan %95ini anlıyorum ama %5te anlamıyorum çığlık çığlığa ağlıyor. Sanki anne ee eh eh her şeyi birbirine karıstiriyor bazen uykusu olup uyumak istemeyince o %5te elim ayağıma dolaşıyor bebek ağlaması çok zor
İnternette muzu kopardı diye birlestirdim diyenlerBen o anlamayan anneyim işteya uykusu var ya aç. Deneme yanılma. Allahtan çok seçenek yok.
Büyüyünce şey oluyo mesela, koridorun ışığını neden açık bırakmışız diye ağlıyor.ama bunu anlayana kadar deli oluyor insan.
Ne güzel iletişiminiz harikaCanım benim kızımda ya her seyi anlatıyor ya ben her seyi anlıyorum. Doğduğundan beri ne istedigini söylüyor. Gazı olunca kolunu kaldırıyor beni kaldır diye, acıkma sesi bebellerde neh, gaz eh sesidir videoda izlemistim. Acıkma sesini an-nehh diye diye anne sesine cok benzer cikariyor. Neh diye bir kelimemiz olmadığı icin direk kulaga anne diye geliyor. Kakasıni yaparken ellerini birbirine tutuyo. Uykusu olunca e e e diyor. Kucagimda dururken gobegime bastirp kendini arkaya atıyor ayagimda salliyim diye. Daha bir aylıkken sesi çıkmazdı acıkınca sol koluma atardi kendini. Bir avuc insanız kimseye yanlis bilgi vericek halim yok. Ama ben şoklar içinde kaldım bu kadar iletisimimiz olacagini bilmiyordum. Bir uzmandan da dinlemistim Osman gonulaldir belki o zaman kendisini tanımıyordum, kolik bebek yoktur bebegini anlamayan anne vardir diyodu. Ben bir anne bebek kitabi yazsam en öncelik verecegim konu bebegin isaretlerini anlamak derim. O zaman hic ağlamıyor cok sakin oluyor. Ve yaptığı isarete tepki verince hep onun üstünden gidiyor. Acıktigi zaman anne dedigi anda sütünü verdiğim icin her acıktiginda anne diyor mesela. Suan %95ini anlıyorum ama %5te anlamıyorum çığlık çığlığa ağlıyor. Sanki anne ee eh eh her şeyi birbirine karıstiriyor bazen uykusu olup uyumak istemeyince o %5te elim ayağıma dolaşıyor bebek ağlaması çok zor
Başka mecralara kaymazsak devam ederiz inşallahİnternette muzu kopardı diye birlestirdim diyenlermuzu soydu diye yeniden kapatanlar
O zamana kadar bu grup kalır mi ki konusmaya devam eder miyiz
Annem beni emeklerken alıştırmış tuvalete tuta tuta. Emekleyerek gidip sobanın altındaki lazımlığı çekiyormuşumBu arada gecen bi kadina denk geldim youtubeda.Dogumdan beri hic bez kullanmiyormus tuvalet iletisimi diye bir mevzu var ya dogal ebeveynlik paketi icerisindeMinnacik bebegin hareketlerinden cis mi kaka mi onu yakalayip banyoya goturup tutuyor cocugu.Kadin anlatiyor iste kolunu soyle yapti yuzunu boyle yapti demek ki cisi var falan diyor.Ben cisi kakayi da anlamiyorum Cis bez doluysa kakayi da ya sesten ya kokudan yakaliyorum cok ikinmadigi zaman.Bu kadar metrik okuma yok bende
Benim de sıralama farklı; ağlamaya başladı önce altına bakıyorum, sonra evde bi tur atıyoruz malum evde değişen ne olabilir bakıyor, meme veriyorum emiyorsa okey emmiyorsa diyorum uykucuklar geldi. Zaten anakucağına koyduğumda ya da kucakta gezdirirken ellerini göğsünde yumruk yapıp durursa uykusu kesin var gidiciCanım benim ikinci çocuğum, ben hala anlamıyorum. Kaka yaparken anlıyorum belli oluyor ama hep biz kahvaltıdayken yapıyor kakasını, yemeği bırakıp ona mı koşucamçiş hiç belli olmuyor bence. Kaç kere altı açıkken veya banyo yaptırırken hatta iki kere doktor muayene ederken yaptı, belli olmuyor bence. İnanmıyorum instagramdaki kimseye.
Ben ağlayınca uykusu geldi diyorum. Uyutmaya çalışıyorum. 2 dk içinde uyursa uykusu var, daha çok bağırmaya başlarsa açmış öyle anlıyorum. Ama tipinden değil yani, tamamen deneme yanılma.
Bunun yaşlı versiyonu vardı arkadaşımda. Anneannesinin tansiyonu çıkıyordu aklına biri gelip adını hatırlayamadığında. Bir akşam rahmetli, Mahmut Tunceri hatırlayamadığı için tansiyonu tavan yapmıştı bulana kadar tüm şarkıcılar sıralanmıştıBen o anlamayan anneyim işteya uykusu var ya aç. Deneme yanılma. Allahtan çok seçenek yok.
Büyüyünce şey oluyo mesela, koridorun ışığını neden açık bırakmışız diye ağlıyor.ama bunu anlayana kadar deli oluyor insan.
Aslında evet ben de önce gezdiriyorum. Susuyorsa canı sıkılmış oluyor. Gezdiği halde ağlıyorsa uyku diyorum. Can sıkıntısını unutmuşumAnnem beni emeklerken alıştırmış tuvalete tuta tuta. Emekleyerek gidip sobanın altındaki lazımlığı çekiyormuşum
Valla ben kakayı arada yakalarsam anlıyorum; dudaklarını büzüyor, bir yere odaklanıyor diyorum hah kaka yapıyor, sonra hafiften havaya yayılan sütlü bokiyato kokusu
Benim de sıralama farklı; ağlamaya başladı önce altına bakıyorum, sonra evde bi tur atıyoruz malum evde değişen ne olabilir bakıyor, meme veriyorum emiyorsa okey emmiyorsa diyorum uykucuklar geldi. Zaten anakucağına koyduğumda ya da kucakta gezdirirken ellerini göğsünde yumruk yapıp durursa uykusu kesin var gidicisonra özge öz hanımcımdan dandini açıyorum ( biraz şartlama yapmaya çalışıyorum: bu müziği duyunca uykusu gelsin, kolay dalsın diye)
Benimki de 5 dk anca emiyor emmiyor, bi de zorlayınca kusuyor. Mamayı kusmuyor ama anlamadım. Sağmakla da uğraşamıyorum. Saldım iyice. Keyfi yerinde. Gezip duruyoruz, sürekli mama veriyorum.Bugun hıc emzıremedımsütü sagdım oldugu kadarını mamaya ksrıstırıp verdım, meme ıcın yatırınca cıglık atıyor..