2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    235
Hayır evde durunca insan üretken olmak istiyor Ama bebe izin vermıyor😁😁 bebemden önemli değil tabi ama yemeği seviyorum doymak için değil zevk için genelde benim 😂😂😂
Ben dün fırnda et yemeği yaptımda kocam 20 kere teşekkür etti adam bıktı her akşam makarna sebze yemekten 🤣🤣

Yarın rotarix ve bexsero aşısı olacağız tavsiyeniz var mı
Menenjit bizde ateş ve ağrı yaptı maalesef. Diğer aşılardaki gibi ateşini ölçerek gidin ve calpol bulundurun evde. Bi de bence çok giydirmeyin eve gelince, tedbiren yani.
Yaa öyleymiş 37 buçuk dediler bana sağlık ocağında çocuğun da gözleri falan kızardı 37.8 gördük en yüksek ama ilk defa olunca korktum ben biraz :KK43:
Bizimki 38.3’e kadar çıktı orda calpol verdim düşmeye başladı, insan yükselirken görünce sakin kalamıyor 🥲
Ya aşıyı cuma günü olduk, ilgisi yoktur diye düşünüyorum :/ huzursuz diyemem, zaten ateş vs bi şey de olmamıştı. Hafta sonu da gayet keyifliydi. Bugün memeye aşırı düşkündü ya, kusana kadar emdi. Memede mis gibi uyuyor, yerine koyduğum an ağlıyor. Neredeyse bir aydır bunu aşmıştık. O ilk aydaki günler gibi oldu şimdi :/ hiçbi şey yapamadım resmen WC bile çok zor oldu
Belki büyüme atağı yaşıyordur, öyle zamanlarda daha da bağlanıyorlar memeye. Güven duymak istiyorlar sanırım. Bizim öyle huzursuz ve çok bağlı günlerin sonrasında hep bişey gelişti, değişti. Öyle bi gözlemle istersen canım
1 hafta, 1 ay sonra bile oluşabilir dedi dün bize hemşireler. Düzelir inşallah
4 aylık benim bebeğim, yeni oluştu izi, bi çizgi gibi. İltihaplı ya da kabarık da olabiliyormuş, o da normal demişlerdi.

Kız ben bugun ayrılıp yemek yapamadım eve daha sadece ocakta boş tencere😁😁 uyuıtuyorum mutfaga gidiyorum arkamdan agıt. Sonra tekrar gel mutfaga git 1 malzeme cıkar gene agıt. Sonra 1 malzeme agıt. Şeklinde ilerliyoruz. Kıyma cıkarmıstım boş kavurucam inşallah artık yapabilcek tek şeyim bu kaldı. 😁😁 anakıcagına koyuyorum gene Olmuyo. Basında durayım istiyo uyurkende uyanıkkende. Artık kıya kavururken cıkardıgım malzemeleri geri yerleştiririrö fahahagag
Bende anca uyursa bide ana kucağında durduğu 5 - 10 ile iş yapıyorum işte 😀

Kızlar bebeğiniz kakasını 4-5 güne bir yaptığında nasıl yapıyor? Köpüklü ve sanırım tamamen mukus yaptı yine.
Benimki de tam tersi çamur kıvamında yapıyor. Bu arada bizim kaka düzenimiz geri geldi her gün yapmaya başladı perşembe gününden beri ve gaz damlasıyla probiyotiği kestim d vitamini hariç hiçbir şey vermiyorum demek ki bir geçiş dönemiydi sizin de öyle olur inşallah 🙏🏻
Ay okumak ne iyi geldi. Bebeğimi pış pışla kucakla bazen de memeyle uyutuyorum. Uyku eğitimi çok zalimce geliyor. İşe başlayınca ağzıma edilecek biliyorum ama yavrumu ağlatmak da istemiyorum
Ben dün itibarıyla başladım işe canım. Hiç korktuğum gibi olmadı ilk gün sadece çok az uykuyla gittim işten geldiğimde uyutmadım oyaladım iyice yordum uyuttum dün gece normal uyudu ben de uykumu alabildim. Bugün de yine öyle yaptım banyo yaptırdım yatırdım şimdi de uyuyor rahat rahat bakalım. Sadece işten geldiğimde memeyi çok özlemiş oluyor ımm ımm diye diye emiyor o bir miktar üzüyor beni ama her şey onun için. 🥲💞 Allah yardım ediyor sabilerimize de bize de 🥹

Benimki de tam tersi çamur kıvamında yapıyor. Bu arada bizim kaka düzenimiz geri geldi her gün yapmaya başladı perşembe gününden beri ve gaz damlasıyla probiyotiği kestim d vitamini hariç hiçbir şey vermiyorum demek ki bir geçiş dönemiydi sizin de öyle olur inşallah 🙏🏻
Bizm de yaklaştı süreler birbirine. Dün. 2 kere yaptı. Bakalım nasıl ilerleyecek.

Ya arkadaşlar bişey sormak istiyorum beniö bebeğim erken doğdu 35 haftalık doğdu şimdi 3 buçuk aylik oynayınca gülüyo ama yanına gidince kafasını çevirip bakmııyor göz teması kuruyor yani gözlerine bakıp gülüyor kulak testinden geçtik gözlerinide de sıkıntu yok çok şükür göruyor çünkü ama bir türlü yanına gidince kafasını çevirip bize bakmıyoru böyle olan varmı korkuyoru oyuncak gösterincede bakıyor
canım bizim de öyle. ben bunu osman gönülal'a sordum geçen gün, 3. ve 4. aylarda sadece sizinle göz teması kurması, sizi gözüyle takip etmesi ya da gösterdiğiniz şeyi takip etmesi vs yeterli dedi. 5. 6. aylarda yavaş yavaş odanın içinde olup biten şeyleri anlamlandırmaya ve seslere dönüp bakmaya başlayacakmış. benim de içim bu şekilde rahat etti.

Kızlar benim bebeğim meme reddediyordu. 2 gündür tekrar emmeye başladı. Ayakta iken emiyor şimdilik. Ama ne kadar emmeli, ne sıklıkla emmeli? Biberonla 3 saate bir tek seferde 100-125 ml verdiğim için emerken kaç ml ıcer? Ne sıklık ile emzirmeliyim? Çözemiyorum. Bazen 10 dk emiyor. Bazen 2 dk sonra uyuyor. Mesela emme işini bitirdiğini nasil anlarim?

Birde kızlar bizim doktor menenjit aşılarını 6. Ayda yapacağız dedi. Çok gec değil mi? Çok fazla aşı var. Bünyesine ağır yazık falan dedi ama içim rahat değil?

Kızlar benim bebeğim meme reddediyordu. 2 gündür tekrar emmeye başladı. Ayakta iken emiyor şimdilik. Ama ne kadar emmeli, ne sıklıkla emmeli? Biberonla 3 saate bir tek seferde 100-125 ml verdiğim için emerken kaç ml ıcer? Ne sıklık ile emzirmeliyim? Çözemiyorum. Bazen 10 dk emiyor. Bazen 2 dk sonra uyuyor. Mesela emme işini bitirdiğini nasil anlarim?
Bizdede aynı durum. Ben bi 10 dakka 2 memeyi aktif emince ağlayınca zorlamıyorum kaldırıyorum sonra emziriyorum. Bezine bak 3 saatte 1. Az işemişse az emmiştir

Menenjit bizde ateş ve ağrı yaptı maalesef. Diğer aşılardaki gibi ateşini ölçerek gidin ve calpol bulundurun evde. Bi de bence çok giydirmeyin eve gelince, tedbiren yani.

Bizimki 38.3’e kadar çıktı orda calpol verdim düşmeye başladı, insan yükselirken görünce sakin kalamıyor 🥲

Belki büyüme atağı yaşıyordur, öyle zamanlarda daha da bağlanıyorlar memeye. Güven duymak istiyorlar sanırım. Bizim öyle huzursuz ve çok bağlı günlerin sonrasında hep bişey gelişti, değişti. Öyle bi gözlemle istersen canım

4 aylık benim bebeğim, yeni oluştu izi, bi çizgi gibi. İltihaplı ya da kabarık da olabiliyormuş, o da normal demişlerdi.
Israrla uyumayıp gece 6 saat uyudu 🥲 🧿

Memeniz yumuşasın, yutkunmasını takip edin. Normalde bizim aylarda düzgün, aktif emdiyse 5 dakikada boşaltabiliyormuş. Her zaman aktif emmeyebilir. Biraz daha bekleyin isterseniz meme yumuşadıysa bile. Benimki bazen 20 dk kalır.

Bizim doktor bir memeden 10 dakika emmesi yeterli ama fazlasını da istiyorsa bıraktırma 30 dakikaya kadar emebilir 10 dakika emip bıraktığı zaman 1 2 saat sonra bezini kontrol et eğer doluysa o zaman 10 dakika ve tek meme bebeğin için yeterlidir demişti o zamandan beri öyle yapıyorum bazen sütün az olduğunu fark ediyorum o zaman iki taraftan da onar dakika emziriyorum. Çoğu zaman kendi doyunca zaten kafasını çekiyor

Bizim doktor bir memeden 10 dakika emmesi yeterli ama fazlasını da istiyorsa bıraktırma 30 dakikaya kadar emebilir 10 dakika emip bıraktığı zaman 1 2 saat sonra bezini kontrol et eğer doluysa o zaman 10 dakika ve tek meme bebeğin için yeterlidir demişti o zamandan beri öyle yapıyorum bazen sütün az olduğunu fark ediyorum o zaman iki taraftan da onar dakika emziriyorum. Çoğu zaman kendi doyunca zaten kafasını çekiyor
Bezin doluluğu ne kadar olmalı? Sarı bez çizgisi tamanen Mavi çizgi olsa yeterli mi?

Memeniz yumuşasın, yutkunmasını takip edin. Normalde bizim aylarda düzgün, aktif emdiyse 5 dakikada boşaltabiliyormuş. Her zaman aktif emmeyebilir. Biraz daha bekleyin isterseniz meme yumuşadıysa bile. Benimki bazen 20 dk kalır.
Bazen yutkunuyor bazense boş boş emiyor. Bazende bir emiyor bir kafasını çekiyor tekrar aranıyor emiyor.

• Beğen
Reactions: Gao
Kızlar birde şunu sormak istiyorum. Önceden sağıp beslediğim için bebeği 2 saate bir sağım yapıyordum.şimdi bebek kendi emdiği için sagim yapmasam mı? Siz napiyorsunuz? Sağiyor musunuz? Emziren anneler?

X