- 2 Ağustos 2021
- 5.372
- 5.114
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #70.861
Benimki hep böyle işteBugun hıc emzıremedımsütü sagdım oldugu kadarını mamaya ksrıstırıp verdım, meme ıcın yatırınca cıglık atıyor..
Bugun en zorlandığım gun oldu, en azından az oturup dinleniyordum, ya da uyuyordu kucagımda, uykuya da cok zor gectı, aglaması Nirvana yapıyor, bı anda dalıyor pat diye cok ılgıncBenimki hep böyle işte
Zaten karnı doymuyor emerek de 20 cc ancak cıkıyor süt, en azından sakınlesıyordu uyuyordu, cok yoruldum bugun..Dun doktor 120ye cıkar dedı, hep kustubirazını..Benimki de 5 dk anca emiyor emmiyor, bi de zorlayınca kusuyor. Mamayı kusmuyor ama anlamadım. Sağmakla da uğraşamıyorum. Saldım iyice. Keyfi yerinde. Gezip duruyoruz, sürekli mama veriyorum.
Benim kız da deli gibi ağladı bugün 3 saatte verdim mamasını 150 cc uyudu. Uyanıp uyanıp uyuyor bir değişik bugün. Aşı olduk onun etkisi de olabilir uzun zamandır böyle katıla katıla ağlamazdıBugun en zorlandığım gun oldu, en azından az oturup dinleniyordum, ya da uyuyordu kucagımda, uykuya da cok zor gectı, aglaması Nirvana yapıyor, bı anda dalıyor pat diye cok ılgınc
Geç döllenme olmuştur ve kalp atımı yeni başlamıştır. Benim öyle olmuştu boş yere stres yapmışım ama insanın elinde değil işte. Haftaya düzelir olumlu düşününMerhaba benimde bebegim 7 haftalik olmasi gerekirken 6 haftalik gorunuyor kalp atisi dakikada 94 cikti. Dusuk dedi doktorum insallah yukselir sizin durumunuz ne oldu ??
Harikaymış çok sağol sadece 3 cümlede bir İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ diye haykırmasına gerek yoktu içimden sürekli dövme abla anladım diye geçirdimBeslenmeyle ilgili pek cok seyi iceren guzel bir kaynak
Kalsiyum demir emilimini engelliyor ya, bebeler sürekli kalsiyum alıyor. Bazı doktorlar tahlil sonucuna göre başlatıyor demir takviyesini.Harikaymış çok sağol sadece 3 cümlede bir İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ diye haykırmasına gerek yoktu içimden sürekli dövme abla anladım diye geçirdim.
Bu demir takviyesini burda okuyorum ama bizde böyle bir şey yok hiç ya doktor da bahsetmedi. Katı gıdaya geçildiği zaman demirden zenginleştirilmiş cereal?? Ne diye çevrilir bu mısır gevreği diyo sözlük ama mısır gevreği değil orda kasıt yulaf falan. Ona başlamayı salık veriyorlar kitapta anlamadım demir konusu niye böyle farklı
Harikaymış çok sağol sadece 3 cümlede bir İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ diye haykırmasına gerek yoktu içimden sürekli dövme abla anladım diye geçirdim.
Bu demir takviyesini burda okuyorum ama bizde böyle bir şey yok hiç ya doktor da bahsetmedi. Katı gıdaya geçildiği zaman demirden zenginleştirilmiş cereal?? Ne diye çevrilir bu mısır gevreği diyo sözlük ama mısır gevreği değil orda kasıt yulaf falan. Ona başlamayı salık veriyorlar kitapta anlamadım demir konusu niye böyle farklı
Bizde de otomatik d vitamini damlasını başlatmışlardı. Sorucam bu konuyu bi. Bebeğe test de nasıl yaptırılır bilemedim ortalık fena karışır sankiOnun icin de soyle bisi okudum.
Belki senin orda test sonucu takviye baslaniyordur bu arada bence de bu sekilde bir uygulama mantikli .Burda 4.ayda başlatılmasini tavsiye etmis saglik bakanligi herhangi bir test yapilmadan herkese ayni doz ayni ilac veriliyor saglik ocaklari tarafindan.
1 yasindan once yumurta beyazi verilmemeli yaziyor. Asagiya inince 8. Ay 12.ay beslenmede tam yumurta ( sarisi ve beyazi ) diyor.Beslenmeyle ilgili pek cok seyi iceren guzel bir kaynak
İnsallah oyledir canimGeç döllenme olmuştur ve kalp atımı yeni başlamıştır. Benim öyle olmuştu boş yere stres yapmışım ama insanın elinde değil işte. Haftaya düzelir olumlu düşünün
Kızlar bebeklerin gözleri ne zaman tam rengini alacak???
Bir sorum da şu bebekleri oturtmaya başladınız mı? Maximum ne kadar oturtuyorsunuz gün içerisinde?
Bir sorum daha vardı onu da aklıma gelince sorayım
Kızlar moralim çok bozuk yüksek ihtimalle yakın zamanda bi psikoloğa gideceğim.
Benim aşırı derece bi hayvan korkum var. Yani üzerime kararlı bi sivrisinek gelse bile ben korkar çıkarım odadan. Küçükken oynadığım bir köpek ısırdığı için bütün hayvanlardan aşırı derecede korkuyor ve kendimi kaybediyorum sanki. Belediye sokakları ilaçlayınca önceki gece lavaboda hamamböceği gördüm üzerine uzaktan deterjan sıktım üstüme doğru geldi. Korktum bayağı. Bugünde bebeğim kolumda emip uyurken sanki kolumda böcek varmış gibi hissettim bi an bağırdım, elimle bebeği ileri ittim, eşime bebeği al al diye bağırıyorum falan. O hemen aldı ama bebek çok korktu. Eşim diyor ki o anki korkuyla elini bebeğe çarptın, farketmedin. Bebek çok ağladı, üzerimi komple çıkarttım böcek varsa gitsin diye. Baktım yok bebeği kucağıma alıp sakinleştirdim ama yavrum çok korktu.
Sonra sakinleşip uyudu ama ben kendimi çok kötü hissediyorum. İyi bir anne değilim. Önceliğim bebeği korumak iken farketmeden elim ona çarpmış.ya daha kötü bir şey olsaydı offfff içim çok kötü yaaa.
Kendime öyle kızıyorum öyle kızıyorum ki
Ben de dün doktora götürdüm (Kanada’da nadir olan bir doğa olayı), pusette oturtayım mı dedim, 90 derece değil ama 60-70 derece oturt bişey olmaz kafa kontrolü var çünkü dedi.9 ay galiba gözlerin renginin oturması.Benim oglanin gozleri kopkoyu ilk dogudugu gunden beri hic oyle bi gundemim olmadi
Ben oturtmuyorum ama artik oturaklara destekleyerek oturtabiliriz der Osman gonulalBenim oglumda tortikollis oldugu icin biraz agirdan aliyorum acikcasi cunku kafasi tam 90 derece durmuyor.Ama bir aydir kucagimda surekli oturur vaziyette tasiyorum oturtuyorum..
Oncelikle senin bebegin icin senden daha iyi bir anne olamaz.Bunu her kendini kotu hissettiginde kendine hatirlat..Bile isteye olmus birsey degil ki refleks olarak yapmissindir muhtemelen
Bu anlattigin konuyla ilgili profesyonel destek almani oneririm,bu tarz fobiler zamanla gecen,kendi kendimize cozebilecegimiz ya da dogru cozebilecegimiz seyler olmuyor..Kk da falan da care arama kesinlikle.En yakin surede randevu al ve profesyonel destek al.
Bana doktorum başla dedi. Azar azar artır o nedenle yapanlar gün içerisinde en fazla kaç dakika oturtuyor?9 ay galiba gözlerin renginin oturması.Benim oglanin gozleri kopkoyu ilk dogudugu gunden beri hic oyle bi gundemim olmadi
Ben oturtmuyorum ama artik oturaklara destekleyerek oturtabiliriz der Osman gonulalBenim oglumda tortikollis oldugu icin biraz agirdan aliyorum acikcasi cunku kafasi tam 90 derece durmuyor.Ama bir aydir kucagimda surekli oturur vaziyette tasiyorum oturtuyorum..
Oncelikle senin bebegin icin senden daha iyi bir anne olamaz.Bunu her kendini kotu hissettiginde kendine hatirlat..Bile isteye olmus birsey degil ki refleks olarak yapmissindir muhtemelen
Bu anlattigin konuyla ilgili profesyonel destek almani oneririm,bu tarz fobiler zamanla gecen,kendi kendimize cozebilecegimiz ya da dogru cozebilecegimiz seyler olmuyor..Kk da falan da care arama kesinlikle.En yakin surede randevu al ve profesyonel destek al.
Bize çocuk büyütme kitabı veriyolar, ordan baktım şimdi merak edip. Yumurta kısmında şöyle yazmış: eskiden alerji riski sebebiyle yumurta beyazı belirli bir yaştan sonra verilirdi, artık bunun doğru olmadığını biliyoruz. Tam pişirdikten sonra yumurta istediğiniz gibi verebilirsiniz diyor.1 yasindan once yumurta beyazi verilmemeli yaziyor. Asagiya inince 8. Ay 12.ay beslenmede tam yumurta ( sarisi ve beyazi ) diyor.
Fobi bu, senin iradenle olan bir şey değil. Sen iyi bir annesin sakın aksini düşünme. Yıllardır kedi fobisi olan arkadaşım vardı çocuğu onu örnek almasın, hayvan sevgisini tatsın diye psikolağa gitti ve şu anda evde kedi besliyorlar. Hemen psikoloğa başlayıp yavaş yavaş çözersin olayıKızlar moralim çok bozuk yüksek ihtimalle yakın zamanda bi psikoloğa gideceğim.
Benim aşırı derece bi hayvan korkum var. Yani üzerime kararlı bi sivrisinek gelse bile ben korkar çıkarım odadan. Küçükken oynadığım bir köpek ısırdığı için bütün hayvanlardan aşırı derecede korkuyor ve kendimi kaybediyorum sanki. Belediye sokakları ilaçlayınca önceki gece lavaboda hamamböceği gördüm üzerine uzaktan deterjan sıktım üstüme doğru geldi. Korktum bayağı. Bugünde bebeğim kolumda emip uyurken sanki kolumda böcek varmış gibi hissettim bi an bağırdım, elimle bebeği ileri ittim, eşime bebeği al al diye bağırıyorum falan. O hemen aldı ama bebek çok korktu. Eşim diyor ki o anki korkuyla elini bebeğe çarptın, farketmedin. Bebek çok ağladı, üzerimi komple çıkarttım böcek varsa gitsin diye. Baktım yok bebeği kucağıma alıp sakinleştirdim ama yavrum çok korktu.
Sonra sakinleşip uyudu ama ben kendimi çok kötü hissediyorum. İyi bir anne değilim. Önceliğim bebeği korumak iken farketmeden elim ona çarpmış.ya daha kötü bir şey olsaydı offfff içim çok kötü yaaa.
Kendime öyle kızıyorum öyle kızıyorum ki
Tesekkurler.5.ay kontrolunde doktorumuz ek gidayi konusacagiz dedi. Yukaridaki kaynaktaki tutarsizlik ilginc.Bize çocuk büyütme kitabı veriyolar, ordan baktım şimdi merak edip. Yumurta kısmında şöyle yazmış: eskiden alerji riski sebebiyle yumurta beyazı belirli bir yaştan sonra verilirdi, artık bunun doğru olmadığını biliyoruz. Tam pişirdikten sonra yumurta istediğiniz gibi verebilirsiniz diyor.