-
- Konu Sahibi sunshine__
- #70.621
Süt gazlı bir içecek zaten bizleri bile şişiriyor çoğu zamanSüt alerjisi var mı yok mu tartıştığımız arkadaşlar vardı, güncelleme yapayım. Çılgınca kusan bi bebeğim olduğu için süt alerjisi düşünüp bütün süt ürünlerini 2-3 hafta kadar kesmiştim fakat bir değişiklik olmayınca tekrar açmıştım süt ürünlerini. Kusmanın asıl sebebi benim sütüm hızlı inmesi artı bebeğin oburluğu gibi fakat bir gece daha 1 aylıkken sabaha kadar ıkınmıştı, o akşam yoğurtlu bir çorba içmiştim o yüzden alerjisi olmasa da süt ürünlerinin dokunduğunu tahmin ettiğimden direkt süt içmiyordum yanda çok yoğurt yemiyordum. Dün ne olacak merakıyla süt içtim, sabaha kadar iki kere gaz ağrısı ile çığlık çığlığa uyandı bebeğim. Yani kusmasını direkt fazla etkilemese de gaz durumlarını korkunç etkiliyormuş süt
Süper olurAşağıda çeviri tuşu falan oluyor aslında, görsellerden de az çok anlaşılıyoZ türkçe bulursam da paylaşırım mutlaka. Sağlık ocağında eğitime katılcam ondan sınra yazayım öğrendiklerimi belki faydası olur.
Sadece ağzını açıyor1-Mama sandalyesinde desteksiz oturabilme
2-Kilosunun Doğum kilosunun iki katına çıkmış olması
3-Eliyle yiyeceği ağzına götürebilmesi
4-Yemek yemeye istekli olması ağzını açması
Bunlar olması lazım dinlediğim kadarıyla
Benimki günde 4 kere 45 dk uyuyor ama her seferde 45 dakikada uyutmaya uğraşıyorum.Ya benim bebegim hic uyumuyor ya uyutamiyorum..4.ay uyku gerilemesi bu diye dusunuyorum.Saat kac oldu hala cin gibi bakiyo
Benimki günde 4 kere 45 dk uyuyor ama her seferde 45 dakikada uyutmaya uğraşıyorum.
Gezerek emzirme ve boynuna renkli kolye vs takarak emzirmeyi dene canım bende ise yaradi bunlarMeme ıstemıyor benım kızım, süt geliyor ucunu sıkınca.. Memeye yaklastırdıgım anda cıglık atıyor.. Meme reddi bu mu oluyo? Yarın tam 4 aylık oluyor.. Sakınlesıp neseleneınce ancak alıyor memeyı, bugun o kadar yorucuydu kı..
Deniyim biGezerek emzirme ve boynuna renkli kolye vs takarak emzirmeyi dene canım bende ise yaradi bunlar
Gece uykusu çok güzel maşallah. Bazen bozuluyor tabi. Bugün burnu tıkalı. 20.30’dan beri yatıp yatıp kalkıyor. Bu gece uyutmayacak bizi.Gece uykusu nasil?
Benimki gunduz uc uyku yapiyor biri uzun 1.5-2 saat civari digerleri 30dk-45dk arasi.Ben bu haftadan once en gec 8-8:30 uyutmus oluyordum,bir haftadir uyutamiyorum.Aglamiyor da oyle suratima bakiyo
Bebito hepsini yapıyorda oturma konusunda bilemiyorum sadeceSadece ağzını açıyor
Burnunu çektiniz mi rahatlardı birazGece uykusu çok güzel maşallah. Bazen bozuluyor tabi. Bugün burnu tıkalı. 20.30’dan beri yatıp yatıp kalkıyor. Bu gece uyutmayacak bizi.
Çektik canım ya pek bişey de çıkmadı. Babyvac kullanıyoruz bir de. Burun etleri şişmiş de olabilir. Şimdi uyudu tekrar. Rahat uyur inşallah. Yarın kızın gösterisi var.Burnunu çektiniz mi rahatlardı biraz
Şu an sebep aşırı süt üretimi ve çok hızlı içmesi onun da o sütü.Süt gazlı bir içecek zaten bizleri bile şişiriyor çoğu zaman
Kusmanın asıl sebebi bulunamadı demek
Doktorunuz ne diyordu
Reflü diye düşünüyorum ben artık
Canim bizomkide bir ayi gecti kaka sorunu var basta ikinmaktan poposu catlamiş dedi doktor madecosel ve anestol iki kremi karsitirip surdum gunde uc kez poposunu bir incele ondanda yapmiyor olabilir doktorlarda bisii demiyor dort bes gunde bir yapmaya basladi son iki haftadir onun oncesinde odet bes gun yapmazsa kulak cubuguna zeytinyagi surup ucunu hafif iceri sokup yanlara asagi yukari hafif uuyari yaptirarak yapiyorduk fitil kullanmamamk icin iki gundur kendi yapiyor bende uc gundur probiyotik icmeye basladim kendim alakasi varmi hic bilmiyorum ama yani denk geldiler belkide vardir birde gobek deliginin cevresine halka seklinde hafif baski uygulayarak masaj yap sonrada yukardan asagi dogru elinle ovala en sonea bacaklarini asagi yukari yapip karnina bastir o sekildede kendisi yapabilir insallah uzamadan hemen yapar yipratiyor insani bebis yapmadikca kakasiniS sunshine__ canım senin bebis mi kakayı zor yapıyordu? dünden beri kaka yapmadı cok huzursuz.Zeytinyağı verdim kustu, banyoda karnını ovdum, masaj yaptım, fön tuttum işe yaramadı, başka tavsiyen var mı?
Bebekleriniz mama sandalyesinde desteksiz oturabiliyor mu? Biz oturmaya yeni başladık. 2,3 gün oluyor.1-Mama sandalyesinde desteksiz oturabilme
2-Kilosunun Doğum kilosunun iki katına çıkmış olması
3-Eliyle yiyeceği ağzına götürebilmesi
4-Yemek yemeye istekli olması ağzını açması
Bunlar olması lazım dinlediğim kadarıyla
+1Sadece ağzını açıyor
Yok olmadim sadece leke oldu ayni sekildebackslash adet oldun mu? Benım de o kahvelekeden sonra ne gelen var ne giden..