2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Benimki desteksiz oturamaz. Kucağımda dikilip oturuyor ama yalnız oturamaz. Onun dışında diğerleri uyuyor.

Benimki desteksiz oturamaz. Kucağımda dikilip oturuyor ama yalnız oturamaz. Onun dışında diğerleri uyuyor.
Bu destekli oturma mı, desteksiz oturma mı? Koltuğun üstünde kendi başına oturamaz. Ama bunun içinde ve bebeyatmazin içinde çok rahat oturuyor önündeki oyuncağıyla iki eliyle oynuyor

Eklentiler

• 20240419_195259.jpg
    20240419_195259.jpg
    208,8 KB · Görüntüleme: 59
Ek veya katı gıda dosyasını açmaya geldim şöyle bir yazı okudum aslında aklımdan geçenleri bu diyetisyen yazmıştı
Tamda böyle düşünüyordum ama dayanak arıyordum kumsariyle de konuşmuştuk
Bende tadımlara başlama kararı aldım
Sadece tanıda bakacağız bir süre
Osman gönülalın 4 kuralından 3 ü de bizde mevcut sadece birinden emin değilim
Yayınlayan kim bilmiyorum ama sıkıntılı bu yazı. Amerikan Pediatri Akademisi demiş, APA değil o, AAP. APA başka bi kuruluş ve bu konuda açıklaması yok. AAP’ın açıklaması da 6 ay, 4 ay kesinlikle bulamadım özellikle şaşırıp baktım, bu da link: Infant Food and Feeding.

Yayınlayan kim bilmiyorum ama sıkıntılı bu yazı. Amerikan Pediatri Akademisi demiş, APA değil o, AAP. APA başka bi kuruluş ve bu konuda açıklaması yok. AAP’ın açıklaması da 6 ay, 4 ay kesinlikle bulamadım özellikle şaşırıp baktım, bu da link: Infant Food and Feeding.
Baktım şimdi 6 aylık iken başlamayı tavsiye etmiş ve 3-4 aylık iken başlandığı takdirde kilo alma ve yağlanma gibi sorunlarla karşılaşılıyormuş bebeklik ve erken çocuklukta.

S sunshine__ canım senin bebis mi kakayı zor yapıyordu? dünden beri kaka yapmadı cok huzursuz.Zeytinyağı verdim kustu, banyoda karnını ovdum, masaj yaptım, fön tuttum işe yaramadı, başka tavsiyen var mı?
Merhaba canım evet 1 ay kadar uğraştık zeytinyağı bile içirdim falan ama nafile fitil ile yapıyordu sonra Nbl probiyotik drop diye damla aldım ve onu kullandım 3 gün sonra etkisini gösterdi işe yaradı şimdi maşallahı var hergün yapmaya başladı

Merhaba canım evet 1 ay kadar uğraştık zeytinyağı bile içirdim falan ama nafile fitil ile yapıyordu sonra Nbl probiyotik drop diye damla aldım ve onu kullandım 3 gün sonra etkisini gösterdi işe yaradı şimdi maşallahı var hergün yapmaya başladı
Sadece üç gün kullanıp bıraktın mi peki, ilk defa iki gün yapmadı. Kaç gün yapmazsa sorunmuş?

Sadece üç gün kullanıp bıraktın mi peki, ilk defa iki gün yapmadı. Kaç gün yapmazsa sorunmuş?
Anne sütü alan bebek 10 gün normal diyorlardı bende o lafa inanarak 7 gün boyunca umursamadım yapar diye diye ama 7 gün boyunca sürekli ağlamalar durmuyordu bi akşam artık acillik olduk ve şavman yapıldı her doktor başka söylüyor 3 gün 5 gün 10 gün o yüzden 3 gün yapmayınca attım fitili çünkü bariz çocuk kıpkırmızı oluyordu fitilli takınca rahatlıyordu sonra o ilacı buldum bağışıklık güçlendirici takviye edici gıda trendyolda da var ben güvenemedim diye eczaneden aldım hala kullanıyorum zararı yok çünkü

Kizlar annesutü alan bebekler bikac gün kaka yapmazsa normal biliyorum ama kızım cok huzursuz çatlicak sanki uyuyamiyo . Bi şeye başlamak için erken gibi de kısa süreli bi şeye ihtiyacım var. Zeytinyağı niye işe yaramadı anlamadım kusup çıkartiyor herhalde karnı o kadar dolu ki
Zeytinyağını direkt mi veriyorsun canım. Anne sütü ya da mamasına karıştırırsan çıkarmaz diye düşünüyorum. Oğluma da ilk bir kaşık vermiştim sürekli öğürdü istemedi sütümle karıştırıp verince yutmuştu ama bize ertesi gün işe yarıyor o gün pek bi etkisi olmuyor sanki

Avrupada da 5. Ay itibariyle başlatıyorlar yani 4. Ay bitip, 5. Ay başlangıcında… anne sütü almayan çocuklar için ek gıdaya erken geçiş mantıklı diye düşünüyorum 😅

Buna hazir misin biz degiliz ve doktorumuz 5.ay ek gidayi konusacagiz dedi. Ayrixa arkadasim 6.ayda bebek agzini acmiyordu eşiyle karsisinda yemek yedi gostererek oyle agzini acmaya basladi
Yemeye çok istekli ağlıyor yemek için
Sanırım her sofraya oturduğumda yanımıza aldık karşısında yedik hep bize baktı oyğzden böyle istekli olmuş olabilir iştahıda çok açık bir bebe

Bu oturma kuralı kesinlikle desteksiz değiiil
Öyle beklersek sekiz dokuz ayı bulur
Mama sandalyesinde kumsarinin bebeği gibi
Bende bulamadım
Sadece türkiyede 4 dendiğini duydum
6 dan sonra tadıma başlamak bana geç geliyor ama altıdan sonra bebeğin sütten aldığı ihtiyaçları artık yetersizleşmeye başlıyormuş
Ek gıda da bir liste var mı bunları yapın edin diye bende 5.ay geçişde başlamayı düşünüyorum
Sezen ketencinin YouTube videosu bana ilham oldu bir sürü video izledim yazı okudum kendi me göre bazı şeyler oluşturdum
Burda doktor alternatif imiz olmadığı için bunu yapmak zorundayım

Aşağıda çeviri tuşu falan oluyor aslında, görsellerden de az çok anlaşılıyoZ türkçe bulursam da paylaşırım mutlaka. Sağlık ocağında eğitime katılcam ondan sınra yazayım öğrendiklerimi belki faydası olur.
Çok iyi olur 🙏🏻

X