-
- Konu Sahibi sunshine__
- #69.141
Şu zamana kdr kardesum kayinvalide annem hep gitti geldiler ama şuan aileme iş durumundan çok uzaktayiz ve artık yanlızım bir iki hfta yanlız kaldığım olmuştu gerckten çok zorlandım bir bakıcı ayarladık olmazsa annemin yanına gidicem bu arada bebisler kaç kg doğdu cnm şuan kaç kilolar bnmkiler yeme içme konusunda çok zorluyorlar biraz önce bir arkadasta sormuş hep beslenme reddi yaşadık ve ben azda olsa çözümü şu şekilde buldum hafif uykuya geçerken veriyorum hem acıkmış hemde uykuya mesilli oldukları için yiyorlar yoksa hiç bir şekilde istek yok kızım reflusu var sürekli kusuyor su zmna geldik ama bnde yaslndim resmenBen üç aya kadar kayınvalidem ve annemle baktım çok şükür kayınvalidem gittişimdi annemle bakıyoruz annem kızımı kendi kızı gibi bakıyo ben sadece süt veriyorum arada on onbeş gün kızkardeşim geldi şimdi bayram da yine gelecek üniversite tatilde o olunca çok rahatlıyoruz çünkü bebeklerle oynamayı çok seviyor asla yalnız bakamam öylede bi hevesim yok bana hep diyorlar kalabalık rahatsız olmuyormusun evet kocamın tarafı gelince oluyorum sen yalnızmısın ysrdım eden kimsen yok mu
Normalde bende iki ailedende uzaktayım ki ailem Türkiye nin bi ucunda fakat kızkardeşim üniversitede annem yalnız yaşıyor o yönden şanslıyım annemde çok aşırı bağlandı kızıma 60 yaşında ama benden daha dirayetli Rabbım sağlık versin annem olmasa ben yapamazdım. Benimkiler mama artı sütle besleniyorlar siz hangisinde red yaşıyorsunuz ? 36. Haftaya girmiştim doğum yaptığımda kiloları çok düşük değildi. Ayrıca çok mama değiştim Aptamil klasik, Sma Comfort, Bebelac Gold Ar, Aptamil conformil uzunca süre kullandım şuan Hipp combiotic organik kullanıyorum yani mama sevmeleri gaz ve reflü yapmamaları vs çok uğraştım hipp i sevdiler sanki birde biberonda aşırı değiştim her biberonla içmediler ev biberon doldu okadar çok denedim ki sizi anlıyorum kolaylıklar diliyorumŞu zamana kdr kardesum kayinvalide annem hep gitti geldiler ama şuan aileme iş durumundan çok uzaktayiz ve artık yanlızım bir iki hfta yanlız kaldığım olmuştu gerckten çok zorlandım bir bakıcı ayarladık olmazsa annemin yanına gidicem bu arada bebisler kaç kg doğdu cnm şuan kaç kilolar bnmkiler yeme içme konusunda çok zorluyorlar biraz önce bir arkadasta sormuş hep beslenme reddi yaşadık ve ben azda olsa çözümü şu şekilde buldum hafif uykuya geçerken veriyorum hem acıkmış hemde uykuya mesilli oldukları için yiyorlar yoksa hiç bir şekilde istek yok kızım reflusu var sürekli kusuyor su zmna geldik ama bnde yaslndim resmen
Bizimkilerde çıplak kalmayı seviyorlar bez bağlayana kadar çığlık çığlığa illa bezsiz duracaklar küvözde çıplak durdular bi hafta kadar acaba orda mı alıştılar diyordum ikiside çok ağlarlarsa acıyorum bezlerini çıkarıyorum pantolonlarını bi mutlular bi hareketlenmeler pişikleri falanda yok anlamadım yaz bi gelse hasta olacaklar die korkuyorum gerci şuan nezleler amaBizimki alt değiştirirken ağlamayı yeni bıraktı. Ama arada yine ağlıyor. Banyo yaptırırken çığlık kıyametti o da geçti sayılır ama sonlara doğru yine yaygarayı basıyor. Bir gün şöyle güzel güzel banyo sonrası masaj yaptığımı hatırlamıyorum alel acele kremleyip giydiriyorummızıkspor hepsi bunların
Şuan hangi biberonla devam ediyorsunuz cnmNormalde bende iki ailedende uzaktayım ki ailem Türkiye nin bi ucunda fakat kızkardeşim üniversitede annem yalnız yaşıyor o yönden şanslıyım annemde çok aşırı bağlandı kızıma 60 yaşında ama benden daha dirayetli Rabbım sağlık versin annem olmasa ben yapamazdım. Benimkiler mama artı sütle besleniyorlar siz hangisinde red yaşıyorsunuz ? 36. Haftaya girmiştim doğum yaptığımda kiloları çok düşük değildi. Ayrıca çok mama değiştim Aptamil klasik, Sma Comfort, Bebelac Gold Ar, Aptamil conformil uzunca süre kullandım şuan Hipp combiotic organik kullanıyorum yani mama sevmeleri gaz ve reflü yapmamaları vs çok uğraştım hipp i sevdiler sanki birde biberonda aşırı değiştim her biberonla içmediler ev biberon doldu okadar çok denedim ki sizi anlıyorum kolaylıklar diliyorum
Biberon Philips avent kullanıyordum bnm bebekler kuvezde kaldı azcik emdiler şimdi sagiyorum gittiği yere kdr artık. Bu iki hftadir 60 CC anca içiyorlar sonra diliyle itiyorlarNormalde bende iki ailedende uzaktayım ki ailem Türkiye nin bi ucunda fakat kızkardeşim üniversitede annem yalnız yaşıyor o yönden şanslıyım annemde çok aşırı bağlandı kızıma 60 yaşında ama benden daha dirayetli Rabbım sağlık versin annem olmasa ben yapamazdım. Benimkiler mama artı sütle besleniyorlar siz hangisinde red yaşıyorsunuz ? 36. Haftaya girmiştim doğum yaptığımda kiloları çok düşük değildi. Ayrıca çok mama değiştim Aptamil klasik, Sma Comfort, Bebelac Gold Ar, Aptamil conformil uzunca süre kullandım şuan Hipp combiotic organik kullanıyorum yani mama sevmeleri gaz ve reflü yapmamaları vs çok uğraştım hipp i sevdiler sanki birde biberonda aşırı değiştim her biberonla içmediler ev biberon doldu okadar çok denedim ki sizi anlıyorum kolaylıklar diliyorum
Benim bebeklerim dr browns ve philips aventi yeni doğanken almadılar daha doğrusu ben kuvözde beslerken otuz içiyorlardı evde içemediler dedim bu biberondan yani kuvözde beslenmeye gitmezsem bunlar içemiyor derdim anladım ki emme kuvvetleri çok yok bu biberonlarda antikolik olduğundan emdikçe geliyordu kuvözde wee kullanıyorlardı bi süre onunla verdim ama oda aşırı akışlı klasik biberon çok gaz sorunu olmaya başladı bu sefer lansinoh aldım ondada akış hızına göre üç başlık değiştirdim içemiyorlardı bu arada sürekli boğazda kalma sorunu yaşadım takii iki buçuk aylık oldular emme kuvvetleri gelişti tekrar Philips avente döndüm çok şükür mesela ondada 2 ile içememişlerdi o zaman başlık 3 kullanıyorum. Doktor bana memeyi rededer hızlı akışlı verme emme kuvvetleri gelişir sen az akışlı ver falan dedi benim için beslenmesi daha öncelikli idi doktoru falan dinlemedim.Biberon Philips avent kullanıyordum bnm bebekler kuvezde kaldı azcik emdiler şimdi sagiyorum gittiği yere kdr artık. Bu iki hftadir 60 CC anca içiyorlar sonra diliyle itiyorlar
Benim de bebegilmböyle yapiyo… Philips avent ve lansinoh biberon doğduğundan beri kullanıyorum…Biberon Philips avent kullanıyordum bnm bebekler kuvezde kaldı azcik emdiler şimdi sagiyorum gittiği yere kdr artık. Bu iki hftadir 60 CC anca içiyorlar sonra diliyle itiyorlar
Çözüm bulamadın dimi cnmBenim de bebegilmböyle yapiyo… Philips avent ve lansinoh biberon doğduğundan beri kullanıyorum…
Aynısını benim oğlum yapıyordu gündüz ve gece uyumuyordu, 2 gece annemler bakmıştı ve demişlerdi ki sana nazı, biz de uyuyor hem de 4/5 saatBütün gün ciyak ciyak ağladı. Akşam annemlere bıraktım spora gittim, hiç ağlamamış. Şimdi geldim, yine ağlıyor. Saçımı başımı yolcam.
Hayır maalesef, bugün yine 15 saatte 420 ml içti toplamda şimdi uyudu gece 120 içer sonra bir daha 60-90 içer… 600-650 maksimum 24 saatte… ama artık çok zorlamıyorum, sağlıklı olması önemli diye düşünüyorum… bir daha doktora gidince sorcam, eğer daha erken gideniniz olursa sorarsa bebek az içiyo diye sevinirimÇözüm bulamadın dimi cnm
Ben oğlumda sıkıntı yaşayınca açıkçası şey düşünmüştüm bn annem kardeşim eşim kaynanam arasında gitti geldi hep farklı insanlar besledi acaba bebek protesto mu ediyor dedim ilk zmnlar iyiydi yemesi cunku kızım heo iştahsız ztn ona alıştık resmen kuş gibi şimdi oğlumda aynısını yapiyorHayır maalesef, bugün yine 15 saatte 420 ml içti toplamda şimdi uyudu gece 120 içer sonra bir daha 60-90 içer… 600-650 maksimum 24 saatte… ama artık çok zorlamıyorum, sağlıklı olması önemli diye düşünüyorum… bir daha doktora gidince sorcam, eğer daha erken gideniniz olursa sorarsa bebek az içiyo diye sevinirim
Canım doktor mama konusuna ne dedi? Kaç saatte bir?Ben de kizimi uyutamadim daha kotusu kolda direk ellerimizin uzerinde sallanarak uyuyor
Her ogun 120 mı verıyosun, bı de kac kere verıyosun, bana normal gıbı geldıHayır maalesef, bugün yine 15 saatte 420 ml içti toplamda şimdi uyudu gece 120 içer sonra bir daha 60-90 içer… 600-650 maksimum 24 saatte… ama artık çok zorlamıyorum, sağlıklı olması önemli diye düşünüyorum… bir daha doktora gidince sorcam, eğer daha erken gideniniz olursa sorarsa bebek az içiyo diye sevinirim
KIzim persembe geceden sabaha hep uyandi pazartesiye aldik. O gun yaz kafam cok gidik 2 saatte bir mama yemesinj diyorsun demiCanım doktor mama konusuna ne dedi? Kaç saatte bir?
EvetKIzim persembe geceden sabaha hep uyandi pazartesiye aldik. O gun yaz kafam cok gidik 2 saatte bir mama yemesinj diyorsun demi
Parol veya minoset harici kullanamıyoruz diye biliyorum. Keşke şöyle bi bengay, bi voltaren sürüp bağırta bağırta yoğursa biri di mi?Kızlar iyi akşamlar çok fena sırtım ağrıyor dayanamıyorum emzirme sürecinde kullanabileceğimiz ağrı kesici kremler nedir bilginiz var mı ?