- Konu Sahibi sunshine__
- #69.121
Benim de kızım 4 aylık ve belirttiğiniz gibi gündüzleri sürekli kucakta uyumak istiyor. Geçen haftalarda bunu çok dert etmiştim hatta güvenli bağı bozmadan eğitim veren uyku eğitmenleriyle dahi görüşmeye başladım. Uyku eğitimine en erken 5. Ayda başlamak gerektiğini öğrendim ancak sakince düşününce şunu fark ettim ki bebeğimin bana ihtiyacı var. Daha çok küçük, her gün yeni şeyler keşfediyor ve bu yolculukta kucağım onun için güvenli bir liman. Ek olarak uyku eğitimi her ne kadar güveni bozmayacak şekilde yapılırsa yapılsım güvenin zedelendiğine dair bazı yazılar da okudum araştırmaya devam ediyorum.Kızlar kızım gündüzleri kanguru ya da slingte uyuyor yani kucağımda. Bıraktığım an uyanıyor. Tracy hogg un kitabını okumaya başladım dün bebeklere doğduğu andan itibaren rutin yapılmasından bahsediyor. Sanırım okumakta geç kaldım kitabı. Bir bitiricem bakalım kafam çok karıştı. Bu sabah gülerek uyandı şükürler olsun yatağında uyutmayı denedim kaç tane kitap okudum bana mısın demiyor gözünü kırpmıyor, esniyor ama uyumuyor da. Kanguruya aldım ben de hemen uyudu Yeni bir rutine şu an başlayamam sanırım önceliğim emmesi, emsin derken de kitabı okudukça mamayı artırıyorum değişik ikilemler içindeyim. Siz nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi yatağa nasıl alıştırdınız?
Kızım uykuya iyice daldıktan sonra yatağına koymaya başladım. Zaman zaman bir saat uyuyor bazen de iki dakika sonra uyanıp tekrar kucağımda uyuyor. Her bebek kendine has özelliklere sahip. Kimi yatakta kimi koltukta kimi kucakta uyuyor. Akışına bırakmak anneler olarak bizi de rahatlatacaktır. Hem belki de bundan bir iki ay sonra kucakta rahat edemeyip hep yatakta yatmak isteyecekler biz de bugünleri arayacağız.