2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar kızım gündüzleri kanguru ya da slingte uyuyor yani kucağımda. Bıraktığım an uyanıyor. Tracy hogg un kitabını okumaya başladım dün bebeklere doğduğu andan itibaren rutin yapılmasından bahsediyor. Sanırım okumakta geç kaldım kitabı. Bir bitiricem bakalım kafam çok karıştı. Bu sabah gülerek uyandı şükürler olsun 🙏 yatağında uyutmayı denedim kaç tane kitap okudum bana mısın demiyor gözünü kırpmıyor, esniyor ama uyumuyor da. Kanguruya aldım ben de hemen uyudu 🤦🏼‍♀️ Yeni bir rutine şu an başlayamam sanırım önceliğim emmesi, emsin derken de kitabı okudukça mamayı artırıyorum değişik ikilemler içindeyim. Siz nasıl uyutuyorsunuz bebeklerinizi yatağa nasıl alıştırdınız?
Benim de kızım 4 aylık ve belirttiğiniz gibi gündüzleri sürekli kucakta uyumak istiyor. Geçen haftalarda bunu çok dert etmiştim hatta güvenli bağı bozmadan eğitim veren uyku eğitmenleriyle dahi görüşmeye başladım. Uyku eğitimine en erken 5. Ayda başlamak gerektiğini öğrendim ancak sakince düşününce şunu fark ettim ki bebeğimin bana ihtiyacı var. Daha çok küçük, her gün yeni şeyler keşfediyor ve bu yolculukta kucağım onun için güvenli bir liman. Ek olarak uyku eğitimi her ne kadar güveni bozmayacak şekilde yapılırsa yapılsım güvenin zedelendiğine dair bazı yazılar da okudum :KK43: araştırmaya devam ediyorum.

Kızım uykuya iyice daldıktan sonra yatağına koymaya başladım. Zaman zaman bir saat uyuyor bazen de iki dakika sonra uyanıp tekrar kucağımda uyuyor. Her bebek kendine has özelliklere sahip. Kimi yatakta kimi koltukta kimi kucakta uyuyor. Akışına bırakmak anneler olarak bizi de rahatlatacaktır. Hem belki de bundan bir iki ay sonra kucakta rahat edemeyip hep yatakta yatmak isteyecekler biz de bugünleri arayacağız.

uyurken ağlıyor açıkırken ağlıyor altını değiştir ağlıyor uyanınca ağlıyor ne oyun halısında oynasa 5 dk minimum ağlıyor sonra valla bizimki böyle sanıyordum
Bizimki alt değiştirirken ağlamayı yeni bıraktı. Ama arada yine ağlıyor. Banyo yaptırırken çığlık kıyametti o da geçti sayılır ama sonlara doğru yine yaygarayı basıyor. Bir gün şöyle güzel güzel banyo sonrası masaj yaptığımı hatırlamıyorum alel acele kremleyip giydiriyorum 🤷🏼‍♀️ mızıkspor hepsi bunların

Bizimki alt değiştirirken ağlamayı yeni bıraktı. Ama arada yine ağlıyor. Banyo yaptırırken çığlık kıyametti o da geçti sayılır ama sonlara doğru yine yaygarayı basıyor. Bir gün şöyle güzel güzel banyo sonrası masaj yaptığımı hatırlamıyorum alel acele kremleyip giydiriyorum 🤷🏼‍♀️ mızıkspor hepsi bunların
Biz cok iyiydik ama oral dönemi kızım cok sancılı yaşıyor. Bir de cok salyası var boğazına kaçıp öksürmeye de başladı. Sürekli salya ve agza bi şeyler götürüyor gaz ve kusma yaptı. Hafifler mi bir zaman sonra acaba

Pazartesi aile hekimine gideceğim. Karşılamıyorsa eczaneden alıp orda yaptırırım dedim. Karşılıyorsa özelde yaptırayım.
Bizim doktorumuzun muayenehanesi var anlaşmasız doktorlarda faturanın %70 ni geri ödüyor sağlık şirketimiz bizimki karma sağlık sigortası bize doktor aşımızı yaptı. faturamızı yüklerken eşim aşılarıda yükleyelim sencarda dedi baktık karşılamış bizde şaşırdık

😂kız çocukları hani uysal diyorlardı alakası yok yani

Ben yabancı doktorlardan da dinledim, hepsi kendi oturmaya başlasın diyo sonra oturmayı erken öğrenirlerse emeklemeye geçmiyorlarmış sürünerek oturur halde oluyorlarmış… bana da mantıklı geliyor çünkü bu normal gelişim süreci, bebek kendi yapabilmesi lazım diye düşünüyorum bazı şeyleri…
Benimkinde bi oturma isteği var ama sağlıkla zamanında olsun inşallah

Biz cok iyiydik ama oral dönemi kızım cok sancılı yaşıyor. Bir de cok salyası var boğazına kaçıp öksürmeye de başladı. Sürekli salya ve agza bi şeyler götürüyor gaz ve kusma yaptı. Hafifler mi bir zaman sonra acaba
İnşallah hafifler salyaya alışır yavaşça dillerini daha iyi kullanmaya başladıklarında çevirebiliyorlar salyaları. Bizimki daha yeni yeni elini ağzına götürmeye başladı

Bizim doktorumuzun muayenehanesi var anlaşmasız doktorlarda faturanın %70 ni geri ödüyor sağlık şirketimiz bizimki karma sağlık sigortası bize doktor aşımızı yaptı. faturamızı yüklerken eşim aşılarıda yükleyelim sencarda dedi baktık karşılamış bizde şaşırdık
Benimki de sencard rotayı ve meningekoku mu karşıladı😳?

Kızlar iyi akşamlar aklıma geldi bı gireyim dedim gruba kaç ay oldu ya en son yazali ikizlerle hayat cookk zor kendimi unuttum hamilelikte her dakka takip ederdim şimdi yemeleri alt üst uykuları derken hiç girememisim nasılsınız ikiz doğum yapicak arkadaşlar vardı sizin durum nasıl bni en iyi siz anlarsiniz merak ediyorum yanlız mi bakiyorsunuz

Kızlar iyi akşamlar aklıma geldi bı gireyim dedim gruba kaç ay oldu ya en son yazali ikizlerle hayat cookk zor kendimi unuttum hamilelikte her dakka takip ederdim şimdi yemeleri alt üst uykuları derken hiç girememisim nasılsınız ikiz doğum yapicak arkadaşlar vardı sizin durum nasıl bni en iyi siz anlarsiniz merak ediyorum yanlız mi bakiyorsunuz
Allah kolaylık versin canım. Senin bebişler 5 aylık oldu bile. ☺️

5 nisan da 4.ayı bitecek kızımın,meme reddi yasiyoruz maalesef,yasanyan ve cozum bulan var mı ? Arkadaslar
Meraklı oldukları için önce odayı dolaştırıp sesi ışığı vs kapatıp ilgisini sonradan memeye çekmek lazımmış… instada bir ebe var kilolu sarışın bir bayan o öyle söylemişti 😅

Ben üç aya kadar kayınvalidem ve annemle baktım çok şükür kayınvalidem gitti :KK76:şimdi annemle bakıyoruz annem kızımı kendi kızı gibi bakıyo ben sadece süt veriyorum arada on onbeş gün kızkardeşim geldi şimdi bayram da yine gelecek üniversite tatilde o olunca çok rahatlıyoruz çünkü bebeklerle oynamayı çok seviyor asla yalnız bakamam öylede bi hevesim yok bana hep diyorlar kalabalık rahatsız olmuyormusun evet kocamın tarafı gelince oluyorum:olamaz: sen yalnızmısın ysrdım eden kimsen yok mu

X