• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ben kilo konusunda çok kötüyüm kızlar ya cok üzgünüm hatta diyetisyene de gidemiyorum çünkü yediğim şeyler hep kilo yapacak şeyler ve bulantima tek iyi gelen onlar 5 veya 6 kilo almış görünüyorum ilk aylar için hiç almamistim ilkinde eylülde gideceğim bakalım ne verecek inşallah bi iki kilo verebilirim gidince
Şimdi sen hiç kiloyu düşünme bence de, bebek de sen de sağlıklı olun da, bulantı olunca ne yapabilirsin ki mecbur ne yiyebilirsen onu yiycen. Benim yarın diyetisyen randevum var, bi danışmak istedim bu aydan sonra beslenme nasıl olmalı özellikle yemek ya da yememek gereken şeyler var mı, kilo kontrolü nasıl sağlarız diye, bakalım genel bişeyler söylerse hepimize faydalı olacak yazarım buraya mutlaka yarın gelince 👍👍

Kesinlikle katılıyorum buna ya yesinler diye her yemek önlerinde daha bide peşinden koşturuyoruz her şeyleri var mahrum değiller hiç biseyden bazen salmak lazım aciktiginda da uykusu geldiğinde de paşa paşa gelebilsin diye
Evet canım içimiz rahat etmiyor yemediklerinde falan koşuyoruz peşinden ama ben şu sıra saldım artık istediği zaman yiyor istediği zaman uyuyor bazen kendi kendine uyuyor odasında bazen yanına yada ayak ucuna yatıyorum uyuyor yani uğraşmıyorum artık nasıl isterse öyle yapıyor masal oku derse okurum demezse okumuyorum öyle öyle rahat bıraktım şu sıra düşmüyorum üzerine inanın halimde kalmıyor zaten artık 😀

😂dışlanan ve vazgeçen hep babalar oluyor malesef 😂gerçi benimkinin canına minnet 🤬2 çocukla tüm gece hunilerle ben eğlenicem 🤪🤪şaka bir yana üzerimden fazlasıyla yükü alır sağolsun ama dediğim gibi oğlanın odasında kalmak ona 5* gibi olacak 😂😂
Hahah 😂 idare edecekler artık yapacak birşey yok 🤷‍♀️

Ben kilo konusunda çok kötüyüm kızlar ya cok üzgünüm hatta diyetisyene de gidemiyorum çünkü yediğim şeyler hep kilo yapacak şeyler ve bulantima tek iyi gelen onlar 5 veya 6 kilo almış görünüyorum ilk aylar için hiç almamistim ilkinde eylülde gideceğim bakalım ne verecek inşallah bi iki kilo verebilirim gidince
Kiloyu hiç dert etme ben kızımda 58 kilodan 85 e çıktım doğuma 85 le girdim. Doğumdan sonra 68 e kadar kendiliğimden düştüm 68 den sonrasında diyete başlayıp hedef kiloma kolayca inmiş çocuk doğurmamış hale gelmiştim ❣️Bu defa emzirme döneminde Mart gibi online diyetisyen yardımı alıp yaza gene zayıflamış girmeyi düşünüyorum şimdi değil ama emzirme döneminde uygun bir liste ileçok daha rahat kilo verirsiniz o yüzden şimdi iyi olmaya bakın sadece ☺️☺️

Canim yaş riski herkesde ayni cikan bisey diye biliyorum. 544 kotu bir deger degil. Beni ikili riskim 281 cikmasina ragmen perinatoloji doktorum ulturasonun guzel hicbirsey yaptirmana gerek yok dedi. Kendi doktorum ise icin rahat edecekse 3 lu 4 lu yapariz dedi. Benimde fetal dna cok düşündüğüm biseydi hatta fiyat bile almistim. Rahatlamak adina yaptirdim. Karar senin tabi ama uzmanlar risk 200 lerdeyde sıkıntı olabilir diyor baya arastirdim ben.
Canım oğlumda risk 1:700 müş ki bu testi yaptırdığımda 29 yaşındaydım. 33 yaş için 544 normaldir inşallah. 3lü 4lü test yaptırmayı düşünmüyorum boş yere moralimiz bozuluyor

Benim de canım hep zararlı şeyler çekiyor. Poğaça bu kadar yemezdim mesela hep karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Protein az alıyorum mesela yumurta hiç yiyemiyorum peynir de aynı sekilde. Sağlıklı kahvaltı yaptığım cook nadir. Bu gidişle şekerim çıkmaz inş diyorum🤷🏻‍♀️
16. haftamdayım daha önümüzde cok yol var

Benim de canım hep zararlı şeyler çekiyor. Poğaça bu kadar yemezdim mesela hep karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum. Protein az alıyorum mesela yumurta hiç yiyemiyorum peynir de aynı sekilde. Sağlıklı kahvaltı yaptığım cook nadir. Bu gidişle şekerim çıkmaz inş diyorum🤷🏻‍♀️
16. haftamdayım daha önümüzde cok yol var
Bu hafta işleri benim kafamı karıştırıyor 16 haftalıkken şimdi 4 aylık mı diyoruz soranlara falan ne diyoruz 😂

Bu hafta işleri benim kafamı karıştırıyor 16 haftalıkken şimdi 4 aylık mı diyoruz soranlara falan ne diyoruz 😂
Tam 4 aylik degil canim 1 ay 30 gun olarak dusuncen 7×16=112 gun yapar 3ayda 90 gun 112-90=22 gun o yuzden 3 ay 22 gunluk oluyor😅 17+1 tam 4 aylik olur

ben 55 kilo oldum doktorum normal dedi kilom için dışardan bakan hiç kimse anlamıyor kilo aldığımı sadece yanakların çıkmış diyor :KK70: seni otobüste görsek yer vermeyiz karnın çok belli değil diyorlar eşimle yanyana gelince de nişanlı mısınız sevgilimisiniz diyorlar evliyiz diyorum ama bebeği söylemiyorum nazardan korkuyorum :KK70:
Hmm yaşına baktım listeden 24’müş ☺️😃 senin yaşındayken ben de 52-53 kg idim canım 😃 ( bu cümleyi kurunca yaşlı hissettim bak kendimi şimdi 😂😂 ) . Bence 4 ayda 5 kg almak biraz fazla olmuş canım, 50 kg ile başlamışsın, kontrollü git biraz daha çünkü asıl kilolar 7.aydan sonra geliyor ☺️😉👍🏻

Hmm yaşına baktım listeden 24’müş ☺️😃 senin yaşındayken ben de 52-53 kg idim canım 😃 ( bu cümleyi kurunca yaşlı hissettim bak kendimi şimdi 😂😂 ) . Bence 4 ayda 5 kg almak biraz fazla olmuş canım, 50 kg ile başlamışsın, kontrollü git biraz daha çünkü asıl kilolar 7.aydan sonra geliyor ☺️😉👍🏻
korkuttun beni :D olsun ya senelerdir 47-48 kiloyum herkes zayıfsın diyordu şimdi biraz alayım değişiklik olsun napim :D

Tam 4 aylik degil canim 1 ay 30 gun olarak dusuncen 7×16=112 gun yapar 3ayda 90 gun 112-90=22 gun o yuzden 3 ay 22 gunluk oluyor😅 17+1 tam 4 aylik olur
B2056E8F-1B21-4BBC-ABC0-3D64C0DFD755.webp

canım tam olarak böyle 😊

Herseyin hayırlısı canim.ben zaten stresli bir insanim o testler hep stres yapiyordu catlamadan itibaren 8.gun gebelik testi yapiyordum iyice psikopata baglamistim😂😂 bundada dr olmayacak diyince umidimi yitirmistim annemler gelmisti gezmistik kafam dağılmıştı annemlerin gidecegi gun ultra erken gebelik testi yaptim cikmadi nasil agladim annemler varken sonra bi cizgi belirmis ablama dedim ki ben mi goruyorum yoksa var mi diye evet bende görüyorum dedi ama ben dedim bu kuruma cizgisodir kesin. Sonra annemler gitti oglenden sonra ovu testi yaptim baktim pik adetime kalmis 4 gun falan esime diyorumki yine degerlendirelim bari napalim.sonra icime kurt dustu ovu ile gebelik ogrenenleri duymustum elimde 2 tane normal kaset test vardi birini yaptim ama diyorumki erkende cikmadi bunda mi cikacak neyse koydum onu köşeye umidim sıfır unutmusum hatta tvye bakarken 5 dk sonra bi baktim cizgi ve ben sok dedim test mi hatali digerini de yaptim ondada cikti esimi cagirdim hemen kan verdom 69 cikti cok sukur ya simdi hatirladikca yine cok mutlu oluyorum🤗
Bende reglime 4 gun kala sabah işe giderken test yapmistim. Tabi tek çizgiyi gorunce 1 dk bekleyip hemen kaldirdim dolaba esim gormesin diye cope atmadim. İse geldim arkadasa tuh be dedim bu ay olmadi galiba. Aksam testi cope atmak icin dolaptan bir cikardim yaninda bir cizgi daha var ben şok hemen test yaptim yine kronometre actim tam 5. Dakkada ikinci c
Gözün aydın canım darısı bana inşallah..Cinsiyette öğrendin mi?
Sagolasin canim. Cinsiyetimizi zaten biliyorduk. Doktorun dediği gibi cikti. Kızımız olacak nasip olursa ☺️

Bende reglime 4 gun kala sabah işe giderken test yapmistim. Tabi tek çizgiyi gorunce 1 dk bekleyip hemen kaldirdim dolaba esim gormesin diye cope atmadim. İse geldim arkadasa tuh be dedim bu ay olmadi galiba. Aksam testi cope atmak icin dolaptan bir cikardim yaninda bir cizgi daha var ben şok hemen test yaptim yine kronometre actim tam 5. Dakkada ikinci c

Sagolasin canim. Cinsiyetimizi zaten biliyorduk. Doktorun dediği gibi cikti. Kızımız olacak nasip olursa ☺️
Insan nasil heyecanlanıyor dimi ya benim esim isteydi aradim galiba hamileyim gelde hastaneye gidelim kan verelim dedim geldi hemen😅

C

Canim mesela bebek 1 yili doldurunca 1 yasinda diyoruzya ay hesabida oyle 17.haftaya girdiginde 4 aylik deriz 5.ayi doldurmadan 5 aylik demeyiz ben mantiken oyle dusunuyorum😅
Aynen canım ama artık 16. Haftada 4e girmiş oluyoruz. 18.Haftada 4 bucuk aylık oluyoruz. 20 de ise tam 5 e girmiş oluyoruz . 5 yıl kadın doğum bölümünde calıstıgım için oradan biliyorum doktorlarda böyle hesaplıyor ☺️

Insan nasil heyecanlanıyor dimi ya benim esim isteydi aradim galiba hamileyim gelde hastaneye gidelim kan verelim dedim geldi hemen😅
Hemde ne heyecan ben bide babalar gününde supriz yaparim diye beklicem dedim 3 gun dayanabildim eşime soylememek icin. 3 gün yalniz basima yasadim hamileligimi😂

Aynen canım ama artık 16. Haftada 4e girmiş oluyoruz. 18.Haftada 4 bucuk aylık oluyoruz. 20 de ise tam 5 e girmiş oluyoruz . 5 yıl kadın doğum bölümünde calıstıgım için oradan biliyorum doktorlarda böyle hesaplıyor ☺️
Anladim canim ben simdi kaan kocatepeden dinledim hatta 31 gun olan aylar var onlari da hesaba katmak lazim ben o kismi atlamisim😂hatta merak eden arkadaslara video linkini atiyorum

Back
X