2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
ben de izledim. ilk çocuk için olabilir ve çalışmayan bir anneysen sürekli çocugu izleyip gözlemleyeceksen. ama ikincide ve sonrasında imkansız gibi.
benim kızım 2 yaşa girince kendisi çıkarttı bezi zorlanmadık. zaten kendileri istemiyorlar bir süre sonra. çocugu zorlamaya gerek yok. zamanı gelen cocuk ben artık buyudum altımı baglama dedigi ana kadar beklersen çok rahat cıkıyor bez. hiç korkulacak bişey degil aslında.

Valla zaten evde bir çocuk, artı bu evin yemeği, temizliği,bakımı, kocası,kızı, anası,danası, misafiri, lohusalığı,şerbeti, çikolatası, gazıydı tuzuydu osuydu busuydu derken ben tuvalet iletişimi bilmem ne denemeyi düşünmem bile fırsatım da yok açıkçası. Varsa fırsat yaratabilecekler tebrik eder ellerinden öperim. Ben yapamam evime çocuklarıma kendime kocama yeteyim o kusur kalsın kafasındayım. Kızım 2.5 yaşında öğrendi vakti gelince buna da öğretir alırım bezi altından bu dediğiniz taktik için annenin psikolojiside önemli benim psikolojim o sabıra el verişli değil oturup izleyemem el kadar bebeği çişi kakası mı geldi diye.. Yapacakları ve yapmayı düşünenleri bile şimdiden tebrik ediyorum.

Dediklerin çok doğru ve cinnetlik
Yedirdikten sonrasında bağırsaklar çalışıyo diyo tabi benim ilk çocuğum olcak tecrüben yok
Evet dediğin doğru ama kadının anlattığı da zaten bebişler tuvalet eğitimiyle geliyo kedi yavrusu gibi bunu kullanın diyo. Sanırım en başından yapınca bu işin de bir düzeni var gibi anladım ben. En azından gaz sancısı olan bebeği soyup, bebeğin sırtını annenin göğsüne yaslayıp, bebeğin ayaklarını cenin pozisyonundaki gibi yukarı çekince zırt diye ne varsa çıkardıklarını öğrendik ve bu da bir şeydir

Benim kızım kolikti yatarken önce karnına masaj yapıp sonra ayaklarını karnına doğru ittirince zırt pırt evde serenat oluyordu acı elma yağı mıydı hatırlayamadım ama sanırım oydu tek bir minicik damlayı iki ayağının altına masaj yaptığımda da sabaha kadar zırt pırt dinleme keyfi yapıyorduk eşimle gazını çıkarmaya meyilli çocuk her türlü destekle çıkarır da birde çıkaramayanlar var işte o çok fena

benim kızım da kolikti hatırladım şimdi o günleri ay çok zordu umarım hiçbirimizin bebği kolik olmaz amin

Elma yağı yada çalba diye geçiyor duymuştum alayım ben de o zaman. Arkadaşım bebişinin göbüşüne sürüyodu bir damla sonra ovalıyodu. Ben kabız bir bebekmişim ne ağlarmışım. Annem zeytinyağı içirirmiş bir de popoma damlatırmış

Kizlar gözüme kan oturmuş neden olabilir ki. Dun gece ruyamiydi gercekremiydi karnimda derin sancilar vardi. Acaba bebek ile ilgili bir sıkıntı mi var allah korusun

Tesekkur ederim sen covidi hamileyken mi gecirdin? Doktorum test yapmani oneririm yazdi ama inanilmaz midem bulaniyo hastaneye gidicek halim yok. Once esim vericek test o da hapsiriyo bakalim onda cikicak mi.
Canım bende geçen cumadan beri aynıyım hapşırma burun tıkanıklığı zaman zaman akıntısı..Şu an herkeste grip salgını varmış.Covid diye düşünme hemen.

Günaydın ben hiç duymadım ya instagram da mı bu kişi aradım ama bulamadım prema diye birini

Kizlar gözüme kan oturmuş neden olabilir ki. Dun gece ruyamiydi gercekremiydi karnimda derin sancilar vardi. Acaba bebek ile ilgili bir sıkıntı mi var allah korusun
Canım çok öğürrünce yada kusunca da oluyor belki ondandır inş bebekle ilgili değildir ama kendini bi dinle bakalım bugün ağrın falan olacak mı

Ohhh süt yarıyormuş demek ki aynen alın ama çok kokuyor acı elma yağı minicik damlatacaksınız unutmayın

Canım eminim kılcal damar kanamasıdır. Hamilelikte kan basıncı arttığı için kılcal damarlar genişliyor ve ince bulduğu yerden sızıntı yapıyor. Göz Bunun için en uygun yerlerden birisi. Bir kaç güne kendiliğinden geçer ama rahatsız oluyorsanız rahatlatıcı bir göz damlası alıp kullanabilirsiniz. Bebeğin gayet iyidir Allah korusun birşey olsa kanama lekelenme kramp tarzı şeylerle belli eder kendini vesvese yapma nolur kendinize iyi bakın

Cok gecmis olsun kesinlikle katiliyorum ama iste covit insani dusunduruyor yoksa gidip her hafta serum yerdim kesinlikle. Birde bende kusma fobisi vardi hep biraz astim fobimi ama ill baslarda kusarken bende olecegimi dusunuyordum. Allah yardimcimiz olsun. Ilkinde bu kadar degildim busefer cok farkliyim acaba kiz mi diyorum

Canım bende geçen cumadan beri aynıyım hapşırma burun tıkanıklığı zaman zaman akıntısı..Şu an herkeste grip salgını varmış.Covid diye düşünme hemen.
Gecmis olsun sanada. Esim test verdi bakalim onda ne cikicak onda yoksa bendede yoktur henen hemen ayniyiz.her hafta basima daha ne gelebilirki dedigimde yeni birsey cikiyor

Yazamamisim bile anksiyete yazacaktım gerçekten travma olusturdular bende her şeye de karışırlar faydalarindan cok zararları ay düşünmek istemiyorum inşallah gelemez kimse bu defa

Günaydın kızlar sizce gebelik mi bu ya

Eklentiler

• 181FCEE7-E965-4E90-A907-38440023CE12.jpeg
    49,5 KB · Görüntüleme: 40
  • 89DE9B0E-35B4-4187-84A3-81E00BE1428F.jpeg
    129,8 KB · Görüntüleme: 38
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…