2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Anam bu ne sıcak. Son 3 gündür yanıyoruz resmen,esmiyorrrr. Eserse de sabaha karşı esiyor ki öyle böyle değil dondurucu. Şu anda beybiyi ayağımda sallıyorum bir taraftan da yelpaze yapıyorum. Vantilatör çarpar diye korkumdan açamıyorum.🥵
Bizde tavan vantilatörü var yatak odasında yatarkende emerkende hep acıyorum. Esinti cok seviyo

Bir de bi sorum var kızlar. Bu bebeler memede uyuyor ya, bu hep böyle mi olacak. Ağırlaşmaya başlıyorlar malum, onu da geçtim bırakıp bi yere gidemiyorum benden başkasında uyumadığı için. Bunun bi formülü var mı, ek gıdaya da geçtiler nasıl alıştıracaz bunları memesiz uyumaya
Benimde merak konum

Bir de bi sorum var kızlar. Bu bebeler memede uyuyor ya, bu hep böyle mi olacak. Ağırlaşmaya başlıyorlar malum, onu da geçtim bırakıp bi yere gidemiyorum benden başkasında uyumadığı için. Bunun bi formülü var mı, ek gıdaya da geçtiler nasıl alıştıracaz bunları memesiz uyumaya
Ben de bunu düşünüyorum. Sadece memede uyuyor. Gündüz memede uyuyup kucağımda devam ediyor uykuya. Bıraksam da bırskmasam da yarım saatte uyanıyor. Genelde bırakınca daha da kısa sürede uyanıyor. Gündüz en uzun uykusu 40-50 dk. Kucağa alışsın ya amaan kendi bırakacak zaten sonra kucak istemeyecek dedim ama öyle olmadı

Ben de bunu düşünüyorum. Sadece memede uyuyor. Gündüz memede uyuyup kucağımda devam ediyor uykuya. Bıraksam da bırskmasam da yarım saatte uyanıyor. Genelde bırakınca daha da kısa sürede uyanıyor. Gündüz en uzun uykusu 40-50 dk. Kucağa alışsın ya amaan kendi bırakacak zaten sonra kucak istemeyecek dedim ama öyle olmadı
Ben de 2 hafta önceye kadar öyle yapıyodum, sırf uyusun diye mememden kucağımdan bırakmıyodum, sonra kucağım haricinde uyumadığını farkedince eyvah dedim, şimdi memede uyutuyorum ve hemen yatağına ya da yatacağı yere bırakıyorum, evet uyku süresi çok azaldı ama en azından kucakta uyunaya bi son verdim şükür

Merhaba anneler , 4 Şubat 2022 doğumlu oğlum var 8 kilo boyu 67 cm
Bir tanıdığım ayına göre küçük olduğunu söyledi canım sıkıldı açıkçası bu perşembe sağlık ocağına gideceğim kontrole onlardan danışacağım ama size de sormak istedim
Sizce de gelişimi ayına göre geri mi 😔

Merhaba anneler , 4 Şubat 2022 doğumlu oğlum var 8 kilo boyu 67 cm
Bir tanıdığım ayına göre küçük olduğunu söyledi canım sıkıldı açıkçası bu perşembe sağlık ocağına gideceğim kontrole onlardan danışacağım ama size de sormak istedim
Sizce de gelişimi ayına göre geri mi 😔
Merhabalar maşallah bence iyiymiş kilosu boyu 😊 doğum kilosu ve boyuna göre bakabilirsiniz aslında. Her bebek kendine özeldir 🥰

Şöyle tablolar da var..

Eklentiler

• 1EFAEB05-FBBB-4BA0-A59B-21FF629EE48C.png
    1EFAEB05-FBBB-4BA0-A59B-21FF629EE48C.png
    7 KB · Görüntüleme: 76
Benim kızımda yatirinca uyanıyor ama yüz üstu yatırınca uyanmıyor. Yüz üstü deneyin birde

Bizdeki sorunda emzigi birakması almıyo emziği geri nasil alistiririm. Ayagimda salliyarak uyutamiyorum boyle

Bizdeki sorunda emzigi birakması almıyo emziği geri nasil alistiririm. Ayagimda salliyarak uyutamiyorum boyle
Benim de asla sallanmak istemiyor artık nasil uyutacagimi sasirdim. Anakucagina ya da ayagima oyun oynamak icin yatiyo sallamaya baslayinca uyutulcagini anliyor ciglik cigliga bagiriyo. Emerek de uyumuyor cok uykusu varsa memede de huzursuzluk cikariyor hic bi çare kalmadi ya 7 saat hic uyumadi gunduz ve uykusu oldugu icin çok mızmız. Bu sallanmayi reddetmek cok kotu oldu 😭

Selamlar kizlar umarım herkes iyidir.
Biz ailecek covidi atlattık şükür.
Herkese bulastirdik ana kız baba ve babaanne covid oldu. Orda da dedeye geçmiş galiba. :olamaz: şükür bu son varyant o kadar ağır geçmiyor diğerleri gibi. Komşu falan da covid şükür ona biz bulastirmadik yoksa tam rezillik :olamaz: son varyant aşırı hızlı yayılıyor çok dikkat edin.

Benim kızçe 6 kilo olmuş. Erken doğduğu için normal dedi doktor. Birde hatırlarsanız omurga eğriliği olmasından şüphe ediyordum doktor şuan normal ama tabiki olabilme ihtimali var. Yürümeden oturmadan bunu anlayamayız o zaman anlaşılır dedi. Umarım her şey yolunda gider.
Normalde 2 hafta önce 6 aylık aşısını olacaktı ama biz covid olunca sağlık ocağı erteleyelim çocuğu iyice sarsmasın dedi. Bugün oldu.
Diğer aşı 10. Ayda. ondan önce yumurtanın beyazını da ver alerjisi var mı yok mu onu bir anlayalım dedi. Kızamık aşısıyla ilgili nasıl bir şey varsa artık.

Biz de meyveler veriyoruz, sebze çorbaları verebilirmişim, yumurtanın sarısını verdik haşlayıp. Eşim her gün azıcık peynir falan veriyor. Dün şeftali rendeleyip kaşıkla yedirdik sevdi hepsini yedi. 😍 En alerjik şeyler hariç gerisini yedirip alistiracagim ben ya.
9. Aya kadar doyurma kaygısı yok nasılsa keyfini çıkartalım her şeyin tadını bilsinler 🥰

Herkese bulastirdik ana kız baba ve babaanne covid oldu. Orda da dedeye geçmiş galiba. :olamaz: şükür bu son varyant o kadar ağır geçmiyor diğerleri gibi. Komşu falan da covid şükür ona biz bulastirmadik yoksa tam rezillik :olamaz: son varyant aşırı hızlı yayılıyor çok dikkat edin.

Benim kızçe 6 kilo olmuş. Erken doğduğu için normal dedi doktor. Birde hatırlarsanız omurga eğriliği olmasından şüphe ediyordum doktor şuan normal ama tabiki olabilme ihtimali var. Yürümeden oturmadan bunu anlayamayız o zaman anlaşılır dedi. Umarım her şey yolunda gider.
Normalde 2 hafta önce 6 aylık aşısını olacaktı ama biz covid olunca sağlık ocağı erteleyelim çocuğu iyice sarsmasın dedi. Bugün oldu.
Diğer aşı 10. Ayda. ondan önce yumurtanın beyazını da ver alerjisi var mı yok mu onu bir anlayalım dedi. Kızamık aşısıyla ilgili nasıl bir şey varsa artık.

Biz de meyveler veriyoruz, sebze çorbaları verebilirmişim, yumurtanın sarısını verdik haşlayıp. Eşim her gün azıcık peynir falan veriyor. Dün şeftali rendeleyip kaşıkla yedirdik sevdi hepsini yedi. 😍 En alerjik şeyler hariç gerisini yedirip alistiracagim ben ya.
9. Aya kadar doyurma kaygısı yok nasılsa keyfini çıkartalım her şeyin tadını bilsinler 🥰
Ne güzel başlamışsınız ek gıdaya.🧿🧿ben korkudan ne yumurta ne peynir verebildim.kendim yiyorum ama.

İyi olmanıza sevindim canım, inşallah tekrar olmaz..yumurtanın beyazı çok ilginç, bizi Drumuz beyazını 1 yaşından önce vermiyoruz dedi, youtube da Memorial in Drunun videosunu izledim o da 1 yaşından önce vermeyin diyor, devlet hastanesindeki listede 9-11 aylarda verin yazıyor, size de erken verin demişler 🤔 anneme desem, biz hepsini veriyorduk salçalı tuzlu yemeğin suyundan da veriyorduk der 🤭

Merhaba herkese.bizde dün berbat bi gece geçirdik.hiç uyumadı desem yeridir.ek gıdaya başladığımızdan beri çok gazli.surekli gaz çıkartıyor cocuk.🤦‍♀️ ondan mı uyumuyor bilmiyorum.uykusuzluktan nevrim döndü 🤣
Uykusuzluk zor oluyor gerçekten. Bizde kabak yediğimiz zaman öyle gazlı oluyoruz , uykunun içinde dönüp duruyor ne zaman çıkardı o zaman rahatlayıp uyuyor , Dr sebzelerin üzerine azcık kimyon koyabilirsin dedi

X