2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Çok kritik, beyin yakan bir soruyla karşınızdayım: Bebeğinizin kokusunu alıyor musunuz? Yeğenlerimi ve başka bebekleri koklarken derine derine çekerdim o kokuyu. Ev bebek kokardı. Şimdi ablam, annem falan bu sıpanın kokusunun da eve, eşyslara sindiğini söylüyor. Koklaya koklaya bitiremiyorlar ama ben alamıyorum öyle bir koku. Sadece kalmış süt, bebek yağı ve deterjanı kokusu alıyorum
Bende sadece süt kokusu alıyorum ama annem ve eşim kuzum kokusunu alırken çok sevgili kayınvalidem bu çocuğun kokusu yok diyo öyle diyim sana 😅

Tabiki ben tatlım seni yalnız bırakır mıyım hic, abarttı bu gece bazen 40 dkda bir uyandı, delirdim iyice, cumartesi sünnet olucak bide yandım neler yapar artık
Ayy Allah yardımcın olsun cnm ya biraz huysuz olur sünnet olduğu gün. Belkide narkozun etkisiyle deliksiz uyur inşallah.
ben gece kıze emziriirken uyuyakalıyorum ya kız kucagımda. sürekli böyle. öyle yorgunuz yani
Bende yatarak emziriyorum gece. O emerken ben uyuyorum vallahi hayal meyal hatırlıyorum gece olanları. Mümkün değil gözlerim açılmıyor.
Ben bir hafta falan emmedi diye hemen avent sağma makinesi aldım paketin içinde bir sürü ıvır zıvır olanlardan 2400 yetale verdim. Kargo eve girdiği anda çocuk memeye yapıştı daha da o günden beri bırakmadı. Bir kere makinayı denedim o kadar.

Şimdi kanguruyu alınca da öyle bir performans bekliyorum. Sürekli kucak isteyen çocuk anne bir otur allah aşkına başım döndü diyecek gibi 😂
Ocağına incir ağacı diken cinsten bebeyse demek🤣🤪
Ay kizlar cidden bir gun şuraya, oh be uykusunu aldi, dinlendim! yazacak miyim cok merak ediyorum. Artik yatagina koymaktan da vazgectim, bari kucagimda uyusun yaaa. Put gibi duruyorum aman uyusun diye, gene hemen uyaniyor bu. Bunaldim artik yaaa.. bu ne yaaa.. vallahi psikolojim bozuldu....

Yine de merak ediyorum @KIRMIZILIKUCUKKIZ planin ne 😆
Bi kere mama verip denesene kuzum ya valla bende taktım kafaya bi yolunu bulup senin bebisi 3 saat aralıksız uyutmamiz lazım.
Çok kritik, beyin yakan bir soruyla karşınızdayım: Bebeğinizin kokusunu alıyor musunuz? Yeğenlerimi ve başka bebekleri koklarken derine derine çekerdim o kokuyu. Ev bebek kokardı. Şimdi ablam, annem falan bu sıpanın kokusunun da eve, eşyslara sindiğini söylüyor. Koklaya koklaya bitiremiyorlar ama ben alamıyorum öyle bir koku. Sadece kalmış süt, bebek yağı ve deterjanı kokusu alıyorum
2 günde bir banyo olmasına rağmen eksi süt kokusundan başka bisey alamıyorum ama oğlum ''ohh evimiz mis gibi kardeşim kokuyor ''diyor.

İlk günler daha çok kokardı , şimdi boynuna burnumu sokunca alıyorum . Alıştık belki de , dışardan gelenlere daha çok kokuyolar he ?
Bende sadece süt kokusu alıyorum ama annem ve eşim kuzum kokusunu alırken çok sevgili kayınvalidem bu çocuğun kokusu yok diyo öyle diyim sana 😅
Ayy Allah yardımcın olsun cnm ya biraz huysuz olur sünnet olduğu gün. Belkide narkozun etkisiyle deliksiz uyur inşallah.

Bende yatarak emziriyorum gece. O emerken ben uyuyorum vallahi hayal meyal hatırlıyorum gece olanları. Mümkün değil gözlerim açılmıyor.

Ocağına incir ağacı diken cinsten bebeyse demek🤣🤪

Bi kere mama verip denesene kuzum ya valla bende taktım kafaya bi yolunu bulup senin bebisi 3 saat aralıksız uyutmamiz lazım.

2 günde bir banyo olmasına rağmen eksi süt kokusundan başka bisey alamıyorum ama oğlum ''ohh evimiz mis gibi kardeşim kokuyor ''diyor.
İnsan kendi kokusunu bilmez, alamaz ya bunda öyle bir şey mi diye düşünmeye başladım 🤔🤔

İnsan kendi kokusunu bilmez, alamaz ya bunda öyle bir şey mi diye düşünmeye başladım 🤔🤔
Ben de alamıyorum koku dibine girip koklayınca alıyorum

Bir de sürekli bebeyle muhattap olunca geçen eşime bakıp senin ne kadar büyük yüzün var ya dedim 😃 herkes aşırı büyük geliyor gözüme

Bizim ki de boynundaki pişikten dolayı ölü balık gibi kokuyor :KK70: :KK70:.
O bölgesi temizlenince şampuan sabun kokusu alıyorum sadece
O ilk zamanlardaki bebek kokusu gitti sanki ya

Hep dibindeyiz yapışık yaşıyoruz diye herhal

ANKHESPAATEN ANKHESPAATEN ile ayni fikirdeyim, herkes oh ne guzel kokuyo falan diyo ben sadece lavantali duru granül kokusu aliyorum.

Mama hazimsizlik yapiyo canim ya, verdim bi kere. Ardina meme istedi uyumak icin. Emdi ama kustu tabi, mama var cunku midede. Bi turlu uyuyamadi o zaman da.. belki dozunu ayarlayamadim bilmiyorum

Durup durup insanı sinir edicek bişey söylerler illa
Malesef bide benimki susmadan devam hep bişeyler söylüyor 17 yıl önce hemşirelikten emekli olmuş o zamanın bilgileriyle devam. Benimki hiç emzik almadı en son bana emzik alması için ilk sen yala sonra ver kıza alır dedi önceden öyle yapıyorlarmış

Bizim ki de boynundaki pişikten dolayı ölü balık gibi kokuyor :KK70: :KK70:.
O bölgesi temizlenince şampuan sabun kokusu alıyorum sadece
O ilk zamanlardaki bebek kokusu gitti sanki ya
İlk zamanlar çok güzel kokuyorlardı zaten ama şimdi bence alıştık o kadar kokularını almıyoruz gibime geliyor 😅

Mama hazimsizlik yapiyo canim ya, verdim bi kere. Ardina meme istedi uyumak icin. Emdi ama kustu tabi, mama var cunku midede. Bi turlu uyuyamadi o zaman da.. belki dozunu ayarlayamadim bilmiyorum
Belki de çok yormuyorsun bebeyi . Hoplat , zıplat , yüzüstü yanlar falan döndür dur biraz , bastır dizlerine ayakta dursun bir süre . Uyutmaya çalıştıkça sinir oluyor belki , hareket seviyor olmasın seninki .

Malesef bide benimki susmadan devam hep bişeyler söylüyor 17 yıl önce hemşirelikten emekli olmuş o zamanın bilgileriyle devam. Benimki hiç emzik almadı en son bana emzik alması için ilk sen yala sonra ver kıza alır dedi önceden öyle yapıyorlarmış
Bizdeki mikroplar geçer onlara yav çok enteresan . Emzik almaması daha iyi bence , tamam bazen kafayı yiyip emsin sussun istiyoruz ama alışmaması daha iyi bence . Benim kız da sevmiyor , sadece dışarda arabasına koyunca alıp mokurdanıyor ağzında .

Yeter ki alsın mı yani? Gerekirse bala, reçele de batırıyor muyuz? Bazı insanlar çok şey ya... Keşke emekli olmasaymış

Bebelere suyu kaynayıp mi veriyorsunuz?
Ben arıtma kullanıyorum ve suyu kaynatıp veriyorum .
Dr evde arıtma var mı diye sormuştu bize , bizde yok, öyle olunca kendi içtiğimiz hazır suyu kaynatıp veriyoruz , çok kaynatmayin 1 2 dk yeter dedi, birde kullanacağımız kadar kaynatmak gerekmiş, aynı suyu tekrar tekrar kaynatinca sodyum oranı artiyormus bebek için onerilmiyormus ( yanlış hatırlamıyorsam sodyum demişti )

Bizdeki mikroplar geçer onlara yav çok enteresan . Emzik almaması daha iyi bence , tamam bazen kafayı yiyip emsin sussun istiyoruz ama alışmaması daha iyi bence . Benim kız da sevmiyor , sadece dışarda arabasına koyunca alıp mokurdanıyor ağzında .
Bencede emzik almaması daha iyi ama işte illa bişeye karışıcak ya söylemek için söylüyor

Yeter ki alsın mı yani? Gerekirse bala, reçele de batırıyor muyuz? Bazı insanlar çok şey ya... Keşke emekli olmasaymış
Ben evde olmasam zaten illa bişeyler yapardı. Kendi çalışırken çok izin alamadığı için eşimle abisine muhallebi vs yapıp veriyormuş 2 aylıkken banada bizim bebek 2 aylık olunca demişti sütün olmasa başlardın ek gıdaya diye sanki mama denen bişey yok 😅

Ben evde olmasam zaten illa bişeyler yapardı. Kendi çalışırken çok izin alamadığı için eşimle abisine muhallebi vs yapıp veriyormuş 2 aylıkken banada bizim bebek 2 aylık olunca demişti sütün olmasa başlardın ek gıdaya diye sanki mama denen bişey yok 😅
Çekinmese "Niye sütün var ki?" diyecek gibi. Benimki de 50.609 kere sütümün olup olmadığını sordu. Sonra görmeye geldiğinde oğlunu pek de emzirmediğini, zorlamayıp mama verdiğini söyledi 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

X