- 7 Temmuz 2021
- 119
- 127
- 34
sizin sadece kesenin dışındamı vardı kanama yoksa alttanda kanama yaşamışmıydınız daha önce sadece kese dışında kanama var diyemi progesterona başlattı doktorunuzDoktoruma mesah attım normal bu kanama dedi. Çoğalırsa yoğunlaşırsa gidicem ama. Kesenin dışında kanama alanı var çok az demişti pazartesi. Acaba omu geldi diye düşünüyorum
Çok teşekkür ederim canım içimi ferahlattın evet okuyım bol bol inşallah rabbim sağlıcakla atlatmayı nasip etsin bu sürecte
yok canım başka sehirdeİstanbuldamı canım?
Büyükşehirlerde çok zor zaten. Diğer şehirlerde kolaydır eminim. Keske daha yakın tanıdık bulabilsekyok canım başka sehirde
Alttan kanama yaşamamıştım tam olarak. Yani şöyle pazar gecesi akıntım arttı sarı şeklinde çok afedersiniz peçeteye silince minicik nokta şeklinde 3 5 tane kırmızılar vardı. Ben bundan huylandım pazartesi hemen doktora gittim. Kese gayet güzel hiçbir problem yok dedi öok az bir kanama alanı var dedi. Benim tedaviyle olduğundan dolayı doktorum çok zor elde ettik tedbirimizi alalım dedi zatrn günlük 2 doz progestan kullanıyordum onu 3 doza çıkarttı. Birde proluton (yalnış yazmış olabilirim) diye bir iğne verdi 3 tanesizin sadece kesenin dışındamı vardı kanama yoksa alttanda kanama yaşamışmıydınız daha önce sadece kese dışında kanama var diyemi progesterona başlattı doktorunuz
Hangi semttesin.6 hafta rapor hakkımız var ama sanırım max. 10 güne kadar veriliyor. Yatış yapılınca veya ameliyat geçirilince daha fazla veriliyor. Yani ben zaten 10 günde bir bu raporu yenilersem sıkıntı kalmayacak. Ama bunu sürekli yazan doktor bulamıyorum ki
benimde kese alanı etrafında kanama alanı var progestan verdi önce yatış yapalım bugun kal istirahat vereyım dedi sonra cevirdi ilacı kullanın duruma göre bakalım diye gercekten bazı doktorlar cok garip oluyorlar içime kuşku düşürdü başka doktora gideceğim sonraki kontroldeAlttan kanama yaşamamıştım tam olarak. Yani şöyle pazar gecesi akıntım arttı sarı şeklinde çok afedersiniz peçeteye silince minicik nokta şeklinde 3 5 tane kırmızılar vardı. Ben bundan huylandım pazartesi hemen doktora gittim. Kese gayet güzel hiçbir problem yok dedi öok az bir kanama alanı var dedi. Benim tedaviyle olduğundan dolayı doktorum çok zor elde ettik tedbirimizi alalım dedi zatrn günlük 2 doz progestan kullanıyordum onu 3 doza çıkarttı. Birde proluton (yalnış yazmış olabilirim) diye bir iğne verdi 3 tane
büyükşehirde yaşıyor oda galiba belli bi ücret ödüyorlar rapor içinBüyükşehirlerde çok zor zaten. Diğer şehirlerde kolaydır eminim. Keske daha yakın tanıdık bulabilsek
Bu yorumu sen yapma cnm onda farkli durum var igg veya igm olmasi pozitif olmasi bizim dusundugumuz gibi degil korkmana da gerek yok genelde herkeste pozitif cikarmis. Daha once veya yakin zamanda gecirdigimizi gosterirmis. Ama en Doğrusunu doktorun soylerKızlar aşırı moralim bozuk rubella testim pozitif çıktı aranızda hiç bu durumla karşılaşan oldu mu?
Ayy keskeeeMerhabalar Doktorum Şubat 20 ama ikiz oldukları için o güne kadar beklemezler Ocakta doğum olur dedi :) Ama ben hafta olarak sizlerle yakın olduğum için buraya yazmak istedim 7+4 bugün. Bir oğlum var 10 yaşında oğlum normal yolla. Bunlar tüp bebek iki kese de iki kalp atışı da duyuldu. Umarım iyidirler günler geçmiyor kontrol günleri gelmek bilmiyor. Burayı okumaktan başka hiçbir şey yapmak istemiyorum. Bebek konusu dışında hiçbir şey ilgimi çekmiyor. Bundan önce 8.haftada bir kaybım oldu onu zor atlattım bu yüzden hep endişe korku içindeyim. Hafif bulantı koku hassasiyeti var tam anlamıyla bulantım yok bu da beni endişelendiriyor. Oğlumda çok bulantım vardı.Nasil geçecek bu günler bilmiyorum keşke elimizin altında ultrason cihazımız olsa
Neden öyle yaptıki acaba yaa. Ne zaman kontrolün bir kanaman oluyormu yoksa içerdenmi kanamabenimde kese alanı etrafında kanama alanı var progestan verdi önce yatış yapalım bugun kal istirahat vereyım dedi sonra cevirdi ilacı kullanın duruma göre bakalım diye gercekten bazı doktorlar cok garip oluyorlar içime kuşku düşürdü başka doktora gideceğim sonraki kontrolde
Teşekkür ederim inşallah öyledir doktorum korkuttu birazBu yorumu sen yapma cnm onda farkli durum var igg veya igm olmasi pozitif olmasi bizim dusundugumuz gibi degil korkmana da gerek yok genelde herkeste pozitif cikarmis. Daha once veya yakin zamanda gecirdigimizi gosterirmis. Ama en Doğrusunu doktorun soyler
Aynen öyle oluyor mesela benimde hepatit çok aşırı yüksek pozitifti ama meğerse bende bağışıklığı varmış öyle çıkmış boşuna korkmuştumBu yorumu sen yapma cnm onda farkli durum var igg veya igm olmasi pozitif olmasi bizim dusundugumuz gibi degil korkmana da gerek yok genelde herkeste pozitif cikarmis. Daha once veya yakin zamanda gecirdigimizi gosterirmis. Ama en Doğrusunu doktorun soyler
Bunu okumustum sanırım canım. Yani aralık ayına çalışmayı düşünüyor musun? 32.haftamız aralıkta evet. Daha cok var yani. 10 gün rapor ayarlacak doktor bulabilirsen en azından bir süre daha idare eder seniHangi semttesin.
Bak birde şöyle bir bilgi var.Ben de çok araştırıyorum aralığa kadar sabredem çalışmaya sanırım.
Normal analık izni dışında, kadın işçinin hamilelik sürecinde ya da doğum sonrası rapor alması halinde, işçinin raporlu olduğu süre işçinin ihbar süresini 6 hafta aşarsa, işveren işçiyi işten çıkarabilir. Bu durumda işveren işçiye ihbar süresi kullandırmaz, ihbar tazminatı ödemez; ancak işçi 1 yılını doldurmuşsa işveren işçiye kıdem tazminatı ödemek zorundadır.
Yani kadın işçinin hamileliği sırasında rapor alması ve hatta uzun süreli rapor alması işverene tek başına işten çıkarma yetkisi vermez. İşçinin aldığı raporun (ya da art arda aldığı raporların toplam süresinin) işçinin ihbar süresine 6 hafta ilave edilerek elde edilecek süreyi aşması gerekir. Altını çizelim, analık izinleri bu süreye dâhil değildir.
İş Yasasının 17. maddesine göre ihbar (bildirim) süresi işçinin bu işyerinde çalıştığı süreye göre değişmektedir:
a) İşçinin kıdemi 0-6 ay arası ise ihbar süresi 2 hafta,
b) İşçinin kıdemi 6 ay – 1,5 yıl ise ihbar süresi 4 hafta,
c) İçinin kıdemi 1,5 yıl – 3 yıl arası ise ihbar süresi 6 hafta,
d) İşçinin kıdemi 3 yıldan fazlaysa ihbar süresi 8 haftadır.
Ayy cok sevindim cnm gözün aydinAynen öyle oluyor mesela benimde hepatit çok aşırı yüksek pozitifti ama meğerse bende bağışıklığı varmış öyle çıkmış boşuna korkmuştumbu arada cnm benim ast normale sönmüş alt de 56 olmuş 55 en üst sınır biraz rahatladım. Bu seferde kesede saklanmış zor görüldü aklım çıktı sağlıkla kucağımıza alsakta şu sıkıntılar stresle bitse
Anladım ben de kısa araştırma yapıcam yine de parasıyla veren var mı diye. Sağolasın canımbüyükşehirde yaşıyor oda galiba belli bi ücret ödüyorlar rapor için
Bende de anti rubella lgg 4.5-10 referans degerleri bende 461 cikmisti. Bende ilk korktum dahiliyecime sordugumda korkma bu iyi bisey demistiTeşekkür ederim inşallah öyledir doktorum korkuttu biraz
Yok benim sorunum igm de pozitif çıktı yani hem igg hem igm pozitif belki de dediğin gibi yakın zamanda geçirdiğim için ikiside pozitif çıkmış olabilir bilmiyorum kötü düşünmemeye çalışıyorumBende de anti rubella lgg 4.5-10 referans degerleri bende 461 cikmisti. Bende ilk korktum dahiliyecime sordugumda korkma bu iyi bisey demisti
Kesinlikle iyi düşün en dogru bilgiyi doktor verir. Kagan Kocatepe yi dinle o acikliyodu bunlariYok benim sorunum igm de pozitif çıktı yani hem igg hem igm pozitif belki de dediğin gibi yakın zamanda geçirdiğim için ikiside pozitif çıkmış olabilir bilmiyorum kötü düşünmemeye çalışıyorum
Teşekkür ederim hemen bakıyorumKesinlikle iyi düşün en dogru bilgiyi doktor verir. Kagan Kocatepe yi dinle o acikliyodu bunlari