2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Benim kızım 'daaynı durumda 5 yaşında kardeşimi çok seviyorum diyor oLur olmax herşeye ağlıyor niye erkek bebek diye ağladı gece de benimle yatmak istiyor sensiz uyuyamam demeye başladı
Gece uyanıp uyanıp yanımıza geliyor bizimkide onlara razıyım gün için ağlama krizleri istediği olmayınca resmen öfke nöbetleri geçiriyor🤦🏻‍♀️

Ayyy karnında ağırlık bağlı gibiydi resmen. Ben çişimin geldiğini anlamadığım için o yürüyüş beni çok daha fazla zorladı ama. Şükür az önce büyüğe de çıktım aşırı hafifledim.

Beni de sanki kesmişler ama dikmeyi unutmuşlar gibiydi.
Karnım açık kalmış gibi hissettim valla.
Ben gazı gece çıkarmıştım büyük tuvalete 4 5 gün sonra çıkabilmiştim korkudan

Sezeryanli arkadaşlar, doktora sormayı unuttum, bandajı çıkardıktan sonra duş almak için beklemek gerekiyor mu?
Bandaj çıktıktan sonra ne zaman istersen duş alabilirsin sadece kuru tut orayı dedi doktorum, nerdeyse her gün duş aldım. Emzirmek aşırı terletiyor

Doğum yapanların gözü aydın. Uzun zamandır giremedim 2 çocuklu hayat çok zor 😭 kızı bıraktım abiyle ilgileniyorum 5 yaş sendromu üstüne kardeş kıskançlığı ağlama krizleri birii beşikte ağlıyor diğeri her dediği olsun istiyor ona ağlıyor 🤦🏻‍♀️hiçbir şeye yetemedikce daha da stres oluyorum. Stresten birazda sütüm azaldı .
Gerçekten psikolojik olarak zor bir donemdeyiz. Benim oglum da 6 yasinda.gidip gelip kardeşini opuyo seviyo ama biraz da kiskancligi var gibi.bana beni seviyo musun diye sordu😔neden boyle bir soru sordun oglum dedim kardesim de var ya artik ondan dedi. Icim cız etti. Ben seni de kardesini de cok seviyorum annecim dedim. Eger yaninizda bi yardimciniz varsa emzirme besleme disindaki isleri onlara birakip buyuk cocukla ilgilenmek gerekiyor bu sureci atlatana kadar.

Hepsinin geçeceğini dusun canim, ilk 3 gun en zoru sonrasi yavas yavas rahatlıyor. Sezeryan sonrasi yemek yemeye başladığım zaman bana hemen 'magnesie calcinee' verdiler, rahat gaz çıkarabilmek ve wc ye gidebilmek için. Gaz cok rahat cikti ama buyuk wc ye cikamamistim, o zamanda minik bir lavman yaptılar. Agrin varsa mutlaka agri kesici iste, hastsnedekiler cok etkiliydi 12 saat sürüyordu nerdeyse rahatligi, igne yapmislardi bana
Ben bu kadar zor olacagini dusunmedigim icin hayal kirikligina ugradim 😔 Agri kesiciler etkisini kaybedince ciglik attigim bile oldu. Bi tarafimdan annemden diger tarafimdan esimden destek alarak kalkip oturabildim. Hatta klozete oturup kalkarken esim yardimci oluyordu. Dun aksam lavman yapildi ama ise yaramadi. Sukur bu sabah kendiliginden oldu ve biraz rahatladim. Taburcu olduk. Yeme icmeme cok dikkat ediyorum. Bir daha ayni gaz sancilarini yasarim diye ödüm kopuyor 😢

İlk günler de bende öyle demiştim doğurdum ama göbek duruyor diye ama yavaş yavaş gidiyor canım zaten kanaman falan da olacak ya iniyor göbek.
Bende içiyorum bol su ayrıca komposto meyve suları falan ama bir yandan da sürekli bir şeyler yiyesim geliyor 😅

Ben hiç beklemedim doğum yaptım ertesi gün duş aldım hatta

Bandaj çıktıktan sonra ne zaman istersen duş alabilirsin sadece kuru tut orayı dedi doktorum, nerdeyse her gün duş aldım. Emzirmek aşırı terletiyor

Yok cnm beklenene gerek yok

Çıkardığım gün duş aldım ben de, banyodan çıkınca batikon ve kurutucu sprey sıkıyoruz enfeksiyon kapmaması için bu kadar 😇

Bana su geçirmeyen pansuman yapıldı , bant takıldı ..çıkıncaya kdr lkalsın banyoya girebilirsin dendi .. 6. Gün kendiliğinden çıktı ..

Tesekkurler kizlar, bende de su geçirmeyen bandaj vardi ama onu doktor çıkardı, sormayida unutmustum, sizden bilgi edinmek iyi oldu 😊

Ben bu kadar zor olacagini dusunmedigim icin hayal kirikligina ugradim 😔 Agri kesiciler etkisini kaybedince ciglik attigim bile oldu. Bi tarafimdan annemden diger tarafimdan esimden destek alarak kalkip oturabildim. Hatta klozete oturup kalkarken esim yardimci oluyordu. Dun aksam lavman yapildi ama ise yaramadi. Sukur bu sabah kendiliginden oldu ve biraz rahatladim. Taburcu olduk. Yeme icmeme cok dikkat ediyorum. Bir daha ayni gaz sancilarini yasarim diye ödüm kopuyor 😢
İlk gunler dikis ağrısından cok, rahmin toplanma ağrısından olmustu, neyse ki hastanede ki iğneyle cok rahatlamistim. Evt biraz zor gercekten, kişiden kişiye de değişiyor, her dogumda da değişiyor. Benim 2.daha kolay gecti mesela, ilkinde ki yanmalari yasamadim, acaba doktordan mi kaynakli diye düşünüyorum. Gaz içinde kendini usutmemeye de dikkat et. Suan normalden fazla gazlaniyor insan

Çok şükür cnm dikkat et benim.oksuruk zorluyo beni cnm hala geçmedi ara ara çok aşırı öksürüyorum durduramıyorum kendimi ondan dolayı sıkıntı oldu
Bir iki gıcık tuttu da çok kötü oldum, Allah yardımcın olsun gerçekten zor oluyor canım. Rabbim en yakın zamanda şifa versin inşallah🙏🙏

eşin yardımcı olsun bence , ben de ilk başta beceremedim çocuğu baya eşimle beraber emzirmiştik 😂😂 şimdi artık cok rahat kullanıyorum yaralarım da büyük ölçüde iyileşti 1-2 güne bırakırım silikon ucu . Sağmaya zamanın olaydı iyiydi sağdıkça kanallar boşalıyor süt artıyor ben hala sağıyorum sağmazsam titreme falan geliyo memeler dolup taş gibi oluyor cok kötü oluyorum 🤦🏼‍♀️
Ben sütü çıkarıp uçlarına süreyim dedim bir türlü çıkaramadım. Eşimle video izledik, yine denedim yine olmadı, eşim bir kere denedi çat diye süt çıktı😂😂 canım sağmıyorum çünkü sürekli memede zaten benim oğlan. Çişte zorlandı yavrum iki gündür çiş yapmadan önce baya ağlıyor memede susuyor. Az önce yaptı da rahatladı. Kanallar sıfır km olunca yakıyor galiba😕

X